X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Karowej..
    W 4 tyg dostałam skierowanie od lekarza na USG w 6 tyg (które musiałam zrobić)
    W rejestracji "przemiła" pani dała mi termin na 29.09 :D

Wszystkie USG i krew robię w Medicoverze. A na Karową chodzę tylko na konsultację. Lekarze o sobie wiedzą i nawet się znają :)
    Problem kombinowania mam z głowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    MMM cudowne wieści <3
    Zazdroszczę bardzo :-)
    Ja miałam ostatnie usg 23 marca, więc już znowu zaczynają się pojawiać głupie myśli czy maleństwo tam jest i żyje :-/

NiecierpliwaKarolina błagam Cię:-P :-P :-P jak mozna zastanawiac sie czy dziecko żyje? Oczywiscie ze zyje! Odwroc swoje myslenie bo to tragedia stawiać sobie takie pytania:-P ja ich unikam jak niebezpieczenstwa. Ale za to zastanawiam sie czy malej smakuje ogorek, rzodkiewka, testuje rozne soki i sprawdzam czy sie rusza po jakims konkretnym smaku :-P:-P oczywoscie to nie ma dla dziecka znaczenia, ale co z tego. ja tez nie robie usg co wizyte tylko obowiazkowe, wiec sama czekam już na kolejne czyli połowkowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 14:21

Visenna, NiecierpliwaKarolina, mizzelka lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyny sposob by upewnic sie o dobrostanie Maluszka to usg i tym samym odgonic zle mysli
    Ja z corka co 2.5tyg robilam do konca 1go trym a potem co 3tyg gdyz tez b martwilam sie i przezywalam niepokoj
    Na pewno duzo dal mi sw spokoju detektor sonoline c
    W tej ciazy rowniez korzystam gdy czuje taka potrzebe a mala spi

Visenna lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Jedyny sposob by upewnic sie o dobrostanie Maluszka to usg i tym samym odgonic zle mysli
    Ja z corka co 2.5tyg robilam do konca 1go trym a potem co 3tyg gdyz tez b martwilam sie i przezywalam niepokoj
    Na pewno duzo dal mi sw spokoju detektor sonoline c
    W tej ciazy rowniez korzystam gdy czuje taka potrzebe a mala spi

To napewno dla wielu kobiet jedno z rozwiazan;-) moim zdaniem lepsze niż ciągly stres i lęk.

Moje myslenie naprawia mąż:-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 14:50

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie, wiem :-( zdaję sobie sprawę, że to idiotyczne myślenie, ale tyle tych tragedii wokół, że samo wpada do głowy :-/
    A ja już, jak i Wy z resztą, tak się zakochałam w tej Fasoli, że chciałabym najlepiej już ją mieć przy sobie :-)
    Myślę, że też duże znaczenie odgrywa to, że ta ciąża jest taka wyczekana. Długo musieliśmy czekać ze staraniami przez mój nowotwór dlatego teraz jak już jest to czasami ciężko w to uwierzyć :-)

Ale na szczęście też mam cudownego męża, który mnie sprowadza na ziemię :-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie, wiem :-( zdaję sobie sprawę, że to idiotyczne myślenie, ale tyle tych tragedii wokół, że samo wpada do głowy :-/
    A ja już, jak i Wy z resztą, tak się zakochałam w tej Fasoli, że chciałabym najlepiej już ją mieć przy sobie :-)
    Myślę, że też duże znaczenie odgrywa to, że ta ciąża jest taka wyczekana. Długo musieliśmy czekać ze staraniami przez mój nowotwór dlatego teraz jak już jest to czasami ciężko w to uwierzyć :-)

Dlatego nie myśl o najgorszym tylko o najlepszym ;-) myślę, ze w tym poscie sa same sukcesy i sama wyzej opisalas wiele powodow do usmiechu;-) moja starsza siostra choruje i ma problemy z zajsciem ciaze, mimo, ze nie wiem co to znaczy to widze jak to bardzo meczy i zabiera chec do zycia. TY maz juz ten etap za soba;-)

• Kai Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Karolino, rozumiem Cię, mnie też czasem takie czarne myśli do głowy przychodzą, choć nie mam żadnych powodów do niepokoju (dobre wyniki badań itp.). Sama jestem za to zła na siebie, ale też mi do wyobraźni te tragedie wokół przemawiają. Jednak dziewczyny mają absolutną rację - nie wolno do siebie dopuszczać takich myśli! Wydarzyło się przecież już dużo dobrego i z pewnością wydarzy się jeszcze więcej. Musimy chyba obie nad tym popracować. Trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 00:10

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem marcową mamusią 2016. Mam do sprzedania detektor tęta płodu Angelsounds. To doskonały uspokajacz matki a także świetna pamiątka, wychwytuje bicie serca dziecka już w 12. tygodniu :) mam paragon, ważną kartę gwarancyjną, dołączam żel do usg potrzebny do słuchania serduszka. W dobrej cenie! Kontakt: [email protected]

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wczorajszej wizycie :)
    Borys jest dużym i zdrowym chłopcem. Wymiary poszczególnych partii ciała wahają się pomiędzy w normie do +8 dni względem OM :D
    Szyjka 4,4cm, więc tutaj też nic złego się nie dzieje.

Gorzej z moimi wynikami krwi, morfologia cieniutka. O ile żelazo to pikuś to martwiące są bardzo niskie płytkie krwi, mam to skonsultować z hematologiem. Zobaczymy, mam nadzieję, że to nic groźnego. Lekarz powiedział, że może wcale nie mam ich mało tylko się sklejają i automat jak je liczy to wychodzi za mało, ale to trzeba sprawdzić i po to mi właśnie hematolog.

kehlana_miyu, Limerikowo, Sylwia_i_Niki, Blu, Beattkie, mizzelka, szynszyl, NiecierpliwaKarolina, Dea28 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Cześć, jestem marcową mamusią 2016. Mam do sprzedania detektor tęta płodu Angelsounds. To doskonały uspokajacz matki a także świetna pamiątka, wychwytuje bicie serca dziecka już w 12. tygodniu :) mam paragon, ważną kartę gwarancyjną, dołączam żel do usg potrzebny do słuchania serduszka. W dobrej cenie! Kontakt: [email protected]

Jak świetna pamiątka to kolezanka czemu sprzedaje? ;-) :-P :-P czy cos innego jest tutaj pamiatka?:-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 15:22

lu.iza lubi tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamięć słuchowa jest pamiątka :p

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Pamięć słuchowa jest pamiątka :p

Ja bym nie zapamietała wiec nie skojarzyłam hehe:-P dzieki luiza;-)

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :) jak tu spokojnie w weekend, nie powiem również korzystam z pięknej pogody :)

Niecierpliwa teraz już może być tylko dobrze!

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:

Dźwięk możesz nagrać.

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Dźwięk możesz nagrać.

Tak to Super opcja i pamiatka;-) mam po USG płytkę z dzwiekiem wiec polecam ;-)

Wysłany: 8 maja 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za wsparcie <3 <3 <3 <3 to naprawdę dużo daje! Dziękuję :-*

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 8 maja 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Melduję się po wczorajszej wizycie :)
    Borys jest dużym i zdrowym chłopcem. Wymiary poszczególnych partii ciała wahają się pomiędzy w normie do +8 dni względem OM :D
    Szyjka 4,4cm, więc tutaj też nic złego się nie dzieje.

Gorzej z moimi wynikami krwi, morfologia cieniutka.

Karolina, super synuś :-) rośnie jak na drożdżach :-) gratuluję :-)

Co do morfologii to u mnie za niski hematokryt. Mocz super.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 8 maja 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pogody to zaczynają się ciepłe dni, których się trochę boję :-) my cały weekend spędziliśmy na działce, ale od jutra w domu, bo mąż do pracy i coś czuję, że trzeba wiatraczek wyciągnąć z piwnicy. Okna mamy tak umiejscowione, że przez caly dzień słońce, więc w upalne dni jest jak w saunie :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ja mam taki detektor, który umożliwia nagranie dźwięku (pewnie większość ma taką funkcję), a to już pamiątka :)

Szkoda, że weekend się już kończy, my większość czasu spędziliśmy w ogrodzie. Mąż idzie do pracy, więc zostaję w domu sama.

Pozdrawiam niedzielnie i życzę dużo słońca oraz spokoju :)

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego wieczoru dziewvzyny ;)

pielegniarka_w_mundurze lubi tę wiadomość

‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ