Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja chyba mam tylko schizy że mała się rusza. Albo wydaje mi się, że to nie to... Już dość późno, powinnam czuć ruchy... Małą widziałam w ubiegłym tygodniu, więc się tak bardzo nie martwię ale zazdroszczę Wam, które już czujecie swoje maleństwa
Dajcie znać jak po wizytach! -
Powodzenia wizytujacym
zazdroszczę bardzo, bo sama muszę jeszcze czekać do czwartku
ahh i zapomniałam że muszę zapisać się na NFZ na polowkowe za tydz..
Moje maleństwo cos się dziś oszczędza, zjadłam śniadanie a tu tylko zaledwie parę smyrniec.
Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
Cześć dziewczyny
Ja w weekend byłam na weselu, bawiliśmy się do 3 w nocy - pełne zaskoczenie, myślałam, że tyle nie wytrzymam
Przetrwałam moment kryzysowy ok. 22 i później było już bardzo dobrze.
Byłam dzisiaj rano na wizycie i przez chwilkę widziałam moje maleństwoPomachało do mnie rączką a potem zaczęło ssać kciuka - piękny widok! Bardzo mnie to uspokoiło, bo ostatnio odczuwam jakiś dziwny niepokój
Ruchów co prawda jeszcze nie czuję, jakieś delikatne smyranie, ale to raczej jelita a nie dzidziuś...
Macie jakieś sprawdzone sposoby na zmobilizowanie się do picia dużej ilości wody? Ja ewidentnie mam z tym problem, lekarka dzisiaj mnie nastraszyła kamicą nerkową (podobno bardzo boli) i kazała pić codziennie wodę Jan. W pracy mam butelkę wody przy biurku, ale jakoś kiepsko mi to idzie
Powodzenia wizytującym, dajcie znać jak poszło -
ja wszystkiego pije w miare chyba dużo nie tylko wody ale również soków, napojów typu Tymbark nigdy nie miałam problemy z piciem, choć jestem po kamicy nerkowej i po usunięciu woreczka żółciowego nie życze tego nikomu
Ola ja nie narzekam na swoją biedronkę, duży wybór czyściutko, co niektóre produkty tam kupuje, inne w Lidlu inne jeszcze gdzie indziej, mamy swoje smaki
Canario przynajmniej w portfelu więcej zostanie
Kai mam nadzieję, że jesli cokolwiek się zmieni to jeszcze bardziej na plus
szynszyl no takchoć od zawsze mówi do mnie żono
a ja kupiłam kilka par bambusowych legginsów na lokalnym ryneczku za 15zł para i powiem Wam,że strzał w dziesiątke, piore je na okrągło i tylko w nich chodze - choć mam inne te są extra.
kasiaaaa gratuluję córeczkija wizyte mam w czwartek i mam nadzieje, że dowiem sie jakiej płci jest drugi dzidziuś
choć jakoś obstawiam drugiego chłopca
kkkaaarrr to niefajnie zwłaszcza, że to prywatna wizyta
-
nick nieaktualny
-
No ja dzisiaj zaliczyłam niezłą wycieczkę po lekarzach. Po wielkich bojach końcówki zeszłego tygodnia dostałam się wreszcie do endokrynolog (z resztą tej co do mnie dzwoniła w piątek wieczorem), większyła mi Euthyrox i to tak konkretnie, więc poniekąd miałam rację, że potrzebuję pilnej konsultacji lekarskiej. W sumie to lekarka zrobiła na mnie medycznie dobre wrażenie, po prostu jako człowiek jest nieprzyjemna.
No i na dokładkę jeszcze dzisiaj był hematolog. Mam się nie martwić moimi płytkami, przejrzała moje wyniki od 2014. Natomiast podejrzewa, że moja niedokrwistość wcale nie jest od niskiego żelaza, albo przynajmniej nie tylko od niego, podejrzewa niedobór B12 (mimo, że łykam!) i kazała zrobić dodatkowe badania. Z wynikami na wizytę jeszcze raz za tydzień i mi dobierze odpowiednie dawki żelaza/b12 lub ewentualnie innych suplementów.
Straciłam na te wizyty dziś pół dnia, ale czuję się przynajmniej uspokojona, a koniec końców to chyba najważniejsze
Miłęgo dnia kochane i trzymam kciuki za wizytująceVisenna, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, spokojnie z tymi ruchami. Jest jeszcze dość wcześnie. Mamy prawo jeszcze ich nie czuć albo czuć niewielkie. Zwłaszcza jak to pierwsza ciąża.
Mnie lekarz powiedział, żebym sie spodziewała około 22 tc.
Coś tam już czuję, ale to też nie jest jakieś bardzo wyraźne i nie zawsze jestem pewna czy to dzidziol. Może już czujecie, a nie wiecie, że to to.
Jeszcze będziemy prosiły o chwile spokojuAnoolka, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Ja sie zapisalam na usg dopiero za ponad miesiac 13.06 na polowkowe. Bede wtedy w skonczonym 22tyg+ 3dni. Wiec nie mowcie ze nie mozecie doczekac sie na wizyte:p
Ciagle jestem spokojna bo brzuszek rosnie, ja czuje sie swietnie wiec na pewno jest ok. Bez paniki:)
Wczoraj bylismy na komunii i jeden chlopak zapytal sie, w ktorym jestem miesiacu i nie dajac odpowiedziec mi na pytanie sam pytajaco odpowiedzial czy w szostym. A ja jestem wciaz w 4!! Czy az taka duza jestem? Olaboga. Albo po prostu sie za bardzo objadlam, bo jedzenie bylo ultra dobre.ale jakos jaram sie swoim brzuchem. Fajnie jest byc w ciazy, wszystcy sa wtedy dla mnie milsi
W lidlu tez chcieli mnie przepuscic w kasie. Tam kupilam sobie legginsy i spodnie dresowe ciazowe o ktorych pisalyscie i nawet jestem zadowolona. I udalo mi sie rozmiar w miare dobrac. Spodnie wzielam M, a legginsy L. Spodnie moglybybyc mniejsze ale na pewno jeszcze urosne.
Dzis pogoda jest przecudna . Uwielbiam wiosne. -
nick nieaktualnyJutysia wrote:Cześć dziewczyny
Ja w weekend byłam na weselu, bawiliśmy się do 3 w nocy - pełne zaskoczenie, myślałam, że tyle nie wytrzymam
Przetrwałam moment kryzysowy ok. 22 i później było już bardzo dobrze.
Byłam dzisiaj rano na wizycie i przez chwilkę widziałam moje maleństwoPomachało do mnie rączką a potem zaczęło ssać kciuka - piękny widok! Bardzo mnie to uspokoiło, bo ostatnio odczuwam jakiś dziwny niepokój
Ruchów co prawda jeszcze nie czuję, jakieś delikatne smyranie, ale to raczej jelita a nie dzidziuś...
Macie jakieś sprawdzone sposoby na zmobilizowanie się do picia dużej ilości wody? Ja ewidentnie mam z tym problem, lekarka dzisiaj mnie nastraszyła kamicą nerkową (podobno bardzo boli) i kazała pić codziennie wodę Jan. W pracy mam butelkę wody przy biurku, ale jakoś kiepsko mi to idzie
Powodzenia wizytującym, dajcie znać jak poszło
Aplikacja w telefonie na ktorej zaznaczasz ile wody wypilas albo Ci o tym przypomina;-) jest ona bezplatna;-) -
nick nieaktualny
-
Dea28 wrote:przyszły wyniki- po raz drugi w życiu anemia!!! i podwyższone neutrofile? miała któraś z Was to? bo jak włączyłam dr. Google to mi się włos zjeżył...
dobrze,że wizyta w czwartek może wytrzymam.
Dea, spokojniepodwyższone neutrofile w ciąży to normalny stan. Nic się nie dzieje.
Anoolka, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość