WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl dałaś rade wysiedziec w Kinie bez siku podczas filmu?:)

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe my byliśmy w kinie w niedziele na ostatnim seansie, dobrze wyczułam moment bo teraz szpital wiec pewnie znow pójdziemy po porodzie jak synek troche podrośnie.. Ja wytrzymałam bez siusiu, to tylko 2h ;)

uwo93e3kacedpezy.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czym byłyście dziewczyny?
    Wydaje mi się, że na siedząco łatwiej wytrzymać 2 godz bez siku niż spacerując albo stojąc tyle czasu pod warunkiem, że któraś dałaby radę fizycznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 06:19

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Na nietrzymanie moczu mój gin kazał zawczasu ćwiczyć mięśnie Kegla. Na razie jest ok.

Jutro mam wizytę i przy okazji usg prenatalne III trymestru.

Dziś byłam w laboratorium - wyniki moczu takie sobie, ale morfologia już lepsza więc liczę, że pozwoli odstawić żelazo. Byłam też u diabetologa, choć gin mnie nie wysyłał po krzywej i ... wróciłam z glukometrem. Mam mierzyć 6xdziennie, do tego codziennie mocz do kubeczka i paskami mam mierzyć czy są ketony, no i oczywiście ścisła dietka :/
    Boję się, że od tej diety ubędzie mi kg, a i tak w ciąży za wiele nie przytyłam :(

Współczuję przeżyć z lekarzami. Ja nie chodzę do gina na NFZ, z pracy też nie mam pakietów do LM. Pewnie zdarzają się tam i dobrzy lekarze, no i z właściwym podejściem... jakoś zdecydowałam się od początku, że będę chodzić prywatnie, więc pozwala mi to nabyć śmiałości, aby od gina wymagać. Zawsze mam usg małego, zawsze badanie szyjki na fotelu a potem przez usg, więc jestem spokojniejsza.
    Jolu, czemu dopiero teraz? Kiedy krzywą robiłaś? Współczuję, bo męczę się z tym dziadostwem już od 6 tygodni,Ty przynajmniej będziesz miała krócej. Ja schudlam na początku 3 kg,a teraz od miesiaca nie tyje wcale. Mam tylko 2 kg na plusie od wagi sprzed ciąży, ale ginka mówi, że jesli tylko dzidziuś rośnie, a ja mam prawidłową morfologie, to nie ma się czym przejmować.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na szczęście mój dzieciaczek mnie oszczędza i nie muszę chodzić co chwilę siku :)
    a byliśmy na lidze samobójców :) i mam nadzieję, że jeszcze przed porodem uda mi się pójść raz albo 2 :D

India9, Blu, KKasiaKK, Dea28 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na Jason Bourne, bardzo lubimy filmy z Mattem Daymonem ;)
    No to ja dzis lecę na usg piersi (zobaczymy co tam wymacalam za guzka) a pozniej do szpitala na obserwacje szyjki.. A miałam robić finalne pranie.... Wczoraj na szybko spakowałam torbę do szpitala w razie gdyby maluszkowi jednak sie pospieszyło.

India9, Rutelka, Kai lubią tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,

a jaki aspirator/gruche do nosa kupujecie? No i jakie kosmetyki? Ja bardzo chciałam kupić polską firmę np Dzidziuś, ale chyba jednak zdecyduje się na HiPP bo ma najlepszy skład rzekomo.

Zbieram właśnie zamówienie w Gemini i Smyku równocześnie, w zależności od atrakcyjności ceny.

Wczoraj kupiłam wymarzoną kołyskę z pościelą, wanienke ze stelażem i przewijak miękki. Wchodzę ciągle do pokoju Małego i cieszem się tymi drobnymi rzeczami. :) Już nie mogę się doczekać wózka i mebelków na które czekamy. Wtedy będę już spokojniejsza i zaczne się pakować - podziwiam, że Wy już się spakowałyście, żeby tylko nie zapomnieć co tam w torbie jest! :) No i jeszcze mąż musi przemalować pokój, ale to zagonie go w weekend chyba do pracy.

kehlana_miyu, Blu, szynszyl, Rutelka lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    na szczęście mój dzieciaczek mnie oszczędza i nie muszę chodzić co chwilę siku :)
    a byliśmy na lidze samobójców :) i mam nadzieję, że jeszcze przed porodem uda mi się pójść raz albo 2 :D
    o! Też bym obejrzała :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam dzisiaj maila, że zamówione przeze mnie łóżeczko jest już przygotowywane do wysyłki :) Przewidywany termin dostawy poniedziałek albo wtorek, żeby tylko wyszedł im ten poniedziałek, bo we wtorek oboje z mężem musimy się stawić w pracy.

Wybieram się dzisiaj na wizytę w Luxmedzie. Bez USG, ale przynajmniej dowiem się, ile ja przytyłam :D

A weekend zapowiada się u mnie intensywny, wesele brata z poprawinami. W piątek już manicure, w sobotę makijaż i fryzjer, jeszcze po drodze musimy mojemu mężowi kupić koszulę i mi rajstopy na poprawiny. A tymczasem ja głównie zajęta jestem kurowaniem się z przeziębienia i oglądaniem nosidełek w necie. Mam nadzieję, że mimo to jakoś to wszystko ogarniemy :D

Blu, szynszyl, kalika, Rutelka, diewuszka86, Chwilka84, Dea28 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • India9 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka, ja na pierwsze tygodnie życia kupiłam fridę, a z kosmetyków kupiłam HIPPa, używałam przy synu i były ok. Do twarzy kupiłam mustelę w sztyfcie, bo któraś z tutejszych mam polecałam.
    Dokupię później jeszcze katarek do odkurzacza, bo też się nam sprawdzał

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India a zwykła gruszka nie jest lepsza?
    Nie mogę się przekonać do tych aspiratorów ... ani do tych który używa moich płuc, a tym bardziej tych od odkurzaczy.

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż absolutnie sprzeciwił się zakupowi katarka, przeraża go wizja użycia odkurzacza do czegokolwiek przy małym dziecku :D Muszę popytać wśród znajomych, czy ktoś go używa albo znaleźć jakieś wideo na youtube, może to go przekona, że to jednak bezpieczne urządzenie.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie gruszka to jedno skladowisko zarazków. Ale to moje zdanie ;) u nas sie sprawdzila Frida wiec nie zmieniam. Mam nadzieje ze Ignas bedzie mial katar rownie rzadko jak mial Mikolaj

kalika, Anoolka lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Blu Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Czytam, ale czasu by napisać niewiele :/ pisalyscie jakis czas temu o roznych obawach zwiazanych z porodem i macierzynstwem. Ja najbardziej boje sie ze nie zdążę ze wszystkim, co sobie zaplanowałam :p jutro musze wyprać wózek, zeby go troche odświeżyć i dokupic kilka ostatnich rzeczy. W sumie torbe tez bym juz spakowala, ale boję sie kusić losu ;)

Leon jest ostatnio strasznie aktywny, kiedys mialam wrażenie, ze wyleci mi razem z pęcherzem :P

Na plusie u mnie 10 kg... nawet nie czuje tej wagi, jedyne co zaczyna mi doskwierac to ból bioder w nocy, trudno sie jakos ułożyć.

Aspirator elektroniczny musze tez kupić. Mamy taki do ust, ale jak odsysalismy małą to sami mieliśmy katar. Tego do odkurzacza sie boję :p, a gruszka tez wydaje mi sie mało higieniczna.

I dzisiaj zavzynam 33 tydzien :D jeszcze 4 i zaczynam czyścić fugi w łazience i pić herbatki z liści malin :D

Reni@, Rutelka, Ola_Ola, lu.iza, NiecierpliwaKarolina, kasia_1988, Chwilka84, Dea28 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India a które dokładnie stosujesz te kosmetyki Hippa? Wybaczcie me pytania, ale w końcu pierworódka jestem! :)
    Bo ja chciałam kupić żel do ciala 2w1 + mleczko (czy może oliwka?) i krem do twarzy i ciała - wszystko z jednej firmy.

• kalika Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Hejo,

a jaki aspirator/gruche do nosa kupujecie? No i jakie kosmetyki? Ja bardzo chciałam kupić polską firmę np Dzidziuś, ale chyba jednak zdecyduje się na HiPP bo ma najlepszy skład rzekomo.

Zbieram właśnie zamówienie w Gemini i Smyku równocześnie, w zależności od atrakcyjności ceny.

Kupiłam aspirator NoseFrida, a kosmetyki ekologiczne firmy Momme - mają bardzo dobre, naturalne składy. Cenowo chyba podobnie do Hipp wypadają. Gruszka, podobnie jak dla dziewczyn, jest wg mnie niehigieniczna.
    Ja też kilka rzeczy kupowałam w Smyku, bo albo cena była lepsza, albo w Gemini nie mieli tego asortymentu.

Mnie z rana obudził telefon, że zamówiony 1,5 miesiąca temu wózek już jest w Polsce i lada dzień do mnie dotrze. Cudownie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 09:39

India9, Reni@, Rutelka, Chwilka84, Dea28 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• India9 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    India a zwykła gruszka nie jest lepsza?
    Nie mogę się przekonać do tych aspiratorów ... ani do tych który używa moich płuc, a tym bardziej tych od odkurzaczy.
    Próbowałam działać z gruszką przy synu i nie ma porównania, ale najlepiej samemu się przekonać. Też nie byłam kiedyś do fridy i katarka przekonana, to wszystko z czasem przychodziło

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Wczoraj na KTG czekałam tylko 1.5 h.
    Jedna dziewczyna na wylądowała na IP bo słabe tętno.
    Ja mam zamiar kupić elektroniczny aspirator Pingwinosek. Nie wyobrażam sobie podłączyć katarka do mojego odkurzacza; mamy VAXA :) on tak ciągnie ze wykładzinę odrywa od podłogi.

Rutelka lubi tę wiadomość

• Kasik2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w przyszłym tygodniu w Lidlu będzie promocja na pieluchy. Jeśli któraś z Was planuje korzystać to można zrobić zapas :-) chyba Dea planowała lidlowe z tego co pamiętam

Blu, diewuszka86, Dea28 lubią tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ