WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • India9 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To muszę poczytać o tych materacach więcej.
    Nawet nie pamiętam jaki materac miał mój synek, po głowie mi chodzi kokos z gryką, ale pewności nie mam.

tutti87 - wyprawka, sporządzanie listy, kompletowanie to bardzo przyjemne sprawy :-) Listę co prawda już mam (od czasu do czasu coś dodaję do niej jeszcze). Aktualnie się powstrzymuję, żeby nie siedzieć ciągle na Allegro :-)
    Zupełnie nie pamiętam ile maluch potrzebuje ubranek. Przy synku miałam pełno, bo miałam wypożyczony cały wór z ubrankami (siostra cioteczna i jej koleżanki miały taką tradycję, że worek z każdym dzieckiem coraz bardziej się zapełniał i przechodził od jednej mamy do kolejnej), więc nie wiem ile czego w jakim rozmiarze powinnam kupić.
    Na tę chwilę mam kupionych po kilka body 56 i 62 oraz pajacyki 56 i 62.
    Jeśli ktoraś z Was ma młodsze dziecko to piszcie z własnego doświadczenia. :-)

tutti87 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała materac lateksowy ale jest strasznie drogi, narazie w planach jest lateks-kokos, aje wszystko wyjdzie w praniu. To będę zamawiać na allegro pewnie, więc spokojnie może poczekać na rozwój wydarzeń. Jeśli uzbieramy z mężem więcej kaski to kupię droższy, a co!

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9, jeśli chodzi o ubranka, to skorzystam z jakiejś gotowej listy, bo też nie mam pojęcia ile czego potrzeba :) ktoś tutaj już kiedyś wrzucal fajną listę, ale nie zapisałam. My chyba nie bardzo możemy liczyć na ubranka po innych dzieciakach, bo jakoś nie za dużo ich wśród najbliższych, a jeśli są, to dziewczynki a u nas będzie chłopiec. Brat męża ma małą córeczkę, ale oni mocno poszli w różowe klimaty, więc raczej za dużo nie pożyczy od kuzynki nasz synek ;)

mhsv3e5errgno08u.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też na ubranka od znajomych i rodziny nie liczę.
    My się wszystkiego po synku pozbyliśmy :-) bo mąż się zapierał, że drugiego nie będzie choć twierdził, że chciałby.
    No i po 3 latach namowy nastąpił Bożo Narodzeniowy cud i mój mąż się zdecydował na drugie :-)
    Mamy tylko łóżeczko, które pożyczyliśmy koledze. Mam nadzieję, że do końca wakacji odda, żebym zdążyła jeszcze je czymś pomalować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 09:58

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) u mnie jak zwykle brak czasu na komp wiec z telefonu :p wczoraj czytałam, że mamy nową przyszłą październikową mamusie i mieszka na Białołęce na Skarbka, hej hej mamusiu ja też na Skarbka ;)

Proszę doradźcie jaki magnez najlepiej kupić i jak dawkowac na początek?

Co do materaca my mamy dla córci kokos pianka gryka i żadnych robaków nie mamy :) na materac mamy prześcieradło nieprzemakalne i na to zwykle :) Tak właśnie myślałam, czy może zostać ten materac dla dzidziusia czy wymienić

India my mieliśmy bardzo dużo ciuszków, bo dostaliśmy tez " pożyczone worki" :D mieliśmy też swoje bo jak tu nie kupić :p może kilka rzeczy mala nie założyła ale dlatego, że jak było coś mega wygodne, świeżo wyprane i wyprasowane to po co miałam przerzucać cały stos w szafce :p
    Nikola jak się urodziła miała 51 cm wiec i w 56 się topila :p Ja dzięki temu, że miała tak dużo ciuszków pranie robiłam dopiero jak miałam pełny jej kosz ( 2 pralki). Było to bardzo wygodne, bo nie musiałam wstawiać pralki praktycznie pustej, do tego wiadomo jesień / zima tak szybko pranie nie schnie :) Jakbym wszystko kupowała sama to kupiłbym po kilka szt, później w wolnym czasie wyślę wam listę, którą mam gdzieś na kompie :)

Sunflower, mizzelka lubią tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • India9 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia i Niki - witaj sąsiadko :-) jaki świat mały :-)

Lista się bardzo przyda :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia i Niki, ja biorę magnez Asmag forte 3x2 tabletki, tak mi zaleciła ginekolog. Ale jest trudny do przełknięcia, niepowlekany i jakieś takie kanciaste tabletki.

Lista byłaby super :)

mhsv3e5errgno08u.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) nie udzielam się na forum ale czytam Was regularnie. Mam nadzieję że mi wybaczycie :-)
    Rutelka bardzo proszę wpisz mi na pierwszej stronie że będzie córeczka!
    Tak czułam od początku i się sprawdziło, kobiety to jednak mają intuicję. Jestem taka szczęśliwa i zakochana :-)
    Pozdrawiam wszystkie październikowe mamusie.

Limerikowo, Dea28, Sunflower, Blu, India9, mizzelka, ana909, Rutelka, MMM2016, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) tak się wczoraj rozkręcił temat magnezu, że kupiłam (asparaginian i maglek b6) i zapobiegawczo będę brać jakąś niedużą dawkę :) przed ciążą stosowałam czysty cytrynian magnezu do rozpuszczania, ale na opakowaniu było napisane, że nie stosować w ciąży i przestałam.

Co do materacyka do łóżeczka to ja tak sobie myślę o futonie, muszę troszkę bardziej zgłębić temat, ale wydaje mi się, że będzie odpowiedni, poza tym sama korzystam z takiego materaca i jestem zadowolona :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łykam Chela - Mag B6 Mamma. Biorę dwa razy dziennie. Poprawa może lekka jest.
    Z drugiej strony staram się mniej forsować, więc ciężko powiedzieć od czego ta poprawa :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Sylwia i Niki - witaj sąsiadko :-) jaki świat mały :-)

Lista się bardzo przyda :-)
    Ja co prawda nie ze skarbka bo o 130 km dalej. Ale na skarbka często jestem bo moja siostrzyczka tam mieszka z moja chrześniaczka :)

Sylwia_i_Niki, India9 lubią tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łykam MAGNEZIN,kupiłam tez raz rozpuszczalny magnez z witB6 ale jak przeczytałam skład to zrezygnowałam i mąż go wybierze:)

Rutelka lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dzis i ja :) w czwartek byłam na usg. maluszki mają po 14,5cm rosną sobie ładnie, w miare równo, sprawdził gin dowcipnie szyjke, kanał zamknięty o długości 42mm, troche mnie uspokoił powiedział, że na następnej wizycie badamy sie na fotelu, raz tak raz tak no i na 100% jeden jest chłopcem a drugi na 90% też chłopiec ale potwierdzi 9 czerwca na połówkowym. Na szczęście gin stwierdził że wyniki odpowiednie dla ciężarnej tylko przepisał mi żelazo w tabletkach i za miesiąc kazał powtórzyć morfologie. Za to mocz mi się poprawił ;) ból kręgosłupa towarzyszy i mi :/

Asia_08 kosz mojżesza jak dla mnie zbędny wydatek bo dziecko długo w nim nie pośpi bo wyrośnie za to śpiworków mam kilka bo jak będą się odkopywać w nocy to zapakuje w śpiworek i po kłopocie :) i do wózka się świetnie sprawdzają jak są chłodniejsze dni.

aneta93 to super że wszystko ok, u mnie serducha jedno było 148 a drugie 162 ale mówił że spoko choć dziwnie się temu jednemu przysłuchiwał ale nic nie mówił więc mam nadzieje, że jest ok. u mnie 7,5kg na plusie :/

Madziuszka gratulacje! Zapytaj swojego gina o Luttagen to jest nowa forma luteiny jeszcze nierefundowana ale normalnie się ją połyka jak tabletki - ja to biore mega wygoda :)

śliczne macie brzuszki dziewczyny :) ja sie czuje dobrze, moze przez to, że nawet nie mam czasu pomyśleć za 3 tyg ślub i pełno spraw do załatwienia :) a jeszcze w międzyczasie kompletuje wyprawke dla maluchów :)

kehlana gratuluję synka!

India witaj :)

Sunflower ślicznie wyglądasz!

Ola wyglądasz świetnie!!!!

midnight :(

Jola glukoze można wypić z cytryną :)

Visenna ja już się obłowiłam u koleżanek i na szmateksach :D masakra ile tego no ale bliźniaki więc muszę mieć dwa razy więcej a co

jeśli chodzi o witaminki to ja rano biore magnez i mama dha premium, na obiad żelazo a na kolacje luteine :D

Sylwia i Niki ja mam magnez asmag forte taki polecił mi gin :)

Jeśli chodzi o materac dostaliśmy dwa łóżeczka z materacami wiem, że dzieci w tych łóżeczkach nie spały jakoś długo więc zamierzam tylko wyprać powłoki i używać tych materacy. Chyba że się coś zmieni w tej kwestii ale nie jesteśmy jacyś zamożni a wolę dzieciom kupić monitor oddechu dla bliźniąt koszt około 600zł na allegro.

Sunflower, Blu, Madziuszka, szynszyl, mizzelka, aneta93, kkkaaarrr, Rutelka, MMM2016, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea dziękuje za informację:) Jaki jest koszt tego luttagenu ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 12:53

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 super ze chłopcy rosną zdrowo. Niezłą masz już wyprawkę, ja dopiero będę się rozglądać. Niestety jesli bedzie chlopiec to nic nie odziedziczę, bo w rodzinie inwśród znajomych był wysyp dziewczynek przez kilka ładnych lat. Z drugiej strony bardzo lubię zakupy ciuszków, a czasem na allegro można dorwać fajne mało używane rzeczy za dobrą cenę :) ale czekam do polowkowego:)

Kasik gratuluję córeczki :)

Mnie dzisiaj coś bardziej kłuje niż ostatnio, wiec staram się odpoczywać.

Aha materac dla córki mialam od razu w komplecie z łóżkiem i pewnie jest on jakiś najzwyczajniejszy. Chociaż nie narzekam na niego. Teraz myślę że kupimy jakieś połączenie lateksu z czymś. W sumie i tak zawsze daje się nieprzemyślane podkład, wiec nie wiem jak wielką "powódź" musiałoby zrobić dziecko, żeby przemoczyć wszystko o.O :D

mizzelka, Rutelka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja wrzucam swój brzuszek z dzisiaj :D

921cac549e17a27dmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 14:31

Sylwia91, mizzelka, Pumpkin, Blu, aneta93, Kai, Rutelka, Eryka, Sunflower, Limerikowo, MMM2016, MMM2016, Dea28 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie o np. takim łóżeczku turystycznym http://dzieciowo.pl/wp-content/uploads/2009/03/kol3.jpg, bo nas często nie ma w domu i w sumie takie łóżeczko chyba byłoby w sam raz, bo jak będzie trzeba to tylko złożymy i do samochodu :) Macie może doświadczenie z takimi łóżeczkami?

Dea super, że bliźniaki się dobrze rozwijają :) Dwaj siostrzeńcy, moi chrześniacy, są bliźniakami dwujajowymi, i żeby było śmiesznie jeden jest szczupły a drugi taki trochę przy kości :)

Dea28 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki! Ja dzisiaj się ważyłam i znowu spadła waga, więc z 1,3 kg na plusie zostało 1 kg. Dzisiaj zaczynamy 17 tydzień i martwię się czy to oby nie za mało :( Mam to kłucie w brzuchu, wczoraj mi bardzo dokuczało, kupię magnez na pewno, dzięki Waszym poradom!

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znow zarąbałam sie w akcji... ale moje dziecko jest strasznie marudne ostatnio i słabo apetyt dopisuje :(

co do ubranek, bo coś mi sie rzuciło w oczy..
    BODY KOPERTOWE na długi rękaw najlepiej 62.. bo dluzej wykorzystasz.
    56 moja córcia miała kilka dni...
    i do tego półśpiochy i luksus zestaw, szybko ogarniesz malucha..
    nienawidziłam kaftaników... brrr..
    no i pajacyki też są oki, ale jak większe to automatycznie na brzuszku robią się dziurki tzn przestrzen między zapięciami i chłodno może mu być.
    to tyle z ciuszków.
    po 5 bodów czy 10 starczy, zobaczysz jak dziecko bd ulewać... choć pralka będzie i tak non stop chodzić, bo i pileuchy tetrowe pójdą w ruch :)

Blu, India9, Eryka lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ! jak fajnie że juz wiecie kto mieszka w brzuszku :)

ps: czy tylko ja mam wielki brzuch? wyglądam jakbym była w 7 miesiącu :(
    ślicznie wyglądacie i tak zgrabnie :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: