Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny! Szalejecie z tym pisaniem, nie nadążam Choć staram się systematycznie czytać
U mnie pokoik już gotowy, mebelki juz są: szafa komoda regał łóżeczko. Jak sie wchodzi do pokoju to tak pusto bo nie ma zasłonek dywanu, tak jakoś pusto. Ale najważniejsze że jest przygotowany, odmalowany itd
Pytanie : PRZEWIJAK macie na łóżeczku, komodzie czy taki oddzielny jak np. są w ikei?
Ja planuje na pierwsze 1-2 mies mieć na łóżeczku, wszystkie kosmetyki itd w pokoju włącznie z kąpaniem bobasa. A później planuje zrobić kącik w łazience z przewijakiem i wanienką.
WÓZEK mamy upatrzony już.
Riko brano Ecco, fajny w dobrej w cenie, polska marka, ładne wykończenie troche w takim materiale żakardowym. Aczkolwiek moja mama ciągle mi powtarza żeby teraz nie kupować...ze to jest za wcześnie. Obydwoje z mężem dziwnie na to reagujemy.. Bo w sumie za chwilę zaczynam 34 tydzien!!
Jak u Was z CISNIENIEM?
ja pije kawę codziennie lub co drugi dzień... Ostatnio miałam 84 na 49. I musze to kontrolować bo , o zgrozo, jak jestem sama w domu i gdyby mi nagle zjechało to żebym wiecie nie zemdlała..nie przewróciła się. Bo już kilka razy w głowie mi się kręciło...
A co do UBRANEK,
to ja mam różnie, cześć jest kupionych, część jest z lumpeksu równiez różne rozmiary nawet takie na dziecko roczne! Ale taka prawda - widzi się ładną rzecz to się ją bierze
A na koniec OBAWY.. Strasznie boje się że urodzę wcześniej.. że Gabi weźmie mnie z zaskoczenia.. Jestem przygotowana na koniec września, ale nie wyobrażam sobie wcześniej...U mnie szyjka ciągle miekka, ale nie skraca się, 33mm. Ale też mam nakaz dużo leżenia..Chociaż nie wiem jak u Was.. ale dla mnie NOC to zmora.. kregosłup i biodra bolą nielitościwie
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
Ja biorę żel do kąpieli zwykly i plyn Lacibios Femina Pregna bo uzywam go całą ciążę. No i octanisept gdybym zowu byla nacinana. Ostatnio zaczelam go stosowac kilka dni po porodzie dopiero po wizycie położnej a znacznie przyspiesza gojenie
NiecierpliwaKarolina, India9, Blu lubią tę wiadomość
-
Walleriana z tym wózkiem to ja bym nie czekala. Zdarza sie ze czas oczekiwania jest nawet do 2 miesiecy. Musialabys sie dowiedziec jak to wyglada w przypadku wybraneho przez Was modelu.
Mnie w 1 ciazy tez mówili zeby za szybko nie kupowac. I co ? W 30 tyg trafilam do szpitala a w domu tylko wozek, lozeczko i nosidełko. Dodatkowy stres tylko. Teraz mam juz w zasadzie wszystko i jestem spokojniejsza
U mnie przewijak bedzie na lozeczku tak dlugo jak bedzie sie sprawdzal. U synka to bylo gdzies do momentu jak zaczął stawac na nozkach. Potem przewijalam na lozku
Ja cisnienia nie mierze ostatnio bo czuje sie ok. Do 16 tyg mialam bole glowy a od tego czasu nic wiec chyba ok. U lekarza xawsze norma. Kawe pije 1 czasami nawet 2Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 08:39
walleriana, MMM2016 lubią tę wiadomość
-
Asia_08 wrote:W szpitalu KTG na spince dochodzi do 70
bez spinki 20. Obok dziewczyna z wczesnymi skurczami porodowymi do 80.
Szyjka 28-31mm. -
Ja przewijak kupuję na łóżeczko. Potem najwyżej go zdejme i będę używać jako podkładki na łóżku. Co do CIŚNIENIA to ja ogólnie mam niskie, a teraz po szpitalu to już w ogóle mi leci, na tyle że czuję kołatanie serca bo znowu puls szaleje. Leki rozkurczowe i magnez mogą obniżać dodatkowo ciśnienie. Ja się cieszę jak mam przynajmniej 90/60. Najgorzej jak to dolne mi spada do ok. 40
-
Ja wczoraj pochodziłam po mieście za prezentami dla chłopaków mojej siostry- mój chrześniak urodzony 15 sierpnia kończy 6 lat, z 21 sierpnia jest 16 latek i z września 18 latek i stwierdzili że robią jedną impreze w niedziele. Może sie jeszcze dotocze a w zasadzie brat mnie weźmie autem bo ja już ledwo sie za kierownicą mieszcze
dobrze że moja siostra ma córke ale z grudnia bo sie troche spłukałam
Anieńka ja kupiłam kosmetyki jak i płyn do prania z Dzidziusia tylko u mnie w mieście ciężko go dostać i zamawiałam wszystko na allegro. Aspirator do noska mam NoseFrida i z tej samej linii sól morską do noska.
Kasik dzięki u mnie są one w nieustannej promocji praktycznie. Na razie mam kupioną jedną paczke, jedną z Dady tych białych i jedną pampersa i będę sobie porównywać które są najlepsze dla mnie i dla dzieci.
ja mam wyprane rozmiar 50 i 56 i pare sztuk 62 najwyżej jak będa potrzebne 62 to bede prać ale jakoś sie nie nastawiam że będą kolosy. koleżanka urodziła miesiąc temu bliźniaki w 36tyg i jeszcze chodzą w 56.
Żabcia Real one ja zostanę mamusią po 6 latach starań
Ja myśle tak po tygodniu wyjść z chłopakami na spacer jak będzie ładna pogoda.
Blu ja jestem spuchnięta od jakiegoś początku lipcaraz mniej raz bardziej ale kostek już dawno nie widziałam
ja biore normalny żel do kąpieli plus do higieny intymnej mam z Dzidziusia
Blu lubi tę wiadomość
-
Asia_08 wrote:W szpitalu KTG na spince dochodzi do 70
bez spinki 20. Obok dziewczyna z wczesnymi skurczami porodowymi do 80.
Szyjka 28-31mm.
Asia, spokojnie. Ja miałam 100 i najgorsze, że prawie ich nie czułam. Dadzą Ci leki i trochę je wyciszą. Najważniejsze, że szyjkę masz długą! -
Ja chyba nic nie biorę z kosmetyków do kąpieli maluszka, bo w szpitalu, w którym chcę rodzić nie kapią dzieci. A też w kwestii samej kąpieli tamtejsze połozne uważają, że w pierwszym okresie życia dziecka najlepsza jest zwykła czysta woda.
A w domu będę używać Dzidziusia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 09:36
Dea28 lubi tę wiadomość
-
Reni@ wrote:Ja biorę żel do kąpieli zwykly i plyn Lacibios Femina Pregna bo uzywam go całą ciążę. No i octanisept gdybym zowu byla nacinana. Ostatnio zaczelam go stosowac kilka dni po porodzie dopiero po wizycie położnej a znacznie przyspiesza gojenie
Reni dzięki za info o Octanisepcienoe wiedziałam, że można go też używać na nacięte krocze!
-
Asia_08 wrote:Dostałam wczoraj kroplówkę z papaweryna, ale bez większych zmian. Od 26 tc biorę luteinę, magnez, nospe.
Szyjka skróciła mi sie z 37 do 28-31 mm w tydzień.
Mnie się skróciła z 30mm do 15mm także rozumiem, że się martwisz. Ale postaraj się troszkę rozluźnić i odstresować, bo to też może pomóc. Dostałaś w szpitalu Dexaven? -
Przyszło łóżeczko! No to dzisiaj składamy
NiecierpliwaKarolina, Pumpkin, szynszyl, Rutelka, lu.iza, Chwilka84, India9, kalika, Sylwia91, Reni@, Blu, MMM2016, Aga85, kkkaaarrr, Sylwusia100, Dea28 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Asia_08 wrote:Nie podawali mi tego leku na rozwój płucek, chyba nie jest tak zle wiec. Obserwują, badają. Niepokoi mnie ten ból podbrzusza.
Dzięki za wsparcie!
Niecierpliwa Karolina- zakładali Tobie pessar i dali ten lek na rozwój płucek?
Dostałam, Dexaven właśnie, od razu po przyjęciu. Z tym, że u mnie były te skurcze 100, szyjka dluga na 15mm i rozwarcie na 2cm. No i też z tego powodu nie założyli mi pessara, bo stwierdzili, że juz nie ma na co
Asia, postaraj się myśleć pozytywnie i odpoczywać. A już patrząc z zupełnie innej strony, nasze dzieciaki już są duże, u Ciebie końcówka 33 tygodnia, więc gdyby coś się wydarzyło to musi być dobrze! Chociaż przy takiej szyjce myślę, że możesz być spokojnaa w szpitalu na pewno będą działać na te skurcze!
Asia_08, MMM2016 lubią tę wiadomość
-
ja biorę taki sam zestaw jak Reni, zwykły żel i lacibios femina pregna. W szpitalu, w którym teoretycznie będę rodzić dają ubranka i chyba nie będę brała z domu, niech nie mają kontaktu zbytnio ze szpitalem.
ogólnie to mam tych na 56 trochę, bo siostrzenica męża, po której mam większość ubranek była wcześniakiem, ale przynajmniej jak szybko wyrośnie to nie będzie mi szkoda
Dziewczyny wczoraj przyszedł termometr Microlife NC150 i ma takie mocne niebieskie światełko, wszystkie tak mają? tak się zastanawiałam czy ono będzie budzić dzieciaczka?
Dzisiaj boli mnie brzuszek lekko ;/ i coś mi się wydaje, że mam bardzo niskie ciśnienie, bo trochę taka apatyczna jestem.
Asiu trzymaj się, musi być dobrze.Blu lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie co fo prania, dziś piorę ostatni kocyk, Body które ostatnio kupiłam i swoje koszule które wezmę do kliniki i stanik do karmienia. A pierzecie moze maskotki ? My mamy juz 4 które dostaliśmy i zastanawiam sie czy ich tez nie uprać. Z tym ze jedna jest taka ze łapki ma gumowe w środku szeleszczącą itd. Prac to czy raczej nie ?
-
nick nieaktualnywalleriana wrote:Dziewczyny! Szalejecie z tym pisaniem, nie nadążam Choć staram się systematycznie czytać
U mnie pokoik już gotowy, mebelki juz są: szafa komoda regał łóżeczko. Jak sie wchodzi do pokoju to tak pusto bo nie ma zasłonek dywanu, tak jakoś pusto. Ale najważniejsze że jest przygotowany, odmalowany itd
Pytanie : PRZEWIJAK macie na łóżeczku, komodzie czy taki oddzielny jak np. są w ikei?
Ja planuje na pierwsze 1-2 mies mieć na łóżeczku, wszystkie kosmetyki itd w pokoju włącznie z kąpaniem bobasa. A później planuje zrobić kącik w łazience z przewijakiem i wanienką.
WÓZEK mamy upatrzony już.
Riko brano Ecco, fajny w dobrej w cenie, polska marka, ładne wykończenie troche w takim materiale żakardowym. Aczkolwiek moja mama ciągle mi powtarza żeby teraz nie kupować...ze to jest za wcześnie. Obydwoje z mężem dziwnie na to reagujemy.. Bo w sumie za chwilę zaczynam 34 tydzien!!
Jak u Was z CISNIENIEM?
ja pije kawę codziennie lub co drugi dzień... Ostatnio miałam 84 na 49. I musze to kontrolować bo , o zgrozo, jak jestem sama w domu i gdyby mi nagle zjechało to żebym wiecie nie zemdlała..nie przewróciła się. Bo już kilka razy w głowie mi się kręciło...
A co do UBRANEK,
to ja mam różnie, cześć jest kupionych, część jest z lumpeksu równiez różne rozmiary nawet takie na dziecko roczne! Ale taka prawda - widzi się ładną rzecz to się ją bierze
A na koniec OBAWY.. Strasznie boje się że urodzę wcześniej.. że Gabi weźmie mnie z zaskoczenia.. Jestem przygotowana na koniec września, ale nie wyobrażam sobie wcześniej...U mnie szyjka ciągle miekka, ale nie skraca się, 33mm. Ale też mam nakaz dużo leżenia..Chociaż nie wiem jak u Was.. ale dla mnie NOC to zmora.. kregosłup i biodra bolą nielitościwie
Ja mam Przewijak ten najprostszy z Ikea.
Co do wózka to może rzeczywiście dowiedz się czy można od dostać od ręki. Ja swój kupiłam w maju i właściwie zakup wózka otworzył zakupy wyprawkowe.
Ja kawy nie piję odkąd wyszedł mi pozytywny test ciążowy, no ale ja mam dość wysokie ciśnienie i wysoki puls więc dodatkowo nie chcę podwyższać. Choć nie powiem brakuje mi już kawy, wypiję sobie po porodzie.
U mnie wszystko już gotowe, kącik dla synka u nas w sypialni, ubranka poprane, cała wyprawka kupiona,torba do szpitala spakowana. I tak mi z tym dobrze. Jestem spokojniejsza i na względny luzie czekam na wrzesień.
Co do terminu porodu, to ja bym wolała urodzić ze 2 tygodnie przed terminem, żeby się nie stresować tym, że synek będzie wielki albo, że się przytruje wodami.
A tak w ogóle dziś zaczęłam 34 tydzień,czyli 33 pełne za mną. ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 10:33
kehlana_miyu, NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, Reni@, Blu, Aga85, walleriana, szynszyl, Dea28 lubią tę wiadomość