X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ja ide na chmielną na połówkowe 20 maja. Jezeli pakiet obejmuje prowadzenie ciazy to i to tez. Czytałam to w przewodniku, ktory dostałam w robocie. Tylko luxmed nie uzywa okreslen typu polowkowe:-P jak sie do nich zapisuje to mowie, ze z pomiarami:-P

Dzięki za cynk :) Zapytam o to :)! Zapisywałaś się w rejestracji sama, czy potrzebowałaś skierowania od lekarza?

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ja madziuszka kocham słodkosci, ale po glukozie przez godzine miałam odruchy wymiotne, a dziewczyna, która siedziala obok powiedziała, ze jej bardzo smakuje:-D
    Mi nie smakowało, po prostu dało się przeżyć, wymiotować mi się chciało może przez sekundę w trakcie picia i zaraz po a później czułam sie w miare normalnie :) Napisałam wam żebyście nie bały się tak bardzo jak ja się bałam po relacjach znajomych czy postach z neta :)

tutti87 lubi tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masz, a moja gin nie wspominała słowem o takim badaniu. Wszystkie badania mam w normie, cukier też ale tak na szybko wygooglowałam, że i tak czeka mnie to o czym piszecie. Z pewnością wiecie więcej w temacie - jak to jest?

Ja do lekarza chodzę do Invicta, czy któraś z warszawskich pań może też tam chodzi? ;) Słyszę o luxmedach ale nie mam najlepszych doświadczeń z tą przychodnią...

• Visenna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    O masz, a moja gin nie wspominała słowem o takim badaniu. Wszystkie badania mam w normie, cukier też ale tak na szybko wygooglowałam, że i tak czeka mnie to o czym piszecie. Z pewnością wiecie więcej w temacie - jak to jest?

Test obciążenia glukozą to standardowe badanie, ktore wykonuje się miedzy 24 a 28 tyg. (Najnowsze wytyczne mówią o obciążeniu 75g - kiedyś 50g, krzywa powinna byc trzypunktowa a nie dwu). Wcześniej, tj. w I trym. powinnaś mieć zrobioną glukozę na czczo - jeśli była ok to pewnie dlatego nic wiecej nie masz robione :) Jeszcze chwilę do 24tyg. masz i badanie Cię raczej nie ominie :)! Ja muszę kontrolować cukier cześciej ze względu na IO.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 11:26

oar8vfxmctme5m5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Super kochana, trzymam kciuki! :) To rodzisz jeszcze w tym roku co? :) Moja bratowa zaszła w marcu :) i ma termin na 21 grudnia. :) Zaglądaj do nas i koniecznie pisz co tam u Ciebie. :)
    Jestem właśnie w Grudniówkach, termin mam niby na 8 ale jestem przekonana na 100 %, że będzie to termin powiedziany mi na prywatnej wizycie czyli 2 Grudnia :) 17 mam prenatalne, trochę się stresuje, no i może poznam "planowaną" płeć dziecka bo wiadomo, ze na tysiąc procent mi powiedzą dopiero na połówkowych :)
    Powiedzcie mi czy miałyście bóle takie jakby szczypanie macicy? i bóle pochwy? Czy mam się tym niepokoić?

adrenalina, szynszyl, Blu, Limerikowo, Rutelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Dzięki za cynk :) Zapytam o to :)! Zapisywałaś się w rejestracji sama, czy potrzebowałaś skierowania od lekarza?

Zawsze na skierowaniu bo wtedy mowisz im, ze lekarza kazał zrobic w 20-22tc i oni musza ten termin znalezc:-P

Visenna lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Powiedzcie mi czy miałyście bóle takie jakby szczypanie macicy? i bóle pochwy? Czy mam się tym niepokoić?
    Tez tak mam na samym początku rzadziej teraz troche cześciej takie pojedyncze ukłucie :) urocza mi podpowiedziała ze mozna magnez, ze jest bezpieczny. A ja wlasnie jak tylko dowiedziałam sie o ciazy to kupiłam magne b6 i nospe. I wlasnie jak tak poczuje to łyknę magnez.
    Na początku było to ukłucie raz na 3 dni a wczoraj to trzy razy w ciagu dnia to czułam i lyknelam magnez. Dzis tez rano mnie zakuło raz i lyknelam jedna magnezu i narazie od tamtej pory nie czułam.
    Podobno mozna do 6 tabletek dziennie w ciazy. Ja narazie nie przekroczyłam jeden dziennie.

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna jest cos takiego jeszcze, ze lekarz wystawia skierowanie na swoje spotkania i wtedy nie zdazylo mi się zeby nie bylo terminu:-P
    Ja chodze do Marka Litmanowicza ginekologa od patologicznych ciaz, ktory ma swoje ksiazki wydane i którego widzialam w TVN.
    Podobno jest super zajebisty:-P mi na chwilr obecna pomogl wyleczył z infekcji zagrazajacej ciazy bez antybiotykow....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 12:25

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szarlotka ja kilka razy miałam takie kłucia, ale nigdy nie trwały dłużej niż 2 dni. nie biorę magnezu i myślę, że coś się tam rozciąga po prostu. ale jeśli Cie to niepokoi warto zapytać lekarza, czy wszystko w porządku :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Visenna jest cos takiego jeszcze, ze lekarz wystawia skierowanie na swoje spotkania i wtedy nie zdazylo mi się zeby nie bylo terminu:-P
    Ja chodze do Marka Litmanowicza ginekologa od patologicznych ciaz, ktory ma swoje ksiazki wydane i którego widzialam w TVN.
    Podobno jest super zajebisty:-P mi na chwilr obecna pomogl wyleczył z infekcji zagrazajacej ciazy bez antybiotykow....

Z terminami u lekarza nie mam problemu... zawsze się wepcham :) Ale z uwagi, że USG lekarz ma w gabinecie, to na nim sprawdza, czy wszystko dobrze. Jakość sprzętu kiepska, więc właściwie to szybkie mierzenie i serduszko. Ale sporo mówisz, że w LuxMedzie jest lepszy sprzęt to poproszę o skierowanie ;)! Dziękuję jeszcze raz za radę :)

oar8vfxmctme5m5e.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    W sensie, że za szybko? To nie jest krzywa, zwykle pobranie, więc można robić :)
    Ja na czczo robię bardzo często + regularnie HbA1, by kontrolować, czy nie ma cukrzycy.

Nie, wydawało mi się, że się pomylił, bo powinna być już chyba krzywa, a nie zwykła glukoza. Tym bardziej, że ta pierwsza glukoza wyszła troszkę poniżej normy, ale ok, wiec nie widze sensu powtarzania chwile przed krzywa. A 1 czerwca będę w 23tc. No, ale zrobię jak dał :-) na wizycie dopytam co i jak.

Visenna lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    no to jestesmy sasiadkami :)ja Targówek
    To rzeczywiście blisko mamy, ja na tej Białołęce za Carrefourem :)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Jestem właśnie w Grudniówkach, termin mam niby na 8 ale jestem przekonana na 100 %, że będzie to termin powiedziany mi na prywatnej wizycie czyli 2 Grudnia :) 17 mam prenatalne, trochę się stresuje, no i może poznam "planowaną" płeć dziecka bo wiadomo, ze na tysiąc procent mi powiedzą dopiero na połówkowych :)
    Ja coś podobnego odczuwałam i czasami jeszcze się zdarzy :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo wam dziękuję, uspokoiłyście mnie :*

Ola_85 lubi tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nospy, to wczoraj rozmawiałam z wychowawczynią synka i powiedziała, żebym uważała na nospe. Mówiła z własnego doświadczenia i doświadczenia fizjoterapeutki, podobno dzieci rodzą się wiotkie i częściej mają wskazania do rehabilitacji.
    Tylko jak nie brać nospy skoro brzuch mi się spina? :-(
    Na szczęście za 2 tygodnie wizyta u gina.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Co do nospy, to wczoraj rozmawiałam z wychowawczynią synka i powiedziała, żebym uważała na nospe. Mówiła z własnego doświadczenia i doświadczenia fizjoterapeutki, podobno dzieci rodzą się wiotkie i częściej mają wskazania do rehabilitacji.

Też słyszałam, że moze byc problem z napięciem mięśniowym u dziecka.
    Ja biorę magnez. Może to pomoże?

oar8vfxmctme5m5e.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    To rzeczywiście blisko mamy, ja na tej Białołęce za Carrefourem :)
    Głebocka??ja z kolei blizej Radzyminskiej i Piotra skargi.

km5s8ribs34fnes6.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, ja na Skarbka z Gór (równoległa do Głębockiej) :-)

Visenna ja też biorę magne b6 i może zwiększę dawkę, bo nie chcę już tyle tej nospy łykać. Niektórym dziewczynom wystarcza sam mg

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No spa źle wpływa też niestety na szyjkę :/ mój gin tez mówił, żeby łykać magnez (asparaginian) kiedy coś uszczypnie ;) a tak to łykam 3 razy dziennie. Dobrze się po tym czuje i od jakiegoś czasu mam spokój :)

Czy u Was też dzisiaj cały dzień pada?

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:

Wiesz India ja miałam bardzo duza dawke nospy bo 6 tabletek x 1 przez miesiac, a teraz przez miesiac 2x1 buscopan forte. Mysle, ze napiecie brzucha jest grozniejsze niz ryzyko braku napiecia u dzieci. Powiem szczerze, ze ja takiego dziecka nie znam co z powodu nospy miało jakies problemy. A pracowałam glownie z niepelnosprawnymi i wczesniakami. Wydaje mi sie, ze tutaj zawiodly tez inne kwestie w organizmie matki i dziecka i jezeli dzieci dodatkowo byly po cesarce to rowniez to mialo wpyw. Ale wiecie to wiedza tylko z mojego doswiadczenia moze byc roznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 14:10

Anoolka, Chwilka84 lubią tę wiadomość

‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ