X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Gratuluje kochane serduszek ... Wspaniale ,że każda z Nas mogła je ujrzeć

Ja wczoraj byłam taka szczęśliwa widziałam serduszko,a w nocy otrzymałam telefon ,że mój mąż miał wypadek i dzis rano miał operacje.. Cała noc sama z dziecmi bylam nie miałam jak do niego jechac.Płakałam wymiotowałam chyba z tych nerw.Jeszcze w nocy znajomy na lawecie przywiózł samochód na Nasze osiedle a ja o 03.00 nad ranem zeszłam pod blok zobaczyc to auto do niczego sie nie nadaje.I wpadłam w panikę. Cała noc nie spałam,brzuch strasznie bolał ,dziś nic nie mogłam przełknąć.Głowa myślałam ,że mi odpadnie z bólu .Dziś się z nim widzialam w szpitalu ma zlamanie nogi w 2 miejscach i juz sie troche uspokoiłam jak go zobaczyłam i ,że to "tylko"noga
    Przepraszam ze tak nie w temacie ale musiałam to gdzies z siebie wyrzucić...
    Teraz siedze i myslę czy te nerwy mi nie zaszkodziły ;( I czy moge brac cos/pic na uspokojenie ?

o matko Kasia, współczuję. Czytałam wpis z zapartym tchem. Dobrze, że to "tylko nogi". Matko dziewczyno, nie wiem co na uspokojenie. Może zapytaj lekarza smsem, albo zadzwoń. To wyjątkowa sytuacja.
    Już teraz możesz odetchnąć. Melisa na pewno nie zaszkodzi, a inne leki to nie wiem... bym niczego bez porozumienia z lekarzem nie brała.

Elinka skoro w ulotce jest napisane, że nie dla kobiet w ciąży, to ja bym nie ryzykowała w tą hydroksyzyną. Wiesz, antybiotyki też się daje małym dzieciom, ale kobietom w ciąży raczej nie, tylko w skrajnych przypadkach. Tu chodzi o płód, który jest w ważnym stadium rozwoju tzw. organogeneza, gdzie wszystkie narządy się kształtują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:06

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    Kochana sahol kup małemu.

Dziękuję Bardzo jak będę przy aptece to zakupię ;)
    Bo Detinox i czopki nie pomagają :/

Anulka, no właśnie Filipkowi nic nie pomogło, właśnie się przebudził :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:09

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia szybkiego powrotu do zdrowia dla męża! Współczuję bardzo. Ja bym zadzwoniła nawet na nocny dyżur może coś pomogą z lekami ja niestety nie mam pojęcia :(

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viburcol tez nie? o matko... :( no to faktycznie zeby dają czadu :/ u nas Viburcol zdawał egzamin, ale i młoda szybko miała zęby wiec może jakos lżej to przechodziła? nie wiem... 3,5 miesiąca i juz 2 jedynki byly, dwa tygodnie pozniej kolejne dwie... co ciekawe mając 8 lat miala komplet stałych zębów, stomatolog i ortodonta w szoku (na szczescie duzej wady zgryzu nie ma, a tego sie obawialam najbardziej przy tak wczesnym ząbkowaniu)

Wlasnie mi dzieciak padł u nas w sypialni, mąż musi ja zatargać na górę ;) padło dziecko... oglądalismy Kuchenne Rewolucje w necie i zasneła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:13

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam spać... oszaleje zaraz, głód mnie pogrąża... ale jesc o 21? :/ dupa... nie lubie tak :/

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiliaMy - chyba Cię nie pocieszę, ale u nas na ząbkowanie nie pomógł żaden taki specyfik. Jedyne co przynosiło ulgę to "mamlanie" takiej gumowej szczoteczki do czyszczenia zębów dla dzieci z Rossmana i chrupki kukurydziane. Trochę to wyglądało jak masowanie swedzacego miejsca. Mała tez budziła się w nocy i całe dnie marudziła, także nie zazdroszczę :/ u nas po kolei wychodziły ząbki parami.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Jusstin Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa - również współczuję przeżyć. Dobrze, że udalo się i odwiedzilas meza, na pewno to chociaz trpche uspokoilo ciebie. Jesli chodzi o jakies srodki uspokajajace - to najlepiej skontaktuj się ze swoim ginem, co mozesz brać. No i szybkiego powortu do zdrowia dla męża!

Anulka ja zwolennikiem leków tez nie jestem i staram się je brać w ostateczności, ale czasami naprawde lepiej przyjąć taki apap niż cierpieć caly dzien - ból odbija się też na fasolce, trochę nie rozumiem twojego podejscia, albo nie mialas faktycznie nigdy rozdzierajacego bólu glowy...

rfxggzu3xsdgcqg5.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Może ja jestem jakaś... inna... nie łykam tego czego nie powinnam... Apapu tez bym nie brała... juz tak mam po prostu... wole nie brać niz potem się zamęczac myslami... ja jestem nielekowy typ ;) unikam jesli się da

Męczy mnie głód... okropny głód !!! :/

Może taak kochana masz. Np. Moja kuzynka w drugiej ciąży od początku brała apap bo miala bóle glowy i całą ciążę brala mała urodziła sie zdrowa teraz już do przzedszkola chodzi i nic jej nie jest. A jak byś miala AH1N1 i musieli by ci dac antybiotyk to byś nie wzięła. Nie mozna myśleć tylko o sobie mamy rodziny rodzicow jak oni by przeżyli taką tragedię nie jestesmy sami kochaana są isoby które nas kochają i martwią się o nas.

Jusstin lubi tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:

Tylko nie wiem od jakiego wieku mozna podawac ten sahol tojest maść na dziąsła. Jak znajdę od jakiego wieku to ci napiszę.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie smak saholu :P dla niemowlaków jest np. Bobodent, smakuje tak samo, ale jak mowie u nas to nie działało.

• marti_88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff nadrobiłam! wzięłam się na sposób Rutelki i odpowiadałam sobie w wordzie jest prościej :)

Anulka i sunflower obiecajcie, że staniecie nad nami z batem po porodzie! jesteście super laski :)

walleriana - witamy w naszym zacnym gronie :)

indiarose - też miło Cię przywitać tym bardziej, że tyle walczyliście o Wasze szęście. My 24 miesiące.
    Znam te wzloty i upadki, aż nie chce mi się wierzyć, że można tak jak inne dziewczyny tutaj od razu "zaskoczyć"...

MMM2016 wszystkiego najlepszego w dniu urodzin! zdrowia dla Was bo to najważniejsze :*

tajemniczazolza - co Cię podkusiło dzisiaj iść? to zdecydowanie za wcześnie a teraz się już zamartwiasz będzie dobrze!
    Ja byłam pierwszy raz kilka dni później niż ty i też nic nie widziała(poszłam z powodu krwi w moczu). Nie martw się i idź do 2 tygodni ponownie!

Basia1771 może macie z tajemniczazolza podobny okres ciąży, ale wystarczy, że ona miała kilka dni później owulację.
    Nic w tym dziwnego, że nie było nic widać.

Blu i Auro to cudowna wiadomość, tak bardzo sie ciesze buziaki! :) :)

Elficzka hahahah rozwaliłaś mnie tym ustalaniem płci "na oko", ale że od tyłu ? niezłe jaja :)

kasiaa jeju to okropne, takie nocne nerwówki są straszne. Całe szczęście, że to "tylko" (aż) noga, choć i tak czeka go pewnie rehabilitacja. Współczuję! Bardzo dobrze, że to tu napisałaś po to jesteśmy!

co do zabaw ogródkowych ja też mam ograniczone możliwości. Mieszkamy w bloku-ale z balkonem. Pomyślę o tych pomidorkach.
    Od dzisiaj L4 więc mam czas by myśleć no i działać :)
    ja podobnie jak Rutelka jestem totalnie zielona z ogrodnictwa :) ale powiem, że w zeszłym roku wystartowałam z
    posadzeniem bazylii, którą uwielbiamy wcinać z mozarelką i pomidorem. Urosła cudnie, nie miała tak dużych liści
    jak sklepowa, ale takie fajne zgrabniutkie i super pachnące. W tym roku to powtórze.

Blu, Sunflower, Rutelka, Auro lubią tę wiadomość

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka a jak "walka" z Twoją córą? poszła do szkoły? foszy się cały czas?

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) miło mi do was dołączyc, termin mam na 12.10 , mam juz 4 letnia corcie, i po 2 latach staran w koncu sie udało ;) a jak u was?

LillaMy, Blu, Jusstin, Sunflower, Asia_08, kehlana_miyu, Kasik2, Dea28, Rutelka, mizzelka lubią tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do leków w ciazy - jak mnie coś boli to zażywam o ile wiem, że są bezpieczne np. Paracetamol.
    Taka ciekawostka no-spa jako lek rozkurczowy jest ok, ale trzeba z nią uważać w 3 trymestrze, bo jak za dużo i często się dawkuje to dzieciaczki mają często problemy logopedyczne - słabe mięśnie w okolicy ust. Koniec wymądrzania się :P

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

• Elina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:

Kochaana na zabkowanie dla niemowlaków
    Dentilbaby, żel
    Dentosept AMini spray
    Nurofen zawiesina lub czzopki
    Ibufen zawiesina
    Ibum zakwiesina
    Kinbaby, żel
    Camilia
    Pansoral żel
    Calgel

LillaMy lubi tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, również mam takiego żółtego bananka do gryzienia w formie szczoteczki do zębów :)
    Niestety, wszystko trzeba przeżyć :D

Anulka faktycznie bardzo szybko Twoja córka miała ząbki :)

Blu lubi tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje ,jakos mi lepiej jak Was czytam ... Postaram sie nie faszerowac lekami najwiekszy szok miałam w nocy i dzis dopoki sie z nim nie spotkałam.Był razem z pasazerem ale na szczescie nic mu sie nie stało i wypadek nie jest z winy meza. Tak wiec moze z Melisa mi sie uda teraz juz uspokoic. Dobranoc ide sie połozyc

Ciesze sie z Wami ,że serduszka są :) Myśle ze w takim składzie wytrwamy do października :)

Blu, Visenna lubią tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o leki to powiem tak zapytaaj się lekarza nie będziemy sie kłócić kazda ma inne przeżycia z lekami.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    Kochaana na zabkowanie dla niemowlaków
    Dentilbaby, żel
    Dentosept AMini spray
    Nurofen zawiesina lub czzopki
    Ibufen zawiesina
    Ibum zakwiesina
    Kinbaby, żel
    Camilia
    Pansoral żel
    Calgel

Dziękuję bardzo ;)

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Czesc dziewczyny :) miło mi do was dołączyc, termin mam na 12.10 , mam juz 4 letnia corcie, i po 2 latach staran w koncu sie udało ;) a jak u was?
    Sarcia witamy serdecznie :-) czuj się jak w domu :-) Miałaś już usg?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ