X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja w poniedziałek <3

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Iskierka nie kupuje luteiny 50 mg, bo mialam 100 g zalecone, pozatym nie bylo napisane jaka wartosc w mg luteiny przyjmuje kolezanka.
    Rozumiem, ale w 50mg nie ma tego aplikatora i trzeba radzić sobie inaczej.

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Melduję się po urlopie. Było ekstra i oczywiście za krótko.. niestety chyba troszkę się przeforsowałam i wczoraj dostałam zalecenie polezenia pare dni bo mialam takie dziwne uczucie napierania na pochwe od środka. Szyjka niby wyglads w porządku, 38mm, tylko Borys sie w nią pcha za bardzo i zrobił się malutki lejeczek dlatrgo mam poleżeć, we wtorek kontrola, mam nadzieję że się poprawi!

Zapewne nie nadrobie 2 tygodni na forum, więc pozostaje mi miec nadzieję że były to 2 tygodnie dobrych wiadomości :)
    Kochana leż i odpoczywaj!!!

Dea najlepszego z okazju slubu!!!

Dea28 lubi tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na połówkowych dużo Was w poniedziałek idzie.
    Powiedzcie nagrywacie sobie płytę z takiego badania? Ja mam 24.06 połówkowe i nie wiem czy szarpnąć się na taką płytkę czy coś tam faktycznie widać i warto mieć taką pamiątkę.

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :)

Dea28 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Powiedzcie nagrywacie sobie płytę z takiego badania? Ja mam 24.06 połówkowe i nie wiem czy szarpnąć się na taką płytkę czy coś tam faktycznie widać i warto mieć taką pamiątkę.
    W Medicoverze, 90 zł daliśmy za płytę. Żałuję!!!
    Większość nagrania to czarny obraz, przerwy i wymiana papieru przez lekarza ;/
    W Boramed dostałam w cenie badania i tu nie mam zastrzeżeń.
    Oglądaliśmy z mężem 1 raz i pewnie ostatni :)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam polowkowe we wtorek, z reszta w swoje urodziny :)

A teraz siedzę na IP :/ niestety zaczal mi sie bardzo mocno spinac brzuch i poczulam lekkie bole miesiaczkowe wiec od razu pojechalam do szpitala. Good news jest taki, ze z szyjka wszystko ok, skurcze raczej nie grozne, a cale to zamieszanie najprawdopodobniej przez... uwaga, uwaga... nie robienie porzadnej kupy przez dwa tygodnie :/ dostalam zastrzyk rozkurczowy, brzuch juz ok, potem mam dostac cos na wyproznienie.. rany, co za masakra, jak mozna trafic do szpitala z powodu 'kupy'! Tak, mozna sie smiac! :D bo mam olbrzymią nadzieję, ze juz zadne niespodzianki mnie nie dotkną :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    A ja mam polowkowe we wtorek, z reszta w swoje urodziny :)

A teraz siedzę na IP :/ niestety zaczal mi sie bardzo mocno spinac brzuch i poczulam lekkie bole miesiaczkowe wiec od razu pojechalam do szpitala. Good news jest taki, ze z szyjka wszystko ok, skurcze raczej nie grozne, a cale to zamieszanie najprawdopodobniej przez... uwaga, uwaga... nie robienie porzadnej kupy przez dwa tygodnie :/ dostalam zastrzyk rozkurczowy, brzuch juz ok, potem mam dostac cos na wyproznienie.. rany, co za masakra, jak mozna trafic do szpitala z powodu 'kupy'! Tak, mozna sie smiac! :D bo mam olbrzymią nadzieję, ze juz zadne niespodzianki mnie nie dotkną :)
    Nie ma się co śmiać, przez nierobienie normalnej kupy to zwariować można.
    Współczuję Ci tego stresu. Daj znać co Ci dali na wypróżnienie. Bo pewnie większość z Nas ma z tym problem :)

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe w środę i jest to nasza rocznica ślubu :-) liczę na same dobre wiadomości tego dnia

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy nagranie z połówkowego i przez cały czas widać synka, wszystkie pomiary, na końcu 3D czy tam 4D :)
    Ktoś miał do czynienia z wózkiem Bebetto Torino? Warto?

uwo93e3kacedpezy.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zapytam czy moze nagrać DVD. Bo szczerze mówiąc nie wiem czy lekarz to robi na prenatalnych czy na wizycie. A lekarza prowadzącego mam u siebie w mieście. Na prenatalne jezdze prywatnie do lekarza z FMF. I planuje sie podpytać czy mi nagra i wydrukuje zdjecie 3d. Bo u mojego prowadzącego nie ma takiej opcji.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam bebetto miałam okazje pojeździć po sklepie i zastanawiam sie miedzy bebetto a x landerem z 2015 r bo ta dama cena :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połowkowe w poniedzialek na 10 :)

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wizyt w poniedziałek. Super. Ile pozytywnych relacji będzie. Hoho...

Kkkaaarrr to mam nadzieję że udziela pomocy. Powodzenia.

Ja dzisiaj pospalam w dzień prawie dwie godzinki jak Lila spala a mój mąż chciał zrobić nam niespodziankę i kupił 2 kg truskawek. Zrobił 8 sloiczkow dużemu. trochę przesadzil z cukrem. Ale mniam
    Takimi rzeczami ja się zajmę w następny weekend. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 20:48

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:

Hmm ja przy dwóch ciążach chciałam mieć taką płytę ale to zależy od nastawienia.
    Mi zależało, żeby mieć nagranie z usg :) i zdjęcia.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Dea wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :)

Oj tak!!!!
    Z opóźnieniem ale życzę Wam wszystkiego naj naj najlepszego !!!!!!!!!
    :):):):):)
    Dużo Miłości i wzajemnego zrozumienia :)
    Pozdrawiam

Dea28 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za wszystkie poniedziałkowe badania :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie miewa ktoras z was takie bole od pachwin do obu jajnikow przypominajacych bole menstruacyjne ? Bo mnie od dwoch dni tak boli ;/ wzielam wczoraj nospe troche przeszlo, a dzisiaj znow to samo, nie chce panikowac bo jutro mam wizyte u mojego lekarza, to chce poczekac bo oprocz ego ze mnie boli nic za tym wiecej nie idzie, maly rusza sie normalnie, zadnych podejrzanych plamien ani nic, wiec nie wiem od czego to jest , a z 1 ciazy to juz nie pamietam :/

• Kai Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnio bóle, ale trochę takie jak solidny skurcz. Biorę magnez i przez 2-3 dni prawie cały czas leżałam, tak mi lekarka zaleciła. Teraz już mi lepiej. Podobno to może być od rozciągania się wiązadeł. Do jutra powinnaś wytrwać, ale gdyby Ci się nasilał ten ból albo wystąpiło plamienie, to nie czekaj, tylko jedź już dziś.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Nie ma się co śmiać, przez nierobienie normalnej kupy to zwariować można.
    Współczuję Ci tego stresu. Daj znać co Ci dali na wypróżnienie. Bo pewnie większość z Nas ma z tym problem :)
    Dostałam zastrzyk rozkurczowy, nie wiem z czego, na rozluznienie calego brzucha (dzialalo zarowo na macice jak i jelita). Chodzilo o to, ze jelita, ktore walczyly z zawartoscia zamiast osiagac porzadany efekt powodowaly skurcze brzucha, a Borysowi robilo sie przez to tam ciasno i dlatego pchal sie nie tam gdzie trzeba i stad to piatkowe zalecenie aby oszczedzac szyjke.
    Do aplikacji w domu laktuloza w zwiekszonej dawce i czopki glicerynowe. Pytalam czy nie moga dac mi czegos konkretnego na przeczyszczenie, no i okazuje sie ze nie, bo to mogloby znow spowodowac nadmierne ruchy robaczkowe jelit a te z kolei moglyby spowodowac skurcze, wiec trzeba pomalutku ale sukcesywnie.. No i poki co, rzeczywiscie pomalutku ale sukcesywnie widze poprawe, dzis brzuszek juz mieciutki a ja sie czuje o niebo lepiej.
    Najbardziej sie ciesze, ze okazalo sie to wszystko tak blahym problemem. Choc to niesamowite, ze problemy z kupa moga doprowadzic do takiej hecy! Tak wiec, uczcie sie moje drogie na moim przykladzie, jesli cos w tym temacie was neka to nie czekajcie i od razu po laktuloze!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ