Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
walleriana wrote:Dziewczyny....
wczoraj byłam n wizycie i ginekolog powiedziala mi że mam miekką szyjkę.
Że mam sie oszczedzac... najblizsze usg 3 sierpnia...dopiero.
Strasznie sie przestraszyłam...
na połówkowym w 21 tygodniu szyjka miała 5 cm... i normlanie funkcjonowałam bylam happy bo mowie sobie wszystko ok.
A teraz taka informacja... Czy jest czym sie martwić?
Dała coś na ta szyjkę?
Wiesz jak kaze się oszczędzać to się oszczędzaj...co w ogóle na to ginka dalej powiedziała? -
walleriana wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedź!
Zapisałam sie dziś na wizytę - mam wieczorem.
Plusy prywatnej przychodni ze zapisujesz sie tego samego dnia i jest miejsce. Uf.
Nieplanowany wydatek...ale w sobotę mam wyjazd..prawie 300km w jedna stronę.
Nie moge ryzykować musze wiedzieć jaki jest stan szyjki...
Powiem Wam strasznie sie denerwuje. Ale widze ze czesc z Was tez ma jakies problemy z szyjką a jednak ciąża sie rozwija i wszystko jest dobrze.
Po prostu sie przestraszyłam...wiecie.. przedwczesnym porodem i wogole..
Milion mysli na minutę.. -
Dea28 wrote:Jestem. Dzieciaki tu ważą 1100 i 1000g. Dostaliśmy sterydy na rozwój płuc i zostajemy do jutra po druga dawke no i podejmą decyzje co dalej. Szyjka krótka ale zamknięta.
Kai nie przejmuj sie i tak masz lepsze cukry ode mnie.
Rutelko piękna tabelka.my mamy wstępbie ustalone imiona ale mąż twierdzi że na pewno zmienimy
Kochana pewnie dostaniesz sterydy i puszczą Cię do domciu z synusiami w brzusiu bo po co ich wyciągać wcześniej jak najlepszym inkubatorem dla dzieciaczków jest brzusio mamy!!!
Ale się cieszę!!!
Świetne wieści!
Czyli wychodzi że lekarz źle zmierzyl, pewnie dzidziuś ułożył się tak że nie mógł dokładnie zmierzyć....ufffDea28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyadrenalina wrote:A macie tak ze siedzicie i nic sie nie dzieje, a jak wstawcie to koniecznie od razu do wc bo takie parcie na pęcherz ?
Bardzo często. Wtedy mam wrażenie, że mała się przesuwa podczas wstawania no i przyciskaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 18:53
adrenalina lubi tę wiadomość
-
Tym razem też się nie udało...
Trzymam jednak kciuki za Was wszystkieReni@ lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Anoolka wrote:Ale te 100 gr różnicy to taki problem????
Renia mam nadzieje że długo nie bede.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 19:54
Reni@, Anoolka lubią tę wiadomość
-
Chwilka84 wrote:Czyli różnica wcale nie jest duża:)dlaczego dali Ci juz sterdy,podejrzewaja wczesniejszy poród?Trzymam mocno kciuki za chłopaków i ich dzielna Mamusie:)
MMM decyzja czy do domu czy coWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 19:56
-
Dea kamień z serca, że różnica taka niewielka. Ciekawe jak ten pierwszy lekarz mierzył chłopców ...
Kai ładna waga bobasa
Też byłam dzisiaj na wizycie... tyle wiem, że wyniki badań mam ok, szyjkę w porządku i mały ładnie się rusza. Tak jak Wam pisałam jest spory problem z terminami, ale udało mi się przestawić usg 3 trym na 8.08zawsze to lepiej niż 25.08
I bolą mnie od kilku dni biodra i nogi. Chyba mi się wszystko rozszerza w środku. Mąż sąd śmieje, że zwłaszcza pod wieczór chodzę na kaczuszkaa z parciem na pęcherz mam podobnie
Reni@, Chwilka84, aneta93, Dea28, szynszyl lubią tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:Tym razem też się nie udało...
Trzymam jednak kciuki za Was wszystkie
Miali byc cytuj a znów wcisnelam lubię to
Bardzo mi przykro, trzymam kciuki zeby nastepnym razem sie udaloWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 20:17
-
Dea28 wrote:Jestem. Dzieciaki tu ważą 1100 i 1000g. Dostaliśmy sterydy na rozwój płuc i zostajemy do jutra po druga dawke no i podejmą decyzje co dalej. Szyjka krótka ale zamknięta.
Kai nie przejmuj sie i tak masz lepsze cukry ode mnie.
Rutelko piękna tabelka.my mamy wstępbie ustalone imiona ale mąż twierdzi że na pewno zmienimy
Super! Czyli nerwy były zupełnie niepotrzebneteraz oby wypuścili szybko do domku i odpoczywajcie :-*
Dea28 lubi tę wiadomość
-
Ja też byłam dzisisj na wizycie. Niestety bez usg (tak to już w LM jest). Szkoda, bo małego widziałam ostatnio w maju i już troszkę tęsknię za jego buźką
Ale chociaż u położnej było słuchanie serduszka
Usg trzeciego trymestru mam za dwa tygodnie.
A kiedy zapisujecie się na to "przedporodowe" w okolicy 36 tygodnia? Po skończonym 36 czy chwilę przed? Czy dokładnie w 36? Mam trochę terminów dostępnych i nie wiem co wybrać.Chwilka84, Blu lubią tę wiadomość