WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    Dziewczyny jestem po badaniu na obciążenie glukozą:) pewnie większość z was ma to jeszcze przed sobą więc chcę wam powiedzieć że nie ma czego się bać, nie jest tak tragicznie, tylko po wypiciu przez chwilkę było niedobrze ale po kilku minutach przeszło :) a w smaku słodkie ale do przezycia tym bardziej że pilam bez cytryny;) tak więc nie taki diabeł straszny jak go malują!

Jak przez IO miałam to badanie wielokrotnie i... szczerze go nienawidzę. Odruchy wymiotne podczas pinia i modlenie się o przetrwanie - norma :) Już na początku ciąży też robiłam raz... niedługo powtórka.

U mnie cytryny nie pozwalają wciskać - najnowsze wytyczne mówią, że może to wpływac na wynik. Lepiej kupić w aptece własną cytrynową glukozę - taka rana dla tych, które mają to przed sobą :)

Dziś pierwszy zakup przyszedł dla Maleństwa. Wylicytowałam za 2zł body SuperMan'a :D hahaha. Przeurocze. Raczej tylko do zdjęć, niż chodzenia, ale i tak mam frajdę... Dziś wygnałam kolejne 3 aukcje - 3x body + pajacyk za... 5zł wszystko. Polecam łowy na allegro :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 16:20

India9, Pumpkin, Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:

Dziś pierwszy zakup przyszedł dla Maleństwa. Wylicytowałam za 2zł body SuperMan'a :D hahaha. Przeurocze. Raczej tylko do zdjęć, niż chodzenia, ale i tak mam frajdę... Dziś wygnałam kolejne 3 aukcje - 3x body + pajacyk za... 5zł wszystko. Polecam łowy na allegro :P

O proszę, też lubię zakupy na allegro, ale w tą stronę jeszcze nie próbowałam :D

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Kurcze ja mam problem ze słodkościami, ogólnie przed ciąża raczej nie jadłam, a teraz tak mnie ciągnie, że masakra jakaś ;/ ale od jutra już nie ruszam :)

Jejku, ja też się oderwać od słodyczy nie mogę :-(

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    W LuxMedzie robią połówkowe? Ja nie mam (nie wiem, może mój pakiet tego nie obejmuje)... ale i tak patrząc na jakość sprzętu (Marriott) wolę prywatnie :) A jeśli chodzi o lekarza, ja chodzę do Piotra Steca :)

Ja chodzę do Tomasza Szymczaka, też do Marriottu. Ja i w 2010 i teraz dostałam skierowanie na połówkowe, tylko teraz akurat na płatne, ale jak pisałam wcześniej zdecydowałam jednak pójść do MultiMedu na Usg

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowałaś Visenna tej glukozy cytrynowej? Jest różnica na "+"?

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Rutelko, mam 31 lat, jestem z Warszawy, termin porodu z OM 13.10.
    To moja druga ciąża.
    z jakiej czesci warszawy jestes??

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Też miewam czasem takie problemy, węgiel leczniczy, dużo pić.
    ja tez mialam spokojnie mozna brac smecte.ja bralam przeszlo od razu.

km5s8ribs34fnes6.png
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdyby nie forum to za kilka tygodni poszłabym na to badanie glukozy w błogiej nieświadomości a tak to już teraz kombinuje kto ze mną pójdzie i nastawiam się na coś obrzydliwego ;)

mhsv3e5errgno08u.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero teraz zauważyłam, że mnie lekarz dał skierowanie na glukozę na czczo do zrobienia przed 1 czerwca. Chyba się pomylił, nie?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, pewnie co lekarz to inne zwyczaje. Ja mam przyjść po skończonym 24 tygodniu.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    A próbowałaś Visenna tej glukozy cytrynowej? Jest różnica na "+"?

Nadal to nie jest mój ulubiony napój, ale łatwiej jest mi glukozę wypić :) Nie trzęsie mną tak bardzo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 19:01

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    A ja dopiero teraz zauważyłam, że mnie lekarz dał skierowanie na glukozę na czczo do zrobienia przed 1 czerwca. Chyba się pomylił, nie?

W sensie, że za szybko? To nie jest krzywa, zwykle pobranie, więc można robić :)
    Ja na czczo robię bardzo często + regularnie HbA1, by kontrolować, czy nie ma cukrzycy.

oar8vfxmctme5m5e.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    z jakiej czesci warszawy jestes??
    Z Białołęki, ale całe życie na Bródnie mieszkałam

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mój pierwszy mix, tak patrzyłam do lodówki i wyczaiłam śledziki po włosku no to zjadłam kilka kawałków, chwilkę siedzę i jeszcze coś bym zjadła no to kierunek lodówka, i się przypałętał marcepanowy jogurt XD aaa i jeszcze jestem głodna!

Blu, Pumpkin, Dea28 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Z Białołęki, ale całe życie na Bródnie mieszkałam
    no to jestesmy sasiadkami :)ja Targówek

India9, Rutelka lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Dzisiaj mój pierwszy mix, tak patrzyłam do lodówki i wyczaiłam śledziki po włosku no to zjadłam kilka kawałków, chwilkę siedzę i jeszcze coś bym zjadła no to kierunek lodówka, i się przypałętał marcepanowy jogurt XD aaa i jeszcze jestem głodna!
    ja zjadłam ogorka małosolnego i za chwile tez mi czegos brakowalo to zjadlam winogrono hee

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    I tak już idę gdzie indziej ale przed kolejnym faktycznie zadzwonię. Ale Lux Med i usg 4D... niemożliwe na prowincji :D

A glukoza jak dla mnie smakowała jak słabo rozpuszczone cukier w odrobinie cieplej wody -bleh. Zawsze na to badanie z kimś idę, bo można zemdleć

W Mariocie jest 4d pytałam polozna i tak mi powiedziala:-P moze nie sciamnia:-P bo słyszałam, ze Mariot i chmielna walcza miedzy soba o ciezarne

Dla mnie była ochydna miałam duze problemy z jej wypiciem i nie dawali cytrynowej:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 22:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Madziuszka co tak wcześnie z tym badaniem?
    No to Ci zazdroszczę, że Ci smakowało.
    Dla mnie to jest okropny ulepek, mimo że lubię słodycze. Strasznie źle się po tym czułam i przed drugim kłóciem trochę zwróciłam aaa.. i nie byłam wtedy w ciąży.

OLA ja miałam w 9tc:-P po pierwszym badaniu cukru

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    Dziewczyny jestem po badaniu na obciążenie glukozą:) pewnie większość z was ma to jeszcze przed sobą więc chcę wam powiedzieć że nie ma czego się bać, nie jest tak tragicznie, tylko po wypiciu przez chwilkę było niedobrze ale po kilku minutach przeszło :) a w smaku słodkie ale do przezycia tym bardziej że pilam bez cytryny;) tak więc nie taki diabeł straszny jak go malują!

Ja madziuszka kocham słodkosci, ale po glukozie przez godzine miałam odruchy wymiotne, a dziewczyna, która siedziala obok powiedziała, ze jej bardzo smakuje:-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    W LuxMedzie robią połówkowe? Ja nie mam (nie wiem, może mój pakiet tego nie obejmuje)... ale i tak patrząc na jakość sprzętu (Marriott) wolę prywatnie :) A jeśli chodzi o lekarza, ja chodzę do Piotra Steca :)

Midnigt, zmroziło mnie :( Bardzo wspólczuję... :(

Rutelko, bardzo dziękuję za aktualizację na stronie głównej :) !

Ja ide na chmielną na połówkowe 20 maja. Jezeli pakiet obejmuje prowadzenie ciazy to i to tez. Czytałam to w przewodniku, ktory dostałam w robocie. Tylko luxmed nie uzywa okreslen typu polowkowe:-P jak sie do nich zapisuje to mowie, ze z pomiarami:-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 22:32

‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ