WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Bralam clexane acard insuline luteine dopegyt euthyrox...nie pamietam co ieszcze...ale to nie lozysko lozysko bylo ok...tylko serduszko...

Bardzo współczuję..........

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanko :) raz ktos z was ale juz dawno podawal linka do stron z biustonoszami do karmienia takimi ladnymi z koronkami usztywniane w granicach 150 do 250 zl jakos tak, wrzuci ktos tego linka albo nazwe firmy ? Bo wylecialo mi z glowy a chcialam kupic...

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Mam 30 lat (jeszcze przez niecały miesiąc ;) )
    Ha ha, to dokładnie tak jak ja :) Ja 7.06, a ty??

Jola1985, Rutelka lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Tutti87 to tego samego dnia mamy połówkowe ;) jeśli u nas potwierdzi się chłopiec to otwieram sezon zakupowo-ubraniowy :D a jeśli dziewczyna to tak samo :D

No może i ja się odważę wreszcie coś kupić po połówkowym :D płeć znamy w sumie od paru tygodni a ciągle mi się wydaje, ze to za wcześnie na zakupy, chociaż coraz trudniej się opanować i w głowie od dawna się tworzy lista :)

Rutelka lubi tę wiadomość

mhsv3e5errgno08u.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, u mnie w LuxMedzie też nie mają 4D.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepisałam się na zwykłe połówkowe do Multi Medu, kiedyś tam miałam genetyczne i jakość była świetna. No i taniej niż w LuxMedzie i 27.05 a nie 30.05,więc kolejny plus.
    W pierwszej ciąży robiłam 4D w LuxMedzie, chociaż nie wiem czy wtedy to nie był CM Lim. To było w 2010.

Ja wyprawkę już chomikuję, kolory uniseks :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po badaniu na obciążenie glukozą:) pewnie większość z was ma to jeszcze przed sobą więc chcę wam powiedzieć że nie ma czego się bać, nie jest tak tragicznie, tylko po wypiciu przez chwilkę było niedobrze ale po kilku minutach przeszło :) a w smaku słodkie ale do przezycia tym bardziej że pilam bez cytryny;) tak więc nie taki diabeł straszny jak go malują!

kehlana_miyu, Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka co tak wcześnie z tym badaniem?
    No to Ci zazdroszczę, że Ci smakowało.
    Dla mnie to jest okropny ulepek, mimo że lubię słodycze. Strasznie źle się po tym czułam i przed drugim kłóciem trochę zwróciłam aaa.. i nie byłam wtedy w ciąży.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz uznał że już pora :) nie napisałam że smaczne tylko że do przeżycia:)

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Chodzę do lux med tyle ze do krk i mi lekarz powiedział wprost, że genetyczne i połówkowe USG mam zrobić prywatnie, bo oni maja słaby sprzęt. I chyba coś w tym jest, bo na usg które robi mi co wizytę widać tylko maluszka z bijącym sercem. Innych rzeczy nie sprawdza jak płeć itd. Dopiero na to ostatnie USG ok 30 tygodnia dał mi skierowanie.

Blu w Warszawie w luxmedzie była dostawa sprzetu ja na infolini 2 razy prosiłam o sprawdzenie gdzie i mnie tam zapisanie:-P sprawdzałam, zeby mnie w trabe nie zrobilii

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Bralam clexane acard insuline luteine dopegyt euthyrox...nie pamietam co ieszcze...ale to nie lozysko lozysko bylo ok...tylko serduszko...
    Midnight strasznie mi przykro :( ja też jestem po trzech stratach ale wszystkie w pierwszym trymestrze. Czy cosCi wyszło w badaniach? Może miałaś za małą dawkę clexanu, lub potrzebny jest jeszcze steryd? Miałaś histeroskopie i badania na infekcje np chlamydie?

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Ha ha, to dokładnie tak jak ja :) Ja 7.06, a ty??

Ja także 7 czerwca :D Ale numer!

Madziuszka -> ja jeszcze mam przed sobą. Wiele złego słyszałam o tym badaniu, tym bardziej się boję, że nie lubię słodkiego. Może będzie można z cytryną...

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Blu w Warszawie w luxmedzie była dostawa sprzetu ja na infolini 2 razy prosiłam o sprawdzenie gdzie i mnie tam zapisanie:-P sprawdzałam, zeby mnie w trabe nie zrobilii

I tak już idę gdzie indziej ale przed kolejnym faktycznie zadzwonię. Ale Lux Med i usg 4D... niemożliwe na prowincji :D

A glukoza jak dla mnie smakowała jak słabo rozpuszczone cukier w odrobinie cieplej wody -bleh. Zawsze na to badanie z kimś idę, bo można zemdleć

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dwa razy glukozę i dla mnie to męka :-)
    Tak w ogóle w pierwszej ciąży miałam cukrzycę, ciekawe czy teraz mnie ominie.

Beattkie, i gdzie ta dostawa?? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 15:06

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 11:38

Blu, India9, szynszyl, kehlana_miyu, Limerikowo, Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyca kiepska sprawa w ciąży... Ale podobno dieta cukrzycowa jest polecana w ciąży czy się ma cukrzycę czy nie. Nie tyje się na niej dużo, a dostarcza samych wartościowych składników. Sama się nad nią zastanawiam ze względu na moje biedne nogi z pajączkami i żyłkami :/ aż nie chce myśleć co będzie jak zrobi się gorąco. ..

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka.... to szybko na ta glukoze cie wyslali, bo ogolem obciazenie glukoza robi sie w 23-24 tc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma co sie zamartwiac wypicie glukozy w porownaniu z porodem to pestka :D Zreszta nie jest to tez nie wiaodmo jakie ohydne jak sie wydaje, nie jest przyjemne ale napewno nie jest to powod do stresu czy strachu ;)

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja mam problem ze słodkościami, ogólnie przed ciąża raczej nie jadłam, a teraz tak mnie ciągnie, że masakra jakaś ;/ ale od jutra już nie ruszam :)

ja póki co jeszcze nie wpadłam w zakupowy szał, tak się zastanawiam kiedy mnie najdzie, może po kolejnej wizycie :) poza tym chyba będziemy się przeprowadzać i to mnie trochę hamuje, bo chciałabym mieć już jakąś wizję pokoiku itp :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Dziewczyny, które chodzą do Lux Medu- czy Wy też dostałyście skierowanie na połówkowe 4D??
    I pytanie do dziewczyn z Warszawy, które chodzą do Lux Medu -do jakiego lekarza chodzicie?

W LuxMedzie robią połówkowe? Ja nie mam (nie wiem, może mój pakiet tego nie obejmuje)... ale i tak patrząc na jakość sprzętu (Marriott) wolę prywatnie :) A jeśli chodzi o lekarza, ja chodzę do Piotra Steca :)

Midnigt, zmroziło mnie :( Bardzo wspólczuję... :(

Rutelko, bardzo dziękuję za aktualizację na stronie głównej :) !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 16:18

Rutelka lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ