X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight strasznie mi przykro, znowu musisz przez to przechodzić :(

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midnigt, nie pisałyśmy razem, ale przykro mi...

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midnight bardzo mi przykro :(

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko, mam 31 lat, jestem z Warszawy, termin porodu z OM 13.10.
    To moja druga ciąża.

Rutelka, MMM2016, Ola_85 lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej laski!! :) ja tak w skrocie od rana bylam u tesiowej z corcia na male leniuchowanie po 15 zakupy a teraz dopiero dotarlam do kompa.... kurde mam przykry problem od wczoraj zaatakowala mnie biegunka! :( mial ktos z was doczynienia w ciazy z tym?

Midnight...przykro mi bardzo, nie poddawaj sie glowa do gory :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

aktualizowałam listę. Dziś byłam pół dnia na mieście. Badania krwi i moczu, zdjęcie holtera. Zjeździłam pół Warszawy. Nogi mi odpadają, bo się schodziłam, ale czuję się dobrze.
    Szarlotka123 wrote:
    Witam was Kochane, zaglądam jak tam u was wszystko wygląda i tak się cieszę, ze wszystko w porządku :)
    Ja w Marcu ujrzałam 2 kreseczki i już od jutra wkraczam w 12 tydzień ciąży :)
    Trzymam za was wszystkie kciuki i życzę wam szybkich porodów :*

Super kochana, trzymam kciuki! :) To rodzisz jeszcze w tym roku co? :) Moja bratowa zaszła w marcu :) i ma termin na 21 grudnia. :) Zaglądaj do nas i koniecznie pisz co tam u Ciebie. :)
    ana909 wrote:
    Moja córeczka kopie mnie właśnie jak szalona! Albo smakowały jej kanapki albo zielona herbata :)
    Jestem po wizycie, jeszcze bez pomiarów. Oczywiście wyszła piękna dziewczynka! Tatuś jest zachwycony! Na wadze u gina mam 5.5kg na plusie, ale on waży mnie od 10tc, ja siebie od początku więc liczę 7kg. Ostatnio sobie pozwoliłam z jedzeniem i piciem (dużo slodzonej herbaty, trochę coli, mało wody) więc teraz wracam do wody i zielonej herbaty po posiłku na trawienie. I ograniczę niezdrowe jedzenie... Bo będę płakać po porodzie.

Rutelka teraz mogę prosić o dopisanie do listy, termin 1.10.16, dziewczynka, ciąża i dziecko pierwsze, w przyszłym tyg wybierzemy z mężem imię :)

Dopisałam do listy! Gratuluję córeczki! :)
    India9 wrote:
    Rutelko, mam 31 lat, jestem z Warszawy, termin porodu z OM 13.10.
    To moja druga ciąża.

India dopisałam Cię. :)

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Nie udzielam sie za bardzo, ale mozecie m.ie wykreslic z listy.jeszcze nie tym razem...

Midnight bardzo mi przykro. :( Współczuję. :( :(

• Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midnight bardzo mi przykro :(

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midnight przykro mi ;/

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko, u mnie pierwsza ciąża, termin 19.10, synek. Mieszkam w Krakowie.

Rutelka, MMM2016 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midnight my się nie znamy w sumie ale bardzo mi przykro, trzymaj się cieplutko i wracaj szybko do nas, zdrówka :*

Rutelko widzę że listę prowadzisz jakąś hmm może się wpiszę we wtorek, bo mamy wizytę i liczę na płeć! :)

Rutelka lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Heeej laski!! :) ja tak w skrocie od rana bylam u tesiowej z corcia na male leniuchowanie po 15 zakupy a teraz dopiero dotarlam do kompa.... kurde mam przykry problem od wczoraj zaatakowala mnie biegunka! :( mial ktos z was doczynienia w ciazy z tym?

Midnight...przykro mi bardzo, nie poddawaj sie glowa do gory :(
    Jaa... Srednio raz w tygodniu :(
    Jem suszona żurawinę i pije duzo wody, jem ryż, ale u mnie zawsze konczy sie na max 2 razach w łazience, nie trwa dluzej, pamiętaj ze przy biegunkach łatwo o odwodnienie :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam na kontrolnym usg i jest wszystko w porządku. Maluch nadrobił 6 dni :-) na początku Pan doktor powiedział ze chyba będzie chłopak ale jak się przyjzal to mówi ze może być dziewczynka. Z zakupami kazał poczekać do 22 tygodnia.

Sylwia91, Rutelka, tutti87, MMM2016, szynszyl, kehlana_miyu, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 to czekam na wytyczne po wizycie. :)
    Kai wciągnęłam Cię na listę. :)
    Sylwusia100 super, że wszystko w porządku. :)

Ja mam wizytę 16.05., ale bez usg (może będzie detektor tętna - ostatnio był). Usg połówkowe 24.05. Pewnie się powtarzam. ;)

• midnight Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko mam tylko prosbe...dopiszz mi aniolka ze syn 16 tc,albo bez tygodni.jak z mezem pomyslimy nad imie.iem to tez bede mogla..?

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki polecacie dobry sprawdzony inhalator? Bo bede musiala w koncu go kupic a wolala bym polegac na sprawdzonej opinii niz eksperymentach ;)

• Kai Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midnight, współczuję...

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midnight tak bardzo Ci wspolczuje ;(

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Rutelko mam tylko prosbe...dopiszz mi aniolka ze syn 16 tc,albo bez tygodni.jak z mezem pomyslimy nad imie.iem to tez bede mogla..?

Dobrze kochana. Nie wiedziałam kiedy i co, więc nic nie napisałam. Dopiszę. Imię też możesz podać.
    Kurcze 16tc, niby bezpieczny okres, bo II trymestr.
    A może musisz brać zastrzyki z Clexane, tak jak ja biorę??? Bez Clexanu u mnie dziecko w łonie mogło by umrzeć. No nie wiem... Współczuję. :(

• India9 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dziewczyny jaki polecacie dobry sprawdzony inhalator? Bo bede musiala w koncu go kupic a wolala bym polegac na sprawdzonej opinii niz eksperymentach ;)
    A na co Sarcia ten ihalator, bo nie w temacie jestem?

ex2b6iyegfxxj3a2.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ