X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Luiza - jeśli IgG miałaś dodatnie a IgM ujemne to dobrze, przechodziłaś już kiedyś cytomegalie. Niestety ta paskuda może się uaktywnić ponownie, nie jest tak jak z Toxo, ale zakażenie wtórne jest dużo mniej groźne niż pierwszy raz byś się miała tym zarazić w ciąży. ;)
    Wlasnie igm nie ma, jest tylko igg. Wizyte mam juz w srode wiec z niecierpliwoscia odliczam :)
    A ta cuytomegalia jest niebezpieczna w ciazy?

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    No i po ...

Ciąża troszke wczesniejsza niz z miesiaczki , ale ja miałam cykle 31/32 dniowe wiec ok.

Ciąża wewnatrz maciczna- pęcherzyk 15 mm , ciałko żołtkowe ( czy jakos) 4 mm , zarodka jeszcze brak.
    Rentgen i rezonans nic nie zrobiły bo ponoc jest przed @ zasada wszystko albo nic. Gdyby sie cos stało to by sie poroniła ciąża. Tak powiedziała pani doktor

Też byłam dziś u gin i wyszła mi ciąża troszkę mniejsza. Moje miesiączki co 30-31 dni.
    Liczyłam po cichu, że już może będzie serduszko, ale niestety...

Rownież miałam rentgen zanim dowiedziałam sie że jestem w ciąży. Gin powiedziała, że na pewno wszystko ok, ale wyślę mnie na prenatalnie, bo w poprzedniej ciąży cukrzyca, bo córka mimo ze dwa tyg po terminie, to urodziła sie z mała masa ciała. Wiek prawie na granicy, wiec stwierdziła, ze troszkę ponaciagamy wskazania do badania i da skierowanie.

Mam nadzieje ze wszystko będzie ok, tak sie boje....

• KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie ciagle o mdłościach, ochotach na coś itp... Ja właściwie po za tym, ze około godz 16-17 mam spadek mocy i zasypiam w pracy, to nie mam żadnych objawów ciąży. W poprzedniej ciazy tez tak miałam -zero objawów, położna sie zawsze śmiała, ze gdyby nie to że podczas badania słychać serduszko, to by nie wierzyła ze w ciazy jestem...
    A przepraszam, miałam zgagę okropna cała ciąże, no i teraz tez czaśem wieczorem mam...

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Dziewczyny robiłyscie juz badanie glukozy we krwi?
    jakie macie wyniki?
    Mam 71. A Ty?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Mam IO i jadę ciągle na sioforze.

Jak długo jeszcze zamierzasz łykać siofor ?

Zanim zaszłam w ciążę z Filipkiem to brałam Glucophage, musiałam zmniejszać dawkę i odstawić do końca ciąży ..
    Nie pamiętam dokładnie czy brałam Go do 9 tc czy też 12 ..

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera niby w normie bo norma do 105 a mam 102 ale nigdy w zyciu nie mialam tak wysokiego cukru !! zawsze 60-70 :/ zalamana jestem...
    Zwlaszcza ze ja nie jem absolutnie slodyczy, czekolad, nie słodze herabty, kawy... nie jem pieczywa... nie piję soków... jedynie owoce jem, nie mam dnia bez jabłek... cytrusy też mi jakos lekko wchodzą... ale no bez przesady :/
    Powtórze chyba badanie

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ciasto co wczoraj wrzucalas foty to kto jadł?! :P :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 20:04

NiecierpliwaKarolina, Jusstin, Anoolka, Ibiza, mizzelka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Dziewczyny robiłyscie juz badanie glukozy we krwi?
    jakie macie wyniki?

Ja 84 :)

Jestem po wizycie, wszystko ok. Nadal termin na 5.10. Dzidziuś ma 22mm :) serduszko pięknie biło i było widać nóżki. Gin nawet na chwilę włączył usg 3d, ale słabo było widać, więc mam zdjęcie zwykle :)

Ciut za wysokie ciśnienie 140/80, ale stresowalam się przed wizytą bardzo, to pewnie stąd. Karta ciąży już założona. Następna wizyta 29.03.

lu.iza, Kasik2, Zetzet, NiecierpliwaKarolina, Sunflower, Jusstin, Visenna, Blu, kasia_1988, Ibiza, Limerikowo, mizzelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Wlasnie igm nie ma, jest tylko igg. Wizyte mam juz w srode wiec z niecierpliwoscia odliczam :)
    A ta cuytomegalia jest niebezpieczna w ciazy?

Zrob tez igm, które pokaże czy chorujesz aktualnie czy masz tylko przeciwciala. Jeden wynik nic nie mówi, oprócz tego że zetknelas się z chorobą.

Kasik2, Jusstin lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje :) ja niecierpliwie czekam do srody, na szczescie wizyta o 11 :p

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    Zrob tez igm, które pokaże czy chorujesz aktualnie czy masz tylko przeciwciala. Jeden wynik nic nie mówi, oprócz tego że zetknelas się z chorobą.

Pierwsze slysze o tym wirusie tym bardziej wieksze bylo moje zdziwienie kiedy zobaczylam moj wynik. Poczekam do srody, moze gin da skierowanie

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    A to ciasto co wczoraj wrzucalas foty to kto jadł?! :P :D
    Ja nie jadam ciast, w ogole... nic, zupelnie zero... nawet jogurtow owocowych nie przyswajam, nie lubię... naturalne tylko :( ja jestem mięsny typ...
    Zaskoczona jestem... powtórze badanie moze w piątek albo w sobotę jesli tu na tym zadupiu jest taka mozliwość :/

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elficzka - super :) Wrzuc fotke jak mozesz, bo to taki cudny widok musial byc - u mnie dzis dzieciaczki wygladaly nadal jak rozmazane plamy ;)

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka to chyba nie do konca ma przełożenie. Ja przed ciążą jadłam dużo słodyczy, a miałam 68.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Anulka to chyba nie do konca ma przełożenie. Ja przed ciążą jadłam dużo słodyczy, a miałam 68.
    No właśnie nie przekłada się :/ i nie wiem teraz ... w czwartek bede u gina to do ogolnego zajde po skierowanie na powtorzenie glukozy

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6c423d3cf06.jpg

Słabo widać. Bo robiłam telefonem :)

Jusstin, Blu, inaa, Rutelka, Zetzet, Ibiza, mizzelka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Ja nie jadam ciast, w ogole... nic, zupelnie zero... nawet jogurtow owocowych nie przyswajam, nie lubię... naturalne tylko :( ja jestem mięsny typ...
    Zaskoczona jestem... powtórze badanie moze w piątek albo w sobotę jesli tu na tym zadupiu jest taka mozliwość :/

Oj Anulka a kto to wspominal, że woli to ciasto na krakersach? ;)
    Nie przesadzaj, przeciez mimo wszystko jest to w normie!! A w ciąży nie zawsze wyniki wychodzą ksiazkowo, czas się do tego przyzwyczaić.

Blu, Anoolka lubią tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elficzka gratulacje :)

elficzka lubi tę wiadomość

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka, po co skierowanie, zrób sobie prywatnie. To jest bardzo tanie badanie coś koło 10 zł kosztuje, a nie musisz w kolejkach do lekarzy siedzieć.

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin wrote:
    Oj Anulka a kto to wspominal, że woli to ciasto na krakersach? ;)
    Nie przesadzaj, przeciez mimo wszystko jest to w normie!! A w ciąży nie zawsze wyniki wychodzą ksiazkowo, czas się do tego przyzwyczaić.
    wolę bo ja zawsze kosztuję ale nigdy nie jem wiecej niz łyżeczka... mowię serio, nigdy nie zjadlam kawalka ciasta :/ to znaczy od 15-17 lat mniej wiecej...
    Jestem od wielu lat tzw. jedzącą anorektyczką" ... czyli przeszłam anoreksję, ale udało mi się wyjść i jem... ale nie jest to takie beztroskie jedzenie ;) uwazam na pewne produkty, pewne nawyki mi utkwiły w głowie...
    Skomplikowany temat ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ