WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ja ide na chmielną na połówkowe 20 maja. Jezeli pakiet obejmuje prowadzenie ciazy to i to tez. Czytałam to w przewodniku, ktory dostałam w robocie. Tylko luxmed nie uzywa okreslen typu polowkowe:-P jak sie do nich zapisuje to mowie, ze z pomiarami:-P

Dzięki za cynk :) Zapytam o to :)! Zapisywałaś się w rejestracji sama, czy potrzebowałaś skierowania od lekarza?

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ja madziuszka kocham słodkosci, ale po glukozie przez godzine miałam odruchy wymiotne, a dziewczyna, która siedziala obok powiedziała, ze jej bardzo smakuje:-D
    Mi nie smakowało, po prostu dało się przeżyć, wymiotować mi się chciało może przez sekundę w trakcie picia i zaraz po a później czułam sie w miare normalnie :) Napisałam wam żebyście nie bały się tak bardzo jak ja się bałam po relacjach znajomych czy postach z neta :)

tutti87 lubi tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masz, a moja gin nie wspominała słowem o takim badaniu. Wszystkie badania mam w normie, cukier też ale tak na szybko wygooglowałam, że i tak czeka mnie to o czym piszecie. Z pewnością wiecie więcej w temacie - jak to jest?

Ja do lekarza chodzę do Invicta, czy któraś z warszawskich pań może też tam chodzi? ;) Słyszę o luxmedach ale nie mam najlepszych doświadczeń z tą przychodnią...

• Visenna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    O masz, a moja gin nie wspominała słowem o takim badaniu. Wszystkie badania mam w normie, cukier też ale tak na szybko wygooglowałam, że i tak czeka mnie to o czym piszecie. Z pewnością wiecie więcej w temacie - jak to jest?

Test obciążenia glukozą to standardowe badanie, ktore wykonuje się miedzy 24 a 28 tyg. (Najnowsze wytyczne mówią o obciążeniu 75g - kiedyś 50g, krzywa powinna byc trzypunktowa a nie dwu). Wcześniej, tj. w I trym. powinnaś mieć zrobioną glukozę na czczo - jeśli była ok to pewnie dlatego nic wiecej nie masz robione :) Jeszcze chwilę do 24tyg. masz i badanie Cię raczej nie ominie :)! Ja muszę kontrolować cukier cześciej ze względu na IO.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 11:26

oar8vfxmctme5m5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Super kochana, trzymam kciuki! :) To rodzisz jeszcze w tym roku co? :) Moja bratowa zaszła w marcu :) i ma termin na 21 grudnia. :) Zaglądaj do nas i koniecznie pisz co tam u Ciebie. :)
    Jestem właśnie w Grudniówkach, termin mam niby na 8 ale jestem przekonana na 100 %, że będzie to termin powiedziany mi na prywatnej wizycie czyli 2 Grudnia :) 17 mam prenatalne, trochę się stresuje, no i może poznam "planowaną" płeć dziecka bo wiadomo, ze na tysiąc procent mi powiedzą dopiero na połówkowych :)
    Powiedzcie mi czy miałyście bóle takie jakby szczypanie macicy? i bóle pochwy? Czy mam się tym niepokoić?

adrenalina, szynszyl, Blu, Limerikowo, Rutelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Dzięki za cynk :) Zapytam o to :)! Zapisywałaś się w rejestracji sama, czy potrzebowałaś skierowania od lekarza?

Zawsze na skierowaniu bo wtedy mowisz im, ze lekarza kazał zrobic w 20-22tc i oni musza ten termin znalezc:-P

Visenna lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Powiedzcie mi czy miałyście bóle takie jakby szczypanie macicy? i bóle pochwy? Czy mam się tym niepokoić?
    Tez tak mam na samym początku rzadziej teraz troche cześciej takie pojedyncze ukłucie :) urocza mi podpowiedziała ze mozna magnez, ze jest bezpieczny. A ja wlasnie jak tylko dowiedziałam sie o ciazy to kupiłam magne b6 i nospe. I wlasnie jak tak poczuje to łyknę magnez.
    Na początku było to ukłucie raz na 3 dni a wczoraj to trzy razy w ciagu dnia to czułam i lyknelam magnez. Dzis tez rano mnie zakuło raz i lyknelam jedna magnezu i narazie od tamtej pory nie czułam.
    Podobno mozna do 6 tabletek dziennie w ciazy. Ja narazie nie przekroczyłam jeden dziennie.

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna jest cos takiego jeszcze, ze lekarz wystawia skierowanie na swoje spotkania i wtedy nie zdazylo mi się zeby nie bylo terminu:-P
    Ja chodze do Marka Litmanowicza ginekologa od patologicznych ciaz, ktory ma swoje ksiazki wydane i którego widzialam w TVN.
    Podobno jest super zajebisty:-P mi na chwilr obecna pomogl wyleczył z infekcji zagrazajacej ciazy bez antybiotykow....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 12:25

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szarlotka ja kilka razy miałam takie kłucia, ale nigdy nie trwały dłużej niż 2 dni. nie biorę magnezu i myślę, że coś się tam rozciąga po prostu. ale jeśli Cie to niepokoi warto zapytać lekarza, czy wszystko w porządku :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Visenna jest cos takiego jeszcze, ze lekarz wystawia skierowanie na swoje spotkania i wtedy nie zdazylo mi się zeby nie bylo terminu:-P
    Ja chodze do Marka Litmanowicza ginekologa od patologicznych ciaz, ktory ma swoje ksiazki wydane i którego widzialam w TVN.
    Podobno jest super zajebisty:-P mi na chwilr obecna pomogl wyleczył z infekcji zagrazajacej ciazy bez antybiotykow....

Z terminami u lekarza nie mam problemu... zawsze się wepcham :) Ale z uwagi, że USG lekarz ma w gabinecie, to na nim sprawdza, czy wszystko dobrze. Jakość sprzętu kiepska, więc właściwie to szybkie mierzenie i serduszko. Ale sporo mówisz, że w LuxMedzie jest lepszy sprzęt to poproszę o skierowanie ;)! Dziękuję jeszcze raz za radę :)

oar8vfxmctme5m5e.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    W sensie, że za szybko? To nie jest krzywa, zwykle pobranie, więc można robić :)
    Ja na czczo robię bardzo często + regularnie HbA1, by kontrolować, czy nie ma cukrzycy.

Nie, wydawało mi się, że się pomylił, bo powinna być już chyba krzywa, a nie zwykła glukoza. Tym bardziej, że ta pierwsza glukoza wyszła troszkę poniżej normy, ale ok, wiec nie widze sensu powtarzania chwile przed krzywa. A 1 czerwca będę w 23tc. No, ale zrobię jak dał :-) na wizycie dopytam co i jak.

Visenna lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    no to jestesmy sasiadkami :)ja Targówek
    To rzeczywiście blisko mamy, ja na tej Białołęce za Carrefourem :)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Jestem właśnie w Grudniówkach, termin mam niby na 8 ale jestem przekonana na 100 %, że będzie to termin powiedziany mi na prywatnej wizycie czyli 2 Grudnia :) 17 mam prenatalne, trochę się stresuje, no i może poznam "planowaną" płeć dziecka bo wiadomo, ze na tysiąc procent mi powiedzą dopiero na połówkowych :)
    Ja coś podobnego odczuwałam i czasami jeszcze się zdarzy :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo wam dziękuję, uspokoiłyście mnie :*

Ola_85 lubi tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nospy, to wczoraj rozmawiałam z wychowawczynią synka i powiedziała, żebym uważała na nospe. Mówiła z własnego doświadczenia i doświadczenia fizjoterapeutki, podobno dzieci rodzą się wiotkie i częściej mają wskazania do rehabilitacji.
    Tylko jak nie brać nospy skoro brzuch mi się spina? :-(
    Na szczęście za 2 tygodnie wizyta u gina.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Co do nospy, to wczoraj rozmawiałam z wychowawczynią synka i powiedziała, żebym uważała na nospe. Mówiła z własnego doświadczenia i doświadczenia fizjoterapeutki, podobno dzieci rodzą się wiotkie i częściej mają wskazania do rehabilitacji.

Też słyszałam, że moze byc problem z napięciem mięśniowym u dziecka.
    Ja biorę magnez. Może to pomoże?

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    To rzeczywiście blisko mamy, ja na tej Białołęce za Carrefourem :)
    Głebocka??ja z kolei blizej Radzyminskiej i Piotra skargi.

km5s8ribs34fnes6.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, ja na Skarbka z Gór (równoległa do Głębockiej) :-)

Visenna ja też biorę magne b6 i może zwiększę dawkę, bo nie chcę już tyle tej nospy łykać. Niektórym dziewczynom wystarcza sam mg

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No spa źle wpływa też niestety na szyjkę :/ mój gin tez mówił, żeby łykać magnez (asparaginian) kiedy coś uszczypnie ;) a tak to łykam 3 razy dziennie. Dobrze się po tym czuje i od jakiegoś czasu mam spokój :)

Czy u Was też dzisiaj cały dzień pada?

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:

Wiesz India ja miałam bardzo duza dawke nospy bo 6 tabletek x 1 przez miesiac, a teraz przez miesiac 2x1 buscopan forte. Mysle, ze napiecie brzucha jest grozniejsze niz ryzyko braku napiecia u dzieci. Powiem szczerze, ze ja takiego dziecka nie znam co z powodu nospy miało jakies problemy. A pracowałam glownie z niepelnosprawnymi i wczesniakami. Wydaje mi sie, ze tutaj zawiodly tez inne kwestie w organizmie matki i dziecka i jezeli dzieci dodatkowo byly po cesarce to rowniez to mialo wpyw. Ale wiecie to wiedza tylko z mojego doswiadczenia moze byc roznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 14:10

Anoolka, Chwilka84 lubią tę wiadomość

‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ