Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Auro wrote:anulka, po co skierowanie, zrób sobie prywatnie. To jest bardzo tanie badanie coś koło 10 zł kosztuje, a nie musisz w kolejkach do lekarzy siedzieć.
-
anulka1978 wrote:Ja mam komfortową przychodnie, rejestracja przez internet, zero kolejki, przychodziszm wchodzisz, wychodzisz a będe obok u gina prywatnie to zalecę do ogolnego, od razu pogadam o tym cukrze.. ciekawa jestem co powie
o kurde jak ja Ci zazdroscze! u mnie jest tak: Dzwonię od 8 - ciągle zajęte, odbiraja o 8:15 i już miejsc nie ma...
-
LillaMy wrote:Jak długo jeszcze zamierzasz łykać siofor ?
Zanim zaszłam w ciążę z Filipkiem to brałam Glucophage, musiałam zmniejszać dawkę i odstawić do końca ciąży ..
Nie pamiętam dokładnie czy brałam Go do 9 tc czy też 12 ..
W pierwszej ciąży, siofor odstawiłam od razu po pozytywnym teście (zalecenie endokrynologa). Jak ciąża szybko się zaczęła, tak szybko się skończyła.
Spotkałam się z wieloma historiami, że gwałtowne odstawienie może przyczynić się do poronienia, dlatego teraz... chciałam brać go do co najmniej 12 tyg. A potem ew. zmniejszać dawkę i odstawić. Mogłabym też brać do końca ciąży (także przypadki też znam) i pewnie czułabym się z tym lepiej, ale... na ostatniej wizycie (taka dodatkowa, bo wystraszyłam się bólu brzucha), Pani doktor zasugerowała, że dobrze żebym odstawiła lek w 9-10 tyg. i zrobiła krzywą cukrową, by potwierdzić/wykluczyć cukrzycę ciążową. Standardowo krzywą robi się jakoś po 20 tyg. chyba, ale u mnie ze względu na wagę, dobrze byłoby zrobić ją wcześniej. Będę to jeszcze konsultować to ze swoim lekarzem. Boję się odstawić siofor, ale jak to ta Pani lekarz tłumaczyła - teraz cukrzyca jest dużo groźniejsza niż odstawienie leku. Najgorsze już niby za mną, jeśli o to chodzi... Temat do rozważenia. Na razie glukoza w normie, może nie będzie takiej konieczności.
LillaMy lubi tę wiadomość
-
Lidzbark Warminski, zadupie nad zadupiami Przychodnia "Twój Partner" w Pilniku (wioseczka na granicy miasta) - oczywiscie na NFZ
Tez bylam w szoku... W Olsztynie, mimo ze miasto duze, nie mialam takich luksusów
W dodatku przyjmują "do ostatniego pacjenta"... szok! -
lu.iza wrote:Przynajmniej wiem że coś tam jest :p mam nadzieję
Ja im gorzej się czuję, tym bardziej się cieszę Paranoja!
NiecierpliwaKarolina, Zetzet, lu.iza lubią tę wiadomość
-
A ja staram się nie nakręcać
Poki co miałam 2 tygodnie takie hardcorowe a teraz mdłości są ale delikatniejsze.
A dziś po tym jak mąż przywiozł kebaba na wieczór czuje sie rewelacyjnie zero mdłosci
Korzystam bo wiem ze jak jeden dzień mam lepszy to drugi może być gorszyAnoolka, mizzelka lubią tę wiadomość
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
Jezu, ale jestem niewyspana Głowa boli
M wrócił po 2-giej w nocy, usnęłam dopiero po 4-tej, o 5:30 obudził mnie jego telefon... Na chwilę musiał podjechać do pracy, na 7 jechał.
Wypiłam sobie jak zwykle słaba rozpuszczalną kawkę, tą kremową, smakowała jak zawsze, ale od pół godziny mam ochotę ją zwrócić... Boziu nigdy tak nie miałam po tej kawie12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016