Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
To muszę poczytać o tych materacach więcej.
Nawet nie pamiętam jaki materac miał mój synek, po głowie mi chodzi kokos z gryką, ale pewności nie mam.
tutti87 - wyprawka, sporządzanie listy, kompletowanie to bardzo przyjemne sprawyListę co prawda już mam (od czasu do czasu coś dodaję do niej jeszcze). Aktualnie się powstrzymuję, żeby nie siedzieć ciągle na Allegro
Zupełnie nie pamiętam ile maluch potrzebuje ubranek. Przy synku miałam pełno, bo miałam wypożyczony cały wór z ubrankami (siostra cioteczna i jej koleżanki miały taką tradycję, że worek z każdym dzieckiem coraz bardziej się zapełniał i przechodził od jednej mamy do kolejnej), więc nie wiem ile czego w jakim rozmiarze powinnam kupić.
Na tę chwilę mam kupionych po kilka body 56 i 62 oraz pajacyki 56 i 62.
Jeśli ktoraś z Was ma młodsze dziecko to piszcie z własnego doświadczenia.tutti87 lubi tę wiadomość
-
Ja bym chciała materac lateksowy ale jest strasznie drogi, narazie w planach jest lateks-kokos, aje wszystko wyjdzie w praniu. To będę zamawiać na allegro pewnie, więc spokojnie może poczekać na rozwój wydarzeń. Jeśli uzbieramy z mężem więcej kaski to kupię droższy, a co!Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
India9, jeśli chodzi o ubranka, to skorzystam z jakiejś gotowej listy, bo też nie mam pojęcia ile czego potrzeba
ktoś tutaj już kiedyś wrzucal fajną listę, ale nie zapisałam. My chyba nie bardzo możemy liczyć na ubranka po innych dzieciakach, bo jakoś nie za dużo ich wśród najbliższych, a jeśli są, to dziewczynki a u nas będzie chłopiec. Brat męża ma małą córeczkę, ale oni mocno poszli w różowe klimaty, więc raczej za dużo nie pożyczy od kuzynki nasz synek
-
No właśnie ja też na ubranka od znajomych i rodziny nie liczę.
My się wszystkiego po synku pozbyliśmybo mąż się zapierał, że drugiego nie będzie choć twierdził, że chciałby.
No i po 3 latach namowy nastąpił Bożo Narodzeniowy cud i mój mąż się zdecydował na drugie
Mamy tylko łóżeczko, które pożyczyliśmy koledze. Mam nadzieję, że do końca wakacji odda, żebym zdążyła jeszcze je czymś pomalować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 09:58
-
hej dziewczyny
u mnie jak zwykle brak czasu na komp wiec z telefonu :p wczoraj czytałam, że mamy nową przyszłą październikową mamusie i mieszka na Białołęce na Skarbka, hej hej mamusiu ja też na Skarbka
Proszę doradźcie jaki magnez najlepiej kupić i jak dawkowac na początek?
Co do materaca my mamy dla córci kokos pianka gryka i żadnych robaków nie mamyna materac mamy prześcieradło nieprzemakalne i na to zwykle
Tak właśnie myślałam, czy może zostać ten materac dla dzidziusia czy wymienić
India my mieliśmy bardzo dużo ciuszków, bo dostaliśmy tez " pożyczone worki"mieliśmy też swoje bo jak tu nie kupić :p może kilka rzeczy mala nie założyła ale dlatego, że jak było coś mega wygodne, świeżo wyprane i wyprasowane to po co miałam przerzucać cały stos w szafce :p
Nikola jak się urodziła miała 51 cm wiec i w 56 się topila :p Ja dzięki temu, że miała tak dużo ciuszków pranie robiłam dopiero jak miałam pełny jej kosz ( 2 pralki). Było to bardzo wygodne, bo nie musiałam wstawiać pralki praktycznie pustej, do tego wiadomo jesień / zima tak szybko pranie nie schnieJakbym wszystko kupowała sama to kupiłbym po kilka szt, później w wolnym czasie wyślę wam listę, którą mam gdzieś na kompie
Sunflower, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
nie udzielam się na forum ale czytam Was regularnie. Mam nadzieję że mi wybaczycie
Rutelka bardzo proszę wpisz mi na pierwszej stronie że będzie córeczka!
Tak czułam od początku i się sprawdziło, kobiety to jednak mają intuicję. Jestem taka szczęśliwa i zakochana
Pozdrawiam wszystkie październikowe mamusie.Limerikowo, Dea28, Sunflower, Blu, India9, mizzelka, ana909, Rutelka, MMM2016, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
hej
tak się wczoraj rozkręcił temat magnezu, że kupiłam (asparaginian i maglek b6) i zapobiegawczo będę brać jakąś niedużą dawkę
przed ciążą stosowałam czysty cytrynian magnezu do rozpuszczania, ale na opakowaniu było napisane, że nie stosować w ciąży i przestałam.
Co do materacyka do łóżeczka to ja tak sobie myślę o futonie, muszę troszkę bardziej zgłębić temat, ale wydaje mi się, że będzie odpowiedni, poza tym sama korzystam z takiego materaca i jestem zadowolona -
India9 wrote:Sylwia i Niki - witaj sąsiadko
jaki świat mały
Lista się bardzo przydaSylwia_i_Niki, India9 lubią tę wiadomość
-
Witam się dzis i ja
w czwartek byłam na usg. maluszki mają po 14,5cm rosną sobie ładnie, w miare równo, sprawdził gin dowcipnie szyjke, kanał zamknięty o długości 42mm, troche mnie uspokoił powiedział, że na następnej wizycie badamy sie na fotelu, raz tak raz tak no i na 100% jeden jest chłopcem a drugi na 90% też chłopiec ale potwierdzi 9 czerwca na połówkowym. Na szczęście gin stwierdził że wyniki odpowiednie dla ciężarnej tylko przepisał mi żelazo w tabletkach i za miesiąc kazał powtórzyć morfologie. Za to mocz mi się poprawił
ból kręgosłupa towarzyszy i mi
Asia_08 kosz mojżesza jak dla mnie zbędny wydatek bo dziecko długo w nim nie pośpi bo wyrośnie za to śpiworków mam kilka bo jak będą się odkopywać w nocy to zapakuje w śpiworek i po kłopociei do wózka się świetnie sprawdzają jak są chłodniejsze dni.
aneta93 to super że wszystko ok, u mnie serducha jedno było 148 a drugie 162 ale mówił że spoko choć dziwnie się temu jednemu przysłuchiwał ale nic nie mówił więc mam nadzieje, że jest ok. u mnie 7,5kg na plusie
Madziuszka gratulacje! Zapytaj swojego gina o Luttagen to jest nowa forma luteiny jeszcze nierefundowana ale normalnie się ją połyka jak tabletki - ja to biore mega wygoda
śliczne macie brzuszki dziewczynyja sie czuje dobrze, moze przez to, że nawet nie mam czasu pomyśleć za 3 tyg ślub i pełno spraw do załatwienia
a jeszcze w międzyczasie kompletuje wyprawke dla maluchów
kehlana gratuluję synka!
India witaj
Sunflower ślicznie wyglądasz!
Ola wyglądasz świetnie!!!!
midnight
Jola glukoze można wypić z cytryną
Visenna ja już się obłowiłam u koleżanek i na szmateksachmasakra ile tego no ale bliźniaki więc muszę mieć dwa razy więcej a co
jeśli chodzi o witaminki to ja rano biore magnez i mama dha premium, na obiad żelazo a na kolacje luteine
Sylwia i Niki ja mam magnez asmag forte taki polecił mi gin
Jeśli chodzi o materac dostaliśmy dwa łóżeczka z materacami wiem, że dzieci w tych łóżeczkach nie spały jakoś długo więc zamierzam tylko wyprać powłoki i używać tych materacy. Chyba że się coś zmieni w tej kwestii ale nie jesteśmy jacyś zamożni a wolę dzieciom kupić monitor oddechu dla bliźniąt koszt około 600zł na allegro.Sunflower, Blu, Madziuszka, szynszyl, mizzelka, aneta93, kkkaaarrr, Rutelka, MMM2016, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Dea28 super ze chłopcy rosną zdrowo. Niezłą masz już wyprawkę, ja dopiero będę się rozglądać. Niestety jesli bedzie chlopiec to nic nie odziedziczę, bo w rodzinie inwśród znajomych był wysyp dziewczynek przez kilka ładnych lat. Z drugiej strony bardzo lubię zakupy ciuszków, a czasem na allegro można dorwać fajne mało używane rzeczy za dobrą cenę
ale czekam do polowkowego:)
Kasik gratuluję córeczki
Mnie dzisiaj coś bardziej kłuje niż ostatnio, wiec staram się odpoczywać.
Aha materac dla córki mialam od razu w komplecie z łóżkiem i pewnie jest on jakiś najzwyczajniejszy. Chociaż nie narzekam na niego. Teraz myślę że kupimy jakieś połączenie lateksu z czymś. W sumie i tak zawsze daje się nieprzemyślane podkład, wiec nie wiem jak wielką "powódź" musiałoby zrobić dziecko, żeby przemoczyć wszystkomizzelka, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a co myślicie o np. takim łóżeczku turystycznym http://dzieciowo.pl/wp-content/uploads/2009/03/kol3.jpg, bo nas często nie ma w domu i w sumie takie łóżeczko chyba byłoby w sam raz, bo jak będzie trzeba to tylko złożymy i do samochodu
Macie może doświadczenie z takimi łóżeczkami?
Dea super, że bliźniaki się dobrze rozwijająDwaj siostrzeńcy, moi chrześniacy, są bliźniakami dwujajowymi, i żeby było śmiesznie jeden jest szczupły a drugi taki trochę przy kości
Dea28 lubi tę wiadomość
-
Hej mamuśki! Ja dzisiaj się ważyłam i znowu spadła waga, więc z 1,3 kg na plusie zostało 1 kg. Dzisiaj zaczynamy 17 tydzień i martwię się czy to oby nie za mało
Mam to kłucie w brzuchu, wczoraj mi bardzo dokuczało, kupię magnez na pewno, dzięki Waszym poradom!
-
znow zarąbałam sie w akcji... ale moje dziecko jest strasznie marudne ostatnio i słabo apetyt dopisuje
co do ubranek, bo coś mi sie rzuciło w oczy..
BODY KOPERTOWE na długi rękaw najlepiej 62.. bo dluzej wykorzystasz.
56 moja córcia miała kilka dni...
i do tego półśpiochy i luksus zestaw, szybko ogarniesz malucha..
nienawidziłam kaftaników... brrr..
no i pajacyki też są oki, ale jak większe to automatycznie na brzuszku robią się dziurki tzn przestrzen między zapięciami i chłodno może mu być.
to tyle z ciuszków.
po 5 bodów czy 10 starczy, zobaczysz jak dziecko bd ulewać... choć pralka będzie i tak non stop chodzić, bo i pileuchy tetrowe pójdą w ruch
Blu, India9, Eryka lubią tę wiadomość