WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    Dziewczyny....
    wczoraj byłam n wizycie i ginekolog powiedziala mi że mam miekką szyjkę.
    Że mam sie oszczedzac... najblizsze usg 3 sierpnia...dopiero. :(
    Strasznie sie przestraszyłam...
    na połówkowym w 21 tygodniu szyjka miała 5 cm... i normlanie funkcjonowałam bylam happy bo mowie sobie wszystko ok.
    A teraz taka informacja... Czy jest czym sie martwić?

A skróciła się, masz rozwarcie? Sprawdzał na USG czy fotelu?

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    A skróciła się, masz rozwarcie? Sprawdzał na USG czy fotelu?

Byłam na karowej - wiec badanie tylko na fotelu.
    Usg mam 3 sierpnia wiec nie wiem czy sie skraca...
    Nie wiem czy isc wczesniej prywatnie na usg...Nic gin. nie mowila zeby przyspieszyc badania usg.. jak jej powiedzialam ze jest 3 sierpnia powiedziala "ok"
    Mam jeszcze wiecej odpoczywac i jak moge jak najwiecej lezec.. tyle ze ja do tej pory i tak nie szarżowałam...

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • Blu Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walleriana, a może lepiej by było to jeszcze skonsultować z innym ginem albo podjechać na sor, oni też sprawdzą jaka ta szyjka jest. Tak to będziesz o tym myśleć do sierpnia :/

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ze jest miekka nic nie oznacza, ale jest bardziej podatna na skracanie/rozwieranie.

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Dziewczynki my już po wizycie :) między nóżkami dalej nic nie widać więc Basia zostaje Basią :) szyjka bez zmian, pessar ladnie wszystko trzyma więc ulżylo mi trochę...
    Trzymam kciuki za pozostałe wizytujace

Pięknie:) Super, że masz ten pessar :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Walleriana, a może lepiej by było to jeszcze skonsultować z innym ginem albo podjechać na sor, oni też sprawdzą jaka ta szyjka jest. Tak to będziesz o tym myśleć do sierpnia :/

No ja też bym tak zrobiła - po co wariować przez 3 tygodnie. Nerwówka ani Tobie ani maluchowi nie służy...

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Ja już po wizycie. Szyjka długa zamknięta 45 mm.
    U mnie wg om to dzisiaj 27tygodni i 2 dni a wg usg 29.5. Będzie duży chłopak. Juz ma 1400 g.
    Nastepna wizyte dopiero 9. 4 tygodnie. Jak ja wytrzymam

Gratuluję udanej wizyty i rosnącego synka:)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walleriana ja też bym chyba pojechała gdzieś nawet prywatnie, albo na izbę przyjęć na Karową za jakiś tydzień, żeby się zorientować, co z tą szyjką. Tylko nie jedź w niedzielę rano i do południa, bo są planowe przyjęcia na poniedziałek i jest masakra. Ja na początku ciąży byłam z plamieniami w sobotę wieczorem, to nie było nikogo, od razu mnie wzięli na badanie.

Kasia_1988 gratuluję udanej wizyty. Ale duży synek :D

Sylwia91 super, że po wizycie dobrze i że z córeczką ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna porcja statystki tym razem imion. :D
    Oj jeszcze dużo potomków nie nazwanych, więc tabelka się będzie zmieniać.
    I ja się nie mogę zdecydować z mężem na imię dla syna, także zwlekamy z ostateczną decyzją.

18cf50fcb297c947med.jpg

Pumpkin, Reni@, lu.iza, adrenalina, India9, Evelle, Blu, aneta93, Chwilka84, Dea28, Anoolka, marlon, mizzelka, szynszyl lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka

to widze ze macie tak samo jak ja z mezem do tej pory nie wiemy jak damy na imie i u nas narazie jest pomprostu synek albo maly :)

Rutelka, mizzelka lubią tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    Dziewczyny....
    wczoraj byłam n wizycie i ginekolog powiedziala mi że mam miekką szyjkę.
    (...) Czy jest czym sie martwić?
    Generalnie to nie najlepszy objaw, ale tak długo jak się nie skraca i nie rozwiera to dramatu nie ma, na pewno trzeba obserwować i mierzyć w USG, więc tak jak dziewczyny piszą ja bym poszła gdzieś na kontrole USG, bo może będziesz miała wskazanie do brania luteiny i magnezu, aby przeciwdziałać ewentualnym skurczom które mogłyby ją skracać.

Moja szyjka też niestety miękka, na dodatek ma ten wredny lejek od wewnątrz. Wczoraj w Medicover zmierzyli mi ją na 32,3mm, 2 tygodnie temu u doktorka numer jeden miała 36,9mm, z tym że mój doktorek mierzy zawsze 'po łuku' i sumuje dwa odcinki, a wczoraj zmierzyli po prostej, więc tych wyników chyba nie można tak porównywać 1-1. Generalnie tragicznie nie jest, ale reweli też nie ma.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie na temat wlospw, kurcze macie tez oslabione wlosy w ciazy ???macie jakies domowe lub inne sposoy zeby nie wypadaly, bo ja jak sie czesze to normalnie garstkami mi wypadaja, az przerazona jestem 

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai u mnie po śniadaniu 102 a po drugim śniadaniu 86 chyba, za mało jem.

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja w ciąży na wlosy nie narzekam , ale juz się boję co będzie 2-3 miesiace po porodzie

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie włosy w ciąży się bardzo poprawiły. W ogóle nie wypadają. A przed ciążą od wielu lat, to garściami wypadały. Też się boję, co to będzie po ciąży.

• India9 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    No to super! Ja znowu 91. :-(
    A mi dzisiaj na czczo 66 wyszło

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    U mnie włosy w ciąży się bardzo poprawiły. W ogóle nie wypadają. A przed ciążą od wielu lat, to garściami wypadały. Też się boję, co to będzie po ciąży.

Zazdroszczę... ja już przed ciążą miałam problem z wypadaniem włosów, mialam nawet badania u dermatologa, ale tragedii na głowie nie było, żeby były jakoś przerzedzone. W ciąży wypadają chyba tak samo, może troszkę mniej, jeśli zaczną mi po ciąży wychodzić garściami to się chyba załamię

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, Kasia - gratuluję wizyt.
    Dea, mam nadzieję, że lekarze coś mądrego wymyślą
    Waleriana- dobrze dziewczyny radzą, dla własego spokoju jedź gdzieś na usg, niech ktoś sprawdzi co i jak. Narazie kazała Ci się oszczędzać, więc nie wpadaj w panikę. Będzie dobrze :-)
    Rutelka - świetna tabelka :-) ale rzeczywiście dziewczynek tak mało.
    Sarcia - mi włosy wypadają jak zwykle, ale mniej się przetłuszczają. Wiem, że po porodzie z włosami będzie dramat, bo wtedy lecą garściami :/

Dea28 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może warto zmienić kosmetyki do włosów na jakieś bardziej naturalne w sensie bio, ziołowe, itp? Trochę więcej kosztują ale nie mają w sobie chemii. No i nie myć tak często...
    Teraz nie mam żadnych problemów z włosami, nawet są w lepszej kondycji. Ale jak miałam, to bardzo pomógł mi WAX do włosów. Co 2 dni go nakładałam podczas kąpieli, czasem zostawiałam na głowie na całą noc. I efekt był spokojnie po 2-3 tygodniach - odżywione, mniej wypadały, były mocniejsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w zasadzie większość z Was pisze, że ma ADHDowca w brzuchu, maluchy raczej ruchliwe i mocno kopiące.

A są mamusie, które mają leniuszki w brzuchu?
    Zaczęłam się nad tym zastanawiać, bo w sumie Z. wcale nie szaleje jakoś wyjątkowo. W ciągu dnia potrafi kilka godzin się nie odzywać. Nawet kawa jej nie pobudza ani słodycze. Puknie serią kilku, widzę lekko falujący brzuch a później cisza. Mam wrażenie, że była wcześniej bardziej ruchliwa a od kilku dni jakoś mniej się rusza. Za to od kilku dni pojawiło mi się twardnienie brzucha - myślicie, że to może być jakoś połączone?

‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ