X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutti87, ja się podłączam pod pytanie. Od oglądania wózków pęka mi już głowa. Dziś byłam w sklepie z wózkami i ciekawostka taka, że same drogie mieli a mój budżet to 1500-2000zł max. Myślałam właśnie o 2w1, bo dużo jeżdżę więc fotelik chce oddzielnie jakiś lepszy + adapter do wózka. Ale może faktycznie lepiej głęboki i spacerówkę oddzielnie? Dajcie znać. :)

tutti87 lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Rutelka za zmianę na pierwszej stronie :)

Rutelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka, gratulacje dobrych wiesci na wizycie, ja swoja wizyte polowkowa mam 6.06, az sie wierzyc nie chce ze juz polowa ciazy za nami ! tez nie moge sie doczekac juz tej wizyty mimo ze sczoraj widzialam synka na usg przy przyjeciu do szpitala to i tak chce juz do mojego lekarza zeby wszystko sprawdzil co i jak wiadomo ... 

A zanim bede mogla sie cieszyc wizyta to czekam niecierpliwie do jutra zeby powtorzyli badanie crp a krwi i sie dowiem czy nie daj Boze wzroslo czy moze zmalalo no i moze w koncu jakies konkrety mi powiedza bo na tych obchodach to przyjda pomrucza nic nie plwiedza i sie domyslaj kurde, zrszta dzisiaj lekarz tez na wieczorny obchod przyjdzie to sie go zapytam niech laskawie gada co i jak a nie zmow jakies mruczenie...

Rutelka lubi tę wiadomość

• Visenna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy w 2w1 + osobno fotelik. Jak będzie potrzeba to dokupimy inną spacerówkę (dopasujemy już do dziecka konkretnie). Decydując się na osobny zakup, trzeba zwrócić uwagę czy taka spacerówka będzie nadawać się dla siedzącego jak pijany zając dziecka :) Powinna mieć chocby regulacje oparcia i możliwość rozłożenia wózka za płasko. Spacerówki kupowane osobno czesto robione są pod starsze dzieci i trzeba to dobrze sprawdzić :) U nas ciagle na liście expander mondo :)

Grstuluję wszystkich wizyt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 18:33

tutti87, Pumpkin, mizzelka lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz kilka razy o wozku wspomyinalam :) ja jestem wierna wozkowi ktory kupklam mojej corci tako laret 3 w1 , rowniez duzo podróżuje bo, mam rodzine na drugim koncu polski i fotelik-nosidelko dolaczony do zestawu sprawdzal sie super.... i ogolem teraz tez bede go uzywac sla mojego synka bo w ogole nie jest zniszczony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 18:33

tutti87 lubi tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola tez chetnie zobacze co masz do sprzedania :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola tez chetnie zobacze co masz do sprzedania :) wysłałam Ci zaproszenie

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Aaa, brawo ja! Nadrobiłam weekend :) chyba kiepska pogoda sprzyjała aktywności na forum, bo strasznie duzo napisalyscie :)

Sarcia123, mam nadzieje, ze szybko cie wykuruja w tym szpitalu i tak jak piszesz, najwazniejsze, ze z dzidzia wszystko dobrze!!

A ja dzisiaj bylam na kolejnym pobraniu krwi, bo po moich ostatnich kiepskich wynikach morfologii dostalam skierowanie do hematologa i ten z kolei twierdzi, ze moje kiepsciuchne wyniki moga wcale nie byc powodowane niedoborami zelaza (ktorym sie faszeruje), a niedoborem witaminy b12. Co mnie troce martwi, jesli ta diagnoza sie potwierdzi w badaniach to bede musiala brac zastrzyki i to podobno przez 10-14 dni! W niedziele wylatujemy na urlop i nie wiem jak to wszystko udaloby sie pogodzic. Mam wielka nadzieje, ze jesli sie okaze ze to ta witamina, to ze moze jest opcja, abym dostala cos do lykania zamiast zastrzykow. Miala, ktoras z was z tym doswiadczenia??

Wiem, że z SOLGARA mają witaminę b12 w kapsułkach w wysokie dawce, ale jeśli masz duże niedobory to obawiam się, że na początek nawet te kaps mogą być niewystarczające....

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę o tym pomyśle z głębokim wózkiem, a później spacerowce. Wydaje mi się, że jest to dobra opcja zwłaszcza dla kogoś, kto będzie dźwigał wozek po schodach albo do samochodu. Gondola wystarczy na 6-7 miesięcy, czyli prawie zacznie się wiosna, można dziecko wtedy spokojnie przełożyć do lżejszego wózka. A takich wózków lekkich wybór jest bardzo duży. Zaczynam żałować ze sama na ten pomysł nie wpadłam przy córce :P :D

tutti87, mizzelka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślałam nad wózkiem 2w1 bo fotelik i tak chce osobno kupić jakiś dobry. nie mam zielonego pojęcia czy to dobry pomysł czy lepiej wszystko osobno, ale jest to temat na liście rzeczy do zgłębienia :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z ogromnym bananem na twarzy :-) :-) :-)
    Śmieje się sama do siebie :-D

Mój kochany dzidziol jest zdrowy, śliczny i bedzie wymarzonym synkiem <3
    Jednak intuicja matczyna nie zawiodła.
    Rutelko, proszę w wolnej chwili o potwierdzenie na pierwszej stronie chłopca. Imienia jeszcze nie mamy, ale jak już wiemy to przysiądziemy teraz nad tym.
    Synuś ma zdrowe serduszko z pulsem 148. Żołądek, nerki, pęcherz moczowy, itd. - wszystko ok. Waży całe 360 gram :-)
    Jest trochę większy, więc termin porodu raczej na koniec września, ale już nie będę nic zmieniać.
    Profesor powiedział, żebym piła troszkę mniej, bo wody płodowe w górnej granicy normy. Poza tym bez zastrzeżeń :-)
    no i oczywiście wiercił się niesamowicie <3

A to mój diabeł tasmański:
    2548ff921bb0219cmed.jpg

szynszyl, Blu, Kasik2, lu.iza, Visenna, Rutelka, tutti87, Anieńka, Sylwusia100, Anoolka, Kai, Ola_85, Pumpkin, Eryka, MMM2016, MMM2016, kkkaaarrr, Dea28, India9, mizzelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Niecierpliwa :) ciesze się, że już możesz być spokojna i że wszystko w porządku z dzieciaczkiem :)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie dalej krew słaba, dostałam na to terdyfenor ale tsh na szczęscie spadło :) Szyjka podobno cudowna, dostałam skierowanko na USG więc 31 będziemy podglądać naszą dziewczynkę :) Zauważyłyście jak mało piszemy w porównaniu z innymi wątkami? Styczniówki już maja prawie 100 str... Czemu tu u nas taki mały ruch ?

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Karolina - gratuluję udanej wizyty i zdrowego synka! :)
    To ile piłaś do tej pory, że masz wody płodowe w górnej granicy normy?
    Nie wiedziałam, że to ile pijemy na taki bezpośredni wpływ na ilość wód płodowych.

• Blu Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina super ten Twój synuś :) chyba nie lubi być podglądany :P

Madziuszka nie wiem dlaczego mniej piszemy. Pewnie trochę dlatego ze się podzieliłyśmy na 2 fora na początku. Ja za siebie napisze, że częstość mojego pisania zależy w dużym stopniu od córki - mam swoje priorytety ;) zupa i pielucha musi być na czas :D

mizzelka lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu no pewnie zupa i pielucha to bardzo ważna kwestia :D Yyy z tymi forami to ja dalej nie rozumiem o co chodzi, nawet nie wiem gdzie jest to "drugie" forum :)

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogolem u mnie noby ok ale zadowolona zbytmio nie jestem, jutro mam powtorke crp jak juz wspominalam i dodatkowo plsiew moczu bede miec robiony bo mam jakies bakterie w moczu...a liczylam ze jutro do domu wyjde  a pielegniark mi mowize najmniej 4 doby sie obserwuje i diagnozuje, ehhh zalamka  

Przed chwila byla u mnie corcia, maz imtesciowa ciesze sie ze ich zobaczylam jakos lzej mi tm wszystko przetrwac i przetrawic..... ale podtrzymuje sie mysla ze to wszystko dla zdrowia mojegoi i dzidziusia....bo on jest najwazniejszy imnie chce zeby jakies bakterie czy wirus zaszkodzily mojemu szczesciu malemu....ma za corcia bardzo tesknie az lezka mi sie zakrecila w oku jak sobie poszla...

Wysłany: 16 maja 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że powodem mniejszej ilości stron jest podział na dwa fora. Jakby nie patrzeć trochę dziewczyn stąd odpłynęło.

Rutelko, ciężko mi powiedzieć tak dokładnie, bo raczej tego nie mierzę. Ale faktycznie starałam się pić często. Myślę, że około 2,5 litra dziennie mi wychodziło.
    Profesor powiedział, że jakieś zupy, jogurty, mleko, owoce i warzywa to jeszcze zwiększają, więc teraz absolutny maks to 1,5 litra.

mizzelka lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 16 maja 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    NiecierpliwaKarolina super ten Twój synuś :) chyba nie lubi być podglądany :P

Chyba nie :-D przeszkadza mu to w wariowaniu jak musi dać się pomierzyć.
    Mąż twierdzi, że się z nas śmieje, że znowu go podglądamy :-P

Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Sarcia zdrówka życzę:)

Dziewczyny ,czy Wy tez macie nieraz kołatanie serca i takie wrażenie ze bije szybciej,jak by chciało wyskoczyć,tak przez chwile. Czytałam,ze to może być przez progesteron,ja biorę 600 mg dziennie,ale chciałam się dopytać czy Wy tez tak macie?

Też tak mam, często o tym myślę i wniosek mam taki, że to nadmiar krwi, która zwiększa się ze względu na obsługę łożyska, ale nie wiem czy to trafne spostrzeżenie. Może zapytam gina....

‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ