Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej!
Gratuluję wizyt i potwierdzonych płci u bobasków
Nie było mnie kilka dni na belly, musiałam zdobić sobie odwyk. Ruchów nadal nie czuje co niezmiernie mnie fkurzaale już nie panikuje, brzuszek rośnie, jakoś doczekam do wizyty
W sumie to dawno nie było już fotek brzuszków ciazowych na forum? Może zrobimy zbiorowy coming outoczywiście kto ma ochotę
Aaa i jeśli chodzi o soki, jakoś nigdy fanką nie byłam, teraz pije litr porzeczki dziennie
-
Asia_08 wrote:Co myślicie o koszu Mojżesza i śpiworku do spania?
Kupiłam przez olx biały wiklinowy na stojaczku ALVI z dwoma kompletami: baldachimów i pościeli - cały na biało
Cudny! Zainspirował mnie do białych mebelków w dziecięcym pokoju.
Taki kosz w wersji romantycznej z koronkami jest za to w moim styluWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 20:57
Pumpkin, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Jutro wrzucę fotkę.
Śpiworek do spania wypróbowałam, jest ok na zimę, pod warunkiem że nie macie bardzo ciepło w mieszkaniach. Tak to lepszy moim zdaniem kocyk
Woombie podobno dobrze się sprawdza na początku do usypiania. Do tego suszarka i przygaszone światło i dziecko myśli , że znowu jest w brzuchuWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 21:23
Rutelka lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny!
Wpadłam się podzielić moją dzisiejszą radością
Od Was z wątku odpadłam szybko, ale dziś 11dpo z popołudniowego moczu zobaczyłam wyraźne dwie kreski na teście!
mam nadzieję że tym razem się uda!
Trzymam za Was kciuki i sentymentem zaglądam do Was!
Suwaczki lecą do przodu u Was tak szybko że aż trudno uwierzyćlu.iza, Anieńka, Limerikowo, Visenna, walleriana, Blu, Pumpkin, ana909, Kai, powerglide, NiecierpliwaKarolina, kkkaaarrr, Anoolka, szynszyl, Rutelka, kehlana_miyu, Sunflower, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 23:25
Visenna, Anieńka, Blu, walleriana, aneta93, vella, Sylwusia100, Pumpkin, lu.iza, Limerikowo, NiecierpliwaKarolina, Anoolka, szynszyl, Rutelka, Sunflower, Chwilka84, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Asia_08, pieknie sie prezentujesz !! Ah jak ja zazdroszczę wszystkim mamuśkom które mają taką figurę i tylko brzuszek
Mi niestety JUŻ puchną stopy nogi, i ogólnie "na górze" jestem szczupła ale wszystko mi idzie w biodra i uda, a przecież to dopiero początek. Miesiac temu u mnie było +5kg, ciekawe ile bedzie teraz (wizyta za tydzień)
Angelstw - GRATULUJE, ciesze się razem z Tobą i trzymam kciuki!!
A co do ruchów - to nadal czasem mam uczucie takiej pękającej bańki, ale jednego dnia czuje czesciej, innego dnia wogole, jeszcze innego może chwilę a poźniej cisza. W sumie to jeszcze wczesnie a na prawdziwe ruchy jeszcze przyjdzie czas
Asia_08, angelstw lubią tę wiadomość
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
Blu, Asia_08, aneta93, Sylwusia100, Pumpkin, Limerikowo, szynszyl, Rutelka, Sunflower, Dea28 lubią tę wiadomość
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
Angelstw gratulacje!
Dziewczyny macie super zgrabNe brzuszki
A to mój leniwy lokator
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 08:16
walleriana, Asia_08, aneta93, Sylwusia100, Pumpkin, Limerikowo, angelstw, Anoolka, szynszyl, Rutelka, Sunflower, Dea28 lubią tę wiadomość
-
walleriana wrote:Asia_08, pieknie sie prezentujesz !! Ah jak ja zazdroszczę wszystkim mamuśkom które mają taką figurę i tylko brzuszek
Mi niestety JUŻ puchną stopy nogi, i ogólnie "na górze" jestem szczupła ale wszystko mi idzie w biodra i uda, a przecież to dopiero początek. Miesiac temu u mnie było +5kg, ciekawe ile bedzie teraz (wizyta za tydzień)
Angelstw - GRATULUJE, ciesze się razem z Tobą i trzymam kciuki!!
A co do ruchów - to nadal czasem mam uczucie takiej pękającej bańki, ale jednego dnia czuje czesciej, innego dnia wogole, jeszcze innego może chwilę a poźniej cisza. W sumie to jeszcze wczesnie a na prawdziwe ruchy jeszcze przyjdzie czas
Dla pocieszenia ja mam +10 kg i teraz przez dwa tygodnie moj sukces bo nic nie przytyłam.
Mi pachnął palce. Obrączka juz nie wchodzi. I piersiz rozmiaru C na E.
A ruchy wydawało mi sie ze czuje ze dwa tyg temu takie lekkie muśnięcia jak trzymałam dłoń na dole brzucha a od tygodnia nie czuje. Widocznie dzidzia sie przesunęła albo to nie były ruchy. Wizyta za tydzień. -
angelstw wrote:Hej Dziewczyny!
Od Was z wątku odpadłam szybko, ale dziś 11dpo z popołudniowego moczu zobaczyłam wyraźne dwie kreski na teście!
Suwaczki lecą do przodu u Was tak szybko że aż trudno uwierzyć
Super wieści!!!!! GratulujęTrzymajcie się ciepło
angelstw lubi tę wiadomość
-
a to mój
gin powiedział, że po porodzie będę tak wyglądać jakbym nie rodziła nigdy, trzymam za słowo
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b8062071660.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 09:52
Asia_08, Blu, Limerikowo, Anoolka, szynszyl, Rutelka, Sunflower, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Walleriana ja mam już 7kg na plusie! Biorę się za siebie bo miałam ostatnio dwudniowe wesele i 3 grille... Poszlo w boki. Też rosną mi przede wszystkim uda... Ogólnie wyglądam jakbym Przytyla a nie w ciąży była. Na szczęście część poszla też w cycki
Aneta93 zazdroszczę figury, ja nawet tak w dniu ślubu nie wyglądałamogólnie moja figura pochodzi od strony ojca i nie zapowiada się dobrze.
Mój mąż też wczoraj poczuł kopnięcia! Mógł pewnie wczesniej Ale tyle pracuje że nie ma czasu na to
W poniedziałek się martwilam, bo cały dzień cisza była, wieczorem tylko jakieś słabe smyrniecie. Ale chyba dziecko było odkręcone plecami, bo wczoraj już dało czadu. Parę razy dostałam takiego kopa, że na pewno za kilka tyg będzie mnie to bolałoswój brzuch wrzucę w weekend
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 10:56
Blu, Limerikowo, Rutelka lubią tę wiadomość
Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
angelstw wrote:Hej Dziewczyny!
Suwaczki lecą do przodu u Was tak szybko że aż trudno uwierzyć
Gratulacje! Trzymam kciuki! A co do brzuszków - to naprawdę wszystkie ładne - i te większe, i mniejsze. Ja na razie przytyłam jakieś 1,5 kg (to tylko dlatego, że na początku schudłam), ale brzuch mam naprawdę spory. Najszybciej powiększyły mi się piersi. Boję się o uda i pupę, na razie są, jakie były, ale myślę, że to niestety tylko kwestia czasu.angelstw, Sunflower lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, piękne brzuszki macie
fajnie też, że coraz więcej z nas wie kogo urodzi, dziewczynkę czy chłopca
U nas ostatnio troszkę słabiej. Od niedzieli mam dziwne kłucia w miejscu, które ciężko zlokalizować, okolice kości ogonowej? Może głębiej. Takie przeszywające. Nie przywiazywalam specjalnie uwagi do tego, ale dla pewności napisałam do ginki i kazała mi przyspieszyć wizytę, idę jutro... Spodziewałam się raczej że napisze o rozciagajacej się macicy, jakimś ucisku, a teraz się zamartwiam czy to nie coś z szyjką się dziejemiała któraś z Was może coś takiego?
-
Ja miałam podobne odczucia, sama nie wiem skąd w zasadzie dochodzą.. z tym że raczej odczuwałam je w szczycie pochwy. Teraz już zaniknęły, ale jeszcze 3 dni temu miałam uczucie kłucia ale w okolicy cewki moczowej
Tak naprawdę dopóki gin nie obejrzy szyjki w USG i nie zbada Ciebie wewnętrznie to nikt Ci na 100% nie powie co one oznaczają.
Ja miałam wizytę 29.04 i wówczas miałam w szyjce taki.. kanał, taką łezkę na 5 mm. Ujście wewnętrzne i zewnętrzne zamknięte, tylko na długości takie rozejście, ale cała szyjka długa - 4,7 cm. U mnie w rodzinie to akurat się powtarza u ciężarnych:)
Dostałam luteinę, zakaz dźwigania i treningu obwodowego. Ogólnie wrzuciłam na luz. Kłucia pojawiły się POTEM, po wizycie - może to siła podświadomości. Teraz czekam jeszcze tydzień na kontrolną wizytę.
Nie stresuj się, pełno kobiet ma podobne dolegliwości i nic złego z nich nie wynika. Ważne, że gin tego nie bagatelizuje, masz przed sobą wizytę i dowiesz się co i jak.
Trzymam kciuki:) daj znać po wizycie koniecznie!