Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Blu nie mam jeszcze dokładnie planu co do tego co będę robić
a nawet nie wiedziałam o takiej tkanince, cudne wzory już widziałam na allegro, dziękuję za info
ja mam o tyle dobrze, że w razie braku umiejętności z mojej strony to moja siostra ma swój zakład krawiecki i zawsze coś pomoże
dzisiaj kupiłam takiego pluszaka i dwie poduchy do przyszłego pokoiku :)ogólnie kolorystycznie to postawie na biel z ciemną szarością a dla kontrastu kilka dodatków w kolorze zgaszonej żółci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 21:02
Rutelka lubi tę wiadomość
-
Polecam minky bo w dotyku jest jeszcze lepsza niż na oko
właśnie zaczęłam się zastanawiać, kogo by tu wrobić w użycie takiego kocyka
- z jednej strony minky, z drugiej np. autka, ale chyba średnio się to opłaca. Nie wiem czy nie podobnie wyszło by kupienie gotowego na allegro.
Gratuluję wizyt dziewczyny! Jutro ja też idę, ale na taką szybką w sensie szyjka i czy jest maluchtakie dokładne mam dopiero pod koniec sierpnia... chyba jajko zniose... z tego co sobie porównuje zachowania w brzuchu bobasa do jego siostry to szykuje się niezły adhd-owiec :d
Zjadłabym taka zapiekanke! a była u mnie teściowa i pogadałyśmy o pierogach ruskich i pascie ze szprotek i jestem juz baaardzo głodna -
nick nieaktualnyBlu
oo na kioniec sierpnia dopiero? to calkiem dlugo musisz czekac, ja mam 10.08 i mowie matko 4 tygodnie teraz czekac musze na badanie:D a wtedy juz bedzie 31 tydzien to przypankie na to obowiazkowe usg 3 trymestru, wiec beda pomiary dokladne to tym bardziej nie moge sie doczekac!
wlasnie nie bedziesz szla na to obowiazkowe pomiedzy 28 a 32 tc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 21:19
-
Ja już po wizycie. Szyjka długa zamknięta 45 mm.
U mnie wg om to dzisiaj 27tygodni i 2 dni a wg usg 29.5. Będzie duży chłopak. Juz ma 1400 g.
Nastepna wizyte dopiero 9. 4 tygodnie. Jak ja wytrzymam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 21:24
Reni@, Sylwia91, Chwilka84, szynszyl, Blu, Dea28, Visenna, Rutelka, Pumpkin, MMM2016, aneta93, Limerikowo, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kasia_1988 wrote:Ja już po wizycie. Szyjka długa zamknięta 45 mm.
U mnie wg om to dzisiaj 27tygodni i 2 dni a wg usg 29.5. Będzie duży chłopak. Juz ma 1400 g.
Nastepna wizyte dopiero 9. 4 tygodnie. Jak ja wytrzymam
Bardzo dużyMój pierwszy synek w 30 tc ważył 1400. Ciekawe jak będzie teraz
-
Sarcia dobrze ze wszystko dobrze z serduszkiem. Gratulacje.
Ja dzisiaj rozmawiałam w ginekologiem powiedział że jeżeli Borys nie będzie się pchal szybciej na świat to 29 szpital. 30 cc a 2 do domku. To takie realne nagle się stało.
A i maly jest główka do góry. Ze względu na to ze jest juz dosyć duży może być mu ciężko się obrócić.Rutelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni@ wrote:Bardzo duży
Mój pierwszy synek w 30 tc ważył 1400. Ciekawe jak będzie teraz
Duży duży. Liczyłam na kilogram szczęścia a tu dużo więcej.
Niestety na plusie mam już prawie 7 kg . Dzisiaj sprawdzałam wagę swoją dla porównania z obecną ciąża i idę identycznie. A od 28 tygodnia do 38 przytyłam tylko i aż niecałe 3 kg. nie ma tragedii.
Dla porównania córka w 26t i 5 dni miała 1050 g.
Lekarz obstawia że Borys może oscylowac w granicach wagi 3800 g. -
kasia_1988 wrote:Duży duży. Liczyłam na kilogram szczęścia a tu dużo więcej.
Niestety na plusie mam już prawie 7 kg . Dzisiaj sprawdzałam wagę swoją dla porównania z obecną ciąża i idę identycznie. A od 28 tygodnia do 38 przytyłam tylko i aż niecałe 3 kg. nie ma tragedii.
Dla porównania córka w 26t i 5 dni miała 1050 g.
Lekarz obstawia że Borys może oscylowac w granicach wagi 3800 g. -
Kurczę
moj gin dał mi antybiotyk... jakis jednorazowy monural sie nazywa, do tego duzo pic i łykać żurawit. Co ciekawsze tydzien temu na wizycie prywatnej mały był kilka dni w tył, ważył 830 gram i był główka w dół. Dzis na NFZ jest tydzien w przód ma 1140 gram i jest główka do góry! Osiwieje chyba
Chwilka84, Dea28, Rutelka, MMM2016, aneta93 lubią tę wiadomość
-
Kasia_1988 gratuluje, ale rzeczywiście duży chłopak:)
lu.iza ale dużo urósł Maluszek przez tydzień, gratuluje:)
Dziewczyny co można dowiedzieć się jeszcze dodatkowo na tym usg w III trymestrze, może wtedy wyjść coś jeszcze nie tak? myślałam ze to połówkowe i genetyczne sa najważniejsze,a tu czytam,że jeszcze w ostatnim trymetrze umawiacie się na jakieś szczególowe badanie?
Sarcia123 ja hbs miałam badane na początku ciązy i teraz nic lekarz nie mówił.