Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam normalnie, jest troche bardziej płytki ale nie wystaje, tez o tym ostatnio myslalam ;) moze pod koniec?

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety badania mi kiepsko wyszły choć gin twierdzi, że przy bliźniakach i tak nieźle. Mam podwyższony poziom cukru jeszcze nie cukrzyca ale mam uważać na to co jem i 4 razy dziennie robić pomiar cukru. po 2 godzinach miałam 9,79 mówił że stan nietolerancji glukozy jest do 10. a potem już cukrzyca :( W poniedziałek usg już sie nie moge doczekać aż zobacze dzieci. Zapowiadają troche chłodniej to dobrze bo mam troche załatwień które miałam załatwić w tym tygodniu ale poczekam jak już wyjde z domu do lekarza to załatwie wszystko za jednym razem. Ja od wczoraj piore ciuszki pomału bo jak dowali mi cukier to szpital :/ a nie chce by mój ze wszystkim sam został. jeszcze sporo rzeczy trzeba dokupić. Za jakieś 2 tyg planuje kupić wszystko dzieciom i sobie i zostanie tylko wózek i oczekiwanie na komode jak doślą. Przed wczoraj dzieciaki wariowały jak sie położyłam w wannie z chłodną wodą to brzuch mi podskakiwał ;)

Visenna ja bym sie chyba cieszyła jak bym nie mieściła sie w progu dochodowym do becikowego. A tu człowiek takie grosze zarabia że sie mieści :/ to co podałaś odnosnie krzywej będzie zmieniane. Mój gin mówił że był teraz na konferencji w Poznaniu i do 10 jest poziom nietolerancji glukozy w ciąży a powyżej 10 jest cukrzyca.

India jak tam Twoja glukoza wyszła? Ja mam dietke i pomiary. Będzie dobrze kochana. Ja tak miałam jak piszesz i gin mówił że miednica sie rozszerza.

kehlana ja też mam jakąś książke o dzieciach tylko jak skończe czytać moje Perfumy Kleopatry <polecam> to wtedy sie za nią pewnie wezme

Anoolka gratuluje córeczki!!!

aneta93 to współczuje że tyle siedziałaś :/

NiecierpliwaKarolina ja tez póki co spotykam się z samym ustepowaniem miejsc i nie powiem jest to bardzo miłe :)

Renia ja ostatnio mówie położnej że ciśnienie mam dobre ale puls wysoki i mi serce chce wyskoczyć przez koszulke a ona do mnie: a co sie Pani dziwi przecież za troje krew pompuje.

Ola polecam na puchnięcie stóp na wieczór wymoczyć je w chłodnej wodzie z solą, położyć wysoko i posmarować żelem Efektima-Mama-Care kupiłam w Rossmanie super!

Jola dobre masz wyniki

diewuszka gratuluje chłopca :)

Ja też mam normalny pępek

diewuszka86, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    A ja mam pytanie mniej poważne: wyskoczył Wam już pępek do przodu? Ja mam ciągle wkleskly, ale dużo plytszy. Nareszcie mogę go porządnie umyć ;-). Ciekawe, czy wyjdzie calkiem na zewnątrz.

Mam tak samo, wklęsły, ale dużo płytszy :) ciekawe kiedy zrobi się wystający, śmieszne to jest :P

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti77 wrote:
    Dziewczyny czy Wam też puchną nogi na wysokości kostek i ręce?
    Ja wczoraj wieczorem się przeraziłam jak nie znalazłam kostek :P pierścionki też ledwo zeszły. Z jednej strony pogoda i ciąża to niby normalne ale czy nie za wcześnie?

Też teraz w te upały zauważyłam, że kostki znikają.. niestety takie uroki ciąży. Tylko się cieszyć, że to nie 8 czy 9 miesiąc.

l54t4dr.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti77 wrote:
    Dziewczyny czy Wam też puchną nogi na wysokości kostek i ręce?
    Ja wczoraj wieczorem się przeraziłam jak nie znalazłam kostek :P pierścionki też ledwo zeszły. Z jednej strony pogoda i ciąża to niby normalne ale czy nie za wcześnie?
    ja mam to samo przez te upały

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny budze sie dzis rano a tu plama na bluzce na wysokosci sutka!Czyzby mleko juz sie pojawiło??

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Mam tak samo, wklęsły, ale dużo płytszy :) ciekawe kiedy zrobi się wystający, śmieszne to jest :P
    mi w pierwszej ciazy nie wyszedl wcale,teraz tez mam normlany,moja kolezanka miala jak ogonek swinki :) to chyba zalezy od ciala.

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    dziewczyny budze sie dzis rano a tu plama na bluzce na wysokosci sutka!Czyzby mleko juz sie pojawiło??
    Zazdroszczę, to raczej oznacza że na początku nie będzie problemów z laktacją. W poprzedniej ciąży do samego końca ani kropla mi nie poleciała i przez pierwsze trzy dni po porodzie też nic.

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:

To pewnie siara. U mnie w pierwszej ciazy nie bylo wcale. A 3 dni po porodzie mialam taki nawal pokarmu ze mialam zapalenie. Piersi okladalam kapusta przez kilka dni i pilam szalwie zeby nie bylo tak duzo pokarmu. Tazke nie ma reguly. Teraz tez jeszcze nic sie nie pojawilo

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz taka siare mam 3 tygodnie...z 1 corka mialam to samo

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    To pewnie siara. U mnie w pierwszej ciazy nie bylo wcale. A 3 dni po porodzie mialam taki nawal pokarmu ze mialam zapalenie. Piersi okladalam kapusta przez kilka dni i pilam szalwie zeby nie bylo tak duzo pokarmu. Tazke nie ma reguly. Teraz tez jeszcze nic sie nie pojawilo

A po zapaleniu moglas wrocic do karmienia? Pytam bo znam tylko 1 przypadek i kolezanka juz pozniej nie mogla karmic:(

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak już dużo z Was ma siarę a u mnie nic. Hmm może na dniach się pojawi.

ps.: Polska w ćwierćfinale yeeaaahhh :D Mały kibicował z nami i muszę się pochwalić, że mąż po raz pierwszy poczuł ruchy synka, łezka aż się w oku zakręciła :)

Dea28, Chwilka84 lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    A po zapaleniu moglas wrocic do karmienia? Pytam bo znam tylko 1 przypadek i kolezanka juz pozniej nie mogla karmic:(

Mogłam i normalnie karmilam. Zarowno polozna jak i pediatra nie widzialy przeciwwskazan

Ja tam wole bez siary w ciazy chociaz wiadomo ze to niezależne od nas. Dosc sie wkładek laktacyjnych zuzyje po porodzie ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakiej dawki kupiłyscie glukoze?i czy ta cytrynowa jest dostepna bez problemu??ja w nast tyg ide a moj gin na urlopie.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:

U mnie też nie ma i wcale mnie to nie martwi ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:

ps.: Polska w ćwierćfinale yeeaaahhh :D Mały kibicował z nami i muszę się pochwalić, że mąż po raz pierwszy poczuł ruchy synka, łezka aż się w oku zakręciła :)

Super :-) mój mąż w nocy niby uspokaja syna przykładając dłoń do brzucha, a tak naprawdę cieszy się jak mały wariuje :-) ja troche mniej :-P
    od kilku nocy prawie nie śpię, bo upały i do tego mam prawdziwy plac zabaw w brzuchu

Chwilka84 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    jakiej dawki kupiłyscie glukoze?i czy ta cytrynowa jest dostepna bez problemu??ja w nast tyg ide a moj gin na urlopie.

Ja miałam zalecenie 75 g . U mnie cytrynowej nie było, ale w laboratorium pozwolili wycisnąć sok z polowy cytryny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 20:48

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    A ja mam pytanie mniej poważne: wyskoczył Wam już pępek do przodu? Ja mam ciągle wkleskly, ale dużo plytszy. Nareszcie mogę go porządnie umyć ;-). Ciekawe, czy wyjdzie calkiem na zewnątrz.
    U mnie wciąż jest taki jak przed ciążą

ex2bwn15260327bu.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja miałam zalecenie 75 g . U mnie cytrynowej nie było, ale w laboratorium pozwolili wycisnąć sok z polowy cytryny
    U mnie było identycznie. Z cytryną jest do zniesienia..

ex2bwn15260327bu.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:

Ja też 75g, ale dostałam w LuxMedzie. Cytryny nie mogłam niestety :-(

I poza wszystkimi niedogodnościami (słabo, niedobrze) potworna zgaga mnie po tym złapała :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ