WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • India9 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016, a na połówkowym wszystko było ok?
    Może błąd pomiaru. Pamiętasz jak z Deą było? Do szpitala z chłopakami ją wysłali, a w szpitalu okazało się, że nie ma powodu do paniki.
    Głowa do góry, trzeba myśleć pozytywnie.

Dea28 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia Real one wrote:
    hej dziewczyny , jestem tu nowa , niestety nie jestem w ciazy ale bardzo bym chciala i szukam dziewczyn ktore pomimo dlugiej walki zaszly i zostana lub sa mamusiami ... czy jest takie forum , zeby odszukac kogos z podobnymi problemami i zapytac jak sie udalo ? na forach dla staraczek niestety sa tylko staraczki czy dziewczyny w mojej sytuacji , nie chce sie dolowac i czytac o kolejnych probach testowania i zawodasch chce posluchac kogos komu sie udalo ... mozecie pomoc ?

Żabcia nie wiem czy jest jakiś temat czy forum z radosnymi opisami, zawsze można założyć jakiś nowy wątek :) nawet tutaj są dziewczyny, które starały się długo i się udało :) sama starałam się prawie dwa lata. Myślę, że dużo zależy od tego jaka jest przyczyna niepowodzeń u Ciebie, wtedy jakoś łatwiej poszukać ludzi z podobnymi problemami :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:

I dzisiaj zavzynam 33 tydzien :D jeszcze 4 i zaczynam czyścić fugi w łazience i pić herbatki z liści malin :D

Ile dziennie pije się takich herbatek?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie pytanie z duuużym wyprzedzeniem ;)
    Jak już maluch się pojawi i zaczniemy chodzić na spacerki to smarujemy buźkę kremem z filtrem?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    A takie pytanie z duuużym wyprzedzeniem ;)
    Jak już maluch się pojawi i zaczniemy chodzić na spacerki to smarujemy buźkę kremem z filtrem?

Ja smarowała ochronnym w sztyfcie, żeby dziecko nie miało np uczucia, że skóra go szczypie od wiatru czy mrozu.
    Miałam mustele w sztyfcie.
    Z filtrem używałam tylko w sytuacji gdy dziecko było narażone na słońce.

Ola_Ola lubi tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupiłam kosmetyki momme i tam maja krem na każda pogodę (filtr 25) i krem na zimę tez juz kupilam, juz sie nie moge doczekac tych spacerków :) kusi mnie nawet wyjście z pustym wózkiem haha :p ale chyba zacznę z nim chodzić na zakupy bo nie chce za duzo nosić a chodzić codziennie tez juz coraz ciężej :/

kalika, Ola_Ola lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Duży chłopak to nie problem. Wg lekarza głowa jest ciut większa od jakieś przyjętej normy i mamy sprawdzić u genetyka czy z komorami jest wszystko ok.
    Co do owulacji - była monitorowana. Termin z OM wypada na 5 października a z wczorajszego usg - na 12 września.
    Nie patrzyłam na siatki centylowe.
    U nas tez glowka wieksza o 3-4 tyg wychodzi juz któryś raz. A kość udowa o 1,5 tyg wieksza

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia Real one wrote:
    hej dziewczyny , jestem tu nowa , niestety nie jestem w ciazy ale bardzo bym chciala i szukam dziewczyn ktore pomimo dlugiej walki zaszly i zostana lub sa mamusiami ... czy jest takie forum , zeby odszukac kogos z podobnymi problemami i zapytac jak sie udalo ? na forach dla staraczek niestety sa tylko staraczki czy dziewczyny w mojej sytuacji , nie chce sie dolowac i czytac o kolejnych probach testowania i zawodasch chce posluchac kogos komu sie udalo ... mozecie pomoc ?

Żabcia ja się starałam 1,5 roku i się udało wreszcie! Nie obyło się bez kuracji hormonalnej, ale wreszcie ujrzałam te upragnione 2 kreski na teście ciążowym :) Tobie też się uda, powodzenia.

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia Real one wrote:

Cześć. Ja się starałam prawie 2 lata. Możesz poczytać mój pamiętnik po różowej stronie. Bardzo się dluzylo i nadziei już nie miałam. Przeszłam 2 nieskuteczne inseminacje,w między czasie hsg, mnóstwo badań, monitoringi owulacji i nic. Nasienie męża ok. Tzw. Niepłodność idiopatyczna,czyli nie wiadomo dlaczego nie możemy począć dziecka. W lutym 2016 byłam już zapisaną na pierwszą wizytę w sprawie in vitro, do naprotechnologa i do genetyka. Okazało się,że 1.02. test ciążowy wyszedł pozytywnie. Zaszliśmy naturalnie w 24 cyklu starań,który rzekomo był cyklem bezowulacyjnym.

W czasie starań czytałam wątek Przy nadziei - szczęśliwe historie długich starań. Wątek jest na forum ovufiend. Polecam.

W końcu się uda. Zobaczysz. Trzymam kciuki.

Chwilka84 lubi tę wiadomość

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio na szkole rodzenia położna mówiła ze pierwszy spacer dopiero po 2 tygodniach od wypisu ze szpitala. Troche długo, co nie? Macie jakies inne wytyczne w tym temacie?
    Jason Bourne całkiem spoko, nam sie podobało. Z tym ze wszystkie poprzednie części oglądaliśmy po 5 razy wiec wszystko nam sie składa w jedna całość. Sporo akcji i synek szalał z brzuchu z emocji mamusi ;)

uwo93e3kacedpezy.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia Real one wrote:
    Hej, my się staraliśmy 5 lat. Prócz standardowych procedur typu monitoring owulacji, oprócz tysiąca badań (w tym też genetycznych), kilkunastu cykli stymulacji hormonalnej, mieliśmy za sobą 5 inseminacji i 2 nieudane procedury in vitro. Jak część staraczek mieliśmy stwierdzoną niepłodność idiopatyczną, bo zarówno u mnie (miesiączkowałam regularnie, miałam owulacje i wszystko było ok) jak i u męża wszystko wydawało się być w porządku.
    Zaszliśmy w ciążę właśnie dzięki piątej inseminacji w styczniu br., a w lutym miałam zaczynać brać tabletki przygotowując się do trzeciego in vitro - byliśmy międzyczasie już na kilku wizytach w tej sprawie w klinice i wszystkie potrzebne badania do in vitro mieliśmy już zrobione, aby startować :) Podeszlliśmy do tej inseminacji bez spiny bo z tyłu głowy wiedzieliśmy, że znów startujemy z in vitro więc będzie co ma być.
    Udało się nam i nie mogliśmy wtedy uwierzyć we własne szczęście, a dzisiaj mamy już badania prenatalne III trymestru i skompletowaną wyprawkę dla małego :D

ŻABCIA trzymam więc za Ciebie bardzo mocno kciuki!!! Jak widać, naprawdę są takie dziewczyny, które starały się bardzo długo i bardzo wiele przeszły. Nigdy nie można się poddawać, ale na pewno trzeba zluzować i myśleć pozytywnie :) POWODZENIA!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 12:18

Rutelka, Limerikowo, Chwilka84 lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam z ktg :-)
    Skurcze maks 40, więc nie jest źle. Idziemy leżeć :-)

kehlana_miyu, Rutelka, Blu, Chwilka84, szynszyl lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dzisiaj zamówiłam resztę rzeczy (z apteki termometr bezdotykowy, aspirator elektroniczny, jakieś pierdółki typu octanisept, sól i gaziki i dla siebie koszule do porodu i inne takue do szpitala) i jak to przyjdzie to mam już wszystko i pakuję torby do szpitala :-)

Później już tylko czekanie i jak trzeba będzie to tak jak Blu zacznę czyścić fugi :-P

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wejdę po ostatnie drobiazgi do rossmana i tez zaczynam pakowanie :) u mnie w szkole rodzenia z tego co pamietam położna mowila ze juz w 4 dobie mozna werandowac tak z 3 dni a potem spacer pierwszy maksymalnie pol godziny, oczywiscie zalezy od pogody ale jak bedzie w miarę przystępnie to chyba tak zrobię :)

Anoolka lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że przy takiej jesienno- wiosennej pogodzie można wyjść po tygodniu.
    Ja zacznę werandować po kilku dniach, a potem jak podwozie mi pozwoli będziemy wychodziły na spacerki.

lu.iza lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy juz torby pakujecie ?wow , szybko strasznie ja z corka spakowalam 2 tygodnie przed terminem, teraz tez najszybciej po polowie wrzesnia to ogarne, jedyne co mam zamir zrobic "teraz" tl wszystko wyprac i wyprasowac, tylko czekam na laskawsza plgode bo w deszcz to raczej nic mi niemwyschnie :(

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstawiam codziennie jedna pralkę i faktycznie wszystko srednio schnie. Została mi juz ostatnia na jutro i bede miała poprawne wszystko do 74 :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM 2016 MOJ SYNEK OSTATNIO WYSZEDŁ Z BRZUSZKA I GŁOWY 3 TYGODNIE STARSZY. Kość udowa niecałe dwa tygodnie. Termin wyszedł na 16 września. Lekarz wyjaśnił mi ze tak czasami bywa i dokładnie sprawdził serduszko i przepływy. To że dziecko jest duże nie oznacza to że jest dojrzałe. I nie trzeba ciąży rozwiązywać wcześniej. Będziemy miały małe pulpeciki. Podobno jak młody się zatrzyma na 4 kg do 4200 to będzie dobrze :-)
    Mam tyle pięknych ubranek na 56 że mam nadzieję że chociaż miesiąc pochodzi.

Pumpkin lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poddasze a tam pranie wysycha migiem wiec szybko poszlo. Sarcia ja bede na poczatku wrzesnia pakować. Roznie bywa. Mam nadzieje nie trafic wczesniej do szpitala ale tego nigdy nie wiadomo

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też najpierw będę kilka dni wystawiać małego na taras,a potem rozpoczniemy od krótkich spacerów. Specjalnie męża przydusiłam, aby skończył taras w tym celu ;)

Ja już zaczęłam pakowanie torby, jeszcze dosłownie kilka rzeczy muszę dorzucić i spakować osobno rzeczy dla synka - i będzie koniec :) Do kupienia pozostał mi krem do sutków z medeli i jakaś jedna koszula, bo już 2 mam.

Kończę jutro pranie, została mi ostatnia pralka, potem tylko prasowanie. Pokoik pomalowany, meble skręcone i wywietrzone, wszystko czeka już gotowe :) Na początku września przyjdzie wreszcie mój uszak i będzie komplet :)

U nas pogoda super, świeci słoneczko -aż się wybrałam na dłuższy spacer z psami. umyłam w domu podłogę i za chwilę już była sucha :) Lubię taka pogodę, bo od razu wstępują we mnie siły do życia.

Chyba to kwestia indywidualna jeśli chodzi o termin pakowania - no i kwestia planowanego terminu porodu. Ja bym padła ze stresu, gdyby torba we wrześniu nie była już dawno spakowana. Mamy daleką drogę do szpitala, więc wszystko musi być gotowe w razie czego - poza tym lubię być przygotowana i mieć wszystko dopięte na ostatni guzik na długo przed terminami :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ