Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyVisenna magnez powinien pomoc! Ja wczoraj bylam na IP ze wzgledu na niskie lozysko i ginekolog mi powiedziała, że koniecznie musze brac 3x mgz z jak najwieksza dawka bo wtedy macica nie napina sie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 14:11
Visenna lubi tę wiadomość
-
Ja też biorę Magne B6 codziennie, już od długiego czasu. Najpierw było to 6 tabletek na dobę, a teraz już 4. Nie chodziło o żadne kłucia, tylko bóle skurczowe (jak na okres). A kłucia to chyba są od rosnącej macicy? Tak mi się przynajmniej zawsze wydawało.
-
nick nieaktualnyKai wrote:Ja też biorę Magne B6 codziennie, już od długiego czasu. Najpierw było to 6 tabletek na dobę, a teraz już 4. Nie chodziło o żadne kłucia, tylko bóle skurczowe (jak na okres). A kłucia to chyba są od rosnącej macicy? Tak mi się przynajmniej zawsze wydawało.
Kuzwa to mi przepisali najpierw nospe zamiast magnezem sprobowac zlagodzic bole:-( -
nick nieaktualnyNo i ja się dołączę - ciężkość brzucha, spięcie, napięcie, pobolewanie. Gin powiedziała magnez + nospa jak bardzo będzie spinać. Zaczęłam od magnezu ale dawka jak na opakowaniu, nie jakoś ekstra. I wszystkie bóle poszły w zapomnienie. Biorę codziennie od 2 tygodni i jest kolosalna różnica.
-
Oj dziewczyny ja mam cały zestaw witamin:
rano na czczo euthyrox
po śniadaniu magnez
po obiedzie magnez + witaminy dla kobiec w ciąży
po kolacji magnez + witamina D3
Mi magnez pomógł bo miałam omdleniaTeraz jest lepiej. Brzuch mnie pobolewa najczesciej wieczorem.. Ale mam wrażenie ze jest wynikiem siedzenia caly dzien przy kompie-pracując. Po 7-8h (w trakcie i tak sobie robie przerwy, aby pochodzić..ba nawet z psem wychodze na krótki spacer) to i tak wieczorem już leze..
Mi Gin powiedziała że jak zaczyna boleć to się kłaść.. organizm sam sie odzywa i upomina o odpoczynek. Generalnie wiec jak leże to nie mam bólu brzucha...
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
ooo dobrze że mówisz - nie wiedziałam że trzeba z rana... !!
o jejciu..
ja poprostu mam tyle tych tabletek ze sobie rozlożyłam na cały dzień...
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
Ja Wit D od dawna biorę wieczorem... Może zmienie na rano rzeczywiście. Choć czytałam że witaminy lepiej się wchlaniaja na pusty żołądek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 20:34
Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
Witam,dawno nic nie pisałam,ale cały czas Was podczytuje:)
Śliczne macie brzuszki dziewczyny:) Ja też już się powoli zaokrąglam i dokuczają mi niektóre objawy-pryszcze,mecze się szybciej,mam problemy z w toalecie ale powiem Wam ze i tak jestem przeszczęsliwa osoba na świecie,tak długo czekałam na ten czas,że nawet cieszę się z tych dolegliwości:)
Ostatnio byłam na usg,tak czekałam żeby zobaczyć maluszka i najpierw czekałam 2 godz pod gabinetem,bo dr poszła na transfery a zapomnieli jej zaznaczyć w grafiku;/ a później wogole nic iei widziałam na monitorze,ehhhh, ona swój monitor ma wprost na siebie a ten dla pacjenta nie jest niestety powieszony nad leżanka tylko za nią,lekko po skosie i za nisko położyłam się na leżance i nie pooglądałam naszego Zucha,ale za to mam zdjęcie siusiaka.
I niestety jeszcze kopniaków ani nic nie czuje:(
Tez mam ta sukienkę z H&M i potwierdzam jest super,bawełniana,rozciągliwa i nie drogie,ja zapłaciłam 40 zł.
Justysia odnośnie tego picia, jak zmusisz się do 1-2 szklanki to zobaczysz ze później organizm sam będzie się domagał.
Dziewczyny,mam pytanko,wcześniej już pisałam,ale jakoś się nie rozkręciło-jaki kupujecie materac do łóżeczka?Macie jakieś doświadczenia,zastanawiam się nad lateksowym bo w tej gryce to robaki podobno nieraz są,co na ten temat uważacie?
Dea28 lubi tę wiadomość
-
Do witaminy d3 warto dorzucić k2mk7 bo ułatwia jej wchłanianie. O tym żeby brać przy śniadaniu dowiedziałam się od kogoś kto długo suplementuje i łyka dużo różności ale wiadomo że każdy ma swoje upodobania, ja np przyznaje się bez bicia że zapominam o łykaniu przy śniadaniu
-
India9 wrote:Co do nospy, to wczoraj rozmawiałam z wychowawczynią synka i powiedziała, żebym uważała na nospe. Mówiła z własnego doświadczenia i doświadczenia fizjoterapeutki, podobno dzieci rodzą się wiotkie i częściej mają wskazania do rehabilitacji.
Tylko jak nie brać nospy skoro brzuch mi się spina?
Na szczęście za 2 tygodnie wizyta u gina.
Ja brałam od 27tc do praktycznie porodu 38t6d i mój syn nie miał i nie ma żadnych problemów....to jak z każdym lekiem, jak trzeba to się bierze..wybiera się jak to mówi mniejsze zło. -
Blu wrote:No spa źle wpływa też niestety na szyjkę
mój gin tez mówił, żeby łykać magnez (asparaginian) kiedy coś uszczypnie
a tak to łykam 3 razy dziennie. Dobrze się po tym czuje i od jakiegoś czasu mam spokój
Czy u Was też dzisiaj cały dzień pada?
Jak trafiłam do szpitala w skończonym 27tc nie brałam wcześniej nospy i moja szyjka dzięki skurczom których nie czułam miała aż 15mm dzięki braniu nospy w szpitalu i magnezu donosiłam i szyjka mimo że krótka nie skracala się więcej a nawet podrosła do 20mm...każdy przypadek jest inny...trzeba słuchać się swojego lekarza..India9, Anoolka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Beattkie wrote:Wiesz India ja miałam bardzo duza dawke nospy bo 6 tabletek x 1 przez miesiac, a teraz przez miesiac 2x1 buscopan forte. Mysle, ze napiecie brzucha jest grozniejsze niz ryzyko braku napiecia u dzieci. Powiem szczerze, ze ja takiego dziecka nie znam co z powodu nospy miało jakies problemy. A pracowałam glownie z niepelnosprawnymi i wczesniakami. Wydaje mi sie, ze tutaj zawiodly tez inne kwestie w organizmie matki i dziecka i jezeli dzieci dodatkowo byly po cesarce to rowniez to mialo wpyw. Ale wiecie to wiedza tylko z mojego doswiadczenia moze byc roznie.
-
nick nieaktualnyChwilka84 wrote:Dziewczyny,mam pytanko,wcześniej już pisałam,ale jakoś się nie rozkręciło-jaki kupujecie materac do łóżeczka?Macie jakieś doświadczenia,zastanawiam się nad lateksowym bo w tej gryce to robaki podobno nieraz są,co na ten temat uważacie?
India nie wiem jakie to robale bo na robakach się nie znamwłaśnie dojrzałam w necie że kokos to też niezbyt dobry wybór bo za twardy dla malutkiego kręgosłupa, no nic człowiek uczy się na błędach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 07:50
-
Ja też biorę magnez w dużych dawkach, 6 tabletek dziennie i to w sumie od 14 tc już, wtedy brzuch napinał mi się bardzo w nocy. Po kilku tygodniach widziałam już poprawę, ale powiem Wam, że wystarczyły 2 dni stresów i twardnienie brzucha na chwilę wróciło. Co do nospy, ja biorę jak nam wrażenie, że brzuch jest jakiś taki...niespokojny, cięższy itp, czyli sporadycznie. Natomiast moja mama w swoich 3 ciążach brała właściwie cały czas i ani ja ani moje rodzeństwo nie mieliśmy z tego powodu problemów zdrowotnych. Co też oczywiście nie znaczy, że tak będzie u każdego.