Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Pumpkin wrote:Dziewczyny, w zasadzie większość z Was pisze, że ma ADHDowca w brzuchu, maluchy raczej ruchliwe i mocno kopiące.
A są mamusie, które mają leniuszki w brzuchu?
Zaczęłam się nad tym zastanawiać, bo w sumie Z. wcale nie szaleje jakoś wyjątkowo. W ciągu dnia potrafi kilka godzin się nie odzywać. Nawet kawa jej nie pobudza ani słodycze. Puknie serią kilku, widzę lekko falujący brzuch a później cisza. Mam wrażenie, że była wcześniej bardziej ruchliwa a od kilku dni jakoś mniej się rusza. Za to od kilku dni pojawiło mi się twardnienie brzucha - myślicie, że to może być jakoś połączone?
Ja mam skurcze a Mały i tak szaleje. Moim zdaniem to od dziecka zależy -
adrenalina wrote:My po wizycie synek wazy 1080g
Jestem tez po doabetologu od jutra zaczynam sie kłuć
Gratuluję już sporego synka:)
Trochę szkoda tej cukrzycy ale najwazniejsze, ze jesteś pozytywnie nastawiona
Trzymam kciuki za dobre wyniki cukru i bezbolesne kłucia;)adrenalina lubi tę wiadomość
-
lu.iza wrote:Kurczę
moj gin dał mi antybiotyk... jakis jednorazowy monural sie nazywa, do tego duzo pic i łykać żurawit. Co ciekawsze tydzien temu na wizycie prywatnej mały był kilka dni w tył, ważył 830 gram i był główka w dół. Dzis na NFZ jest tydzien w przód ma 1140 gram i jest główka do góry! Osiwieje chyba
Ważne że rośnie. Ma z resztą jeszcze prawo zmieniać położenie
Cieszę sięlu.iza lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedź!
Zapisałam sie dziś na wizytę - mam wieczorem.
Plusy prywatnej przychodni ze zapisujesz sie tego samego dnia i jest miejsce. Uf.
Nieplanowany wydatek...ale w sobotę mam wyjazd..prawie 300km w jedna stronę.
Nie moge ryzykować musze wiedzieć jaki jest stan szyjki...
Powiem Wam strasznie sie denerwuje. Ale widze ze czesc z Was tez ma jakies problemy z szyjką a jednak ciąża sie rozwija i wszystko jest dobrze.
Po prostu sie przestraszyłam...wiecie.. przedwczesnym porodem i wogole..
Milion mysli na minutę..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 12:50
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
walleriana wrote:Dziewczyny....
wczoraj byłam n wizycie i ginekolog powiedziala mi że mam miekką szyjkę.
Że mam sie oszczedzac... najblizsze usg 3 sierpnia...dopiero.
Strasznie sie przestraszyłam...
na połówkowym w 21 tygodniu szyjka miała 5 cm... i normlanie funkcjonowałam bylam happy bo mowie sobie wszystko ok.
A teraz taka informacja... Czy jest czym sie martwić?
Ciężko powiedzieć.....
Na pewno nie zaszkodzi więcej odpoczywać....
Mogło tak być, że kilka tyg temu była twarda a teraz jest bardziej miękka... nie znam się tak super...
A myślałaś o konsultacji w między czasie czyli przed 3 sierpnia?
-
Adrenalino, skoro kolory się nie zmieniają, to dobrze, jest 0. U mnie też tak jest. Wczoraj dawalam mocz do badania ogólnego i ketonow nie było, więc się wszystko zgadza.
Niekoniecznie za mało jesz. Ja np. po obiedzie mam zwykle mało, a najadam się naprawdę. Dietetyczka, która nas szkolila, powiedziała, że jesli zjadam te porcje, które trzeba, czuję się najedzona, nie mam ketonow, a maly ladnie rośnie, to wszystko jest ok.adrenalina lubi tę wiadomość
-
Reni@ wrote:Ja mam skurcze a Mały i tak szaleje. Moim zdaniem to od dziecka zależy
Reni@ lubi tę wiadomość
-
walleriana wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedź!
Plusy prywatnej przychodni ze zapisujesz sie tego samego dnia i jest miejsce. Uf.
Powiem Wam strasznie sie denerwuje. Ale widze ze czesc z Was tez ma jakies problemy z szyjką a jednak ciąża sie rozwija i wszystko jest dobrze.
Milion mysli na minutę..
Trzymam kciuki, ja swoją będę kontrolować jutro i też się stresuję, ale jeśli coś złego ma się dziać, to lepiej wiedzieć o tym wcześniej, wtedy można działać -
Kai wrote:Adrenalino, skoro kolory się nie zmieniają, to dobrze, jest 0. U mnie też tak jest. Wczoraj dawalam mocz do badania ogólnego i ketonow nie było, więc się wszystko zgadza.
Niekoniecznie za mało jesz. Ja np. po obiedzie mam zwykle mało, a najadam się naprawdę. Dietetyczka, która nas szkolila, powiedziała, że jesli zjadam te porcje, które trzeba, czuję się najedzona, nie mam ketonow, a maly ladnie rośnie, to wszystko jest ok. -
Pumpkin wrote:Dziewczyny, w zasadzie większość z Was pisze, że ma ADHDowca w brzuchu, maluchy raczej ruchliwe i mocno kopiące.
A są mamusie, które mają leniuszki w brzuchu?
Zaczęłam się nad tym zastanawiać, bo w sumie Z. wcale nie szaleje jakoś wyjątkowo. W ciągu dnia potrafi kilka godzin się nie odzywać. Nawet kawa jej nie pobudza ani słodycze. Puknie serią kilku, widzę lekko falujący brzuch a później cisza. Mam wrażenie, że była wcześniej bardziej ruchliwa a od kilku dni jakoś mniej się rusza. Za to od kilku dni pojawiło mi się twardnienie brzucha - myślicie, że to może być jakoś połączone?albo takie śpiochy
Pumpkin lubi tę wiadomość
-
Sylwusia100 wrote:Ja nie czuje mocnych ruchów malucha ale każdy lekarz powtarza mi ze to przez łożysko na przedniej ścianie. Kazali cierpliwie czekać.
Z synkiem łożysko na ścianie przedniej
Teraz na ścianie tylnej (wg. połówkowego) -
walleriana wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedź!
Milion mysli na minutę..
Pocieszające na naszym etapie ciąży jest to, że teraz to już z każdym dniem rosną szanse maluchów na przeżycie w razie wczesnego porodu. -
waleriana dobrze robisz, konsultując to jeszcze, daj znać, trzymamy kciuki.
Dea28 daj znac jak z Maluszkami.
Sarcia 123 mnie włosy przestały wypadać jak zaczęłam brac euthyrox.
Pumpkin, ja nie mam porównania, to moja pierwsza ciąża, ale tez maluszek jakos mega nie szaleje, nawet wciągu kilku godz nic nie czuje, a zwłaszcza jak jestem w ruchu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 15:16
Dea28 lubi tę wiadomość
-
Jestem. Dzieciaki tu ważą 1100 i 1000g. Dostaliśmy sterydy na rozwój płuc i zostajemy do jutra po druga dawke no i podejmą decyzje co dalej. Szyjka krótka ale zamknięta.
Kai nie przejmuj sie i tak masz lepsze cukry ode mnie.
Rutelko piękna tabelka.my mamy wstępbie ustalone imiona ale mąż twierdzi że na pewno zmienimyaneta93, MMM2016, kkkaaarrr, marlon, Limerikowo, lu.iza, mizzelka, India9, Kasik2, NiecierpliwaKarolina, Blu, kasia_1988, Rutelka, szynszyl lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDea28 wrote:Jestem. Dzieciaki tu ważą 1100 i 1000g. Dostaliśmy sterydy na rozwój płuc i zostajemy do jutra po druga dawke no i podejmą decyzje co dalej. Szyjka krótka ale zamknięta.
Kai nie przejmuj sie i tak masz lepsze cukry ode mnie.
Rutelko piękna tabelka.my mamy wstępbie ustalone imiona ale mąż twierdzi że na pewno zmienimy