Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jola1985 wrote:Na nietrzymanie moczu mój gin kazał zawczasu ćwiczyć mięśnie Kegla. Na razie jest ok.
Jutro mam wizytę i przy okazji usg prenatalne III trymestru.
Dziś byłam w laboratorium - wyniki moczu takie sobie, ale morfologia już lepsza więc liczę, że pozwoli odstawić żelazo. Byłam też u diabetologa, choć gin mnie nie wysyłał po krzywej i ... wróciłam z glukometrem. Mam mierzyć 6xdziennie, do tego codziennie mocz do kubeczka i paskami mam mierzyć czy są ketony, no i oczywiście ścisła dietka
Boję się, że od tej diety ubędzie mi kg, a i tak w ciąży za wiele nie przytyłam
Współczuję przeżyć z lekarzami. Ja nie chodzę do gina na NFZ, z pracy też nie mam pakietów do LM. Pewnie zdarzają się tam i dobrzy lekarze, no i z właściwym podejściem... jakoś zdecydowałam się od początku, że będę chodzić prywatnie, więc pozwala mi to nabyć śmiałości, aby od gina wymagać. Zawsze mam usg małego, zawsze badanie szyjki na fotelu a potem przez usg, więc jestem spokojniejsza. -
My byliśmy na Jason Bourne, bardzo lubimy filmy z Mattem Daymonem
No to ja dzis lecę na usg piersi (zobaczymy co tam wymacalam za guzka) a pozniej do szpitala na obserwacje szyjki.. A miałam robić finalne pranie.... Wczoraj na szybko spakowałam torbę do szpitala w razie gdyby maluszkowi jednak sie pospieszyło.India9, Rutelka, Kai lubią tę wiadomość
-
Hejo,
a jaki aspirator/gruche do nosa kupujecie? No i jakie kosmetyki? Ja bardzo chciałam kupić polską firmę np Dzidziuś, ale chyba jednak zdecyduje się na HiPP bo ma najlepszy skład rzekomo.
Zbieram właśnie zamówienie w Gemini i Smyku równocześnie, w zależności od atrakcyjności ceny.
Wczoraj kupiłam wymarzoną kołyskę z pościelą, wanienke ze stelażem i przewijak miękki. Wchodzę ciągle do pokoju Małego i cieszem się tymi drobnymi rzeczami.Już nie mogę się doczekać wózka i mebelków na które czekamy. Wtedy będę już spokojniejsza i zaczne się pakować - podziwiam, że Wy już się spakowałyście, żeby tylko nie zapomnieć co tam w torbie jest!
No i jeszcze mąż musi przemalować pokój, ale to zagonie go w weekend chyba do pracy.
kehlana_miyu, Blu, szynszyl, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Ja dostałam dzisiaj maila, że zamówione przeze mnie łóżeczko jest już przygotowywane do wysyłki
Przewidywany termin dostawy poniedziałek albo wtorek, żeby tylko wyszedł im ten poniedziałek, bo we wtorek oboje z mężem musimy się stawić w pracy.
Wybieram się dzisiaj na wizytę w Luxmedzie. Bez USG, ale przynajmniej dowiem się, ile ja przytyłam
A weekend zapowiada się u mnie intensywny, wesele brata z poprawinami. W piątek już manicure, w sobotę makijaż i fryzjer, jeszcze po drodze musimy mojemu mężowi kupić koszulę i mi rajstopy na poprawiny. A tymczasem ja głównie zajęta jestem kurowaniem się z przeziębienia i oglądaniem nosidełek w necie. Mam nadzieję, że mimo to jakoś to wszystko ogarniemyBlu, szynszyl, kalika, Rutelka, diewuszka86, Chwilka84, Dea28 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Anieńka, ja na pierwsze tygodnie życia kupiłam fridę, a z kosmetyków kupiłam HIPPa, używałam przy synu i były ok. Do twarzy kupiłam mustelę w sztyfcie, bo któraś z tutejszych mam polecałam.
Dokupię później jeszcze katarek do odkurzacza, bo też się nam sprawdzał -
Mój mąż absolutnie sprzeciwił się zakupowi katarka, przeraża go wizja użycia odkurzacza do czegokolwiek przy małym dziecku
Muszę popytać wśród znajomych, czy ktoś go używa albo znaleźć jakieś wideo na youtube, może to go przekona, że to jednak bezpieczne urządzenie.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Cześć dziewczyny!
Czytam, ale czasu by napisać niewielepisalyscie jakis czas temu o roznych obawach zwiazanych z porodem i macierzynstwem. Ja najbardziej boje sie ze nie zdążę ze wszystkim, co sobie zaplanowałam :p jutro musze wyprać wózek, zeby go troche odświeżyć i dokupic kilka ostatnich rzeczy. W sumie torbe tez bym juz spakowala, ale boję sie kusić losu
Leon jest ostatnio strasznie aktywny, kiedys mialam wrażenie, ze wyleci mi razem z pęcherzem
Na plusie u mnie 10 kg... nawet nie czuje tej wagi, jedyne co zaczyna mi doskwierac to ból bioder w nocy, trudno sie jakos ułożyć.
Aspirator elektroniczny musze tez kupić. Mamy taki do ust, ale jak odsysalismy małą to sami mieliśmy katar. Tego do odkurzacza sie boję :p, a gruszka tez wydaje mi sie mało higieniczna.
I dzisiaj zavzynam 33 tydzienjeszcze 4 i zaczynam czyścić fugi w łazience i pić herbatki z liści malin
Reni@, Rutelka, Ola_Ola, lu.iza, NiecierpliwaKarolina, kasia_1988, Chwilka84, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Anieńka wrote:Hejo,
a jaki aspirator/gruche do nosa kupujecie? No i jakie kosmetyki? Ja bardzo chciałam kupić polską firmę np Dzidziuś, ale chyba jednak zdecyduje się na HiPP bo ma najlepszy skład rzekomo.
Zbieram właśnie zamówienie w Gemini i Smyku równocześnie, w zależności od atrakcyjności ceny.
Kupiłam aspirator NoseFrida, a kosmetyki ekologiczne firmy Momme - mają bardzo dobre, naturalne składy. Cenowo chyba podobnie do Hipp wypadają. Gruszka, podobnie jak dla dziewczyn, jest wg mnie niehigieniczna.
Ja też kilka rzeczy kupowałam w Smyku, bo albo cena była lepsza, albo w Gemini nie mieli tego asortymentu.
Mnie z rana obudził telefon, że zamówiony 1,5 miesiąca temu wózek już jest w Polsce i lada dzień do mnie dotrze. CudownieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 09:39
India9, Reni@, Rutelka, Chwilka84, Dea28 lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Anieńka wrote:India a zwykła gruszka nie jest lepsza?
Nie mogę się przekonać do tych aspiratorów ... ani do tych który używa moich płuc, a tym bardziej tych od odkurzaczy. -
nick nieaktualnyWitam:)
Wczoraj na KTG czekałam tylko 1.5 h.
Jedna dziewczyna na wylądowała na IP bo słabe tętno.
Ja mam zamiar kupić elektroniczny aspirator Pingwinosek. Nie wyobrażam sobie podłączyć katarka do mojego odkurzacza; mamy VAXAon tak ciągnie ze wykładzinę odrywa od podłogi.
Rutelka lubi tę wiadomość