Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydiewuszka86 wrote:Kurcze tak już dużo z Was ma siarę a u mnie nic. Hmm może na dniach się pojawi.
ps.: Polska w ćwierćfinale yeeaaahhhMały kibicował z nami i muszę się pochwalić, że mąż po raz pierwszy poczuł ruchy synka, łezka aż się w oku zakręciła
Dziewuszka ja, tez jeszcze nie mam i nie wyglada na to, zeby na dniach sie cos pojawilo:) wolałabym po porodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 23:01
-
Cześć dziewczyny,
diewusza gratuluję synka!Czy tylko ja nie znam płci swojego Maleństwa?
Kolejne usg mam 06.07, a już tak bardzo chciałabym wiedzieć...
U mnie pępek też trochę płytszy niż zazwyczaj, śmieszne to
Od lipca szykuję się na L4, bo już mi ciężko w pracy wytrzymać przy biurku 8 godzin, do tego te upały... Wam lekarz dawał zwolnienie do końca ciąży czy od wizyty do wizyty? Mój prywatny gin niezbyt chętnie chce wypisać (cały czas czepia się tego nowego rozporządzenia ministra), ale w LuxMedzie nie powinno być problemu. Wreszcie będę mogła zająć się wyprawką, bo oprócz pary bodziaków i spodenek nie mam absolutnie nic!
Wczoraj przed snem pierwszy raz zauważyłam jak mi się brzuch rusza od kopniaczków, zawołałam męża żeby zobaczył i był bardzo wzruszony, piękna chwila
Dobrej nocy mamuśki! -
Zwolnienie mam od wizyty do wizyty. Nie mozna eystawic takiego do konca ciazy chyba. Mimo ze mam zalecenie lezenia, zwolnienie mam "chodzace" Na szczescie moj lekarz bez problemu wystawia L4
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 22:56
-
nick nieaktualny
-
Jutysia wrote:Cześć dziewczyny,
QUOTE]
DziękujęNo to ciekawe, że jeszcze nie znasz płci. A jakieś podejrzenia są czy nic? Do 6 lipca już niedaleko i myślę, że już na 100% się dowiesz czy dziewczynka czy chłopiec. Czekamy oczywiście na relację
Dobrej nocy, oby jutro było trochę znośniej tzn. niższa temperatura. -
Podobno od 01.06 weszło rozporządzenie ministra dotyczące m.in. kobiet w ciąży, nie znalazłam go w necie, wiem tyle co mi lekarz powiedział. A mówił, że teraz nie będzie tak łatwo wystawić zwolnienia np. z powodu prawdopodobieństwa wcześniejszego porodu (co podobno było najwygodniejszą przyczyną wpisywaną przez lekarzy), ponieważ wtedy musiałby skierować pacjentkę do kliniki, a jak tego nie zrobi grozi mu błąd w sztuce lekarskiej, a wiadomo jakie to może mieć konsekwencje. Generalnie w razie kontroli też lekarz może mieć przerąbane, więc się boi. Wiecie, część lekarzy to zignoruje a część (jak mój) będzie się bała ryzykować. Ale pocieszył mnie, że szuka jakiegoś obejścia
Tyle wiem na ten temat.
diewuszka86 wrote:Jutysia wrote:Cześć dziewczyny,
QUOTE]
DziękujęNo to ciekawe, że jeszcze nie znasz płci. A jakieś podejrzenia są czy nic? Do 6 lipca już niedaleko i myślę, że już na 100% się dowiesz czy dziewczynka czy chłopiec. Czekamy oczywiście na relację
Dobrej nocy, oby jutro było trochę znośniej tzn. niższa temperatura.Więc totalna niewiadoma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 23:49
-
Witajcie Kochane! Strasznie dawno nie pisałam, ale najzwyczajniej w świecie nie miałam weny, co nie znaczy że nie zaglądam
poza tym chyba miałam jakiegoś pecha bo mi belly szwankowalo przez kilka dni. U nas chyba wszystko dobrze, w środę wizyta, zobaczymy covtam z szyjka, mam wielką nadzieję że bez zmian i że nie dostanę kolejnego zwolnienia, chciałabym jeszcze trochę popracować!
Wielkimi krokami zbliża się dla mnie trudny tydzień 26 i czuję podświadomie niepokój. Na szczęście Borys jest bardzo towarzyski i odpowiada zawsze gdy położę ręce na brzuchu, gdyby nie to to bym chyba zwariowala. Mam nadzieję, że gdy tylko minie 26tc to wreszcie odetchne z ulgą i pozwolę sama sobie na rozpoczęcie kompletowania wyprawki.
Trzymajcie się zdrowo!! -
Karola, rozumiem Twój strach i nie chcę nawet myśleć co przeżywałaś wtedy, ale tak jak pisze Kai, teraz jest inna sytuacja. Na pewno będzie wszystko dobrze! Za trochę ponad 3 miesiące będziesz tulić Borysa i będziesz najszcześliwsza na świecie
kkkaaarrr, Aguśka90 lubią tę wiadomość
-
cześć
kkkaaarrr na pewno wszystko będzie dobrze, trzeba myśleć pozytywnie!
mi nie wystaje pępek, ale zrobił się lekko płytszyi na szczęście nie czuję, że puchnę, ale chciałabym trochę świeżego powietrza.
póki co u mnie od czasu do czasu pojawia się kilka kropel siary, ale jeszcze nie jest to uciążliwe
jutysia mój lekarz pyta tylko czy piszemy dalej zwolnienie i też mam od wizyty do wizyty. Naprawdę dziwi mnie to, że się czepiają ciężarnych, raz, że ciąża ne trwa wiecznie, a poza tym żyjemy w takich czasach a nie innych i coraz częściej się słyszy o problemach z zajściem w ciążę, o ciężkim jej przebiegu itp. I jak raz ktoś pójdzie na zwolnienie to wielkie zamieszanie, a nikt nie widzi problemu w rozdawaniu pieniędzy różnym patologiom... mam nadzieję, że Twój lekarz jednak wypisze zwolnienie
Madziuszka super, już niedługo ^^ też mam studniówkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 11:30
kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
Kkkaaarrr, z Borysem musi być wszystko dobrze, nie ma innej opcji! Ale paranoi po stracie trudno się wyzbyć
Ja też jeszcze nie mam nic dla Adasia, jakoś podświadomie z tym czekam, sama nie wiem na co. Chyba uwierzę, że wszystko z nim dobrze, kiedy mi go wręczą w szpitalu. Mam tylko nadzieję, że przed tym momentem zbiorę się jednak do kupna wyprawki
Na szczęście młody rusza się ładnie codziennie, to mnie bardzo uspokaja
Limerikowo, Visenna, szynszyl, kkkaaarrr, Dea28 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualnyJutysia wrote:Podobno od 01.06 weszło rozporządzenie ministra dotyczące m.in. kobiet w ciąży, nie znalazłam go w necie, wiem tyle co mi lekarz powiedział. A mówił, że teraz nie będzie tak łatwo wystawić zwolnienia np. z powodu prawdopodobieństwa wcześniejszego porodu (co podobno było najwygodniejszą przyczyną wpisywaną przez lekarzy), ponieważ wtedy musiałby skierować pacjentkę do kliniki, a jak tego nie zrobi grozi mu błąd w sztuce lekarskiej, a wiadomo jakie to może mieć konsekwencje. Generalnie w razie kontroli też lekarz może mieć przerąbane, więc się boi. Wiecie, część lekarzy to zignoruje a część (jak mój) będzie się bała ryzykować. Ale pocieszył mnie, że szuka jakiegoś obejścia
Tyle wiem na ten temat.
Jeden lekarz mówi, że raczej chłopiec, a drugi że raczej dziewczynkaWięc totalna niewiadoma.
Jutysia lubi tę wiadomość
-
Witam Was:)
Dług nic nei pisałam,ale cały czas podczytuje:)
kkkaaarrr, wszytsko bedzie dobrze, nawet nie można myslec innaczej:)
Ja juz troszeczkę puchne,ale bardziej to czuje niz to widać, zrezygnowałam juz z obrączki
Nadal jestem fanka olx i wyszukuje fajnych aukcji, ostatnio kupiłam po
2,5 super bluzeczki z h&m i f&f:)
Mój mąż się śmieje,że mały ma już więcej ciuszków od nas:)ale nie mogę się powstrzymać ,tak długo czekałam, na ta chwile zeby oglądać rzeczy dla maluszka (zawsze szerokim łukiem omijałam sklepy i działy dziecięce) ze nie odbiorę sobie tej przyjemności:)
Nasz Bąbelek szaleje i cieszę się dosłownie każdym kopniakiem:)nie mogę się nimi nacieszyć
U nas dzisiaj chłodniej, troche obawiam się lipca i sierpnia, ale musimy dac radę, nawet nie chodzi o to że jest ciężko, bo to słodki ciężar:) ale po prostu mi słabo;/
kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
Kai wrote:A ja mam pytanie mniej poważne: wyskoczył Wam już pępek do przodu? Ja mam ciągle wkleskly, ale dużo plytszy. Nareszcie mogę go porządnie umyć
. Ciekawe, czy wyjdzie calkiem na zewnątrz.
-
Dea, mi glukoza wyszła powyżej normy. Jutro idę do ginekologa to się dowiem co on na to. Ja mam wyniki w innych jednostkach niż Ty, po 2 godz. wyszło mi 155,90, po 1 godz. miałam niższy wynik
Jutro zagadam też o ten ucisk na spojenie i miednicę i zapytam czy za da tyg wystawi mi zwolnienie.
A te upały mnie wykańczają!!! ale już na szczęście burzowo się zrobiło, więc może w nocy da się spać normalnie.
Kkkaaarrr - nie martw się, na pewno wszystko jest okNim się obejrzysz będziesz miała małego Boryska
Jutysia, jej... jak Ty to znosisz, że jeszcze nie wiesz kto Cię tam szturcha>Trzymam kciuki, żebyś na początku lipca się dowiedziała
Swoją drogą zastanawiam się czy na kolejenym USG nie dowiem się, że to nie dziewczynka... Lepiej niebo mam już masę różowych ciuszków
W piątek kupiliśmy wózek z olx. Zdecydowałam się na tako laret. Stoi już zapakowany w folię w piwnicy i czekaCoraz mniej rzeczy do kupienia. Ufff
szynszyl, kkkaaarrr, Jutysia lubią tę wiadomość
-
India9 wrote:Swoją drogą zastanawiam się czy na kolejenym USG nie dowiem się, że to nie dziewczynka... Lepiej nie
bo mam już masę różowych ciuszków
W piątek kupiliśmy wózek z olx. Zdecydowałam się na tako laret. Stoi już zapakowany w folię w piwnicy i czekaCoraz mniej rzeczy do kupienia. Ufff
My mamy już zakupioną albo chociaż zamówioną zdecydowaną większość wyprawki, więc jak najbardziej popieram wczesniejsze przygotowania. Potem z dużymi brzuszkami będziemy miały mniej biegania zakupowego i przez to mniej stresu
India9 lubi tę wiadomość