WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • India9 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja na 56 prawie nic nie mam, wszystko na 62 kupuje, jak sie maly urodzi mniekszy to sklepy do 21 czynne takze to nie problem, a w szpitalu u nas ubieraja w szpitalne ciucyy takze ja tylko kompletmna wyjscie biore dla malego
    Trochę w innej sytuacji są mamy, które rodzą w szpitalach, gdzie nie dają szpitalnych ciuszków. Uważam, że jak już wiadomo czy maluszek duży czy średniaczek to można ocenić czy ubranka na 56 cm będą potrzebne.
    Mój ważył 3720 g, ale miał 53 cm i my w 56 ubieraliśmy go przez miesiąc jak nie dłużej.
    Owszem, sklepy są czynne, można dokupić, ale trzeba to jeszcze wyprać, wysuszyć i wyprasować :-)

NiecierpliwaKarolina, Reni@, Blu lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Dziewczyny mam pytanie co fo prania, dziś piorę ostatni kocyk, Body które ostatnio kupiłam i swoje koszule które wezmę do kliniki i stanik do karmienia. A pierzecie moze maskotki ? My mamy juz 4 które dostaliśmy i zastanawiam sie czy ich tez nie uprać. Z tym ze jedna jest taka ze łapki ma gumowe w środku szeleszczącą itd. Prac to czy raczej nie ?

Ja wyprałam wszystkie. Wyobraziłam sobie jak leżały w sklepie/magazynie i się kurzyły i wszystkie wrzuciłam do pralki :-P a jedną mamy taką sówkę z grzechotką i po naciągnieciu sznureczka dodatkowo się trzęsie. Wszystko działa po praniu :-)

adrenalina, India9 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka, brawo! Zasłużyłaś na pochwałę :-)

Rutelka lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też już po wizycie usg. Ola waży 2088g, wszystko jest ok, odwrócona już główką ale lekarz mówi żeby jeszcze się nie nastawiać bo może się odwrócić kilka razy :)

Z nowości: Tydzień temu byłam u rodziców i kupiliśmy pojazd dla córci. Zdecydowaliśmy się na Baby Merc Faster Style, piękny, biało szaro kwiatkowy :)
    Kupiliśmy też bardzo dobry fotelik Cybex, bo będziemy dużo podróżować - rodzice 270km ode mnie :)

A wczoraj zamówiliśmy łóżeczko. Mieliśmy jechać po nie na początku września, ale mąż mówi że chce już. No i dobrze że pojechaliśmy bo okazało się że trzeba czekać 4-5 tygodni :-o Więc łożeczko dopiero koło 20 września. Mam nadzieję żę Dzidzia się nie pospieszy i łóżeczko dotrze do nas przed córką ;)

Przewijak też kupimy taki nakładany na łóżeczko bo mamy małą sypialnię. No i dla mojego kręgosłupa po porodzie będzie najlepszy.

A pranie zaczynam chyba na początku września :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 10:52

diewuszka86, India9, kalika, Rutelka, Reni@, kehlana_miyu, Blu, MMM2016, aneta93, szynszyl, Dea28 lubią tę wiadomość

thgf9n7308r1f84t.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj spałam 10 godz i gdyby nie to ,ż nastawiłam budzik spokojnie mogłabym dłużej , taki jestem spioch i ciekawa jestem jak ja ogarne to życie jak będzie Kuba:)i nocne wstawanie:)
    Przewijak mam na łóżku, zobaczymy jak sie sprawdzi.

Mnie dzisiaj spina sie troche brzuch,wezme nospe, magnez i dla odmiany poleżę:)

Gdzieś czytałam, że do higieny intymnej dobrze jest wziąść ten kosmetyk, który stosowało sie w ciąży i tak planuje zrobic.

NiecierpliwaKarolina, pisałas o Profaimilii??że tam nie kąpią dzieciaczków?własnie nie dopytałam sie, czy wszystko trzeba dla maluszka przywieść, jakie oni tam mają zasady?

Adrenalina, pluszaki najlepiej zdezynfekować, wkladajac w folie i na noc do zamrażarki (tak mówiła perfekcyjna pani domu:))

adrenalina, Blu lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podziwiam Was, że już jesteście tak "wyprawkowo" do przodu. Ja nadal mam tylko trochę ubranek, trochę ostatnio od cioci dostaliśmy rzeczy, kilka ciuszków, taki śpiworek do spania i kocyk. Czekam z niecierpliwością na koniec miesiąca jak już będę na wolnym i zabieram się do roboty. Niemniej jednak namówiłam męża, żebyśmy jeszcze w tym miesiącu kupili łóżeczko, materacyk i pościel. Ja mam zamiar kupić przewijak taki na łóżeczko a potem będzie służył do przewijania np. na łóżku, to też chyba w tym miesiącu. No i może wanienkę jeszcze ogarniemy. To już nie będę aż tak bardzo do tyłu w stosunku do Was :) U mnie sumie termin na koniec października więc mam trochę więcej czasu.

A zmieniając temat, robiłam badania moczu i wyszły mi jakieś liczne szczawiany wapnia :/ Pierwszy raz coś takiego widzę, że mi wyszło. Wizyta dopiero w poniedziałek i nie wiem czy mam się martwić, może któraś miała coś takiego?

A ta w ogóle to już bardzo mi dokucza kręgosłup i biodra, pobolewa spojenie łonowe. Czasami czuję taki nacisk, że mam wrażenie, że mały pcha się do wyjścia.. A tu jeszcze 2 miesiące z okładem..

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Dziewczyny mam pytanie co fo prania, dziś piorę ostatni kocyk, Body które ostatnio kupiłam i swoje koszule które wezmę do kliniki i stanik do karmienia. A pierzecie moze maskotki ? My mamy juz 4 które dostaliśmy i zastanawiam sie czy ich tez nie uprać. Z tym ze jedna jest taka ze łapki ma gumowe w środku szeleszczącą itd. Prac to czy raczej nie ?

Ja mam sporo pluszaków, które leżą spakowane, niektórymi sama się jeszcze bawiłam. Wszystko to co mam zamiar wyciągnąć jak już będzie mały mam zamiar wyprać, w końcu taka maskotka to zbieranina kurzu. Nigdy się z żadną zabawką nic nie stało, te grające czy piszczące nadal działały zawsze. U mnie jedna pralka samych zabawek na pewno pójdzie.

l54t4dr.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:

A zmieniając temat, robiłam badania moczu i wyszły mi jakieś liczne szczawiany wapnia :/ Pierwszy raz coś takiego widzę, że mi wyszło. Wizyta dopiero w poniedziałek i nie wiem czy mam się martwić, może któraś miała coś takiego?

Ja raz kiedys tak miała, to jest chyba piasek, tak mi sie wydaje, trzeba duuuużo pic zeby go wypłukac, bo na kolejnych badanaich juz go nie miałam.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Reni dzięki za info o Octanisepcie :-) noe wiedziałam, że można go też używać na nacięte krocze!
    Oj, tak - bardzo pomaga :-)

NiecierpliwaKarolina, Reni@, Blu lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Octanisept nadaje sie na bliznę po CC ? Bo wzięłam w gemini mała butelkę ze moze sie przyda. Ale bardziej z myślą o pepuszku

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyprałam wszystkie. Wyobraziłam sobie jak leżały w sklepie/magazynie i się kurzyły i wszystkie wrzuciłam do pralki :-P a jedną mamy taką sówkę z grzechotką i po naciągnieciu sznureczka dodatkowo się trzęsie. Wszystko działa po praniu :-)

Mi kolega kiedyś powiedział, że w magazynach najczęściej można spotkać szczury i trzeba uważać bo chodzą po produktach. Myślę że trochę w tym prawdy jest. Nie każda firma ma nowy magazyn...

• India9 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Adrenalina, co do maskotek to jeśli nie są brudne to lepiej spakować w torebkę i zamrozić. Tak nam położne w SR radziły i tez od niejednej mamy już to słyszałam - na zarazki najlepsze.
    Swoją drogą - ja dostałam używanego szczeniaczka uczniaczka i był brudnawy gdzie niegdzie, więc stwierdziłam, że zaryzykuję - wyjęliśmy baterie i cały ten kompakt ns baterie ownięłam w torebki foliowe, okręciłam recepturką i wrzuciłam do pralki na delikatne. Potem szczeniaczek suszył się długo - i po tygodniu odważyliśmy się wsadzić znowu baterie - i działa :-)
    wyszłam z założenia, że jak nie włączymy mokrego, nie będzie spięcia, pies wyschnie i będzie jak nowy. Udało się :-)

Właśnie doczytałam, że Chwilka podobnej rady już udzieliła :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 11:26

ex2b6iyegfxxj3a2.png

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Ja dzisiaj spałam 10 godz i gdyby nie to ,ż nastawiłam budzik spokojnie mogłabym dłużej , taki jestem spioch i ciekawa jestem jak ja ogarne to życie jak będzie Kuba:)i nocne wstawanie:)

NiecierpliwaKarolina, pisałas o Profaimilii??że tam nie kąpią dzieciaczków?własnie nie dopytałam sie, czy wszystko trzeba dla maluszka przywieść, jakie oni tam mają zasady?

Mam to samo :-) czuję, że będę chodzić jak zombiak. Mąż też już przerażony, bo i on lubi pospać i poleniuchować.

Chwilka, dokładnie. Nie kąpią. Chyba, że są jakieś wskazania medyczne. Położne na szkole rodzenia mówiły, żeby wziąć ciuszki (bo swoje to zawsze przyjemniej) - tak ze 3 komplety, czapeczkę cienką bawełnianą, ze 3 pieluszki flanelowe, rożek, ktem do pupy i pampersy. I tyle dla dziecka.

Chwilka84 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    A czy Octanisept nadaje sie na bliznę po CC ? Bo wzięłam w gemini mała butelkę ze moze sie przyda. Ale bardziej z myślą o pepuszku
    Można na ranę po cc, na krocze, pępek i co sobie jeszcze wymyślisz ;) To jest środek odkazajacy i nadaje się na wszelkiego rodzaju rany skóry i błon śluzowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 11:30

Reni@, adrenalina lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Chwilka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karolina za info:)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni dzięki za info o Octanisepcie :-) noe wiedziałam, że można go też używać na nacięte krocze!

Można a nawet trzeba ;) On wogole dobrze działa na gojenie wszelkich ran

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • India9 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Wydaje mi się, ze na każdą ranę będzie się nadawał, ale zapytaj jeszcze lekarza bądź położnej.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Ja raz kiedys tak miała, to jest chyba piasek, tak mi sie wydaje, trzeba duuuużo pic zeby go wypłukac, bo na kolejnych badanaich juz go nie miałam.

Ja chyba ogólnie za mało piję więc jeśli to jest przyczyna to bezwzględnie muszę to zmienić. Dzięki za info.

l54t4dr.png

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:

Mnie wyszły w ostatnim badaniu moczu i pozniej po kilku dniach znowu w szpitalu. Powiedzieli, że mam więcej pić. I tyle :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wyszły w ostatnim badaniu moczu i pozniej po kilku dniach znowu w szpitalu. Powiedzieli, że mam więcej pić. I tyle :-)

Chwilka radzi to samo, to pewnie macie rację dziewczyny :) To idę się napić ;) Dzięki.

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ