WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała do czynienia z takimi tabletkami jak Spasmolina?
    To jest lek rozkurczowy. Jak lekarz każe brać to bierz ;)
    A ja właśnie czuję pierwsze kopniaczki :) W pierwszej ciąży czulam pierwsze ruchy w 20 tyg ciazy także nie stresujcie się dziewczyny :P Jeśli chodzi o samopoczucie to jestem wykończona bo mój maluch ma 19 miesięcy i ani na chwilę nie daje odetchnąć, za to w poprzedniej ciąży od początku miałam arytmię i było bardzo nieciekawie. Też mówiłam że nigdy więcej w ciążę nie znajdę :D

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    To jest lek rozkurczowy. Jak lekarz każe brać to bierz ;)
    A ja właśnie czuję pierwsze kopniaczki :) W pierwszej ciąży czulam pierwsze ruchy w 20 tyg ciazy także nie stresujcie się dziewczyny :P Jeśli chodzi o samopoczucie to jestem wykończona bo mój maluch ma 19 miesięcy i ani na chwilę nie daje odetchnąć, za to w poprzedniej ciąży od początku miałam arytmię i było bardzo nieciekawie. Też mówiłam że nigdy więcej w ciążę nie znajdę :D

Właśnie dzisiaj dostałam receptę na to moje twardnienie brzucha. Boję się każdego leku w ciąży dlatego pytam o doświadczenia :-)

Wczeeeeśnie te kopniaki :-) fajnie :-)

Co do kolejnej ciąży to ja od dwóch - trzech dni się tak fajnie czuję, że jeszcze tej nie skończyłam, a już zaczynam myśleć o rodzeństwie dla Diabełka :-D

Blu lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Śpieszę donieść, że i my mamy SIUSIAKA! :) Intuicja mnie nie myliła! Nie wytrzymałam do 23.05 i poleciałam na USG. Blisko domu, super lekarz, to czemu nie! Na połówkowe za wcześnie, ale lekarz posprawdzał, pomierzył co mógł i wszystko jest jak należy. Mam całą sesję zdjęciową Dzidziola, łącznie z prezentacją przyrodzenia ;) W końcu można myśleć o imieniu i ruszać na zakupy. Tak się cieszę, uśmiech nie schodzi mi z twarzy :)

Rutelko, jeśli znajdziesz chwilkę... dodaj proszę przy moim nicku "synek" :) Już się nic nie zmieni :P

Angelstw - Gratuluję bardzo! I ogromnie kibicuję... trzymam kciuki! :)

Asia_08, Walleriana, Blu, Aneta93, Sylwusia100, Lu.iza - piękne domki :) <3 Super wyglądacie! :)

Asia_08 - Skąd takie piękne wdzianko :) ?

Gratuluje synka :) wspaniałe ze wszystko ok :)
    Sukienka jest z H&M z działu mama :) polecam, wygodna

uwo93e3kacedpezy.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś lecę na wizytę, za trochę ponad 2h :) trzymajcie kciuki! Czuję kopniecia więc dzieciorek dzisiaj się pupka nie wykrecil jak ostatnio :)

lu.iza, Blu, Pumpkin, Visenna, Ola_85, Rutelka lubią tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach !! :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana909 powodzenia! Jak fajnie zobaczyć już u kogoś na suwaczku 20 tydzień! :) sama już się nie mogę tego doczekać ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    Ja cały czas powtarzam że to ostatni raz... U mnie 2 w skali 1-10 :P

Mam nadzieję, ze to przejściowe. Chyba hormony tak działają.....
    U mnie spadek formy był na samym początku ciąży bo miałam wzdęcia i pragnienie picia nie wiadomo jakiego....ani woda ani herbatka ani sok... To było bardzo męczące. Okazało się przy tym że ma nadczynność tarczycy.... Na szczęście pod koniec I trymestru wszystko wróciło do normy. Mam energię (wieczorami czasami bardzo opadam z sił) i czuję się dobrze. Cera sie nie zmieniła, nie czuję sie gruba :) chociaż brzuch jest już widoczny :) Cały czas pracuję zawodowo, więc musze sie mobilizować. Niedawno skończyliśmy remont, teraz kończymy urządzanie szczegółów (nowe narzuty na łóżko, lampy, obrusy itp) To wszystko tak mnie pochłania, ze czuję się jak wulkan :)

Pumpkin, kehlana_miyu, Blu, Sunflower lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow MMM! To faktycznie wulkan energii. Podziwiam bardzo i zazdroszczę energii, chęci, sił.
    Ja postanowiłam walczyć z moim złym samopoczuciem. Nauka języka plus myślę że basen będzie w sam raz, lecę tylko po jakiś kostium XXL bo w stary się nie mieszczę... O!
    Miłego dnia dziewczyny!

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Ja chce nutelle !!! I po co wspominacie ? Hahah
    Ja tez tylko jem i chce ciagle siedziec na dworzu mam dość siedzenia w domu :)

Hmm to jednak każda naprawdę ma inaczej...bo mnie do słodyczy nie ciągnie. Apetyt mam trochę większy bo częściej coś jem niz przed ciążą ale to są male porcje.
    Sporo piję i to zauważyłam już wcześniej ale zadowalam się wodą z cytryną. Najlepiej gasi pragnienie. Dodatkowo sok jabłkowy z wodą dla odmiany. Jak mam ochotę coś "skubnąć" to często mam ochotę na orzechy, migdały itp.
    Najbardziej głodna jestem w porze obiadu, ok 16.00 i wtedy pochłaniam sporo :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie drugi trymestr jest łaskawszy :)
    czasem zgaga mnie męczy, skurcze łydek albo lekki ból głowy.
    Najgorszy od początku ciąży jest spadek libido...

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zjadłabym czereśnie... :)

MMM2016, Pumpkin, Evelle, Rutelka, Chwilka84 lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    Dzień dobry :-) ja juz po polowkowym :-) wszystko ok. :-D nooo i dziewuszka <3 <3 <3

A z mniej przyjemnych przytyłam juz 6,5 kg...

Gratuluję :)
    Co do wagi - jesteśmy już w okolicach połowy ;) więc kiedys trzeba zacząć przybierać ;)

EwelinaaKa, Sunflower lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też na razie 2 trymestr jest super. Mdłości się skończyły, mam więcej energii i w ogóle nie czuję, że jestem w ciąży. Dobrze się składa, bo dalej pracuję i planuję kontynuować do drugiej połowy sierpnia jak dobrze pójdzie :)

Sunflower, Rutelka lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Hej, dziewczyny! Miałam dzisiaj wizytę i wygląda na to, że będę miała synka! :)

Gratuluję :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    I zjadłabym czereśnie... :)
    Oj ja czekam........ w poprzedniej ciąży jadłam czereśnie codziennie....to był nałóg :)
    Nawet lekarka się doczepiła, że owoce tylko do 12.00 !!!! a ja czasami nawet wieczorem skubnęłam kilka....... :) ale cukrzycy nie miałam :) Oby teraz też tak było :)

Ola_Ola lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na nastrój nie narzekam. Ciesze się każdym dniem :) odkąd zaczęłam czyć ruchy Borysa to już w ogóle mam kilka razy dziennie jak akurat się wierci banana na twarzy.
    U mnie cera do kitu, ale przynajmniej włosy się bardzo wzmocniły. Męczą mnie okropnie zaparcia, ale jak tylko przychodzi mi na myśl, by na nie narzekać, to myślę o Borysku i od razu banan wraca :)

Idę dzisiaj do doktorka numer dwa. USG na 99% nie będzie, ale może chociaż serduszka posłucham :)

Sunflower, Rutelka lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka jako, że już na 2 usg widziałam siusiaka, to nie zakładamy, że coś się w tej kwestii zmieni. Uzupełnij proszę na pierwszej stronie, u mnie synek Borys :D

Rutelka lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • powerglide Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się podzielę moimi odczuciami w skali punktowej - ok 6-7/10 (zależy od dnia).

Myślałam, że bóle kręgosłupa przyjdą dopiero za 2 miesiące a tu niespodzianka - są już teraz! Na szczęście nie cały czas ale krzyż mnie ciągnie :/ Dobrze tylko, że nie dostałam zakazu na moje zajęcia zdrowy kręgosłup bo zostałby mi chyba tylko basen.
    Czasem trochę zgagi, bez jakiejś większej zależności od tego co zjem, trochę skurczów (braxtona-hicksa? alvareza? nie jestem w stanie odróżnić), trochę zatkany nos, no i bóle głowy jak się zapomnę i nie wciągnę tego 1,5 litra wody z butli.
    Ale brzuszek rośnie, przytyłam około 3 kg na razie, młody kopie regularnie wieczorem i troszkę rano, i ogólnie jest fajnie:) tylko roznosi mnie siedzenie w domu, psychicznie nie wyrabiam.

Asia - ślicznie Ci w tej sukience, 3 dni temu kupiłam taką samą w H&M Mama :)
    Do wizytacji jeszcze kilka dni, a za 2 tygodnie połówkowe:)

Asia_08, Rutelka lubią tę wiadomość

uhFcp1.png
  • wrobelek18 Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, w końcu forum działa.

Witam dziewczyny.

U mnie samopoczucie dobrze, na wadze na razie brak jakichś gwałtownych zmian, po mnie też za bardzo zmian nie widać, tylko brzuszek ma jakieś tam zarysy. Cera polepszyła mi się. Energii mam bardzo dużo, dlatego też jeszcze nie myślę nawet, o pójściu już na L4. A jak widzę takie piękne słoneczko za oknem, to nie potrafię usiedzieć w domu. Zachcianek jakoś brak, dawnej dzień bez słodyczy był dla mnie dniem straconym, teraz w ogóle nie mam na nie ochoty.

Czekam na wizytę 19.05, może dowiem się kto się tam kryje, bo ostatnio lekarz stwierdził, że wie, ale za wcześnie mówić, więc czekamy dalej. Chciałabym zacząć już zakupy, ale jak widać, to nie dla mnie jeszcze.

Czekam również na pierwsze ruchy, ale jak na razie brak, z drugiej strony to pierwsza ciąża, więc podobno jeszcze trochę poczekam, a chciałabym się w końcu poczuć jak w ciąży, bo jak na razie, to za wiele nic się nie dzieje i gdyby nie wizyty i karta ciąży to bym się zastanawiała nad tym, czy czasem sobie tego nie wmawiam.

Asia_08 sukienka cudna, muszę wybrać się na zakupy i poszukać :)

Sylwusia100, Asia_08, Aneta93, Walleriana, Blu, Lu.iza brzuszki piękne.

Nie wiem, czy to normalne ale strasznie dużo pije, wszyscy się ze mnie śmieją, ale ja ciągle chodzę z butelką wody mineralnej. Dziennie wychodzi mi tak ok. 4l. Czy to nie za dużo?

Asia_08 lubi tę wiadomość

oar89jcg79sqhu64.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Wow MMM! To faktycznie wulkan energii. Podziwiam bardzo i zazdroszczę energii, chęci, sił.
    Ja postanowiłam walczyć z moim złym samopoczuciem. Nauka języka plus myślę że basen będzie w sam raz, lecę tylko po jakiś kostium XXL bo w stary się nie mieszczę... O!
    Miłego dnia dziewczyny!

Też zapisałam się na kurs językowy :-) co prawda widzę różnice w tym ile mój mózg jest w stanie przyswoić, ale jakoś daję radę narazie :-)

MMM2016, Rutelka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ