X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia nie fajnie z tym szpitalem, ale mam nadzieję, że znajdą przyczynę i Cię wykurują i będziesz mogła wrócić już zdrowa do domu!

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynsxyl, na to licze ale wiadomo ze niepokoj zawsze jakis jest ; ( wiesz lepiej byc tutaj pod opieka niz sie zamartwiac czy wszystko jest ok i latac po lekarzach czy brac co rusz jakies leki :/

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, brawo ja! Nadrobiłam weekend :) chyba kiepska pogoda sprzyjała aktywności na forum, bo strasznie duzo napisalyscie :)

Sarcia123, mam nadzieje, ze szybko cie wykuruja w tym szpitalu i tak jak piszesz, najwazniejsze, ze z dzidzia wszystko dobrze!!

A ja dzisiaj bylam na kolejnym pobraniu krwi, bo po moich ostatnich kiepskich wynikach morfologii dostalam skierowanie do hematologa i ten z kolei twierdzi, ze moje kiepsciuchne wyniki moga wcale nie byc powodowane niedoborami zelaza (ktorym sie faszeruje), a niedoborem witaminy b12. Co mnie troce martwi, jesli ta diagnoza sie potwierdzi w badaniach to bede musiala brac zastrzyki i to podobno przez 10-14 dni! W niedziele wylatujemy na urlop i nie wiem jak to wszystko udaloby sie pogodzic. Mam wielka nadzieje, ze jesli sie okaze ze to ta witamina, to ze moze jest opcja, abym dostala cos do lykania zamiast zastrzykow. Miala, ktoras z was z tym doswiadczenia??

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    przez weekend wcale nie zaglądałam.

Sarcia dużo zdrówka, w sumie to dobrze, że jesteś pod opieką w szpitalu. Nawodnią Cię, zdiagnozują. Najważniejsze, żeby dzidziuś nie ucierpiał przez np. twoje odwodnienie. Zdrówka jeszcze raz!

Co do magnezu ja biorę Magnezin 2-3 tabletki dziennie. To jest sam magnez, podobno najlepiej przyswajalny jaki jest na rynku.

U mnie ok, choć trochę się martwię, bo już dawno nie słuchałam serduszka dzidziusia i nie wiem co się tam dzieje, a że ruchów praktycznie nie czuję (albo ich nie ma, albo są za słabe jeszcze), to się martwię. Na szczęście dziś mam wizytę u ginekologa (na 13:40) i liczę na to, że chociaż detektorem tętna sprawdzimy serduszko tak jak ostatnio miesiąc temu.
    Usg połówkowe mam za tydzień.

Od tygodnia boli mnie bardzo kręgosłup. :(

Dobra dziewczyny, uciekam, bo muszę się wyszykować i jechać do ginka. Napiszę później.

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, trzymaj się! To na pewno nic poważnego i zaraz Cię unormują i wypuszczą!

Ja mam za 3 godziny połówkowe.......
    Chyba sama dostanę biegunki z nerwów. Strasznie się stresuję. Ale też bardzo cieszę i jestem ciekawa jak dzidziol wygląda, bo ostatnio widziałam go dwa miesiące temu.
    Trzymajcie kciuki :-)

Blu, Anoolka, India9, Visenna, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia zdrówka życzę:)

Dziewczyny ,czy Wy tez macie nieraz kołatanie serca i takie wrażenie ze bije szybciej,jak by chciało wyskoczyć,tak przez chwile. Czytałam,ze to może być przez progesteron,ja biorę 600 mg dziennie,ale chciałam się dopytać czy Wy tez tak macie?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki wielkie dziewczyny, taka mam nadzieje ze wszystko bedzie ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crp mam podwyzszone, jutro powtorza badanie i w razie jak by wzroslo to antybiotyk dozylnie podadza mi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:

Dziewczyny ,czy Wy tez macie nieraz kołatanie serca i takie wrażenie ze bije szybciej,jak by chciało wyskoczyć,tak przez chwile. Czytałam,ze to może być przez progesteron,ja biorę 600 mg dziennie,ale chciałam się dopytać czy Wy tez tak macie?
    Ja tak mam i biorę Duphaston 3x1 i Luteinę 2x2

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:

Ja tak mam czasami. ale progesteronu nie biorę juz dawno.
    W tedy poprostu kładę sie na lewym boku i chwile poleżę.

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem po USG na 100 % bedzie dziewczynka :)Amelka ma 14 cm i wazy 260 g :)Cudowne uczucie :)

Anoolka, kkkaaarrr, India9, Visenna, szynszyl, Blu, Limerikowo, lu.iza, Pumpkin, mizzelka, Rutelka, MMM2016, Dea28, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, wypróbuje lewy bok w razie czego:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Dzięki dziewczyny, wypróbuje lewy bok w razie czego:)
    Chwilka ja całą poprzednią ciążę miałam arytmię, na holterze wyszło mi około 1700 dodatkowych skurczy na dobę, czyli to właśnie takie kołatanie serca. Spróbuj się nafaszerować magnezem, jak nie pomoże po kilku dniach to Leć po skierowanie do kardiologa.

Chwilka84 lubi tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka dzięki za podpowiedz,ja łykam Magnezin os samego początku i juz mam biegunkę od niego,wiec trochę przystopowałam,biorę 1 tabletkę dziennie,jeśli będzie to bardzo dokuczliwe i będzie tego coraz więcej to tak zrobię jak mówisz.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Dziewczyny, przepraszam ze znów wałkuje ten temat, ale czy któraś z was bierze Tri-mag b6? Wczesniej brałam magnezin, a dzis mi mąż kupił to i nie wiem w jakich dawkach stosować, bo w składzie ma w jednej tabl
    magnez 35% dziennego zapotrzebowania i wit b6 100% i na ulotce żeby nie przekraczać, ale te 30% to chyba za mało?

Najlepiej jak porównasz sobie ilość mg. Spr ile ma magnezin w jednej tabletce i pomnóż przez ilość tabletek, które brałaś. Spr ile jest w jednej tabletce nowego i policz sobie ile musisz wziąć, żeby wyszło to samo :-)

Sarcia, zdrówka życzę :-)

Ola, gratulacje dużej dziewczynki :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina- czekamy na wieści :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkim z okazji udanych wizyt, 3mam kciuki za reszte i czrkamy na same fobre wiesci :)

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Najlepiej jak porównasz sobie ilość mg. Spr ile ma magnezin w jednej tabletce i pomnóż przez ilość tabletek, które brałaś. Spr ile jest w jednej tabletce nowego i policz sobie ile musisz wziąć, żeby wyszło to samo :-)

na to akurat wpadłam, tylko nie wiem czy brać 300% wit b6 dziennie jest ok :)
    bo magnezin by bez dodatków :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny. Kurcze...właśnie miałam strasznego pecha, jedząc obiad natrafiłam na kawałek szkła :( taki większy okruch, poczułam coś twardego a tu szkło. Obiad przygotowany w domu, to cholerstwo było pewnie w ryżu. Wcześniej zjadłam praktycznie całą porcję, nic nie czułam, nie wiem czy połknęłam jakiś kawałek :( w tej resztce co została nie znalazłam nic podejrzanego. Martwiłybyście się tym?

mhsv3e5errgno08u.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutti myślę że Twoje kwasy w żoładku poradzą sobie z nim,ale obserwuj się,jak tylko jakieś biegunki czy wymioty to bym skonsultowała.Ja ostatnio nadgryzłam spleśniała malinę poczułam w buzi dziwny smak od razu wyplułam,na szczęście nie połknęłam,ale tez się bardzo martwię.

ex2bi09komf7ydjp.png
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ