Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kkkaaarrr wrote:A ja mam polowkowe we wtorek, z reszta w swoje urodziny
A teraz siedzę na IPniestety zaczal mi sie bardzo mocno spinac brzuch i poczulam lekkie bole miesiaczkowe wiec od razu pojechalam do szpitala. Good news jest taki, ze z szyjka wszystko ok, skurcze raczej nie grozne, a cale to zamieszanie najprawdopodobniej przez... uwaga, uwaga... nie robienie porzadnej kupy przez dwa tygodnie
dostalam zastrzyk rozkurczowy, brzuch juz ok, potem mam dostac cos na wyproznienie.. rany, co za masakra, jak mozna trafic do szpitala z powodu 'kupy'! Tak, mozna sie smiac!
bo mam olbrzymią nadzieję, ze juz zadne niespodzianki mnie nie dotkną
lena89 lubi tę wiadomość
-
No to widzę, że zapowiada się jutro sporo dobrych wieści
super! Będziemy czytać z radością
Ja właśnie wstałama to dlatego, że byliśmy wczoraj na weselu. Siedzieliśmy od 16 do 3
potańczyłam, pojadłam i z jakąś taka nową energią dzisiaj wstałam
i co najśmieszniejsze mimo, że zero alkoholu i jakby nie patrzeć trochę ograniczona ruchowo byłam to muszę przyznać, że to było najlepsze wesele na jakim się bawiłam
Kai, Blu, MMM2016, szynszyl, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja nie wiem czemu ale boje sie tych połówkowych. Dobrze ze mam na 8:20 to nie bede panikować cały dzień.
Bardzo sie cieszę ze zobacze synkaale tak bardzo sie boje o jego zdrowie jak nigdy. Nie mam i nie miałam zadnych powodów narazie do zmartwień, a po głowie chodzA dziwne mysli.
Juz bym chciała by była 8:30 chce "widzenie" z moim synem -
sarcia123 wrote:A ja mam caly czas ten bol jajmikow po obu steonach ale nic wiecej sie nie dzieje....moze tomte wiezadla rozciagajace, qle caly czas ? H,mmmm skurcze to tez nie sa...
-
nick nieaktualnykkkaaarrr wrote:Dostałam zastrzyk rozkurczowy, nie wiem z czego, na rozluznienie calego brzucha (dzialalo zarowo na macice jak i jelita). Chodzilo o to, ze jelita, ktore walczyly z zawartoscia zamiast osiagac porzadany efekt powodowaly skurcze brzucha, a Borysowi robilo sie przez to tam ciasno i dlatego pchal sie nie tam gdzie trzeba i stad to piatkowe zalecenie aby oszczedzac szyjke.
Do aplikacji w domu laktuloza w zwiekszonej dawce i czopki glicerynowe. Pytalam czy nie moga dac mi czegos konkretnego na przeczyszczenie, no i okazuje sie ze nie, bo to mogloby znow spowodowac nadmierne ruchy robaczkowe jelit a te z kolei moglyby spowodowac skurcze, wiec trzeba pomalutku ale sukcesywnie.. No i poki co, rzeczywiscie pomalutku ale sukcesywnie widze poprawe, dzis brzuszek juz mieciutki a ja sie czuje o niebo lepiej.
Najbardziej sie ciesze, ze okazalo sie to wszystko tak blahym problemem. Choc to niesamowite, ze problemy z kupa moga doprowadzic do takiej hecy! Tak wiec, uczcie sie moje drogie na moim przykladzie, jesli cos w tym temacie was neka to nie czekajcie i od razu po laktuloze!Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Ja po prostu pilnuje tego żeby moja dieta była bogata w blonnik, jem dużo warzyw i owoców no i pieczywo razowe. Laktuloza jest ok używana raz na jakiś czas bo w przeciwnym razie jelita mogą się przyzwyczaić.
zaparcia to moj problem od zawsze (choc nigdy na taka skale jak teraz) i na temat diety bogatej w blonnik moglabym ksiazke napisac
zawsze unikalam leków wspomagajacych wyproznienie, właśnie po to aby nie rozleniwiac jelit, no ale w zaistnialej sytuacji nie mam wyjscia. Poza tym, zdaje sie ze laktuloza dziala inaczej niz srodki przeczyszczajace bo jest to po prostu syntetyczny dwucukier ktory ma na celu sciagac wode do jelit, a inne srodki przeczyszczajace ( w tym ziolowe) powoduja rozluznienie jelit lub wzmagaja ruchy robaczkowe, no i to niestety uzależnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 16:35
-
nick nieaktualnykkkaaarrr wrote:Tylko pozazdrościć, na mnie niestety naturalne metody nie dzialaja
zaparcia to moj problem od zawsze (choc nigdy na taka skale jak teraz) i na temat diety bogatej w blonnik moglabym ksiazke napisac
zawsze unikalam leków wspomagajacych wyproznienie, właśnie po to aby nie rozleniwiac jelit, no ale w zaistnialej sytuacji nie mam wyjscia. Poza tym, zdaje sie ze laktuloza dziala inaczej niz srodki przeczyszczajace bo jest to po prostu syntetyczny dwucukier ktory ma na celu sciagac wode do jelit, a inne srodki przeczyszczajace ( w tym ziolowe) powoduja rozluznienie jelit lub wzmagaja ruchy robaczkowe, no i to niestety uzależnia
-
Witajcie mamusie
Pozwólcie, że do was dołączę
Mam termin na 14 października - wg om i na 11 wg usg. Od 16 tyg. ciąży biorę żelazo, ale okazało się, że wyniki nieznacznie się poprawiły i muszę je brać w dalszym ciągu. Kilka dni temu po wizycie zauważyłam, że ginekolog wpisał mi II stopień dojrzałości łożyska, ale przepływy w pępowinie są prawidłowe. Czy któraś z was ma już II stopień w tym okresie ciąży? Mój lekarz nie miał żadnych uwag.
Pumpkin, Reni@, NiecierpliwaKarolina, Blu, Sylwia91, diewuszka86, India9, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość
16+2dni - 181g synek?, 20+2dni - 409g synek potwierdzony!
, 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
-
nick nieaktualnykkkaaarrr wrote:Tylko pozazdrościć, na mnie niestety naturalne metody nie dzialaja
A próbowałaś kiwi + jabłko? Na mnie podobnie, nic nie działało dopóki nie zrobiłam miksu 2xkiwi+jabłko przed południem a po południu wszystko ze mnie schodzi.Polecam!
Z innej beczki, dla dziewczyn z Warszawy, znalazłam szkołę rodzenia bez opłat, może Was zainteresuje.
http://bajkowa-szkola-rodzenia.cmp.med.pl/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hello!
Witam Was po weekendzie w górachbyło super, trochę odpoczęłam i doceniłam życie rodzinne.
a moja córeczka zobaczyła barany, krowy i kozy
atrakcji co niemiara
przy okazji przetestowaliśmy wiele rzeczy przed dłuższym wyjazdem i nasz samochód nad morze na pewno będzie wypakowany pod sam dach
ciekawe jak to będzie z jeszcze jednym brzdącem. A kiedyś ludzie jeździli "maluchami" i dawali radę.
Kkkaaarrr polubiłam oczywiście za szczesliwy powrót z wakacji. Mam nadzieje, ze juz całkiem dobrze z brzuchem. Ja zrobiłam inny błąd, ubrałam trochę za ciasną bieliznę i od tego niestety miałam mocno spięty brzuchw drodze powrotnej juz było ok.
Lu.iza my do kąpieli od zawsze używamy właśnie hipp a, moim zdaniem jest super!
I witam nową koleżankę
Może Dea da znać jak już się wyśpi jak tam udała im się impreza
I kciuki za jutrzejsze wizyty
lu.iza, szynszyl lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kilka z Was widziałam, że planuje używać kosmetyków musteli, tu możecie sobie o nich poczytać: http://www.srokao.pl/2016/02/analiza-mustela-bebe.html one chyba nie wygladają tak fajnie jak się wydaje, o wiele lepiej wypada momme cosmetics, wspomniany już przeze mnie hipp
Anoolka, marlon lubią tę wiadomość
-
Ja jutro też mam połówkowe ale dopiero o 20
i jeszcze pytanie, planuję jutro przejść już na zwolnienie, czas odpocząć! w te upały nie daję już rady, co powinnam mieć ze sobą do zwolnienia (nip firmy...? nie mam pojęcia co moze być potrzebne) i co mam powiedzieć? zaznaczyć ze chodzące?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 23:04
-
lu.iza wystarczy nazwa i NIP firmy, to wszystko. Niech Ci zaznaczy, że chodzące, i co ważne na L4 musi być wskazany symbol B- czyli, że jesteś w ciąży. Jeśli tego nie zaznaczy Ci lekarz to będzie to zwykłe L4 i dostaniesz 80% a ciążowe L4 z symbolem B uprawnia do 100% wynagrodzenia.
lu.iza lubi tę wiadomość