Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziuszka wrote:Dziewczyny jestem po badaniu na obciążenie glukozą
pewnie większość z was ma to jeszcze przed sobą więc chcę wam powiedzieć że nie ma czego się bać, nie jest tak tragicznie, tylko po wypiciu przez chwilkę było niedobrze ale po kilku minutach przeszło
a w smaku słodkie ale do przezycia tym bardziej że pilam bez cytryny;) tak więc nie taki diabeł straszny jak go malują!
Jak przez IO miałam to badanie wielokrotnie i... szczerze go nienawidzę. Odruchy wymiotne podczas pinia i modlenie się o przetrwanie - normaJuż na początku ciąży też robiłam raz... niedługo powtórka.
U mnie cytryny nie pozwalają wciskać - najnowsze wytyczne mówią, że może to wpływac na wynik. Lepiej kupić w aptece własną cytrynową glukozę - taka rana dla tych, które mają to przed sobą
Dziś pierwszy zakup przyszedł dla Maleństwa. Wylicytowałam za 2zł body SuperMan'ahahaha. Przeurocze. Raczej tylko do zdjęć, niż chodzenia, ale i tak mam frajdę... Dziś wygnałam kolejne 3 aukcje - 3x body + pajacyk za... 5zł wszystko. Polecam łowy na allegro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 16:20
India9, Pumpkin, Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Visenna wrote:
Dziś pierwszy zakup przyszedł dla Maleństwa. Wylicytowałam za 2zł body SuperMan'ahahaha. Przeurocze. Raczej tylko do zdjęć, niż chodzenia, ale i tak mam frajdę... Dziś wygnałam kolejne 3 aukcje - 3x body + pajacyk za... 5zł wszystko. Polecam łowy na allegro
O proszę, też lubię zakupy na allegro, ale w tą stronę jeszcze nie próbowałam -
Visenna wrote:W LuxMedzie robią połówkowe? Ja nie mam (nie wiem, może mój pakiet tego nie obejmuje)... ale i tak patrząc na jakość sprzętu (Marriott) wolę prywatnie
A jeśli chodzi o lekarza, ja chodzę do Piotra Steca
Ja chodzę do Tomasza Szymczaka, też do Marriottu. Ja i w 2010 i teraz dostałam skierowanie na połówkowe, tylko teraz akurat na płatne, ale jak pisałam wcześniej zdecydowałam jednak pójść do MultiMedu na Usg -
India9 wrote:A próbowałaś Visenna tej glukozy cytrynowej? Jest różnica na "+"?
Nadal to nie jest mój ulubiony napój, ale łatwiej jest mi glukozę wypićNie trzęsie mną tak bardzo!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 19:01
-
NiecierpliwaKarolina wrote:A ja dopiero teraz zauważyłam, że mnie lekarz dał skierowanie na glukozę na czczo do zrobienia przed 1 czerwca. Chyba się pomylił, nie?
W sensie, że za szybko? To nie jest krzywa, zwykle pobranie, więc można robić
Ja na czczo robię bardzo często + regularnie HbA1, by kontrolować, czy nie ma cukrzycy. -
Dzisiaj mój pierwszy mix, tak patrzyłam do lodówki i wyczaiłam śledziki po włosku no to zjadłam kilka kawałków, chwilkę siedzę i jeszcze coś bym zjadła no to kierunek lodówka, i się przypałętał marcepanowy jogurt
aaa i jeszcze jestem głodna!
Blu, Pumpkin, Dea28 lubią tę wiadomość
-
szynszyl wrote:Dzisiaj mój pierwszy mix, tak patrzyłam do lodówki i wyczaiłam śledziki po włosku no to zjadłam kilka kawałków, chwilkę siedzę i jeszcze coś bym zjadła no to kierunek lodówka, i się przypałętał marcepanowy jogurt
aaa i jeszcze jestem głodna!
-
nick nieaktualnyBlu wrote:I tak już idę gdzie indziej ale przed kolejnym faktycznie zadzwonię. Ale Lux Med i usg 4D... niemożliwe na prowincji
A glukoza jak dla mnie smakowała jak słabo rozpuszczone cukier w odrobinie cieplej wody -bleh. Zawsze na to badanie z kimś idę, bo można zemdleć
W Mariocie jest 4d pytałam polozna i tak mi powiedziala:-P moze nie sciamnia:-P bo słyszałam, ze Mariot i chmielna walcza miedzy soba o ciezarne
Dla mnie była ochydna miałam duze problemy z jej wypiciem i nie dawali cytrynowej:-(Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 22:35
-
nick nieaktualnyOla_Ola wrote:Madziuszka co tak wcześnie z tym badaniem?
No to Ci zazdroszczę, że Ci smakowało.
Dla mnie to jest okropny ulepek, mimo że lubię słodycze. Strasznie źle się po tym czułam i przed drugim kłóciem trochę zwróciłam aaa.. i nie byłam wtedy w ciąży.
OLA ja miałam w 9tc:-P po pierwszym badaniu cukru -
nick nieaktualnyMadziuszka wrote:Dziewczyny jestem po badaniu na obciążenie glukozą
pewnie większość z was ma to jeszcze przed sobą więc chcę wam powiedzieć że nie ma czego się bać, nie jest tak tragicznie, tylko po wypiciu przez chwilkę było niedobrze ale po kilku minutach przeszło
a w smaku słodkie ale do przezycia tym bardziej że pilam bez cytryny;) tak więc nie taki diabeł straszny jak go malują!
Ja madziuszka kocham słodkosci, ale po glukozie przez godzine miałam odruchy wymiotne, a dziewczyna, która siedziala obok powiedziała, ze jej bardzo smakuje:-D -
nick nieaktualnyVisenna wrote:W LuxMedzie robią połówkowe? Ja nie mam (nie wiem, może mój pakiet tego nie obejmuje)... ale i tak patrząc na jakość sprzętu (Marriott) wolę prywatnie
A jeśli chodzi o lekarza, ja chodzę do Piotra Steca
Midnigt, zmroziło mnieBardzo wspólczuję...
Rutelko, bardzo dziękuję za aktualizację na stronie głównej!
Ja ide na chmielną na połówkowe 20 maja. Jezeli pakiet obejmuje prowadzenie ciazy to i to tez. Czytałam to w przewodniku, ktory dostałam w robocie. Tylko luxmed nie uzywa okreslen typu polowkowe:-P jak sie do nich zapisuje to mowie, ze z pomiarami:-PWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 22:32