Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też kupiłam fridę, chcę kupić katarek, ale na razie się wstrzymałam, bo może wcale nie będzie potrzebny
a z kosmetyków to kupiłam tylko żel do mycia z HIPP, jakby był potrzebny krem to będę używać oleju kokosowego
wczoraj kupiłam termometr, a dzisiaj zamówiłam w końcu rzeczy typu podkłady, nożyczki, szczotki, wkładki itpw końcu coś do przodu ^^
India całkiem fajny filmIndia9 lubi tę wiadomość
-
Anieńka wrote:India a które dokładnie stosujesz te kosmetyki Hippa? Wybaczcie me pytania, ale w końcu pierworódka jestem!
Bo ja chciałam kupić żel do ciala 2w1 + mleczko (czy może oliwka?) i krem do twarzy i ciała - wszystko z jednej firmy.
żel do mycia ciała i włosów z dozownikiem 400 ml
mleczko pielęgnacyjne
Żelu używałam przy synu, a mleczka... nie pamiętamAnieńka lubi tę wiadomość
-
Z praniem też mi się schodzi, mamy tylko jedną stojącą suszarkę, suszymy w mieszkaniu i wiadomo... pranie małej na zmianę z naszym, więc się schodzi zanim to powysycha. Dopiero drugie pranie dzidziusiowe schnie (jeszcze pewnie ze 3) a tu nasz kosz już prawie pełny.
-
Witam po urlopowej przerwie:)
Mam nadzieję, że naładowane akumulatory wystarczą do przyszłego roku:)
Wczoraj byliśmy na wizycie kontrolnej.
Właściwie wszystko jest ok ale głowa syna jest trochę większa od przyjętej średniej (cokolwiek to znaczy).
Ogólnie brzuszek i kość udowa też są większe.
Komory w głowie nie są powiększone ale.......
Mamy jutro skonsultować się z genetykiem.
Ogólnie moja dr prowadząca nastawia mnie na cesarkę.....
Termin porodu (z OM wychodzi 5 października) a z USG wychodzi na 12 września a waga małego na wczoraj z tych wyliczeń to ok 2946 g
Zobaczymy czego dowiemy się na jutrzejszej wizycie...
Pozdrawiam i doczytuję...........Reni@, Blu, szynszyl, Rutelka, aneta93, NiecierpliwaKarolina, kasia_1988, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze nawet nie zaczęłam prania dla małego, pewnie ruszę z nim na początku września... ale też zaczyna do mnie powoli docierać, że to już jednak strasznie mało czasu zostało! Zaczynam dzisiaj 32tc, za 6 tygodni ciąża będzie donoszona 0_0
Blu lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
India, ja wczoraj zaczęłam prasowanie naszej sterty prania, żeby w ogóle mieć gdzie dać wyprane ciuszki małego
Dziś jeszcze trochę powalcze z żelazkiem i nastawiam pierwsze pranie synka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 09:54
India9, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualnyAnieńka wrote:Hejo,
a jaki aspirator/gruche do nosa kupujecie? No i jakie kosmetyki? Ja bardzo chciałam kupić polską firmę np Dzidziuś, ale chyba jednak zdecyduje się na HiPP bo ma najlepszy skład rzekomo.
Zbieram właśnie zamówienie w Gemini i Smyku równocześnie, w zależności od atrakcyjności ceny.
Wczoraj kupiłam wymarzoną kołyskę z pościelą, wanienke ze stelażem i przewijak miękki. Wchodzę ciągle do pokoju Małego i cieszem się tymi drobnymi rzeczami.Już nie mogę się doczekać wózka i mebelków na które czekamy. Wtedy będę już spokojniejsza i zaczne się pakować - podziwiam, że Wy już się spakowałyście, żeby tylko nie zapomnieć co tam w torbie jest!
No i jeszcze mąż musi przemalować pokój, ale to zagonie go w weekend chyba do pracy.
Ja kupiłam aspirator NoseFrida. Z kosmetyków mam dla synka płyn do kąpieli i mycia włosów Hipp oraz oliwkę Hipp. Oprócz tego olej z migdałów. Do ewentualnych podrażnień mam maść linomag zielony oraz maść bepanten. No i oczywiście zapas soli fizjologiczne w ampułkach i spray do nosa też Nosefrida. I właściwie to wszystkie kosmetyki.
No ja wczoraj przed spakowaniem torby rozlożyłam wszystko na łóżku i zrobiłam zdjęcie, żeby właśnie wiedzieć co mam w torbie. Od razu napisałam listę rzeczy, które muszę dopakować w dniu wyjazdu do szpitala i listę włożyłam w kieszeń boczną torby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 09:55
kalika, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
MMM2016 wrote:Witam po urlopowej przerwie:)
Właściwie wszystko jest ok ale głowa syna jest trochę większa od przyjętej średniej (cokolwiek to znaczy).
Termin porodu (z OM wychodzi 5 października) a z USG wychodzi na 12 września a waga małego na wczoraj z tych wyliczeń to ok 2946 g
Pozdrawiam i doczytuję...........
Łoł! Wielki chłop! A dlaczego cc?
Jeżeli wszystko ma troche wieksze niz wynika z terminu to po prostu szybko rośniea sprawdzić dla uspokojenia się nie zaszkodzi
...
Do kapieli tez mam Hippa. Przy córce kupilam też mleczko po kapieli hipp i prawie w ogole nie korzystałam.
Poluje od dluzszego czasu na chusteczki zielone huggies i chyba wycofali jea szkoda bo były bardzo fajne na początek.
-
z praniem jest ciężko, mimo dwóch suszarek, ja robiłam 3 prania (zostały mi śpiworki i kombinezony) ubranek łącznie z rozmiarem 74. teraz drugi raz pranie ubranek w płynie dla dzieciaczków, ale już tylko te do 62 więc myślę, że może w jednym praniu się zmieszczę
ale ostatnio "nasze" pranie i pościele zawiozłam do mamy, wyschły sobie ładnie na dworku a nie to co w mieszkaniu
na szczęście w przyszłym miesiącu kupię suszarkę bębnową
już się cieszę
MMM ładnie dzieciaczek wyprzedził. Trzymam kciuki za wizytę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 10:00
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:Witam:)
Wczoraj na KTG czekałam tylko 1.5 h.
Jedna dziewczyna na wylądowała na IP bo słabe tętno.
Ja mam zamiar kupić elektroniczny aspirator Pingwinosek. Nie wyobrażam sobie podłączyć katarka do mojego odkurzacza; mamy VAXAon tak ciągnie ze wykładzinę odrywa od podłogi.
Z pofobnych powodow nie kupuję katarka. Mamy Rainbow i nie wyobrazam dobie za kazdym raxem wyciagac ciezkiego ryczacego odkurzacza zeby dziecku nosek wyczyscic
U mnie ostatnio skurcze sie uspokoily. Tzn sa ale w malej ilosci. I z tego powodu coraz ciezej mi lezec. 30 wizyta i jak szyjka bedzie normalna to zapytam o odstawienie chociaz luteiny i przejście na bardziej aktywny tryb. Synek idzie do przedszkola i chcialabym chociaz na poczatku go zaprowadzac i odbierac -
nick nieaktualnyAnieńka wrote:India a które dokładnie stosujesz te kosmetyki Hippa? Wybaczcie me pytania, ale w końcu pierworódka jestem!
Bo ja chciałam kupić żel do ciala 2w1 + mleczko (czy może oliwka?) i krem do twarzy i ciała - wszystko z jednej firmy.
Ja mam właśnie żel do ciała 2w1 oraz oliwkę Hipp. I to wszystko. -
nick nieaktualnyMMM2016 wrote:Witam po urlopowej przerwie:)
Pozdrawiam i doczytuję...........
Będzie dobrze, po prostu duży chłopak, albo miałaś wczesną owulację i jest starszy. Mój też na dużą głowę, starszą obwodem od brzuszka i nóżek o tydzień,dwa. Wg miesiączki powinnam urodzić 14.10, wg owulacji 7.10., a wg usg termin wypada na 21.09. Taki duży chłop z niego. U mnie lekarz na razie spokojny. Twierdzi, że w normie,ale duże dziecko. Z resztą mieści się w siatce centylowej tyle tylko, że bliżej 90 a nie 50 centyla.
A jak to jest u Ciebie? Sprawdzalaś na siatkach centylowych?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 10:10
Blu lubi tę wiadomość
-
O kurcze! Prawie 3 kg! Coraz większe te nasze dzieciaki. Dopiero co "chwalilysmy się" kilogramem.
Ktoras z Was pisala,że była na Jasonie Bournie. Fajny film? Polecasz?
W rodzinie mojego męża używają katarka do odkurzacza i jest ok. Te wyciagane ustami mnie obrzydzaja jakoś. -
hej dziewczyny , jestem tu nowa , niestety nie jestem w ciazy ale bardzo bym chciala i szukam dziewczyn ktore pomimo dlugiej walki zaszly i zostana lub sa mamusiami ... czy jest takie forum , zeby odszukac kogos z podobnymi problemami i zapytac jak sie udalo ? na forach dla staraczek niestety sa tylko staraczki czy dziewczyny w mojej sytuacji , nie chce sie dolowac i czytac o kolejnych probach testowania i zawodasch chce posluchac kogos komu sie udalo ... mozecie pomoc ?
-
Rutelka wrote:Będzie dobrze, po prostu duży chłopak, albo miałaś wczesną owulację i jest starszy. Mój też na dużą głowę, starszą obwodem od brzuszka i nóżek o tydzień,dwa. Wg miesiączki powinnam urodzić 14.10, wg owulacji 7.10., a wg usg termin wypada na 21.09. Taki duży chłop z niego. U mnie lekarz na razie spokojny. Twierdzi, że w normie,ale duże dziecko. Z resztą mieści się w siatce centylowej tyle tylko, że bliżej 90 a nie 50 centyla.
A jak to jest u Ciebie? Sprawdzalaś na siatkach centylowych?
Duży chłopak to nie problem. Wg lekarza głowa jest ciut większa od jakieś przyjętej normy i mamy sprawdzić u genetyka czy z komorami jest wszystko ok.
Co do owulacji - była monitorowana. Termin z OM wypada na 5 października a z wczorajszego usg - na 12 września.
Nie patrzyłam na siatki centylowe.
-
nick nieaktualnyEvelle wrote:Ruletko mam pytanie jaki spray do nosa potrzeba? Polec cos a tej soli fizjologicznej ile ampulek zamawiasz?
Ja kupiłam spray do nosa z soli morskiej Nosefrida i wielką pakę 100 ampułek soli f izjologicznej Polpharma 0,9% NaCl po 5ml. Termin ważności do 2019, więc pójdzie.
A ekspertką nie jestem, bo to moje pierwsze dziecko. Sugerowała się opiniami mam, którym ufam. ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 10:46
Evelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMusze Wam powiedzieć, że są dobrzy ludzie na świecie jeszcze.
Siedzę w Ministerstwie Zdrowia.
Musiałam zawieźć zapotrzebowanie na lek z zagranicy. Oczywiście moja wina, że zostałam bez leku.
Cudowna Pani z Kancelarii obdzwonila kogo trzeba, żeby załatwić mi od reki decyzję o refundacji.
Czekam aż ja zniosa
Na ta decyzję czeka się aż 30 dni.MMM2016, India9, szynszyl, Rutelka, kehlana_miyu, Blu, Chwilka84, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Żabcia Real one wrote:hej dziewczyny , jestem tu nowa , niestety nie jestem w ciazy ale bardzo bym chciala i szukam dziewczyn ktore pomimo dlugiej walki zaszly i zostana lub sa mamusiami ... czy jest takie forum , zeby odszukac kogos z podobnymi problemami i zapytac jak sie udalo ? na forach dla staraczek niestety sa tylko staraczki czy dziewczyny w mojej sytuacji , nie chce sie dolowac i czytac o kolejnych probach testowania i zawodasch chce posluchac kogos komu sie udalo ... mozecie pomoc ?
Żabcia, moja koleżanka starała się 19 miesięcy i pykło, teraz jest w 32 tygodniu ciąży