X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Dobrze, że nie planujemy malowania ścian przed narodzinami :d ale że aż tak sikają?! :D

Wanienke też mamy najzwyklejszą. Lepiej moim zdaniem kupić troszkę dłuższą, na dłużej starczy. Nasza z takowej korzystała gdzieś do ok 6-7 miesięcy, a potem już w wannie dorosłej się pluskała :) ogólnie pianek, gąbek itd nie poleca się do mycia, bo wiadomo bakterie się mnożą ;) ale to oczywiście każdy robi wedle swojego uznania. Ja jakoś zawsze wychodziłam z założenia że lepiej prościej, niż żeby przekombinować. I jeszcze mizzelka fajny sposób na kąpany opisała, am tak samo na szkole rodzenia mówili, ale u nas kąpaniem na początku zajmował się dumny tatuś i stwierdził, że jego silne ramię wystarczy :D

Mój tam nigdy nie sikal :P za to wymiotowal na.odległość hehe.

Ja tez.mam najzwyklejsza.wanienke, zwykła prosta i na.długo starczala. Kladlam pieluche właśnie ibbyło git :)

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do położnej, to do mnie przychodzi już we wtorek na wizytę :) nie.mogę się doczekać :)

Kasia2406 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ten moj kojec jest wlasnie motherhood i szczerze polecam!
    Tez wlasnie musze sie dowiedzieć jak to jest z tym męskim sprzętem, wiem ze ciocia swojemu synkowi nie odsuwała i w wieku 6 lat miał potem problem bo mu sie zrosło... hmmm... w tym jestem zielona
    Ja też mam ten kojec motherhood i mega polecam! Śpię tylko w nim i plecy mnie przestały boleć.
    U mnie też będzie synek, ale się wszystkiego nauczę - koleżanki mają synów, więc w razie czego o wszystko się dopytam :) Pocieszam się, że gdyby była córeczka, też musiałabym wszystko poznać co i jak ;)

ex2bwn15260327bu.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Dobrze, że nie planujemy malowania ścian przed narodzinami :d ale że aż tak sikają?! :D

Wanienke też mamy najzwyklejszą. Lepiej moim zdaniem kupić troszkę dłuższą, na dłużej starczy. Nasza z takowej korzystała gdzieś do ok 6-7 miesięcy, a potem już w wannie dorosłej się pluskała :) ogólnie pianek, gąbek itd nie poleca się do mycia, bo wiadomo bakterie się mnożą ;) ale to oczywiście każdy robi wedle swojego uznania. Ja jakoś zawsze wychodziłam z założenia że lepiej prościej, niż żeby przekombinować. I jeszcze mizzelka fajny sposób na kąpany opisała, am tak samo na szkole rodzenia mówili, ale u nas kąpaniem na początku zajmował się dumny tatuś i stwierdził, że jego silne ramię wystarczy :D
    Z sufitem przesadziałam :-) ale kontroli nad tym noe ma hehe :-)

Blu lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    Mój tam nigdy nie sikal :P za to wymiotowal na.odległość hehe.

Ja tez.mam najzwyklejsza.wanienke, zwykła prosta i na.długo starczala. Kladlam pieluche właśnie ibbyło git :)
    Czyli to mój takinsiusiolec był :-) przewijak szybko wylądował w łazience, żeby łatwiej się wycierało. Już nie mówię o zasikiwaniu dopiero co włożonych ubranek

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wanienkę mam zwykłą. Przez pierwsze 2 miesiące używaliśmy flexi i to była strata kasy, bo te wanienki malutkie są.
    W tej zwykłej mój pięciolatek nadal się mieści i kąpie. Niestety nie przepada za prysznicem :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, wszystkiego dobrego na nowej drodze życia :-)

Dea28 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    hejka jestem po wizycie u mojego Pana gin.Co do wynikow krwi to mam anemie i dostalam zelazo Tardyferon czy ktoras bierze to?co do moczu to mam zasadowy i musze go zakwasic lykajac zuravit.

W pierwszej ciąży brałam Tardyferon. Był skuteczny. teraz biorę Żelazek

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Chyba wybrałam kosmetyki dla małego :) pół dnia spędziłam na szukaniu i czytaniu, zależy mi żeby wszystkie były w miarę tej samej firmy i chyba zdecyduję się na hipp baby. Czy któraś z Was stosowała i może się wypowiedzieć? Sroka o ma o nich dobre opinie jeśli chodzi o skład: http://www.srokao.pl/2015/11/analiza-hipp-babysanft.html

Zastanawiam się jeszcze nad momme http://mommecosmetics.com/ ale za te już są droższe a równie ok.

Interesowałyście się już tematem? Macie coś fajnego?

Blu lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkie i życzę wam nudnych ciąż i szczęśliwego rozwiązania :) jestem sierpnioweczka 2015 i razem z moim synkiem Maksem prosimy o wasze o głosy ;)

http://ebobas.pl/konkursy/zobacz_zdjecie/49822

74diqps6a69lyc94.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Dziewczyny! Chyba wybrałam kosmetyki dla małego :) pół dnia spędziłam na szukaniu i czytaniu, zależy mi żeby wszystkie były w miarę tej samej firmy i chyba zdecyduję się na hipp baby. Czy któraś z Was stosowała i może się wypowiedzieć? Sroka o ma o nich dobre opinie jeśli chodzi o skład: http://www.srokao.pl/2015/11/analiza-hipp-babysanft.html

Zastanawiam się jeszcze nad momme http://mommecosmetics.com/ ale za te już są droższe a równie ok.

Interesowałyście się już tematem? Macie coś fajnego?
    Luiza ja przez pierwszy miesiąc będę malucha myć w samej wodzie a później chyba pójdzie w ruch babydream z rossmana, do dupki natomiast alantan plus.

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku też tylko wodą, ale na dłuższą metę chyba coś będę musiała mieć, do pupy na codzień myślałam o bephantenie ew linomagu

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poczatku do kapieli Oillan. Super sie sprawdził u synka. Do pupy bephanten albo zwykłe bambino. Po pierwszej wizycie u pediatry pewnie dostaniemy masc pieluszkową. Mały nie mial ani jedego odparzenia dzięki niej.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • marlon Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślałam o Musteli, jest bezzapachowy, nie farbuje ubranek.
    No i stary dobry linomag na pupę :)

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    hejka jestem po wizycie u mojego Pana gin.Co do wynikow krwi to mam anemie i dostalam zelazo Tardyferon czy ktoras bierze to?co do moczu to mam zasadowy i musze go zakwasic lykajac zuravit.

Ja łykam to żelazo od ok 1,5 miesiąca z dodatkiem kwasu foliowego i niestety nie było poprawy przy ostatnich badaniach. Hemoglobina 11,1 i hematokryt 33. Jakie Ty masz wyniki?
    Teraz wspomagam leki wyciągiem z buraka w tabletkach, barszczykiem czerwonym, sokiem z pokrzywy, natka pietruszki, mięsem wołowym. Lekarz powiedział ze jak teraz nie bedzie poprawy to skieruje mnie do szpitala na dożylne dokarmianie :(

uwo93e3kacedpezy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    ja myślałam o Musteli, jest bezzapachowy, nie farbuje ubranek.
    No i stary dobry linomag na pupę :)

Ja stawiam na Mustele. Sprawdzone i dobre kosmetyki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Ja łykam to żelazo od ok 1,5 miesiąca z dodatkiem kwasu foliowego i niestety nie było poprawy przy ostatnich badaniach. Hemoglobina 11,1 i hematokryt 33. Jakie Ty masz wyniki?
    Teraz wspomagam leki wyciągiem z buraka w tabletkach, barszczykiem czerwonym, sokiem z pokrzywy, natka pietruszki, mięsem wołowym. Lekarz powiedział ze jak teraz nie bedzie poprawy to skieruje mnie do szpitala na dożylne dokarmianie :(

Ja jadlam w kazdym dniu ciazy 2 jajka z przepiorki. Nie lubie soku z burakow. Z tego co pamiętam mialy bardzo duza ilosc zleaza. Moze sprobuj Asia. Jadlam szpinak i sama gotowalam barszczyk. Pilam duzo herbaty z zelazem bo nie zawiera kofeiny. I wyszlam z anemii.

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byliśmy na usg:)
    Z małym wszystko dobrze :) Pomiary są prawidłowe:) Waży 581 g
    Dostaliśmy płytę i zdjęcia:) Widzieliśmy jak mały ziewa :) haha
    Łożysko, o dziwo, mam na przedniej ścianie. Jest krótkie i grube ale nie przodujące.
    Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni, w gabinecie spędziliśmy godzinę....
    Opis jest naprawdę szczegółowy. Jesteśmy umówieni na ostatnie z trzech najważniejszych usg w ciąży - w okolicach 31 tc

Kasik2, Jutysia, Anoolka, kehlana_miyu, Limerikowo, diewuszka86, Eryka, Blu, Chwilka84, szynszyl, Agata84Ign, Dea28 lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Ja biore tradyferon od dwoch tygodni, w czwartek robie wyniki kontrolne i zobaczymy czy pomogl oby, u mnie objawow anemi brak jednak wyniki byly kiepskie :-\

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Dla tych które mnie jeszcze pamiętają :)
    wczoraj byłam na kolejnej wizycie :)
    mamy serduszko! <3 Skrzacik rośnie ma 1.07cm :)
    tym razem wszystko jet pięknie! :)

Bardzo miły ten dopisek na pierwszej stronie przy Aniołkowych Mamusiach którym się udało! :) aż się uśmiechnęłam przez łzy do siebie. Dziękuję Dziewczyny za kciuki!

rośnijcie spokojnie Mamusie i Dzidzie! <3

India9, Kasik2, Asia_08, Anoolka, lu.iza, Ola_Ola, kehlana_miyu, Ola_85, Kai, kkkaaarrr, MMM2016, diewuszka86, Eryka, Blu, Chwilka84, szynszyl, Agata84Ign, Visenna, Dea28 lubią tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ