X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam normalnie, jest troche bardziej płytki ale nie wystaje, tez o tym ostatnio myslalam ;) moze pod koniec?

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety badania mi kiepsko wyszły choć gin twierdzi, że przy bliźniakach i tak nieźle. Mam podwyższony poziom cukru jeszcze nie cukrzyca ale mam uważać na to co jem i 4 razy dziennie robić pomiar cukru. po 2 godzinach miałam 9,79 mówił że stan nietolerancji glukozy jest do 10. a potem już cukrzyca :( W poniedziałek usg już sie nie moge doczekać aż zobacze dzieci. Zapowiadają troche chłodniej to dobrze bo mam troche załatwień które miałam załatwić w tym tygodniu ale poczekam jak już wyjde z domu do lekarza to załatwie wszystko za jednym razem. Ja od wczoraj piore ciuszki pomału bo jak dowali mi cukier to szpital :/ a nie chce by mój ze wszystkim sam został. jeszcze sporo rzeczy trzeba dokupić. Za jakieś 2 tyg planuje kupić wszystko dzieciom i sobie i zostanie tylko wózek i oczekiwanie na komode jak doślą. Przed wczoraj dzieciaki wariowały jak sie położyłam w wannie z chłodną wodą to brzuch mi podskakiwał ;)

Visenna ja bym sie chyba cieszyła jak bym nie mieściła sie w progu dochodowym do becikowego. A tu człowiek takie grosze zarabia że sie mieści :/ to co podałaś odnosnie krzywej będzie zmieniane. Mój gin mówił że był teraz na konferencji w Poznaniu i do 10 jest poziom nietolerancji glukozy w ciąży a powyżej 10 jest cukrzyca.

India jak tam Twoja glukoza wyszła? Ja mam dietke i pomiary. Będzie dobrze kochana. Ja tak miałam jak piszesz i gin mówił że miednica sie rozszerza.

kehlana ja też mam jakąś książke o dzieciach tylko jak skończe czytać moje Perfumy Kleopatry <polecam> to wtedy sie za nią pewnie wezme

Anoolka gratuluje córeczki!!!

aneta93 to współczuje że tyle siedziałaś :/

NiecierpliwaKarolina ja tez póki co spotykam się z samym ustepowaniem miejsc i nie powiem jest to bardzo miłe :)

Renia ja ostatnio mówie położnej że ciśnienie mam dobre ale puls wysoki i mi serce chce wyskoczyć przez koszulke a ona do mnie: a co sie Pani dziwi przecież za troje krew pompuje.

Ola polecam na puchnięcie stóp na wieczór wymoczyć je w chłodnej wodzie z solą, położyć wysoko i posmarować żelem Efektima-Mama-Care kupiłam w Rossmanie super!

Jola dobre masz wyniki

diewuszka gratuluje chłopca :)

Ja też mam normalny pępek

diewuszka86, Anoolka lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    A ja mam pytanie mniej poważne: wyskoczył Wam już pępek do przodu? Ja mam ciągle wkleskly, ale dużo plytszy. Nareszcie mogę go porządnie umyć ;-). Ciekawe, czy wyjdzie calkiem na zewnątrz.

Mam tak samo, wklęsły, ale dużo płytszy :) ciekawe kiedy zrobi się wystający, śmieszne to jest :P

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti77 wrote:
    Dziewczyny czy Wam też puchną nogi na wysokości kostek i ręce?
    Ja wczoraj wieczorem się przeraziłam jak nie znalazłam kostek :P pierścionki też ledwo zeszły. Z jednej strony pogoda i ciąża to niby normalne ale czy nie za wcześnie?

Też teraz w te upały zauważyłam, że kostki znikają.. niestety takie uroki ciąży. Tylko się cieszyć, że to nie 8 czy 9 miesiąc.

l54t4dr.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti77 wrote:
    Dziewczyny czy Wam też puchną nogi na wysokości kostek i ręce?
    Ja wczoraj wieczorem się przeraziłam jak nie znalazłam kostek :P pierścionki też ledwo zeszły. Z jednej strony pogoda i ciąża to niby normalne ale czy nie za wcześnie?
    ja mam to samo przez te upały

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny budze sie dzis rano a tu plama na bluzce na wysokosci sutka!Czyzby mleko juz sie pojawiło??

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Mam tak samo, wklęsły, ale dużo płytszy :) ciekawe kiedy zrobi się wystający, śmieszne to jest :P
    mi w pierwszej ciazy nie wyszedl wcale,teraz tez mam normlany,moja kolezanka miala jak ogonek swinki :) to chyba zalezy od ciala.

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    dziewczyny budze sie dzis rano a tu plama na bluzce na wysokosci sutka!Czyzby mleko juz sie pojawiło??
    Zazdroszczę, to raczej oznacza że na początku nie będzie problemów z laktacją. W poprzedniej ciąży do samego końca ani kropla mi nie poleciała i przez pierwsze trzy dni po porodzie też nic.

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:

To pewnie siara. U mnie w pierwszej ciazy nie bylo wcale. A 3 dni po porodzie mialam taki nawal pokarmu ze mialam zapalenie. Piersi okladalam kapusta przez kilka dni i pilam szalwie zeby nie bylo tak duzo pokarmu. Tazke nie ma reguly. Teraz tez jeszcze nic sie nie pojawilo

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz taka siare mam 3 tygodnie...z 1 corka mialam to samo

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    To pewnie siara. U mnie w pierwszej ciazy nie bylo wcale. A 3 dni po porodzie mialam taki nawal pokarmu ze mialam zapalenie. Piersi okladalam kapusta przez kilka dni i pilam szalwie zeby nie bylo tak duzo pokarmu. Tazke nie ma reguly. Teraz tez jeszcze nic sie nie pojawilo

A po zapaleniu moglas wrocic do karmienia? Pytam bo znam tylko 1 przypadek i kolezanka juz pozniej nie mogla karmic:(

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak już dużo z Was ma siarę a u mnie nic. Hmm może na dniach się pojawi.

ps.: Polska w ćwierćfinale yeeaaahhh :D Mały kibicował z nami i muszę się pochwalić, że mąż po raz pierwszy poczuł ruchy synka, łezka aż się w oku zakręciła :)

Dea28, Chwilka84 lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    A po zapaleniu moglas wrocic do karmienia? Pytam bo znam tylko 1 przypadek i kolezanka juz pozniej nie mogla karmic:(

Mogłam i normalnie karmilam. Zarowno polozna jak i pediatra nie widzialy przeciwwskazan

Ja tam wole bez siary w ciazy chociaz wiadomo ze to niezależne od nas. Dosc sie wkładek laktacyjnych zuzyje po porodzie ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakiej dawki kupiłyscie glukoze?i czy ta cytrynowa jest dostepna bez problemu??ja w nast tyg ide a moj gin na urlopie.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:

U mnie też nie ma i wcale mnie to nie martwi ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:

ps.: Polska w ćwierćfinale yeeaaahhh :D Mały kibicował z nami i muszę się pochwalić, że mąż po raz pierwszy poczuł ruchy synka, łezka aż się w oku zakręciła :)

Super :-) mój mąż w nocy niby uspokaja syna przykładając dłoń do brzucha, a tak naprawdę cieszy się jak mały wariuje :-) ja troche mniej :-P
    od kilku nocy prawie nie śpię, bo upały i do tego mam prawdziwy plac zabaw w brzuchu

Chwilka84 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    jakiej dawki kupiłyscie glukoze?i czy ta cytrynowa jest dostepna bez problemu??ja w nast tyg ide a moj gin na urlopie.

Ja miałam zalecenie 75 g . U mnie cytrynowej nie było, ale w laboratorium pozwolili wycisnąć sok z polowy cytryny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 20:48

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    A ja mam pytanie mniej poważne: wyskoczył Wam już pępek do przodu? Ja mam ciągle wkleskly, ale dużo plytszy. Nareszcie mogę go porządnie umyć ;-). Ciekawe, czy wyjdzie calkiem na zewnątrz.
    U mnie wciąż jest taki jak przed ciążą

ex2bwn15260327bu.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja miałam zalecenie 75 g . U mnie cytrynowej nie było, ale w laboratorium pozwolili wycisnąć sok z polowy cytryny
    U mnie było identycznie. Z cytryną jest do zniesienia..

ex2bwn15260327bu.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:

Ja też 75g, ale dostałam w LuxMedzie. Cytryny nie mogłam niestety :-(

I poza wszystkimi niedogodnościami (słabo, niedobrze) potworna zgaga mnie po tym złapała :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ