WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt :) fajne duże te dzieciaczki macie :)

adrenalina mam nadzieję, że to nie będzie zbyt nieprzyjemne dla Ciebie.

Blu jak się zdecyduję na uszycie kocyka i mi wyjdzie to dla Ciebie też zrobię :)

adrenalina lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Blu

oo na kioniec sierpnia dopiero? to calkiem dlugo musisz czekac, ja mam 10.08 i mowie matko 4 tygodnie teraz czekac musze na badanie:D a wtedy juz bedzie 31 tydzien to przypankie na to obowiazkowe usg 3 trymestru, wiec beda pomiary dokladne to tym bardziej nie moge sie doczekac!:)

wlasnie nie bedziesz szla na to obowiazkowe pomiedzy 28 a 32 tc?

Usg mam normalnie co miesiąc na razie, ale to lux med, który wcale taki lux nie jest :) doktorek nie sprawdza wagi, narządów itd, tylko sprawdza akcje serca. I bada mnie na fotelu. tyle :/ a właśnie pod koniec sierpnia zapisałam się na dokładne usg juz ze sprawdzeniem wszystkiego i u mnie to będzie 34 tydzień, bo wcżeśniej nie było już terminów. I pozostaje mi tylko ćwiczyć cierpliwość :)

Dziewczyny dlatego trochę zazdroszczę, że znacie juz wagę swoich pociech :) super, że pięknie rosną! Gratulacje! <3

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:

Blu jak się zdecyduję na uszycie kocyka i mi wyjdzie to dla Ciebie też zrobię :)

Jeśli tylko znajdziesz czas to dla mnie super! :) ustal tylko jakas cene, zeby Ci sie oplacalo. Aż się wzruszyłam i nie wiem co napisać :)

szynszyl lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje z okazji pomyslnych wizyt :)

• Kai Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    My po wizycie synek wazy 1080g :)
    Jestem tez po doabetologu od jutra zaczynam sie kłuć :)
    Powodzenia! Zdaj relację,czy wyniki Ci się w normie mieszczą.

adrenalina lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Rutelko, te moje paski się nazywają keto-diastix. Kosztują chyba koło 20 zł 50 sztuk. Ja je mialam na recepcie, nie wiem, czy mozna bez recepty, ale chyba tak.

Są bez recepty. Też się nimi "bawię" :)

Rutelka lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl ja chodze do dwoch lekarzy

Blu mniejszy synuś też rośnie ale pomału :-(

Gratuluje udanych wizyt.

Anieńka to super masz te wyniki cukru.mi wyskakuje najbardziej po śniadaniu,a tak to mieszcze sie w okolicach 110.

Lu.iza też miałam zapalenie i antybiotyk i przeszło.

Kai ja na czczo mam mimiędzy 90 a 100.

Chwilka,Iskierka pomiary różnie.u jednego gina 6 lipca chłopcy ważyli 840 i 740g a wczoraj u mojego 1237 i 798g.ciekawe jakie pomiary wyjda jutro w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 23:45

lu.iza lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Polecam minky bo w dotyku jest jeszcze lepsza niż na oko ;) właśnie zaczęłam się zastanawiać, kogo by tu wrobić w użycie takiego kocyka ;) - z jednej strony minky, z drugiej np. autka, ale chyba średnio się to opłaca. Nie wiem czy nie podobnie wyszło by kupienie gotowego na allegro.

Gratuluję wizyt dziewczyny! Jutro ja też idę, ale na taką szybką w sensie szyjka i czy jest maluch ;) takie dokładne mam dopiero pod koniec sierpnia... chyba jajko zniose... z tego co sobie porównuje zachowania w brzuchu bobasa do jego siostry to szykuje się niezły adhd-owiec :d

Zjadłabym taka zapiekanke! a była u mnie teściowa i pogadałyśmy o pierogach ruskich i pascie ze szprotek i jestem juz baaardzo głodna ;)

Ja Blu zapłaciłam 40 zł za 1m Minky plus 26 zł za bawełnę w gwiazdki. Mama mi uszyła z tego super pościel i całe wyposażenie do kosza Mojżesza. Natomiast sama cena materiału jak widać wyżej.

Dea28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Kasia_1988 gratuluje, ale rzeczywiście duży chłopak:)
    lu.iza ale dużo urósł Maluszek przez tydzień, gratuluje:)

Dziewczyny co można dowiedzieć się jeszcze dodatkowo na tym usg w III trymestrze, może wtedy wyjść coś jeszcze nie tak? myślałam ze to połówkowe i genetyczne sa najważniejsze,a tu czytam,że jeszcze w ostatnim trymetrze umawiacie się na jakieś szczególowe badanie?

Sarcia123 ja hbs miałam badane na początku ciązy i teraz nic lekarz nie mówił.

Ja byłam dzisiaj w luxmedzie na usg 3 trymestru. Lekarz sprawdzał wszystko, serce, mózg, obecność nóg i rączek, pęcherz, żołądek itd. Ten sam wydruk mam co z genetycznego jeżeli chodzi o pomiary.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Usg mam normalnie co miesiąc na razie, ale to lux med, który wcale taki lux nie jest :) doktorek nie sprawdza wagi, narządów itd, tylko sprawdza akcje serca. I bada mnie na fotelu. tyle :/ a właśnie pod koniec sierpnia zapisałam się na dokładne usg juz ze sprawdzeniem wszystkiego i u mnie to będzie 34 tydzień, bo wcżeśniej nie było już terminów. I pozostaje mi tylko ćwiczyć cierpliwość :)

Dziewczyny dlatego trochę zazdroszczę, że znacie juz wagę swoich pociech :) super, że pięknie rosną! Gratulacje! <3

Co do cierpliwości to nie widziałam swojego dziecka 10 tygodni, aż do dzisiejszego usg:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 00:18

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Powodzenia! Zdaj relację,czy wyniki Ci się w normie mieszczą.
    Na czczo75.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 07:48

Dea28 lubi tę wiadomość

• Kai Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Na czczo75.
    No to super! Ja znowu 91. :-(

Anieńka lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Za godzinę wybieramy się na założenie uwielbianego przeze mnie holtera. Mam nadzieje, ze te końskie dawki leków od ciśnienia cos dają. Jak mierze w domu to dupy nie urywają.

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Dziewczynki my już po wizycie :) między nóżkami dalej nic nie widać więc Basia zostaje Basią :) szyjka bez zmian, pessar ladnie wszystko trzyma więc ulżylo mi trochę...
    Trzymam kciuki za pozostałe wizytujace
    Super!

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Ja już po wizycie. Szyjka długa zamknięta 45 mm.
    U mnie wg om to dzisiaj 27tygodni i 2 dni a wg usg 29.5. Będzie duży chłopak. Juz ma 1400 g.
    Nastepna wizyte dopiero 9. 4 tygodnie. Jak ja wytrzymam
    Super!

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    No to super! Ja znowu 91. :-(
    Kai a jesli chodzi o te paski do sikania mam takie same jak Ty. Z tym ze dwa razy dzis nasisusialam i nie wiem czy zle to robię ale kolory mi soę nie zmieniają. Wiec chyba wynik negatywny w przypadku ketonów i glukozy w moczu. Albo cos źle robię ale wszystko zgodnie z instrukcja

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Kurczę :/ moj gin dał mi antybiotyk... jakis jednorazowy monural sie nazywa, do tego duzo pic i łykać żurawit. Co ciekawsze tydzien temu na wizycie prywatnej mały był kilka dni w tył, ważył 830 gram i był główka w dół. Dzis na NFZ jest tydzien w przód ma 1140 gram i jest główka do góry! Osiwieje chyba :)
    Czyli normalne....każde dziecko rośnie inaczej.

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea czyli teraz wyszła spora różnica....trzymam za Was kciuki bardzo mocne...

Dea28 lubi tę wiadomość

• walleriana Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny....
    wczoraj byłam n wizycie i ginekolog powiedziala mi że mam miekką szyjkę.
    Że mam sie oszczedzac... najblizsze usg 3 sierpnia...dopiero. :(
    Strasznie sie przestraszyłam...
    na połówkowym w 21 tygodniu szyjka miała 5 cm... i normlanie funkcjonowałam bylam happy bo mowie sobie wszystko ok.
    A teraz taka informacja... Czy jest czym sie martwić?

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Kai a jesli chodzi o te paski do sikania mam takie same jak Ty. Z tym ze dwa razy dzis nasisusialam i nie wiem czy zle to robię ale kolory mi soę nie zmieniają. Wiec chyba wynik negatywny w przypadku ketonów i glukozy w moczu. Albo cos źle robię ale wszystko zgodnie z instrukcja

Są dwie opcje - albo wsztstko w porządku i nie ma glukozy/ketonów albo... felerne opakowanie pasków. (Zakładam, że pomiar jest dobrze wykonywany). I... ja przyjmuję opcję pierwszą bo moje też nie zmieniają koloru. Raz tylko miałam wynik +/- Na grupie dot. cukrzycy ciążowej wyczytałam o weryfikacji lasków z wodą, ale... na to też nie reagują :P Pozostaje wierzyć, że to działa. Zresztą, zdziwiłabym się gdyby było inaczej - do każdego posiłku mam węgle złożone a posiłków 5.

adrenalina, Pumpkin lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ