Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Blu wrote:Dobrze, że nie planujemy malowania ścian przed narodzinami :d ale że aż tak sikają?!
Wanienke też mamy najzwyklejszą. Lepiej moim zdaniem kupić troszkę dłuższą, na dłużej starczy. Nasza z takowej korzystała gdzieś do ok 6-7 miesięcy, a potem już w wannie dorosłej się pluskałaogólnie pianek, gąbek itd nie poleca się do mycia, bo wiadomo bakterie się mnożą
ale to oczywiście każdy robi wedle swojego uznania. Ja jakoś zawsze wychodziłam z założenia że lepiej prościej, niż żeby przekombinować. I jeszcze mizzelka fajny sposób na kąpany opisała, am tak samo na szkole rodzenia mówili, ale u nas kąpaniem na początku zajmował się dumny tatuś i stwierdził, że jego silne ramię wystarczy
Mój tam nigdy nie sikalza to wymiotowal na.odległość hehe.
Ja tez.mam najzwyklejsza.wanienke, zwykła prosta i na.długo starczala. Kladlam pieluche właśnie ibbyło git -
lu.iza wrote:Ten moj kojec jest wlasnie motherhood i szczerze polecam!
Tez wlasnie musze sie dowiedzieć jak to jest z tym męskim sprzętem, wiem ze ciocia swojemu synkowi nie odsuwała i w wieku 6 lat miał potem problem bo mu sie zrosło... hmmm... w tym jestem zielona
U mnie też będzie synek, ale się wszystkiego nauczę - koleżanki mają synów, więc w razie czego o wszystko się dopytamPocieszam się, że gdyby była córeczka, też musiałabym wszystko poznać co i jak
-
Blu wrote:Dobrze, że nie planujemy malowania ścian przed narodzinami :d ale że aż tak sikają?!
Wanienke też mamy najzwyklejszą. Lepiej moim zdaniem kupić troszkę dłuższą, na dłużej starczy. Nasza z takowej korzystała gdzieś do ok 6-7 miesięcy, a potem już w wannie dorosłej się pluskałaogólnie pianek, gąbek itd nie poleca się do mycia, bo wiadomo bakterie się mnożą
ale to oczywiście każdy robi wedle swojego uznania. Ja jakoś zawsze wychodziłam z założenia że lepiej prościej, niż żeby przekombinować. I jeszcze mizzelka fajny sposób na kąpany opisała, am tak samo na szkole rodzenia mówili, ale u nas kąpaniem na początku zajmował się dumny tatuś i stwierdził, że jego silne ramię wystarczy
ale kontroli nad tym noe ma hehe
Blu lubi tę wiadomość
-
elficzka wrote:Mój tam nigdy nie sikal
za to wymiotowal na.odległość hehe.
Ja tez.mam najzwyklejsza.wanienke, zwykła prosta i na.długo starczala. Kladlam pieluche właśnie ibbyło gitprzewijak szybko wylądował w łazience, żeby łatwiej się wycierało. Już nie mówię o zasikiwaniu dopiero co włożonych ubranek
-
Ola_85 wrote:hejka jestem po wizycie u mojego Pana gin.Co do wynikow krwi to mam anemie i dostalam zelazo Tardyferon czy ktoras bierze to?co do moczu to mam zasadowy i musze go zakwasic lykajac zuravit.
W pierwszej ciąży brałam Tardyferon. Był skuteczny. teraz biorę Żelazek -
Dziewczyny! Chyba wybrałam kosmetyki dla małego
pół dnia spędziłam na szukaniu i czytaniu, zależy mi żeby wszystkie były w miarę tej samej firmy i chyba zdecyduję się na hipp baby. Czy któraś z Was stosowała i może się wypowiedzieć? Sroka o ma o nich dobre opinie jeśli chodzi o skład: http://www.srokao.pl/2015/11/analiza-hipp-babysanft.html
Zastanawiam się jeszcze nad momme http://mommecosmetics.com/ ale za te już są droższe a równie ok.
Interesowałyście się już tematem? Macie coś fajnego?Blu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylu.iza wrote:Dziewczyny! Chyba wybrałam kosmetyki dla małego
pół dnia spędziłam na szukaniu i czytaniu, zależy mi żeby wszystkie były w miarę tej samej firmy i chyba zdecyduję się na hipp baby. Czy któraś z Was stosowała i może się wypowiedzieć? Sroka o ma o nich dobre opinie jeśli chodzi o skład: http://www.srokao.pl/2015/11/analiza-hipp-babysanft.html
Zastanawiam się jeszcze nad momme http://mommecosmetics.com/ ale za te już są droższe a równie ok.
Interesowałyście się już tematem? Macie coś fajnego? -
Ola_85 wrote:hejka jestem po wizycie u mojego Pana gin.Co do wynikow krwi to mam anemie i dostalam zelazo Tardyferon czy ktoras bierze to?co do moczu to mam zasadowy i musze go zakwasic lykajac zuravit.
Ja łykam to żelazo od ok 1,5 miesiąca z dodatkiem kwasu foliowego i niestety nie było poprawy przy ostatnich badaniach. Hemoglobina 11,1 i hematokryt 33. Jakie Ty masz wyniki?
Teraz wspomagam leki wyciągiem z buraka w tabletkach, barszczykiem czerwonym, sokiem z pokrzywy, natka pietruszki, mięsem wołowym. Lekarz powiedział ze jak teraz nie bedzie poprawy to skieruje mnie do szpitala na dożylne dokarmianie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAsia_08 wrote:Ja łykam to żelazo od ok 1,5 miesiąca z dodatkiem kwasu foliowego i niestety nie było poprawy przy ostatnich badaniach. Hemoglobina 11,1 i hematokryt 33. Jakie Ty masz wyniki?
Teraz wspomagam leki wyciągiem z buraka w tabletkach, barszczykiem czerwonym, sokiem z pokrzywy, natka pietruszki, mięsem wołowym. Lekarz powiedział ze jak teraz nie bedzie poprawy to skieruje mnie do szpitala na dożylne dokarmianie
Ja jadlam w kazdym dniu ciazy 2 jajka z przepiorki. Nie lubie soku z burakow. Z tego co pamiętam mialy bardzo duza ilosc zleaza. Moze sprobuj Asia. Jadlam szpinak i sama gotowalam barszczyk. Pilam duzo herbaty z zelazem bo nie zawiera kofeiny. I wyszlam z anemii. -
Wczoraj byliśmy na usg:)
Z małym wszystko dobrzePomiary są prawidłowe:) Waży 581 g
Dostaliśmy płytę i zdjęcia:) Widzieliśmy jak mały ziewahaha
Łożysko, o dziwo, mam na przedniej ścianie. Jest krótkie i grube ale nie przodujące.
Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni, w gabinecie spędziliśmy godzinę....
Opis jest naprawdę szczegółowy. Jesteśmy umówieni na ostatnie z trzech najważniejszych usg w ciąży - w okolicach 31 tcKasik2, Jutysia, Anoolka, kehlana_miyu, Limerikowo, diewuszka86, Eryka, Blu, Chwilka84, szynszyl, Agata84Ign, Dea28 lubią tę wiadomość
-
-
Hej Dziewczyny
Dla tych które mnie jeszcze pamiętają
wczoraj byłam na kolejnej wizycie
mamy serduszko!Skrzacik rośnie ma 1.07cm
tym razem wszystko jet pięknie!
Bardzo miły ten dopisek na pierwszej stronie przy Aniołkowych Mamusiach którym się udało!aż się uśmiechnęłam przez łzy do siebie. Dziękuję Dziewczyny za kciuki!
rośnijcie spokojnie Mamusie i Dzidzie!India9, Kasik2, Asia_08, Anoolka, lu.iza, Ola_Ola, kehlana_miyu, Ola_85, Kai, kkkaaarrr, MMM2016, diewuszka86, Eryka, Blu, Chwilka84, szynszyl, Agata84Ign, Visenna, Dea28 lubią tę wiadomość