X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Dzień dobry :)

Któraś z Was wspominała o snach? Ha! No to dziś zaliczyłam niezły film, co prawda erotyki to tam niewiele było, ale akcja niezła. Męcząca sprawa :)

Ja wieczorem zapomnialam o luteinie :/ obudzilam sie o 00:30 i biegiem po luteine, za szybko wstalam, mroczki przed oczami, zaroty głowy, dobrze ze nie zemdlałam :/
    Potem dziwne sny, ból brzucha (w śnie i przez sen), stres chyba przez ta luteinę... pewnie nic by sie nie stalo gdybym ominela 1 tabletke ale psychika cięzarnej jest nie do ogarnięcia ;)

Zachcialo mi się gorącego kubka... o jeny, kupilam, a jakże :) borowikowy z grzankami, ale pyszny... i niezdrowy... ja nie rozumiem dlaczego ciągnie mnie do takiego syfu??

Elina lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:
    Anulka, tak patrzę na te Twoje zdjęcia z Chorwacji i mi się skojarzyło, że Hania trochę wygląda jak Nel z ekranizacji "W pustyni i w puszczy". Taka super jasny blond :)
    Tak, bialutka, platynowa :) i piegi ma :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Czesc, Kasia zdrowia dla męża i spokoju dla Ciebie. Dacie radę! Ani się obejrzysz a mąż będzie jak nowy :)

Ja właśnie wróciłam z lasu, 6 km zrobiłam z moimi psami, widzieliśmy łosia i stado sarenek :)

Ja robię dziś wszystko żeby nie myśleć, o 19 mam wizytę u pani profesor, która leczyła mnie na niepłodność. Oby szybko mi zleciał czas.

Miłego dnia Wam zyczę.
    czy u was tez tak pieknie? my tez wrocilismy przed chwileczka z psami :) piękna, wiosenna pogoda!
    Powodzenia na wizycie!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 12:11

Elina lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Dziewczyny a tak odnośnie urlopów to się ostatnio zastanawiałam, jak to jest z takim wyjazdem jak się jest na L4, bo teoretycznie może się zdarzyć kontrola.
    Nie mam pojecia... to chyba zalezy czy zwolnienie jest "leżące" czy mozna chodzic? ale pojecia bladego nie mam...

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Evvelina Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj wybrałam sie na dłuższy spacer z psami. Piękna pogoda w Warszawie. Teraz jak juz psy padły ze zmęczenia czas na lody :) i może małą drzemkę ;)

152303cb02.png
    Bijące serduszko 07.03. <3
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dwie godziny czytania i nadrobiłam Was :)

tajemniczazolza- ja też byłam na wizycie u gina jak tylko mi wyszedł test pozytywny, to był chyba 4t0d i nie było nic widać poza pogrubionym endometrium także spokojnie czekaj i nie denerwuj się, w razie w zrób bete tak jak piszą dziewczyny :)

anulka właśnie czytałam artykuł że kobieta w ciąży powinna jeść dużo białego i żółtego sera bo jest to potrzebne do budowy kości dziecka także wcinaj ile wlezie. mi szynki jakoś nie podchodzą wole właśnie biały ser i o dziwo jogurty,serki hom których nie jadałam wcześniej. a co do pory jedzenia jem raczej 5 małych posiłków dziennie ale jak dzieci krzyczą jeść to daje im co nieco niezależnie od godziny :) i plan jem rano 2 kanapki i wieczorem 2 po jednej dla każdego :D ja też mam zamiar robić ogródek na balkonie w tym roku. od dwóch lat mieszkamy na swoim mieszkanku które kupiliśmy bo mieliśmy już dość wynajmowania.

kehlana normalne że boli, mnie na początku strasznie bolał jajnik z którego miałam owulacje.

pielęgniarka ja też normalnie mam takie sny że hoho. przed ciążą rzadko mi się w ogóle cokolwiek śniło a tu taka odmiana :D

no i nie wiem co z tą tarczycą skoro mówicie że mam za mało ft4, a za co ono odpowiada w ciąży? może jak będę na wizycie 10.03 to zapytam czy by mi gin dał skierowanie na tarczyce bo już mase kasy wydałam na to wszystko... teraz podwójny wydatek na dzieci no i jeszcze przygotowujemy swój skromny ślub :)

u mnie dziś też cieplutko, wyrzuciłam pranie na balkon, coś niecoś ogarne i jade z przyjaciółką za miasto na shopping a Misiek mi obiecał że mi nasmaży naleśników z jabłkami w tym czasie :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie pomyslalam o tych ktore balkon mają a chcialyby miec ogrodek...
    Wrzućcie w google hasło "ogródek wertykalny z palet" albo po prostu "zielnik z palet" - jest mnostwo patentow :)
    Ja osobiscie wykorzystuję tez skrzynki po jabłkach ;) maluję, zdobię decoupage.. i mam mega skrzynie na pluszaki czy gry młodszej córy... u starszej ze skrzynek jest stolik RTV i rogówka z palet :P recycling ;)
    Z palet mozna cuda zrobic... na uprawe kopru natki czy bazylii - rewelacyjny pomysl, miejsca nie zajmuje bo to w pionie jest, wąskie... idealne na balkon <3

4d7dbdf7203aecb9med.jpg

148cea628ae785b6med.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 12:41

Elina, NiecierpliwaKarolina, Limerikowo, Rutelka, Blu, mizzelka, kehlana_miyu, Ola_85 lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    mieszkam w wawie

kochana a powiedz mi ty chcesz pieniążki za te gazety czy mam pokryć tylko wysyłkę bo ja z rzeszowa to nie mam jak odebrać. i ile masz tych gazet??

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo super!!!!

a jeszcze Wam nie mówiłam wczoraj za dosłownie czekolade dostałam dwa kartony ciuszków jeden na chłopca drugi na dziewczynke, mówiłam żeby mi nic nie znosić ale mam bardzo wielu znajomych, przyjaciół którzy mają malutkie dzieci i powiedzieli że wszystko mi skombinują za darmo lub za grosze :) jedna już przywiozła do mojej siostry łóżeczko z materacem :D masakra... mój sie złości ma to potem wynieść do piwnicy bo w sumie mieszkamy 2 lata ale mamy tylko salon zrobiony, a sypialnie i pokój dzieci będziemy remontować/urządzać koło lipca no i musi mieć miejsce niby mamy 3 pokoje ale to tylko 48m.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    czy u was tez tak pieknie? my tez wrocilismy przed chwileczka z psami :) piękna, wiosenna pogoda!
    Powodzenia na wizycie!!

u mnie kochana rano było -5 a teraz jest 6 także więc zimno u nas w rzeszowie.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Ja jestem zdania, ze jezeli ciaza przebiega bezproblemowo a kobieta czuje sie dobrze to wyjazd wrecz wskazany :)
    Wyjazd jakis będzie na pewno, nawet kilka, bo ja tak jak Ty - na tyłku nie usiedzę :-P
    Tylko ja bardzo chciałabym gdzieś teraz w ciepłe miejsce. Ale mąż ma obsesję na punkcie tej Ziki. Jak będzie córka to na złość dam jej na imię Zika :-/

Limerikowo lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina wrote:
    Ja tez dzisiaj wybrałam sie na dłuższy spacer z psami. Piękna pogoda w Warszawie. Teraz jak juz psy padły ze zmęczenia czas na lody :) i może małą drzemkę ;)
    Ja namiętnie wcinam sorbety owocowe :-)

Elina lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Ja wieczorem zapomnialam o luteinie :/ obudzilam sie o 00:30 i biegiem po luteine, za szybko wstalam, mroczki przed oczami, zaroty głowy, dobrze ze nie zemdlałam :/
    Potem dziwne sny, ból brzucha (w śnie i przez sen), stres chyba przez ta luteinę... pewnie nic by sie nie stalo gdybym ominela 1 tabletke ale psychika cięzarnej jest nie do ogarnięcia ;)

Zachcialo mi się gorącego kubka... o jeny, kupilam, a jakże :) borowikowy z grzankami, ale pyszny... i niezdrowy... ja nie rozumiem dlaczego ciągnie mnie do takiego syfu??

kochan to dobrze że masz apetyt a od czasu do czasu gorący kubek czy hamburger nie zaszkodzi. ja straciłam apetyt nie wiem już co mam jeść i od dwóch dni mdli mnie na zapach pomidorowych dań masakra. i w internecie uż szukam przepisów bo nie wiem co jeść. my co piątek na kolację jemy pizze Giuseppe wczoraj nie jedliśmy i teraz mąż robi na obiad mam taki fajny malutki piecyk do pizzy jest rewelacyjny.
    chciałam wam wstawić zdjęcie tego piecyka ale nie wiem jak to zrobić nigdy nie wstawiałam zdjęć.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Ja namiętnie wcinam sorbety owocowe :-)

a sama robisz sorbety czy kupujesz w sklepie gotowe??

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o wakacjach to myślałąm o polskim morzu bo nas nie stać na wyjazd za grnice wogóle bałabym się tyle jest tych zamachów teraz przez tych..... oj szkoda gadać a jeszcze trochę i zaczną się przez syryjczyków gwałty molestowanie itd tak jak było w niemczech i będę zarywać dziewczyny i się żenić żeby zostać w niemczech czy polsce. to będzie masakra.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Wyjazd jakis będzie na pewno, nawet kilka, bo ja tak jak Ty - na tyłku nie usiedzę :-P
    Tylko ja bardzo chciałabym gdzieś teraz w ciepłe miejsce. Ale mąż ma obsesję na punkcie tej Ziki. Jak będzie córka to na złość dam jej na imię Zika :-/
    Moze Chorwacja? ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    kochan to dobrze że masz apetyt a od czasu do czasu gorący kubek czy hamburger nie zaszkodzi. ja straciłam apetyt nie wiem już co mam jeść i od dwóch dni mdli mnie na zapach pomidorowych dań masakra. i w internecie uż szukam przepisów bo nie wiem co jeść. my co piątek na kolację jemy pizze Giuseppe wczoraj nie jedliśmy i teraz mąż robi na obiad mam taki fajny malutki piecyk do pizzy jest rewelacyjny.
    chciałam wam wstawić zdjęcie tego piecyka ale nie wiem jak to zrobić nigdy nie wstawiałam zdjęć.
    Tez mam piecyk do pizzy, z kamienna płytą, firma Kenwood - co fakt to fakt, jest rewelacyjny :)
    Mi przez ostatnie tygodnie doskwierał brak apetytu, moglam nie jesc nic :/ roblam sobie jedzenie nie z potrzeby tylko ze zdrowego rozsadku, zeby cos jesc... o czym nie pomyslalam to bylo fuj :/ ale jak juz cos zrobilam to i zjadlam, w sumie na sile ale jednak...

teraz mnie wzięło na ten cholerny gorący kubek :P
    Ale uwielbiam pomarancze i mandarynki - mogę kilogramami jesc, tak samo ogorek i pomidor :)
    wafle ryżowe, na to twarożek czosnkowy i swieyz ogorek... mega :) aktualnie mój hicior :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 13:07

Elina lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    ja o wakacjach to myślałąm o polskim morzu bo nas nie stać na wyjazd za grnice wogóle bałabym się tyle jest tych zamachów teraz przez tych..... oj szkoda gadać a jeszcze trochę i zaczną się przez syryjczyków gwałty molestowanie itd tak jak było w niemczech i będę zarywać dziewczyny i się żenić żeby zostać w niemczech czy polsce. to będzie masakra.
    Mnie nie stac na Bałtyk ;) mowię calkiem serio :P Chorwacja wychodzi duzo lepiej fnansowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 13:05

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam golonki indycze, taki mi sie chcialo że musialam kupic :) upiekę :)

No i tuńczyka kupilam - wiem wiem, nie wolno w ciąży - ale oczywiscie ochota ogromna na to czego nie wolno... i wlasnie zrobilam salatkę z tunczykiem, z ryżem, fasolą, ogóreczkiem, czosnkiem... mniam :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Mnie nie stac na Bałtyk ;) mowię calkiem serio :P Chorwacja wychodzi duzo lepiej fnansowo

kochana ja dwa lata temu byłam z mężem na dwa tygodnie nad możem i za te dwa tygodnie za nocleg 800zł i 400zł wyżywienie więc jak za dwa tygodnie to dużo nie wyszło.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ