X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • India9 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :-)
    Przyjmiecie jeszcze jedną ciężaróweczkę? :-)

To moja druga ciąża, jeszcze nie wiem co będzie. Usg mam dopiero 30 maja.
    Mam już synka, ma prawie 5,5 roku.

I też mnie męczą skurcze :-/

MMM2016, Anoolka, Beattkie, Pumpkin, Blu, Rutelka, kkkaaarrr, Sunflower, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Witam dziewczyny :-)
    Przyjmiecie jeszcze jedną ciężaróweczkę? :-)

To moja druga ciąża, jeszcze nie wiem co będzie. Usg mam dopiero 30 maja.
    Mam już synka, ma prawie 5,5 roku.

I też mnie męczą skurcze :-/

Gratuluję :) Oby tylko te skurcze ustąpiły. Bierzesz nospę?

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, sięgam po nią jak skurcze nie przechodzą. Skurcze mam od początku z małymi przerwami. Akurat na ostatniej wizycie powiedziałam, że nie czuję już, bo wtedy akurat od tygodnia miałam spokój, ale wszystko wróciło....
    Przetrwam jakoś te 3 tygodnie do wizyty i niech mnie bada :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam India;-)

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak wasze ogólne samopoczucie i samoocena w ciąży ? Ja się czuję strasznie :(

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    Dziewczyny a jak wasze ogólne samopoczucie i samoocena w ciąży ? Ja się czuję strasznie :(

Ja powiedziałam mezowi, ze ta ciaza jest tak nie przyjemna, ze drugiej nie chce. Ale potem sobie przypominam, ze moja kolezanka w 2 ciazach lezala od 4 miesiaca i sie gryze w jezyk. Moje samopoczucie w ciąży w skali od 1 do 6 jest na 2:-P

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ja powiedziałam mezowi, ze ta ciaza jest tak nie przyjemna, ze drugiej nie chce. Ale potem sobie przypominam, ze moja kolezanka w 2 ciazach lezala od 4 miesiaca i sie gryze w jezyk. Moje samopoczucie w ciąży w skali od 1 do 6 jest na 2:-P
    Ja cały czas powtarzam że to ostatni raz... U mnie 2 w skali 1-10 :P

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:

A czemu czujesz się strasznie? Czego to dotyczy?

Pytam z ciekawości, bo ja też mam trudniejsze dni. Staram się uśmiechać i nie wbijać szpilek w laleczkę voodoo ale łatwo nie jest. Czuje się gruba, moja cera wygląda koszmarnie, męczę się szybko i mam wrażenie że mój brzuszek jest okropny, wygląda jakbym cierpiała na niestrawność i była po prostu gruba. Jestem na L4, z jednej strony chce mi się "coś" robić, z drugiej strony spałabym cały dzień. Mam wrażenie że dni lecą mi nie wiem kiedy, zamieniają się w tygodnie itd... Masakra!

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    A czemu czujesz się strasznie? Czego to dotyczy?

Pytam z ciekawości, bo ja też mam trudniejsze dni. Staram się uśmiechać i nie wbijać szpilek w laleczkę voodoo ale łatwo nie jest. Czuje się gruba, moja cera wygląda koszmarnie, męczę się szybko i mam wrażenie że mój brzuszek jest okropny, wygląda jakbym cierpiała na niestrawność i była po prostu gruba. Jestem na L4, z jednej strony chce mi się "coś" robić, z drugiej strony spałabym cały dzień. Mam wrażenie że dni lecą mi nie wiem kiedy, zamieniają się w tygodnie itd... Masakra!
    No czyli czujemy się podobnie na dodatek jestem ociezala, łatwo się denerwuje... a raczej wku***, dłuży mi się strasznie każdy tydzien, jedyne co bym robila to jadła i siedziała na słońcu co też nie jest wskazane :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 15:26

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet ruchów jeszcze nie czuję co mnie bardzo irytuje, jakoś nie czuję tej ciąży przez to...

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    Nawet ruchów jeszcze nie czuję co mnie bardzo irytuje, jakoś nie czuję tej ciąży przez to...

No identycznie jak ja. Łącznie z wkurzaniem się nie wiadomo na co i o co, jedzeniem i słońcem. Właśnie wciągnęłam naleśnika z nutellą - no comments. ;)
    Też czekam na ruchy, codziennie rano po przebudzeniu wsłuchuję się ale póki co jeszcze nic...

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciągle głodna :) a i sobie bardzo dogadzam, wczoraj czekolada, dziś cukierki, bez słodkiego nie wytrzymam :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce nutelle !!! I po co wspominacie ? Hahah
    Ja tez tylko jem i chce ciagle siedziec na dworzu mam dość siedzenia w domu :)

Pumpkin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka, dobrze że temat samopoczucia zarzuciłaś, bo już myślałam, że znów tylko mnie męczą takie "problemy". Absolutnie nie cieszę się, że macie tak samo ale jednak w kupie raźniej ;)

Adrenalina - zapraszam, mam cały słoik nutelli i naleśniki! :D

adrenalina, Blu lubią tę wiadomość

• tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:

Ja mam straszne huśtawki nastroju, raz mi się wydaje, że wszystko jest cudownie a za chwilę nie mam pojęcia czy z czymkolwiek sobie poradzę. Samoocena raczej ok, wydaje mi się że poza brzuszkiem niewiele się zmieniło. Ale np strasznie łatwo się wzruszam, wystarczy jakaś reklama, najczęściej coś związanego z dziećmi i już rycze... Poza tym od kiedy czuje ruchy Małego jakoś bardziej się rozczulam sama nad sobą, jest to cudowne uczucie, ale sprawiło ze poczułam się pod każdym względem w ciąży i nie mam na myśli wyłącznie pozytywów ;) Ogólnie to wyobrażałam sobie ten stan dużo bardziej sielankowo i beztrosko ;)

mhsv3e5errgno08u.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się kiepsko czułam na początku, tak do ok 14tego tygodnia. Czułam się brzydka, ciągle zmęczona, niestabilna emocjonalnie.
    Huśtawki mi przeszły, niechęć do oglądania siebie w lustrze też mimo tego, że cerę mam okropną i robią mi się czerwone plamy na policzkach. Jedyne co zostało to zmęczenie. Ja bym mogła o 20 chodzić spać, ale to może dlatego, że po 5 wstaję do pracy.
    Ale coś z tym jest, że z dnia na dzień coraz bardziej czuję się jak słoniątko - duże i niezgrabne, a duża nie jestem, tylko brzuchol rośnie.
    Ja pierwsze ruchy poczułam w 16stym tygodniu (w I ciąży też). I denerwuję się jak maluch przez kilka godz. nie daje o sobie znać. Dzisiaj np. chyba się odwrócił, bo prawie nie czuję. Łożysko mam na przedniej ścianie co podobno utrudnia odczuwanie ruchów.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Madziuszka, dobrze że temat samopoczucia zarzuciłaś, bo już myślałam, że znów tylko mnie męczą takie "problemy". Absolutnie nie cieszę się, że macie tak samo ale jednak w kupie raźniej ;)

Adrenalina - zapraszam, mam cały słoik nutelli i naleśniki! :D
    Nie kuś dziewczyno :)

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuje za miłe słowa :*
    Pokażcie swoje brzuszki :) czekamy
    Sukienka w biało niebieskie pasy jest z H&M z działu mama :) bardzo wygodna i ma sporo miejsca na rosnący brzuszek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 16:35

uwo93e3kacedpezy.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    744b9cf30e9884a1med.jpg[/URL]

A ro my :) jak puszczę bluzkę to jeszcze sie ukrywamy :)

Asia_08, Blu, Rutelka, Visenna, ana909, Sunflower, Sylwia91, Limerikowo, Chwilka84, Dea28 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do samopoczucia to jest nas wiecej dziewczyny, glowa do gory :D ja w 1 cizy ro gory moglam przenosic, a teraz to faktycznie, chodze jak ciezarowka i co chwila narzekam i juz wkurzac mnie to zaczyna, chwilami mam wrazenie ze sie sama ze soba mecze, a ja dla odmianh ciagle bym siedziala w sklepie, jak raz dzinnie np nie pojde do kauflandu to chora jestem, o wlasnie zaraz sie wybieram chociaz lodowka pelna to chodze i se co chwila cos wymyslam do roboty chyba z nudow ;)

‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ