WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Żabcia Real one Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl jak to zrobilas ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro na 8 ide do doktorka to bede przynajmniej wiedziec co i jak , bo chwile dluzej posiedze i bol sie nasila nawet samochodem jechac kawalek nie moge ;/

• Kai Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś się kiepsko dzisiaj czuję. Brzuch napięty, plecy bolą. Mały w brzuchu szaleje. A zaraz się muszę zbierać na szkołę rodzenia.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai mnie tez dzisiaj brzuch się napina, postałam chwile w kuchni i juz dał o sobie znac.
    Teraz wstalismy z drzemki i zajadamy sie lodami bakaliowymi, które odkryłam ostatnio w Biedrze (Sympfhonia-polecam, tanie i pyszne).
    Rano byłam zanieść posiew na powtorne badanie.Zobaczymy
    Najwazniejsze, że Mały szaleje.
    Żabcia, z doświadczenia to Ci powiem, że najważniejsze że znaleść dobrego lekarza, który po prostu wie co robi.Nam się udało przy drugim IVF.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na prywatnej wizycie, mały prawie 2.2kg! Ale u tego lekarza zawsze cos zawyżone wszystko jest :p nogi długaśne, az o 2 tyg dłuższe, reszta o kilka dni do tygodnia ale te nogi... niezły przystojniak mi sie szykuje :)

Reni@, Blu, Beattkie, Chwilka84, Kasik2, szynszyl, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, Rutelka, Jutysia, Dea28 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia my sie staraliśmy tylko albo az 5 miesięcy, w koncu pojechaliśmy na narty do Austrii i w dwa dni przed moimi urodzinami poczeliśmy małego :) takze chyba relaks i odstresowanie nam pomogło tak jak to mówią :) poza tym ja sie poczęłam w Niemczech wiec moze dlatego w Polsce nie chciał sie zmajstrować :p

Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w https://www.feedo.pl/wyprzedaz/ znacznie obniżyli ceny zabawek, fotelików samochodowych i akcesoriów typu butelki. Może którejś się jeszcze coś przyda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ja dzisiaj byłam na prywatnej wizycie, mały prawie 2.2kg! Ale u tego lekarza zawsze cos zawyżone wszystko jest :p nogi długaśne, az o 2 tyg dłuższe, reszta o kilka dni do tygodnia ale te nogi... niezły przystojniak mi sie szykuje :)

Super. Gratki:)

lu.iza lubi tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza -to 300g więcej niż przewidywana waga mojej :-) ale moja jest troszeńkę poniżej 50 centyla, a Twój pewnie ok 60, wydaje mi się, że nie jest tak strasznie ;-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi dokladnie 66 centyl, ale jestem przerazona :p ja wiecej niz 3.5 nie urodzie :d jak dojdzie do tej wagi to mu podwine pepowinke na supelek... Hihi :p

Reni@, NiecierpliwaKarolina, Blu, Limerikowo, India9 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia Real one wrote:
    szynszyl jak to zrobilas ? :)

Przede wszystkim stwierdziłam, że muszę się pozbyć moich nadprogramowych kg (ok 10 )przejście na dietę paleo (generalnie 0 zboża, słodyczy, produktów mlecznych itp ) i regularne ćwiczenia (bieg + ćwiczenia dywanowe). Do tego kilka przydatnych suplementów i poszło :D

luiza może wyskoczy szybciej jak tak ładnie rośnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 21:11

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dużo piszecie że nie nadążam czytać.... Ja wczoraj wizyta, jak na razie szyjka bez zmian, wszystko oki, ale mam odpoczywać bo moja ginekolog na urlop 3-tygodniowy ... byłam dzisiaj w pepco i kupiłam śliczny kombinezon jesienny akurat na wyjście ze szpitala... a tak poza tym to strasznie mocno kopie mnie dzidzia mam nadzieję, że dla Was mają te dzieciaszki więcej litości

Reni@, szynszyl, Rutelka, Limerikowo, Blu, India9 lubią tę wiadomość

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Wychodzi dokladnie 66 centyl, ale jestem przerazona :p ja wiecej niz 3.5 nie urodzie :d jak dojdzie do tej wagi to mu podwine pepowinke na supelek... Hihi :p

Mój wg ostatniego usg w ogóle się w siatce nie mieści :-P

lu.iza, Blu, Pumpkin, India9, Chwilka84 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:
    Tak dużo piszecie że nie nadążam czytać.... Ja wczoraj wizyta, jak na razie szyjka bez zmian, wszystko oki, ale mam odpoczywać bo moja ginekolog na urlop 3-tygodniowy ... byłam dzisiaj w pepco i kupiłam śliczny kombinezon jesienny akurat na wyjście ze szpitala... a tak poza tym to strasznie mocno kopie mnie dzidzia mam nadzieję, że dla Was mają te dzieciaszki więcej litości

Tak z ciekawości ile taki kombinezon w pepco kosztuje?

• kalika Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:
    Mój dzisiaj tak mnie kopie, że już zła jestem na niego nawet trochę...

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• picollina Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Tak z ciekawości ile taki kombinezon w pepco kosztuje?
    Tez widzialam te kombinezony i chyba kosztowały 40 zł. Tez mialam kupic ale sa odpinane tylko na 1 nogę, a z doświadczenia wiem ze latwiej ubrac malenstwo gdy rozpina sie na 2nogi

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też kopie, ale każdy jego ruch sprawia mi ogromną radość. Niestety, ale z uwagi na to, że jest owinięty pępowiną (i to nie raz:() to jak tylko jest jakaś cisza w brzuchu to od razu lekka panika, ale poruszam brzuchem, pukam do niego i zawsze odpowiada. W pon wizyta u GIN, ciekawe co mi powie. Liczę że się jeszcze odwinie.
    Jutro jeszcze posiew i mocz, ale internista zasugerował mi, że mam kamienie/piasek na nerce, stąd non stop mam problemy z wynikami moczu.

Gemini i Smyk zamówiony, więc jest dobrze.
    Przeglądam teraz ciuszki i chyba na wyprawkę do szpitala to muszę kupić trochę rzeczy, bo okazało się, że nie mam tego za wiele... Kupujecie roz. 56 czy 62? Ja sporo rzeczy mam kupionych w lumpeksie, ale w sumie tak bez myślenia kupowałam jak znalazłam coś ładnego-niezużytego dla chłopca (rozmiar mam nawet na 2latka) i w przystępnej cenie. A się okazało, że śpiochów i pajacyków, które są na liście do szpitala - nie mam.

Motywujecie, żeby temat ogarnąć wcześniej, gdyby nie Wy to bym do października czekała na pakowanie ;)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 56 prawie nic nie mam, wszystko na 62 kupuje, jak sie maly urodzi mniekszy to sklepy do 21 czynne takze to nie problem, a w szpitalu u nas ubieraja w szpitalne ciucyy takze ja tylko kompletmna wyjscie biore dla malego

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana. Dziś tylko 1 pobudka na siku. Poza tym ze snily mi sie głupoty to noc calkiem całkiem. A myślałam ze przez ta pełnię nie pospie

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Blu Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam troche ciuszków na 56, ok. 10 kompletow. Do szpitala też biore swoje, bo tylko zaraz po porodzie ubierają w szitalne.

Pytanie mam takie, co bierzecie do kapieli do szpitala? Jakies białe jelenie czy normalny żel i tylko plyn do hig. intymnej?

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ