X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemniczazolza wrote:
    Hej dziewczyny.
    Odebrałam wynik dzisiejszej bety i jest 4911.
    a wcześniejsza?

• tajemniczazolza Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniejsza ze środy 1062.
    Czy wszystko jest w porządku?

s0c51i3.png
    24.02. - beta hCG 1062 <3
    29.02. - beta hCG 4911 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemniczazolza Beta super dobrze przyrasta. :) Możesz być spokojna. :)

• Jusstin Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html
    tajemniczazolza - wejdź w link, tam możesz sprawdzić przyrost

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • tajemniczazolza Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka na pewno?
    Patrzyłam na te normy... troszeczkę do dla mnie czarna magia.
    Byłam w środę, nie powinnna być wyższa?

s0c51i3.png
    24.02. - beta hCG 1062 <3
    29.02. - beta hCG 4911 <3
  • Blu Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline - chyba też podjechałabym na IP. Niech sprawdzą skąd to się bierze. Może byłabyś spokojniejsza niż siedzieć i zastanawiać się w domu?

Jusstin - fajnie ze pierwszy dzień w pracy lajtowy :P a jeszcze z perspektywą że popracujesz kilka miesięcy to już w ogóle ekstra. A mówiłaś w pracy o ciąży, czy na razie nie chcesz żeby wiedzieli?

Rutelko dziękuję za wpisanie mi synka :) żeby to miało moc spełniania się :)

Tajemniczazolza- przyrost masz ok :) nie ma się czym martwić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 15:39

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajemniczazolza- no według mnie też przyrost wygląda ok
    Blu - kadry dzisiaj się dowiedziały, bo byłam na badaniach i lekarka na wieść o ciąży wpisała mi pracę do 4 godz. przy komputerze dziennie. W czwartek mam wizytę u lekarza, to w piątek planuję powiedzieć Dyrekcji no i mojemu kierownikowi. Boję się trochę jak zareagują, ale cóż, tak wyszło.

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline - jeśli sytuacja się nie zmienia to może faktycznie lepiej pojechać na IP?

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusstin, rzeczywiście ciekawe jak podejdzie do tego Twój przełożony. Mam nadzieje, ze zachowa się ok :) a masz umowę na czas nieokreślony?

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicM wrote:
    Dziewczyny, słabo się dzisiaj czuje. Myślałam że mam temperaturę aż wysłałam męza do apteki po termometr bo nie mieliśmy. Okazało się że mam mniejszą niż 36,6 bo dokładnie 36,3. Czy to może być coś niedobrego?
    poprostu masz inna cieplote ciala i stad wydaje ci sie ze masz goraczke ja mam tak samo ciagle mi zimno i mam dreszcze.

MagicM lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • MagicM Znajoma

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    poprostu masz inna cieplote ciala i stad wydaje ci sie ze masz goraczke ja mam tak samo ciagle mi zimno i mam dreszcze.

Ola, wyczytałam że kiedy spadek temperatury może być spowodowany spadkiem progesteronu i nie wiem czy się martwić :-/ Miałam dosyć niski progeseron i biorę duphaston zlecony przez lekarza 2 razy dziennie.

m3sxs65gun8uurrl.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Jacqueline - jeśli sytuacja się nie zmienia to może faktycznie lepiej pojechać na IP?

jestem tego samego zdania. W domu będziesz siedzieć i myśleć. Zamartwiać się i czytać głupoty na necie.

Chociaż mieliby zrobić usg to i tak dobrze.

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacq, proszę jedz na usg albo do szpitala. Dla swietego spokoju :)
    Może dadzą ci coś dozylnie?

Kurczę, ja mam wizytę za godzinę i trzese portkami, aż mnie mdli że stresu. Oby było wszystko ok... trzymajcie kciuki :)

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka trzymam kciuki. Daj koniecznie znać co i jak :)

l22n6iyetayj1i0f.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po ...

Ciąża troszke wczesniejsza niz z miesiaczki , ale ja miałam cykle 31/32 dniowe wiec ok.

Ciąża wewnatrz maciczna- pęcherzyk 15 mm , ciałko żołtkowe ( czy jakos) 4 mm , zarodka jeszcze brak. Na jajniku torbiel 4 cm. Nastepna wizyta juz mysle serduszkowa 7 marca <3

Rentgen i rezonans nic nie zrobiły bo ponoc jest przed @ zasada wszystko albo nic. Gdyby sie cos stało to by sie poroniła ciąża. Tak powiedziała pani doktor

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 16:27

kkkaaarrr, Blu, Jacqueline, Rutelka, Jusstin, NiecierpliwaKarolina, Anoolka, Kasik2, Visenna, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• marti_88 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa to chyba dobre wiadomości prawda? :) ta torbiel będzie jakimś problemem?

l22n6iyetayj1i0f.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline - ja tez bym pojechala do lekarza dla swietego spokoju, bo to pewnie nic takiego i dobrze byloby to uslyszec od lekarza.

Ja po wizycie. Dwa <3 <3 bija jak szalone, obie Kropeczki w tym samym wieku, maja po 15mm i sa na pewno dwujajowe :)Pobrali mi krew, zrobia badanie moczu i za 2 tygodnie mam kolejna wizyte i odbior niemieckiej ksiazeczki ciazy tzw. Mutterpass. Ciesze sie po kazdej wizycie, zawsze to potwierdzenie, ze wszystko jest nadal OK :)

kkkaaarrr, marti_88, Blu, Sylwia_i_Niki, Jacqueline, Rutelka, Jusstin, NiecierpliwaKarolina, Anoolka, Kasik2, Visenna, pielegniarka_w_mundurze, Limerikowo, Dea28, Ibiza, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny ZETZET to jest niesamowite... 2 serduszka... zawsze czytam z wielka ekscytacja co u Ciebie i u Dea :) macie podwójne szczęścia w sobie :) <3

Mąz odebrał moje wyniki... ja nie robilam morfologii od 8 lat... wiem, wiem... bardzo niedobrze... ale ja sie zestresowalam 8 lat temu bo mialam bardzo mało plytek, dostalam pilne skierowanie na oddział hematologii i wskazanie do usunięcia śledziony (podejrzenie autoimmunolicznego zabijania płytek)
    Sytuację ocenił wtedy moj gin - złoty człowiek, aż mi tęskno - i powiedzial ze lekarz ktory mnie skierowal na usuniecie sledziony sam powinien sobie co nieco wyciąć... ja się wycofałam z tamtej sytuacji, ze strachu, z paniki :/
    Kochane... mam płytki cudownie wysokie <3 180 aż !!!! a wtedy lata temu mialam grubo ponizej 100, wielokrotnie powtarzalam morfologie wtedy pamietam i zawsze nisko, nisko, nisko... i w koncu lekarz zdecydowal o tym szpitalu do ktorego sie nie położyłam...
    Dzisiaj byłabym bez śledziony cholera!

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetzet super wiadomość ;) gratuluję :)

l22n6iyetayj1i0f.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline - jak sytuacja??? jedz niech Cię zbadaja, lepiej chuchac na zimne niz potem żałować <3 nawet się nie zastanawiaj... dla świętego spokoju...

f2w33e3k4fqom8sd.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ