X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Jutysia, jej... jak Ty to znosisz, że jeszcze nie wiesz kto Cię tam szturcha> :-) Trzymam kciuki, żebyś na początku lipca się dowiedziała :-)
    No właśnie kiepsko to znoszę, z natury jestem baardzo niecierpliwa ;) Ale cóż zrobić... oby na kolejnej wizycie się wyjaśniło kto tam mieszka :)
    Anoolka wrote:
    Pachnie mi tu ściemą, są lekarze którzy z zasady nie wystawiają zwolnień i twój pewnie do nich należy. Gdyby każda kobietę wysyłać do szpitala która ma jakis problem w ciąży to te szpitale upychały by te pacjentki chyba w piwnicy;)
    Też tak myślę. On z tych, którzy wolą mieć dupochron w razie czego :/ Wkurza mnie to niesamowicie, czuję się jak jakaś oszustka próbująca wymusić nie wiadomo co, a przecież przy złym samopoczuciu takie zwolnienie powinno być czymś normalnym.
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, może coś doradzicie. Zrobiło mi się przed momentem bardzo słabo i czarno przed oczami, serce wali jak szalone. Zmierzyłam ciśnienie i mam 65/42 (!!!) i puls 117 :-/
    Położyłam się, ale przed oczami mroczki. Nie wiem czy to nie od tej hipoglikemii. Czy przy takim pulsie mogę napić się kawy, żeby trochę podnieść to ciśnienie? Czy za wysoki na kawę?
    Tak jak napisała diewuszka, koniecznie daj znać komuś że źle się czujesz w razie czego. Z ciśnieniem różnie bywa niestety :/ Napij się czegoś, każdy płyn podnosi ciśnienie.

Co do rozstępów, to na brzuchu nic nie widać, za to pojawiły się na piersiach mimo smarowania :(

Aha, są fajne bezpłatne warsztaty 'Świadoma Mama' w kilku miastach w całej Polsce (Katowice, Kraków, Radom, Poznań, Wrocław), może któraś z Was będzie zainteresowana :) http://www.swiadomamama.pl/events

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 13:11

ijpbdf9h93cgicla.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, no to widzę, że na linea negra jeszcze czas. W sumie to sama nie wiem czy chciałabym ją mieć. Płaski pępek sprawia mi jakąś dziwną radochę to i może będę zęby suszyć do lustra jak się i ta linia pojawi :D

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam tej lini ani w 1 ciazy z corcia ani w tej ciazy tez nie mam i wcale na to nie czekam ani mi tego nie brakuje;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz ide na spacer, zahacze o sklep kupie ser bialy i zrobie pierozki z serem bialym, zeimniakami i cebulka mniaaam ;) Juz dawno nie bylo!

czekam na jagody jeszcze bo moja tesciowa na dniach do lasu na zbiory sie wybiera, to wtedy narobie pierogow z jagodami , uwielbiam je ;)

No i moze upieke biszkopt z kremem smietankowym , truskawkami i galaretka truskawkowa na deser ;)

aaaa zapomnialam ze ejszcze musze odgrzac kalafior, bo mam w lodowce zapiekany w beszamelu szkoda zeby sie zmarnowal;)

powiem wam ze jadlam u tesiowej wczoraj, mloda ugotowana kapusta pzrekrojona na 4 czesci i do tego maslo z bulka kurde normalnie pycha!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie udzielam się ostatnio ponieważ umieram na bol cyckow. To jest nie do zniesienia. Boje się oddychać. Kilka razy dziennie mnie łapie ból najpierw jednej potem drugiej. Płacze z bolu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj ostatnio w ogole malo kto sie udziela imzaglada, jakos wymarlo nam ro forum ; (

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Dziewczyny, nie udzielam się ostatnio ponieważ umieram na bol cyckow. To jest nie do zniesienia. Boje się oddychać. Kilka razy dziennie mnie łapie ból najpierw jednej potem drugiej. Płacze z bolu.

Jeju, a byłas u lekarza?to chyba nie jest normalne, że tak Cię boli?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Witam się po wakacjach (juź niestety ;) )

Wróciliśmy nawet wypoczęci, co wydawało się być niemożliwe przy małym dziecku, a jednak. Juz snujemy plany na przyszłe wakacje tym razem we czwórkę! Nasza mała spisała się na medal, niesamowite było jak pierwszy raz weszła do morza (zimnego tragicznie) i za nic w świecie nie chciała wyjść :D tak, tak wiem nieodpowiedzialni z nas rodzice, ale frajdę miała niesamowitą i oczywiście nic jej się nie stało :) zorganizowaliśmy córeczce imprezę z okazji skończonego roczku, była świeczka na ciastku i wspomnienia jak to było rok temu jak mała przychodziła na świat. Prawdziwą imprezę z całą rodzinka robimy jej w ten weekend.

Czytałam, że sporo z Was jest już po glukozie. Tez byłam dzisiaj i było całkiem ok. Zdecydowanie gorzej przechodziłam przy córce, było mi słabo i niedobrze. Gorzej bo znowu dołapała mnie jakaś infekcja. :/ w czwartek pierwszy raz wylądowałam na sorze, w przekonaniu, że mi wody odchodzą! Zbadali mnie i wszystko dobrze, to przez infekcje miałam takie wrażenie. Ale strachu najedliśmy się co niemiara.

Aha i kończąc mojego przydługiego posta :P tez jestem z tych z niskim ciśnieniem i kawa podnosi raczej tętno. Karolina mam nadzieje, ze u Ciebie juz lepiej!

Idę czytać was dalej i kończę robić pranie, po 2 tygodniach to jak po pułku wojska! :D

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina jak samopoczucie?

l54t4dr.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, dziękuję za troskę :-* zadzwoniłam do męża. Tak się przejął, że od razu przyjechał z pracy. Ja kawy nie piłam jednak, bo trochę się bałam, że serce wyskoczy. Zjadłam łyżkę cukru, poleżałam i zrobiło mi się lepiej. Ciśnienie też wzrosło do 117/62. Także to chyba ten przeklęty cukier :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Tutaj ostatnio w ogole malo kto sie udziela imzaglada, jakos wymarlo nam ro forum ; (

Sarcia, taki okres. Urlopy, urlopy, urlopy....

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, super, że wakacje udane :-) co do Waszego "braku odpowiedzialności" to jestem zdania, że nadopiekuńczość i trzymanie dziecka pod kloszem dużo bardziej mu szkodzi. Także ja bym prawdopodobnie zrobiła tak jak Wy ;-)

My też już planujemy majówkę we trójkę :-)

Blu, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Kochane, dziękuję za troskę :-* zadzwoniłam do męża. Tak się przejął, że od razu przyjechał z pracy. Ja kawy nie piłam jednak, bo trochę się bałam, że serce wyskoczy. Zjadłam łyżkę cukru, poleżałam i zrobiło mi się lepiej. Ciśnienie też wzrosło do 117/62. Także to chyba ten przeklęty cukier :-/

No to super, że Ci się poprawiło. A mąż wzorcowo się zachował :) Trzymaj się.

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Jeju, a byłas u lekarza?to chyba nie jest normalne, że tak Cię boli?

Może jakieś okłady chłodzące pomogą? W gorące dni ból jest bardziej odczuwalny niż w chłodniejsze.

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina, dobrze,ze jest lepiej. mierzysz sobie cukier?,

Mam pytanko ,odnośnie ruchów, to jest moja pierwsza ciąża i nie wiem za bardzo ile ich powinno być, w zasadzie w ciągu dnia jak gdzieś chodzę, tzn jestem w pozycji stojącej to nie czuje, dopiero jak usiądę czy się położę, ale to nie jest tak,ze czuje tych ruchów jakoś dużo, chyba któregoś dnia policzę. A jak to jest u Was?
    Dzisiaj, w ogóle Maluszek jakiś mało ruchliwy i miałam przez to zły dzień, martwiłam się,ale wieczorem juz się kręcił.

ex2bi09komf7ydjp.png

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka też bym chyba próbowała z jakimiś zimnymi okładami.
    A masz siarę? Może pozatykała Ci kanaliki i zrobił się stan zapalny? Mój gin przed tym przestrzegał.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    No to super, że Ci się poprawiło. A mąż wzorcowo się zachował :) Trzymaj się.

:-*

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    NiecierpliwaKarolina, dobrze,ze jest lepiej. mierzysz sobie cukier?,

Mam pytanko ,odnośnie ruchów, to jest moja pierwsza ciąża i nie wiem za bardzo ile ich powinno być, w zasadzie w ciągu dnia jak gdzieś chodzę, tzn jestem w pozycji stojącej to nie czuje, dopiero jak usiądę czy się położę, ale to nie jest tak,ze czuje tych ruchów jakoś dużo, chyba któregoś dnia policzę. A jak to jest u Was?
    Dzisiaj, w ogóle Maluszek jakiś mało ruchliwy i miałam przez to zły dzień, martwiłam się,ale wieczorem juz się kręcił.

Chwilka, mam od internisty receptę na glukometr i paski ze względu na to, że stwierdzili hipoglikemię. Diabetolog jeszcze kazał zbadać na czczo insulinę, która wyszła wysoka, więc chyba coś jest na rzeczy :-/ póki co mam pilnować posiłków co 3-4 godziny i odstepu miedzy kolacją i śniadaniem maksymalnie 8 godzin. Niedługo wizyta u diabetologa i się wyjaśni. Ale chyba będę musiała mierzyć :-/

Co do ruchów to mój synuś też jest dzisiaj spokojniejszy. Wierci się, ale nie tak jak zawsze. Są dni (zwłaszcza noce), że jestem już naprawdę zmęczona tą kopaniną i chce, żeby poszedł spać. A później mam wyrzuty sumienia :-P
    A podobno jak chodzimy to dzieciaczki uspokajają się i zasypiają od kołysania.
    Co do liczenia to spokojnie. Mnie gin powiedział, że po 28 tygodniu w najbardziej aktywnym momencie dnia dziecka liczyć i ma być min 10 na godzinę.

Chwilka84 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia dokładnie, ja smaruje przynajmniej dwa razy dziennie tak sie przynajmniej staram. Jak siedze w domu jest to więcej a jak latam gdzieś to raz bo sie zapominam :D

U mnie znów strach po usg. Dziś lekarzs stwierdził że szyjka 34mm jest ok ale za to chłopcy maja sporą różnice w wadze i on nie wie skąd to jest bo to niby ciąża dwujajowa i to sie nie powinno zdażyć (chodziło mu o syndrom podkradania). Dziś ważą 600 i 800g. 14 lipca mam kontrolne usg i jeśli różnica będzie się pogłębiać to 32-34 tydzień i cesarka :( albo i wcześniej jeśli sytuacja będzie tego wymagała. Ale stwierdziłam, że za dwa tyg jeśli będzie coś nie tak to idę do ordynatora ze szpitala na wizyte on ma dużo nowocześniejszy sprzęt i może to są jakieś błędy pomiaru? Wole mieć opinie jeszcze jednego gin.

Anoolka lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Cześć dziewczyny! Witam się po wakacjach (juź niestety ;) )

Wróciliśmy nawet wypoczęci, co wydawało się być niemożliwe przy małym dziecku, a jednak. Juz snujemy plany na przyszłe wakacje tym razem we czwórkę! Nasza mała spisała się na medal, niesamowite było jak pierwszy raz weszła do morza (zimnego tragicznie) i za nic w świecie nie chciała wyjść :D tak, tak wiem nieodpowiedzialni z nas rodzice, ale frajdę miała niesamowitą i oczywiście nic jej się nie stało :) zorganizowaliśmy córeczce imprezę z okazji skończonego roczku, była świeczka na ciastku i wspomnienia jak to było rok temu jak mała przychodziła na świat. Prawdziwą imprezę z całą rodzinka robimy jej w ten weekend.

Czytałam, że sporo z Was jest już po glukozie. Tez byłam dzisiaj i było całkiem ok. Zdecydowanie gorzej przechodziłam przy córce, było mi słabo i niedobrze. Gorzej bo znowu dołapała mnie jakaś infekcja. :/ w czwartek pierwszy raz wylądowałam na sorze, w przekonaniu, że mi wody odchodzą! Zbadali mnie i wszystko dobrze, to przez infekcje miałam takie wrażenie. Ale strachu najedliśmy się co niemiara.

Aha i kończąc mojego przydługiego posta :P tez jestem z tych z niskim ciśnieniem i kawa podnosi raczej tętno. Karolina mam nadzieje, ze u Ciebie juz lepiej!

Idę czytać was dalej i kończę robić pranie, po 2 tygodniach to jak po pułku wojska! :D
    Ja też ostatnio z tym samym byłam na izbie przyjęć, majtki i spodnie mokre i panika. Na szczęście też okazało się że to infekcja. Żeby żyło mi się spokojniej to zamowilam sobie na allegro papierki lakmusowe i w razie jak jest mocno mokro to sprawdzam.

‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ