X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w słoneczny poniedziałek:) Maluszek się wierci od samego rana, aż brzuch mi sie rusza w jednym miejscu:) mam nadzieję ze tak samo optymistycznie będzie po wizycie :)
    Miłego dnia i powodzenia innym wizytującym:D

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj wizytuje :) dopiero o 19...

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba mam tylko schizy że mała się rusza. Albo wydaje mi się, że to nie to... Już dość późno, powinnam czuć ruchy... Małą widziałam w ubiegłym tygodniu, więc się tak bardzo nie martwię ale zazdroszczę Wam, które już czujecie swoje maleństwa :)

Dajcie znać jak po wizytach!

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia wizytujacym :) zazdroszczę bardzo, bo sama muszę jeszcze czekać do czwartku :) ahh i zapomniałam że muszę zapisać się na NFZ na polowkowe za tydz..
    Moje maleństwo cos się dziś oszczędza, zjadłam śniadanie a tu tylko zaledwie parę smyrniec.

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach. Ja mam jutro o 17.
    Macie jakieś fajne strony z ciuszkami ciaziwymi?

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Ja w weekend byłam na weselu, bawiliśmy się do 3 w nocy - pełne zaskoczenie, myślałam, że tyle nie wytrzymam :) Przetrwałam moment kryzysowy ok. 22 i później było już bardzo dobrze.

Byłam dzisiaj rano na wizycie i przez chwilkę widziałam moje maleństwo :) Pomachało do mnie rączką a potem zaczęło ssać kciuka - piękny widok! Bardzo mnie to uspokoiło, bo ostatnio odczuwam jakiś dziwny niepokój :/ Ruchów co prawda jeszcze nie czuję, jakieś delikatne smyranie, ale to raczej jelita a nie dzidziuś...

Macie jakieś sprawdzone sposoby na zmobilizowanie się do picia dużej ilości wody? Ja ewidentnie mam z tym problem, lekarka dzisiaj mnie nastraszyła kamicą nerkową (podobno bardzo boli) i kazała pić codziennie wodę Jan. W pracy mam butelkę wody przy biurku, ale jakoś kiepsko mi to idzie :/

Powodzenia wizytującym, dajcie znać jak poszło :)

ijpbdf9h93cgicla.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zazdroszczę wszystkim czującym ruchy, u mnie jeszcze nic :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nic nie czuję, idę dziś na wizytę mam nadzieję że mnie to uspokoi...

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wszystkiego pije w miare chyba dużo nie tylko wody ale również soków, napojów typu Tymbark nigdy nie miałam problemy z piciem, choć jestem po kamicy nerkowej i po usunięciu woreczka żółciowego nie życze tego nikomu

Ola ja nie narzekam na swoją biedronkę, duży wybór czyściutko, co niektóre produkty tam kupuje, inne w Lidlu inne jeszcze gdzie indziej, mamy swoje smaki :)

Canario przynajmniej w portfelu więcej zostanie :)

Kai mam nadzieję, że jesli cokolwiek się zmieni to jeszcze bardziej na plus :)

szynszyl no tak :) choć od zawsze mówi do mnie żono :P

a ja kupiłam kilka par bambusowych legginsów na lokalnym ryneczku za 15zł para i powiem Wam,że strzał w dziesiątke, piore je na okrągło i tylko w nich chodze - choć mam inne te są extra.

kasiaaaa gratuluję córeczki :) ja wizyte mam w czwartek i mam nadzieje, że dowiem sie jakiej płci jest drugi dzidziuś :) choć jakoś obstawiam drugiego chłopca

kkkaaarrr to niefajnie zwłaszcza, że to prywatna wizyta :/

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuję ruchów, ale to prawdopodobnie przez łożysko z przodu. W środę zaczynamy 20tc :) !!! A jutro mam USG, zobaczymy czy córka córką pozostała czy jednak coś wyrosło ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 13:07

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam USG dopiero 24.05 ;/
    Nie doczekam się.
    Ruchów też nie czuję :(

Tak bardzo bym już chciała przytulić swojego dzidziusia, nie widziałam go a już tak strasznie za nim tęsknie. Normalnie chcę mi się płakać.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dzisiaj zaliczyłam niezłą wycieczkę po lekarzach. Po wielkich bojach końcówki zeszłego tygodnia dostałam się wreszcie do endokrynolog (z resztą tej co do mnie dzwoniła w piątek wieczorem), większyła mi Euthyrox i to tak konkretnie, więc poniekąd miałam rację, że potrzebuję pilnej konsultacji lekarskiej. W sumie to lekarka zrobiła na mnie medycznie dobre wrażenie, po prostu jako człowiek jest nieprzyjemna.

No i na dokładkę jeszcze dzisiaj był hematolog. Mam się nie martwić moimi płytkami, przejrzała moje wyniki od 2014. Natomiast podejrzewa, że moja niedokrwistość wcale nie jest od niskiego żelaza, albo przynajmniej nie tylko od niego, podejrzewa niedobór B12 (mimo, że łykam!) i kazała zrobić dodatkowe badania. Z wynikami na wizytę jeszcze raz za tydzień i mi dobierze odpowiednie dawki żelaza/b12 lub ewentualnie innych suplementów.

Straciłam na te wizyty dziś pół dnia, ale czuję się przynajmniej uspokojona, a koniec końców to chyba najważniejsze :)

Miłęgo dnia kochane i trzymam kciuki za wizytujące :D

Visenna, mizzelka lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spokojnie z tymi ruchami. Jest jeszcze dość wcześnie. Mamy prawo jeszcze ich nie czuć albo czuć niewielkie. Zwłaszcza jak to pierwsza ciąża.
    Mnie lekarz powiedział, żebym sie spodziewała około 22 tc.
    Coś tam już czuję, ale to też nie jest jakieś bardzo wyraźne i nie zawsze jestem pewna czy to dzidziol. Może już czujecie, a nie wiecie, że to to.
    Jeszcze będziemy prosiły o chwile spokoju ;-)

Anoolka, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zapisalam na usg dopiero za ponad miesiac 13.06 na polowkowe. Bede wtedy w skonczonym 22tyg+ 3dni. Wiec nie mowcie ze nie mozecie doczekac sie na wizyte:p
    Ciagle jestem spokojna bo brzuszek rosnie, ja czuje sie swietnie wiec na pewno jest ok. Bez paniki:)

Wczoraj bylismy na komunii i jeden chlopak zapytal sie, w ktorym jestem miesiacu i nie dajac odpowiedziec mi na pytanie sam pytajaco odpowiedzial czy w szostym. A ja jestem wciaz w 4!! Czy az taka duza jestem? Olaboga. Albo po prostu sie za bardzo objadlam, bo jedzenie bylo ultra dobre. :) ale jakos jaram sie swoim brzuchem. Fajnie jest byc w ciazy, wszystcy sa wtedy dla mnie milsi ;)
    W lidlu tez chcieli mnie przepuscic w kasie. Tam kupilam sobie legginsy i spodnie dresowe ciazowe o ktorych pisalyscie i nawet jestem zadowolona. I udalo mi sie rozmiar w miare dobrac. Spodnie wzielam M, a legginsy L. Spodnie moglybybyc mniejsze ale na pewno jeszcze urosne.

Dzis pogoda jest przecudna . Uwielbiam wiosne.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    Cześć dziewczyny :) Ja w weekend byłam na weselu, bawiliśmy się do 3 w nocy - pełne zaskoczenie, myślałam, że tyle nie wytrzymam :) Przetrwałam moment kryzysowy ok. 22 i później było już bardzo dobrze.

Byłam dzisiaj rano na wizycie i przez chwilkę widziałam moje maleństwo :) Pomachało do mnie rączką a potem zaczęło ssać kciuka - piękny widok! Bardzo mnie to uspokoiło, bo ostatnio odczuwam jakiś dziwny niepokój :/ Ruchów co prawda jeszcze nie czuję, jakieś delikatne smyranie, ale to raczej jelita a nie dzidziuś...

Macie jakieś sprawdzone sposoby na zmobilizowanie się do picia dużej ilości wody? Ja ewidentnie mam z tym problem, lekarka dzisiaj mnie nastraszyła kamicą nerkową (podobno bardzo boli) i kazała pić codziennie wodę Jan. W pracy mam butelkę wody przy biurku, ale jakoś kiepsko mi to idzie :/

Powodzenia wizytującym, dajcie znać jak poszło :)

Aplikacja w telefonie na ktorej zaznaczasz ile wody wypilas albo Ci o tym przypomina;-) jest ona bezplatna;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Też zazdroszczę wszystkim czującym ruchy, u mnie jeszcze nic :(

Ja tez kehlana zazdrosciłam, ale muszę przyznać, ze jak wczoraj poczułam pierwsze porzadne kopniaki to jednak boli;-)

kehlana_miyu, mizzelka lubią tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszły wyniki- po raz drugi w życiu anemia!!! i podwyższone neutrofile? miała któraś z Was to? bo jak włączyłam dr. Google to mi się włos zjeżył... :( dobrze,że wizyta w czwartek może wytrzymam.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png

Wysłany: 9 maja 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    przyszły wyniki- po raz drugi w życiu anemia!!! i podwyższone neutrofile? miała któraś z Was to? bo jak włączyłam dr. Google to mi się włos zjeżył... :( dobrze,że wizyta w czwartek może wytrzymam.

Dea, spokojnie :-) podwyższone neutrofile w ciąży to normalny stan. Nic się nie dzieje.

Anoolka, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 9 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój diabeł tasmański się właśnie tak pręży, że wyglądam jakbym miała ogromnego guza z prawej strony brzucha :-D co za widok :-D

kehlana_miyu, mizzelka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Powodzenia na wizytach. Ja mam jutro o 17.
    Macie jakieś fajne strony z ciuszkami ciaziwymi?

Ja kupuje na allegro

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ