Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Każda z Nas ciążę przechodzi inaczej, ja mam STRASZNĄ cerę ! gorzej wyglądam niż nastolatka, a mowią, że na chłopca się pięknieje
nie w moim przypdku... poza tym mam straszne owłosienie na brzuchu i problemy z jelitami, albo wzdęcia, albo biegunki.
Ale to wszystko jest warte tego, żeby później móc przytulić do siebie małą istotkęKażda gorsza chwila zostanie nam niedługo wynagrodzona niewinnym uśmiechem
Rutelka, Pumpkin, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gratuluje udanych wizyt, chłopców i dziewuszek, no i pięknych brzuszków!
Mój jeszcze nie jest jakiś pokaźny, 1,5kg na plusie i tak jak Luiza ukrywamy sie pod szerokimi bluzkami, póki nie będzie jednoznacznie widać ze to dzidzia a nie wzdęcia
Apropo dzidzi, właśnie ma czkawkę, widzę wibracje na pilocie który leży na brzuszkuleżymy i czekamy na you can dance
Ja ostatnio czuje sie bardzo dobrze i mam nadzieje ze tak już zostanie
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
sorry, że rzadko zaglądam. Jakoś mam czas na "niepisanie". U mnie ok, czekam z niecierpliwością na wizytę - mam 16.05. oraz na połówkowe - 24.05. Plecy strasznie mnie bolą od kilku dni.
Zaktualizowałam listę na str. 1, ale na pewno jest jeszcze coś do uzupełnienia. Dajcie znać. Postaram się nadrobić.
A teraz doczytam forum, przynajmniej ostatnich kilka dni. -
cześć, taka ładna pogoda, że aż szkoda siadać przed komputerem
nadrobiłam kilka stron
gratuluje wszystkich wizyt i pozytywnych wieścisuper ekstra brzuszki już macie, ja wrzucę w weekend zdjęcie
ja czuję się bardzo dobrze, już zauważam dodatkowe kilogramy, które ciężej nosić i czasem czuję się jak mały słonikale uwielbiam mój brzuszek, lubię chodzić w takich dopasowanych ubrankach, które go ładnie eksponują
ale co do cery to niestety mam straszną, co rusz coś wyskakuje ;/ ale nic to wszystko do przeżycia
czekam niecierpliwie na ruchywczoraj coś mnie kłuło jakby w środku w pochwie, może to dzieciaczek sobie kopał w szyjkę
mi się strasznie ten kosz Mojżesza podoba, nie wiem jak to się sprawdza w praktyce, ale zostawi,łam sobie do przemyślenia
zobaczyłam sobie to woombie, ciekawe nawet nie wiedziałam, że istnieje takie coś, co rusz się czegoś od Was dowiaduję :)dzięki
-
Dziewczyny ja nie wiem o czym mowicie z tym zlym nastrojem, moze to przez to ze jestescie juz na zwolnieniu? Ja sie dzis nawet jeszcze do meza smialam ze ciaza jest super fajna, ludzie zwracaja na mnie uwage, ustepuja mi miejsca w pociagu, wiekszosc ludzi jest mila (milsza niz wczesniej) i pytaja jak sie czuje. Nawet jak kupowalam polopiryne w aptece to pani mgr spytala czyto dla mnie, wiec zawsze traktuja jak ciezarna, a mi to schlebia. Czuje sie super hiper i patrzac na perspektywe jaka mam przed soba i ze niedlugo w domu bedzie berbec to nawet w pracy sie tak nie stresuje.
Teoretycznie zamierzam w robocie zostac do konca czerwca, wiec zobaczymy co bedzie od lipca:)
Trzeba wierzyc ze jest cudnie.a ja nie moge doczekac sie ruchow!!
Rutelka, Visenna, Blu, Sunflower lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyangelstw wrote:Hej Dziewczyny!
Wpadłam się podzielić moją dzisiejszą radością
Od Was z wątku odpadłam szybko, ale dziś 11dpo z popołudniowego moczu zobaczyłam wyraźne dwie kreski na teście!
mam nadzieję że tym razem się uda!
Trzymam za Was kciuki i sentymentem zaglądam do Was!
Suwaczki lecą do przodu u Was tak szybko że aż trudno uwierzyć
O matko kochana! SUPER! Gratuluję! Oj trzymam kciuki, trzymam. Dawaj znać co i jak na bieżąco!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny doczytałam dzisiejszy dzień i tak:
Luiza, Blu, Aneta93 i Sylwusia100 - piękne brzuszki ciążowe! Aż miło się patrzy. Sylwusia100 ja mam podobnej wielkości (a może nawet większy). Martwiłam się, że mam ogromne brzuszysko, ale jak patrzę na wasze piękne zgrabne brzuszki dziewczyny, to myślę, że nie ma się co martwić, bo mój jest podobnej wielkości, więc wszystko w normie.Swój brzuszek nazywam brzuszyskiem, choć to piękny brzusio, w którym siedzi sobie CUD nad CUDA, więc jest ok.
Kai - ja chyba nie dodałam Cię do listy. Kiedy masz termin? Chłopiec, czy dziewczynka?
Madziuszka i EwelinaaKa - gratuluję dziewuszek. Mi też się marzy pierwsza córeczka, ale coś czuję, że w środku zamieszkał mały dżentelmen.
India9 - witaj!Na kiedy masz termin? Chętnie dopiszę Cię do listy na str.1 wątku.
Pumpkin i Madziuszka - ja też nie czuję ruchów dziecka na razie. Dwa razy maluszek dał znać (jak mocno mu nad głową hałasowałam), a tak to cicho sza....
Moje samopoczucie dotychczas mogę podzielić na 3 etapy:
1 etap: I trymestr - masakra: ból brzucha, mega mdłości, plamienia, strach
2 etap: II trymestr w kwietniu - SUPER!!! Wszystkie dolegliwości ustąpiły, dużo energii, radość.
3 etap: II trymestr od maja - zaczął mnie boleć kręgosłup, czuję się ociężała, zaczęłam tyć... nastrój średni. W skali od 1-10 dziś czuję się na może 3.EwelinaaKa, lu.iza, aneta93, Blu lubią tę wiadomość
-
Hej, dziewczyny! Miałam dzisiaj wizytę i wygląda na to, że będę miała synka!
Visenna, NiecierpliwaKarolina, Anoolka, ana909, Blu, Pumpkin, MMM2016, szynszyl, kkkaaarrr, India9, Limerikowo, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Mnie tez od 3 dni zaczęły bolec plecy niestety
nie jest to przyjemne, ale za to dzisiaj pierwszy raz poczułam prawdziwe kopniaki
bałam sie troche jakie to jest uczucie ale jest to tak przyjemne ze czekam na następne :p nawet było widac poruszający sie brzuszek.. ahhhh.....
Rutelka lubi tę wiadomość
-
Śpieszę donieść, że i my mamy SIUSIAKA!
Intuicja mnie nie myliła! Nie wytrzymałam do 23.05 i poleciałam na USG. Blisko domu, super lekarz, to czemu nie! Na połówkowe za wcześnie, ale lekarz posprawdzał, pomierzył co mógł i wszystko jest jak należy. Mam całą sesję zdjęciową Dzidziola, łącznie z prezentacją przyrodzenia
W końcu można myśleć o imieniu i ruszać na zakupy. Tak się cieszę, uśmiech nie schodzi mi z twarzy
Rutelko, jeśli znajdziesz chwilkę... dodaj proszę przy moim nicku "synek"Już się nic nie zmieni
Angelstw - Gratuluję bardzo! I ogromnie kibicuję... trzymam kciuki!
Asia_08, Walleriana, Blu, Aneta93, Sylwusia100, Lu.iza - piękne domkiSuper wyglądacie!
Asia_08 - Skąd takie piękne wdzianko?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 23:23
NiecierpliwaKarolina, Blu, aneta93, Pumpkin, kehlana_miyu, szynszyl, kkkaaarrr, India9, Limerikowo, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Rutelka wrote:Plecy strasznie mnie bolą od kilku dni.lu.iza wrote:Mnie tez od 3 dni zaczęły bolec plecy niestety
nie jest to przyjemne, ale za to dzisiaj pierwszy raz poczułam prawdziwe kopniaki
bałam sie troche jakie to jest uczucie ale jest to tak przyjemne ze czekam na następne :p nawet było widac poruszający sie brzuszek.. ahhhh.....
Mnie też plecy bolą... i krzyż dość często. Jak kiedyś wiele godzin siedziałam przy komputerze, tak teraz często nawet 10 min. nie wysiedzę. Zaprzyjaźniłam się z kanapąI... chyba zapiszę się niedługo na basen! O, to jest myśl!
Lu.iza - gratuluję, szczególnie tego poruszającego się brzuszka... czekam na to bardzoU mnie na razie pływają rybki i pękają bańki
Jestem coraz pewniejsza, że to On
szynszyl wrote:ale uwielbiam mój brzuszek, lubię chodzić w takich dopasowanych ubrankach, które go ładnie eksponują
Ja teżPrzed ciążą miałam wystający swój... może nie był zbyt duży, ale... ukrywałam go i chowałam jak mogłam. A teraz... latam z dumą w obcisłych koszulkach!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 23:47
-
Gratuluję wszystkich cudnych wieści! I zazdroszczę Wam
ja czekam do poniedziałku. Na szczęście to tylko kilka dni.
Ale taki wysyp chłopaków, że jeszcze mi zostanie w przydziale dziewczyna
Śliczne macie brzuszki! I wyglądacie mega atrakcyjnie! Ja tam żadnych słoni nie widzę
Muszę się też zmobilizować i jakieś zdjęcie sobie zrobić, bo ciąża się skończy, a ja zostanę bez fotki.
Co do samopoczucia to u mnie poza niekiedy gorszymi dniami w sensie dołowania i sporadycznymi dolegliwościami bólowymi muszę ocenić II trymestr tak na 7/10. Jak Dzidziol kopie to nawet 10/10, bo zapominam o wszystkim innymVisenna, Anieńka, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość