WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z Nas ciążę przechodzi inaczej, ja mam STRASZNĄ cerę ! gorzej wyglądam niż nastolatka, a mowią, że na chłopca się pięknieje :) nie w moim przypdku... poza tym mam straszne owłosienie na brzuchu i problemy z jelitami, albo wzdęcia, albo biegunki.
    Ale to wszystko jest warte tego, żeby później móc przytulić do siebie małą istotkę :) Każda gorsza chwila zostanie nam niedługo wynagrodzona niewinnym uśmiechem :)

Rutelka, Pumpkin, Limerikowo lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała do czynienia z takimi tabletkami jak Spasmolina?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wlasnie tez sie owlosienie na brzuchu zrobilo :O

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) ja juz po polowkowym :-) wszystko ok. :-D nooo i dziewuszka <3 <3 <3

A z mniej przyjemnych przytyłam juz 6,5 kg...

szynszyl, Rutelka, kehlana_miyu, Blu, Pumpkin, MMM2016, Sunflower, India9, Madziuszka, Limerikowo, Dea28, mizzelka lubią tę wiadomość

2da6343587.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wyglądam jak wieloryb, mam krostę na kroście;/
    Wszystko mnie wku******* i mam taką zgagę, że żyć nie mogę.
    Uroki ciąży :D

• Canario Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt, chłopców i dziewuszek, no i pięknych brzuszków!
    Mój jeszcze nie jest jakiś pokaźny, 1,5kg na plusie i tak jak Luiza ukrywamy sie pod szerokimi bluzkami, póki nie będzie jednoznacznie widać ze to dzidzia a nie wzdęcia :)
    Apropo dzidzi, właśnie ma czkawkę, widzę wibracje na pilocie który leży na brzuszku :) leżymy i czekamy na you can dance :)
    Ja ostatnio czuje sie bardzo dobrze i mam nadzieje ze tak już zostanie :)

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    sorry, że rzadko zaglądam. Jakoś mam czas na "niepisanie". U mnie ok, czekam z niecierpliwością na wizytę - mam 16.05. oraz na połówkowe - 24.05. Plecy strasznie mnie bolą od kilku dni.

Zaktualizowałam listę na str. 1, ale na pewno jest jeszcze coś do uzupełnienia. Dajcie znać. Postaram się nadrobić.

A teraz doczytam forum, przynajmniej ostatnich kilka dni.

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, taka ładna pogoda, że aż szkoda siadać przed komputerem :) nadrobiłam kilka stron :)

gratuluje wszystkich wizyt i pozytywnych wieści :) super ekstra brzuszki już macie, ja wrzucę w weekend zdjęcie :)

ja czuję się bardzo dobrze, już zauważam dodatkowe kilogramy, które ciężej nosić i czasem czuję się jak mały słonik :D ale uwielbiam mój brzuszek, lubię chodzić w takich dopasowanych ubrankach, które go ładnie eksponują :)
    ale co do cery to niestety mam straszną, co rusz coś wyskakuje ;/ ale nic to wszystko do przeżycia :)

czekam niecierpliwie na ruchy :) wczoraj coś mnie kłuło jakby w środku w pochwie, może to dzieciaczek sobie kopał w szyjkę :)

mi się strasznie ten kosz Mojżesza podoba, nie wiem jak to się sprawdza w praktyce, ale zostawi,łam sobie do przemyślenia :)

zobaczyłam sobie to woombie, ciekawe nawet nie wiedziałam, że istnieje takie coś, co rusz się czegoś od Was dowiaduję :)dzięki :) :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie wiem o czym mowicie z tym zlym nastrojem, moze to przez to ze jestescie juz na zwolnieniu? Ja sie dzis nawet jeszcze do meza smialam ze ciaza jest super fajna, ludzie zwracaja na mnie uwage, ustepuja mi miejsca w pociagu, wiekszosc ludzi jest mila (milsza niz wczesniej) i pytaja jak sie czuje. Nawet jak kupowalam polopiryne w aptece to pani mgr spytala czyto dla mnie, wiec zawsze traktuja jak ciezarna, a mi to schlebia. Czuje sie super hiper i patrzac na perspektywe jaka mam przed soba i ze niedlugo w domu bedzie berbec to nawet w pracy sie tak nie stresuje.
    Teoretycznie zamierzam w robocie zostac do konca czerwca, wiec zobaczymy co bedzie od lipca:)

Trzeba wierzyc ze jest cudnie. :) a ja nie moge doczekac sie ruchow!!

Rutelka, Visenna, Blu, Sunflower lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Wpadłam się podzielić moją dzisiejszą radością :)
    Od Was z wątku odpadłam szybko, ale dziś 11dpo z popołudniowego moczu zobaczyłam wyraźne dwie kreski na teście! :)
    mam nadzieję że tym razem się uda!
    Trzymam za Was kciuki i sentymentem zaglądam do Was!
    Suwaczki lecą do przodu u Was tak szybko że aż trudno uwierzyć :) <3

O matko kochana! SUPER! Gratuluję! Oj trzymam kciuki, trzymam. Dawaj znać co i jak na bieżąco! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Dziekuje za wszystkie opinie o koszu Mojżesza i śpiworku :)
    Brzuszka jeszcze nie prezentowałam ;)
    e51e2cfc94db23b8med.jpg

Z brzuszkiem Ci do twarzy! Pięknie!

Asia_08, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    5ad68496fd8118c2med.jpg

Mój 18 tydzień prezentuje następująco :)

Pięknie. Dziewczyno, a gdzie te Twoje +5kg???? Hę? Szczuplutka jesteś! :) Brzuszek śliczny.

walleriana, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja idę zjeść kanapkę po 22 i mogę spać:)

Pumpkin lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doczytałam dzisiejszy dzień i tak:

Luiza, Blu, Aneta93 i Sylwusia100 - piękne brzuszki ciążowe! Aż miło się patrzy. Sylwusia100 ja mam podobnej wielkości (a może nawet większy). Martwiłam się, że mam ogromne brzuszysko, ale jak patrzę na wasze piękne zgrabne brzuszki dziewczyny, to myślę, że nie ma się co martwić, bo mój jest podobnej wielkości, więc wszystko w normie. :D Swój brzuszek nazywam brzuszyskiem, choć to piękny brzusio, w którym siedzi sobie CUD nad CUDA, więc jest ok. ;)

Kai - ja chyba nie dodałam Cię do listy. Kiedy masz termin? Chłopiec, czy dziewczynka?

Madziuszka i EwelinaaKa - gratuluję dziewuszek. Mi też się marzy pierwsza córeczka, ale coś czuję, że w środku zamieszkał mały dżentelmen. :)

India9 - witaj! :) Na kiedy masz termin? Chętnie dopiszę Cię do listy na str.1 wątku.

Pumpkin i Madziuszka - ja też nie czuję ruchów dziecka na razie. Dwa razy maluszek dał znać (jak mocno mu nad głową hałasowałam), a tak to cicho sza....

Moje samopoczucie dotychczas mogę podzielić na 3 etapy:
    1 etap: I trymestr - masakra: ból brzucha, mega mdłości, plamienia, strach
    2 etap: II trymestr w kwietniu - SUPER!!! Wszystkie dolegliwości ustąpiły, dużo energii, radość.
    3 etap: II trymestr od maja - zaczął mnie boleć kręgosłup, czuję się ociężała, zaczęłam tyć... nastrój średni. W skali od 1-10 dziś czuję się na może 3.

EwelinaaKa, lu.iza, aneta93, Blu lubią tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny! Miałam dzisiaj wizytę i wygląda na to, że będę miała synka! :)

Visenna, NiecierpliwaKarolina, Anoolka, ana909, Blu, Pumpkin, MMM2016, szynszyl, kkkaaarrr, India9, Limerikowo, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez od 3 dni zaczęły bolec plecy niestety :/ nie jest to przyjemne, ale za to dzisiaj pierwszy raz poczułam prawdziwe kopniaki :) bałam sie troche jakie to jest uczucie ale jest to tak przyjemne ze czekam na następne :p nawet było widac poruszający sie brzuszek.. ahhhh..... :)

Rutelka lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka, mozes mnie zedytowac na pierwszej stronie, synek Filip :)

Rutelka lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpieszę donieść, że i my mamy SIUSIAKA! :) Intuicja mnie nie myliła! Nie wytrzymałam do 23.05 i poleciałam na USG. Blisko domu, super lekarz, to czemu nie! Na połówkowe za wcześnie, ale lekarz posprawdzał, pomierzył co mógł i wszystko jest jak należy. Mam całą sesję zdjęciową Dzidziola, łącznie z prezentacją przyrodzenia ;) W końcu można myśleć o imieniu i ruszać na zakupy. Tak się cieszę, uśmiech nie schodzi mi z twarzy :)

Rutelko, jeśli znajdziesz chwilkę... dodaj proszę przy moim nicku "synek" :) Już się nic nie zmieni :P

Angelstw - Gratuluję bardzo! I ogromnie kibicuję... trzymam kciuki! :)

Asia_08, Walleriana, Blu, Aneta93, Sylwusia100, Lu.iza - piękne domki :) <3 Super wyglądacie! :)

Asia_08 - Skąd takie piękne wdzianko :) ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 23:23

NiecierpliwaKarolina, Blu, aneta93, Pumpkin, kehlana_miyu, szynszyl, kkkaaarrr, India9, Limerikowo, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Plecy strasznie mnie bolą od kilku dni.
    lu.iza wrote:
    Mnie tez od 3 dni zaczęły bolec plecy niestety :/ nie jest to przyjemne, ale za to dzisiaj pierwszy raz poczułam prawdziwe kopniaki :) bałam sie troche jakie to jest uczucie ale jest to tak przyjemne ze czekam na następne :p nawet było widac poruszający sie brzuszek.. ahhhh..... :)

Mnie też plecy bolą... i krzyż dość często. Jak kiedyś wiele godzin siedziałam przy komputerze, tak teraz często nawet 10 min. nie wysiedzę. Zaprzyjaźniłam się z kanapą :P I... chyba zapiszę się niedługo na basen! O, to jest myśl! :)

Lu.iza - gratuluję, szczególnie tego poruszającego się brzuszka... czekam na to bardzo :) U mnie na razie pływają rybki i pękają bańki :) Jestem coraz pewniejsza, że to On :)
    szynszyl wrote:
    ale uwielbiam mój brzuszek, lubię chodzić w takich dopasowanych ubrankach, które go ładnie eksponują :)

Ja też <3 Przed ciążą miałam wystający swój... może nie był zbyt duży, ale... ukrywałam go i chowałam jak mogłam. A teraz... latam z dumą w obcisłych koszulkach! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 23:47

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich cudnych wieści! I zazdroszczę Wam :-) ja czekam do poniedziałku. Na szczęście to tylko kilka dni.
    Ale taki wysyp chłopaków, że jeszcze mi zostanie w przydziale dziewczyna :-P

Śliczne macie brzuszki! I wyglądacie mega atrakcyjnie! Ja tam żadnych słoni nie widzę :-)
    Muszę się też zmobilizować i jakieś zdjęcie sobie zrobić, bo ciąża się skończy, a ja zostanę bez fotki.

Co do samopoczucia to u mnie poza niekiedy gorszymi dniami w sensie dołowania i sporadycznymi dolegliwościami bólowymi muszę ocenić II trymestr tak na 7/10. Jak Dzidziol kopie to nawet 10/10, bo zapominam o wszystkim innym <3

Visenna, Anieńka, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ