X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Dobrze, że nie planujemy malowania ścian przed narodzinami :d ale że aż tak sikają?! :D

Wanienke też mamy najzwyklejszą. Lepiej moim zdaniem kupić troszkę dłuższą, na dłużej starczy. Nasza z takowej korzystała gdzieś do ok 6-7 miesięcy, a potem już w wannie dorosłej się pluskała :) ogólnie pianek, gąbek itd nie poleca się do mycia, bo wiadomo bakterie się mnożą ;) ale to oczywiście każdy robi wedle swojego uznania. Ja jakoś zawsze wychodziłam z założenia że lepiej prościej, niż żeby przekombinować. I jeszcze mizzelka fajny sposób na kąpany opisała, am tak samo na szkole rodzenia mówili, ale u nas kąpaniem na początku zajmował się dumny tatuś i stwierdził, że jego silne ramię wystarczy :D

Mój tam nigdy nie sikal :P za to wymiotowal na.odległość hehe.

Ja tez.mam najzwyklejsza.wanienke, zwykła prosta i na.długo starczala. Kladlam pieluche właśnie ibbyło git :)

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do położnej, to do mnie przychodzi już we wtorek na wizytę :) nie.mogę się doczekać :)

Kasia2406 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ten moj kojec jest wlasnie motherhood i szczerze polecam!
    Tez wlasnie musze sie dowiedzieć jak to jest z tym męskim sprzętem, wiem ze ciocia swojemu synkowi nie odsuwała i w wieku 6 lat miał potem problem bo mu sie zrosło... hmmm... w tym jestem zielona
    Ja też mam ten kojec motherhood i mega polecam! Śpię tylko w nim i plecy mnie przestały boleć.
    U mnie też będzie synek, ale się wszystkiego nauczę - koleżanki mają synów, więc w razie czego o wszystko się dopytam :) Pocieszam się, że gdyby była córeczka, też musiałabym wszystko poznać co i jak ;)

ex2bwn15260327bu.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Dobrze, że nie planujemy malowania ścian przed narodzinami :d ale że aż tak sikają?! :D

Wanienke też mamy najzwyklejszą. Lepiej moim zdaniem kupić troszkę dłuższą, na dłużej starczy. Nasza z takowej korzystała gdzieś do ok 6-7 miesięcy, a potem już w wannie dorosłej się pluskała :) ogólnie pianek, gąbek itd nie poleca się do mycia, bo wiadomo bakterie się mnożą ;) ale to oczywiście każdy robi wedle swojego uznania. Ja jakoś zawsze wychodziłam z założenia że lepiej prościej, niż żeby przekombinować. I jeszcze mizzelka fajny sposób na kąpany opisała, am tak samo na szkole rodzenia mówili, ale u nas kąpaniem na początku zajmował się dumny tatuś i stwierdził, że jego silne ramię wystarczy :D
    Z sufitem przesadziałam :-) ale kontroli nad tym noe ma hehe :-)

Blu lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    Mój tam nigdy nie sikal :P za to wymiotowal na.odległość hehe.

Ja tez.mam najzwyklejsza.wanienke, zwykła prosta i na.długo starczala. Kladlam pieluche właśnie ibbyło git :)
    Czyli to mój takinsiusiolec był :-) przewijak szybko wylądował w łazience, żeby łatwiej się wycierało. Już nie mówię o zasikiwaniu dopiero co włożonych ubranek

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wanienkę mam zwykłą. Przez pierwsze 2 miesiące używaliśmy flexi i to była strata kasy, bo te wanienki malutkie są.
    W tej zwykłej mój pięciolatek nadal się mieści i kąpie. Niestety nie przepada za prysznicem :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, wszystkiego dobrego na nowej drodze życia :-)

Dea28 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    hejka jestem po wizycie u mojego Pana gin.Co do wynikow krwi to mam anemie i dostalam zelazo Tardyferon czy ktoras bierze to?co do moczu to mam zasadowy i musze go zakwasic lykajac zuravit.

W pierwszej ciąży brałam Tardyferon. Był skuteczny. teraz biorę Żelazek

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Chyba wybrałam kosmetyki dla małego :) pół dnia spędziłam na szukaniu i czytaniu, zależy mi żeby wszystkie były w miarę tej samej firmy i chyba zdecyduję się na hipp baby. Czy któraś z Was stosowała i może się wypowiedzieć? Sroka o ma o nich dobre opinie jeśli chodzi o skład: http://www.srokao.pl/2015/11/analiza-hipp-babysanft.html

Zastanawiam się jeszcze nad momme http://mommecosmetics.com/ ale za te już są droższe a równie ok.

Interesowałyście się już tematem? Macie coś fajnego?

Blu lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkie i życzę wam nudnych ciąż i szczęśliwego rozwiązania :) jestem sierpnioweczka 2015 i razem z moim synkiem Maksem prosimy o wasze o głosy ;)

http://ebobas.pl/konkursy/zobacz_zdjecie/49822

74diqps6a69lyc94.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Dziewczyny! Chyba wybrałam kosmetyki dla małego :) pół dnia spędziłam na szukaniu i czytaniu, zależy mi żeby wszystkie były w miarę tej samej firmy i chyba zdecyduję się na hipp baby. Czy któraś z Was stosowała i może się wypowiedzieć? Sroka o ma o nich dobre opinie jeśli chodzi o skład: http://www.srokao.pl/2015/11/analiza-hipp-babysanft.html

Zastanawiam się jeszcze nad momme http://mommecosmetics.com/ ale za te już są droższe a równie ok.

Interesowałyście się już tematem? Macie coś fajnego?
    Luiza ja przez pierwszy miesiąc będę malucha myć w samej wodzie a później chyba pójdzie w ruch babydream z rossmana, do dupki natomiast alantan plus.

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku też tylko wodą, ale na dłuższą metę chyba coś będę musiała mieć, do pupy na codzień myślałam o bephantenie ew linomagu

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poczatku do kapieli Oillan. Super sie sprawdził u synka. Do pupy bephanten albo zwykłe bambino. Po pierwszej wizycie u pediatry pewnie dostaniemy masc pieluszkową. Mały nie mial ani jedego odparzenia dzięki niej.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • marlon Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślałam o Musteli, jest bezzapachowy, nie farbuje ubranek.
    No i stary dobry linomag na pupę :)

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    hejka jestem po wizycie u mojego Pana gin.Co do wynikow krwi to mam anemie i dostalam zelazo Tardyferon czy ktoras bierze to?co do moczu to mam zasadowy i musze go zakwasic lykajac zuravit.

Ja łykam to żelazo od ok 1,5 miesiąca z dodatkiem kwasu foliowego i niestety nie było poprawy przy ostatnich badaniach. Hemoglobina 11,1 i hematokryt 33. Jakie Ty masz wyniki?
    Teraz wspomagam leki wyciągiem z buraka w tabletkach, barszczykiem czerwonym, sokiem z pokrzywy, natka pietruszki, mięsem wołowym. Lekarz powiedział ze jak teraz nie bedzie poprawy to skieruje mnie do szpitala na dożylne dokarmianie :(

uwo93e3kacedpezy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    ja myślałam o Musteli, jest bezzapachowy, nie farbuje ubranek.
    No i stary dobry linomag na pupę :)

Ja stawiam na Mustele. Sprawdzone i dobre kosmetyki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Ja łykam to żelazo od ok 1,5 miesiąca z dodatkiem kwasu foliowego i niestety nie było poprawy przy ostatnich badaniach. Hemoglobina 11,1 i hematokryt 33. Jakie Ty masz wyniki?
    Teraz wspomagam leki wyciągiem z buraka w tabletkach, barszczykiem czerwonym, sokiem z pokrzywy, natka pietruszki, mięsem wołowym. Lekarz powiedział ze jak teraz nie bedzie poprawy to skieruje mnie do szpitala na dożylne dokarmianie :(

Ja jadlam w kazdym dniu ciazy 2 jajka z przepiorki. Nie lubie soku z burakow. Z tego co pamiętam mialy bardzo duza ilosc zleaza. Moze sprobuj Asia. Jadlam szpinak i sama gotowalam barszczyk. Pilam duzo herbaty z zelazem bo nie zawiera kofeiny. I wyszlam z anemii.

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byliśmy na usg:)
    Z małym wszystko dobrze :) Pomiary są prawidłowe:) Waży 581 g
    Dostaliśmy płytę i zdjęcia:) Widzieliśmy jak mały ziewa :) haha
    Łożysko, o dziwo, mam na przedniej ścianie. Jest krótkie i grube ale nie przodujące.
    Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni, w gabinecie spędziliśmy godzinę....
    Opis jest naprawdę szczegółowy. Jesteśmy umówieni na ostatnie z trzech najważniejszych usg w ciąży - w okolicach 31 tc

Kasik2, Jutysia, Anoolka, kehlana_miyu, Limerikowo, diewuszka86, Eryka, Blu, Chwilka84, szynszyl, Agata84Ign, Dea28 lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Ja biore tradyferon od dwoch tygodni, w czwartek robie wyniki kontrolne i zobaczymy czy pomogl oby, u mnie objawow anemi brak jednak wyniki byly kiepskie :-\

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Dla tych które mnie jeszcze pamiętają :)
    wczoraj byłam na kolejnej wizycie :)
    mamy serduszko! <3 Skrzacik rośnie ma 1.07cm :)
    tym razem wszystko jet pięknie! :)

Bardzo miły ten dopisek na pierwszej stronie przy Aniołkowych Mamusiach którym się udało! :) aż się uśmiechnęłam przez łzy do siebie. Dziękuję Dziewczyny za kciuki!

rośnijcie spokojnie Mamusie i Dzidzie! <3

India9, Kasik2, Asia_08, Anoolka, lu.iza, Ola_Ola, kehlana_miyu, Ola_85, Kai, kkkaaarrr, MMM2016, diewuszka86, Eryka, Blu, Chwilka84, szynszyl, Agata84Ign, Visenna, Dea28 lubią tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ