X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie to samo chcialam pisac ze jest aplikacja -kalkulator plynow
    generalnie w ciazy kolo 3l na dzien dobrze jest pic i bieeegac do toalety ;-)

Ja w 1ej ciazy to wystawialam szklanke z 2butlami wody i raczylam sie tym przydzialam caly dzien plus mieszalam z sokami dla smaku
    teraz to chce mi sie pic, jest tez cieplo

a i jeszcze bedziecie mialy dosc ruchow bobasa i kopniaczkow;-))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea ja dzis tez wlasnie wyswietlam swoje wyniki krwi i patrze ze neutrofile na wszystkich dotychczasowych mam powyzej normy. Zmartwilam sie tylko troche niskimi hematokrytami ale to w ciazy chyba tez normalne. I leukocytow za duzo.

Najwazniejsze ze powtorne tsh wyszlo ponizej normy wiec chyba do endokrynologa jednak nie musze isc. Wizytau gin za 2tyg a u endo mialam miec 1.06 wiec najwyzej odwolam pozniej.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny dzis od rana mam zabiegany dzien poczytam i odezwe sie wieczorem ;) milego popoludnia

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czuje codziennie ruchy od tygodnia. Jednego dnia mało sie ruszał i juz miałam stresa.. Ale wznowił swoje harce, zwłaszcza po posiłku, po zjedzeniu czegoś słodkiego lub zimnego. Wieczorem czułam pirueta, ewidentnie zrobił fikołka.
    Ciazowe ciuchy póki co mam z H&M, sa ok.
    Co myślicie o koszu Mojżesza i śpiworku do spania?

Visenna lubi tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja już po wizycie :) Dzidziuś rośnie, serduszko juz spowolniło bicie do 140 ud/min. Ginekolog potwierdził ze na 100% będzie chłopak, nic nie odpadlo, tak sie rozkraczył że widać było bez problemu, że coś tam sterczy :) nie mierzyliśmy juz go nawet. Potwierdził też moje twardnienia macicy, ktora bardzo trenuje juz na poród, ale szyjka na szczęście nadal ma 4,7 cm, wiec nic z tym nie robimy:) polowkowe 6.06, na wadze +1kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 19:23

Pumpkin, Limerikowo, mizzelka, kkkaaarrr, Jola1985, Blu lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już coś kupuję to w H&M. Mają tam fajny dział ciążowy. Na razie mam dżinsy ciążowe i sukienkę.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam od wczoraj jakieś problemy z forum i całym portalem. Co chwilę mi pokazuje przerwę techniczną, Wam też? Dlatego piszę sprawozdanie dopiero dzisiaj :)
    wizyta super :) szyjka wysoko, długa i zamknięta, śluz prawidłowy... a potem USG... CHŁOPAK na 100% :) tętno 149 uderzeń, doktor zmierzył główkę, brzuszek, kość udową no i zważył małego.. waży już 216 gram :) no i oczywiście jest najprzystojniejszy na świecie :)

Anoolka, Limerikowo, szynszyl, mizzelka, NiecierpliwaKarolina, kkkaaarrr, Jola1985, kehlana_miyu, Blu, ana909, Dea28 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka, gdzie jesteś? Proszę o edit :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza gratuluje chłopca :)
    ja również miałam problemy z forum :) cieszę się, że już działa :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Powodzenia na wizytach. Ja mam jutro o 17.
    Macie jakieś fajne strony z ciuszkami ciaziwymi?
    happymum albo pieknamama.pl albo bonprix

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    Cześć dziewczyny :) Ja w weekend byłam na weselu, bawiliśmy się do 3 w nocy - pełne zaskoczenie, myślałam, że tyle nie wytrzymam :) Przetrwałam moment kryzysowy ok. 22 i później było już bardzo dobrze.

Byłam dzisiaj rano na wizycie i przez chwilkę widziałam moje maleństwo :) Pomachało do mnie rączką a potem zaczęło ssać kciuka - piękny widok! Bardzo mnie to uspokoiło, bo ostatnio odczuwam jakiś dziwny niepokój :/ Ruchów co prawda jeszcze nie czuję, jakieś delikatne smyranie, ale to raczej jelita a nie dzidziuś...

Macie jakieś sprawdzone sposoby na zmobilizowanie się do picia dużej ilości wody? Ja ewidentnie mam z tym problem, lekarka dzisiaj mnie nastraszyła kamicą nerkową (podobno bardzo boli) i kazała pić codziennie wodę Jan. W pracy mam butelkę wody przy biurku, ale jakoś kiepsko mi to idzie :/

Powodzenia wizytującym, dajcie znać jak poszło :)
    wlej do szklaneczki, wkrój plasterki limonki i wsadź miętę, cokolwiek, będzie bardziej apetyczniej wyglądać :)

ja wesele bd mieć pod koniec czerwca, będzie jazda :P

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt i poznania płci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H3j dziewczyny, jak leci ? :)

• Kai Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam ochotę tylko na soki owocowe i napoje gazowane.Oczywiście te ostatnie mocno ograniczam. Woda niegazowana mi kompletnie nie smakuje... :-(.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:

Kosza Mojżesza, mimo że ładny nie kupuję. Obstawiam, że po tak wysokich rodzicach (i dziadkach), dziecko urodzi się długie. Na krótko by starczył taki kosz. Ja stawiam na łóżeczko dostawne do naszego :) Wygoda ponad wszystko. Dodatkowo planuję kupić bujaczek tiny love 3w1 i... dziecko będzie cały czas ze mną. A i bujaczek dzięki regulacji, przyda się na dłużej.

Za to śpiworkom mowię tak! :) zamierzam kupić taki 1-2 tog na jesień/zimę i sprawdzić, czy dziecko polubi. Jeśli tak, to pewnie jeszcze w jakiś zainwestuję :)

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na zmobilizowanie się do picia dużej ilości wody? Ja ewidentnie mam z tym problem, lekarka dzisiaj mnie nastraszyła kamicą nerkową (podobno bardzo boli) i kazała pić codziennie wodę Jan. W pracy mam butelkę wody przy biurku, ale jakoś kiepsko mi to idzie

Oj boli jak diabli. Ja miałam kamienie nerkowe, kolkę nerkową i zablokowany moczowód. Skończyło się zabiegiem. Ale... podejrzewam, że poród boli bardziej :P :)

Jeśli chodzi o picie wody... Ja mam bidon i go uwielbiam :) Wrzucam cytrynę albo owoce, zalewam wodą i ręka sama sięga :) Picie ze zwykłej butelki, czy szklanki mi nie idzie.

Mam taki, Jest prześliczny (w rzeczywistości ciemniejszy) i mega wygodny :)!
    https://www.decathlon.pl/bidon-1-l-szybkie-otwieranie-id_8172378.html
    Kai wrote:
    Ja to mam ochotę tylko na soki owocowe i napoje gazowane.Oczywiście te ostatnie mocno ograniczam. Woda niegazowana mi kompletnie nie smakuje... :-(.

Ja się uzależniłam od soku pomarańczowego z biedronki! :) Taki wyciskany, nie z koncentratu <3! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 16:57

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, gratuluję dziewczyny poznania i potwierdzenia płci. U mnie też CHŁOPAK :) Termin an razie na 12.10.br., ale pewnie jeszcze się to z biegiem czasu zmieni. Mamy chyba wysyp chłopaków, choć dziewczynek też jest chyba trochę :D

Ja też lubię soki owocowe (te wyciskane), ale staram się pić przede wszystkim wodę niegazowaną właśnie z cytryną/limonką oraz świeżą miętą. Pogoda za oknem jest taka, że sprzyja piciu właściwej ilości wody.

Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 20:47

Visenna, kehlana_miyu, Blu, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drużyna piłkarska rośnie :D

Dea28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:

Ja stawiam właśnie na kosz mojżesza. W wersji trochę dłuższej niż standardowe, planuję kupić kosz shnuggle - najtańszy nie jest ale szacuję, że do 5-6 miesiąca będzie ok. A później zawsze można odsprzedać, cenę trzymają :)

Śpiworki - no właśnie, jestem za ale mam na oku jeszcze woombie. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie oslbiscie te kosze mojzesza nie podobaja, meza kuzynka miala ale nie w moim stylu to jest, za to chetnie skusze sie na tiny love 3 w 1 w kolorze niebiskim to mi sie spodobalo :)

‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ