WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje kolderki do wozka i do lozecxka z corka sie sprawdzaly wiec teraz tez kupie nowe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Pościel u mnie tez nie byla potrzebna. Do tej pory córka do przykrywania używa albo pieluszki bambusowej albo kocyka jak jest chlodniej. Jedyne co to poszewkę na poduszke zalozylam jak mała miała ok 8 miesięcy. I wlasnie rożek i śpiworki też byly be :) najlepiej poczekac faktycznie i zobaczyć co dziecko lubi :) na siłę i tak sie nic nie wciśnie ;)

Niby tak:) ale jak nie będę miała rozka czy kolderki to skąd będę wiedziała czy dziecko lubi?:) to tak jak że mną i moimi potrzebami jako mama. Moi znajomi, którzy nie mieli niani elektronicznej przychodzą i się śmieją z innych rodziców bo uważają to za zbędny wydatek i ze to głupota, a potem przychodzą znajomi, którzy mieli nianie i mówią, że sobie życia nie wyobrażają bez niej:) a potem wpadają znajomi, którzy mieli kamerę i mate bezdechu i mówią, że każdy rodzic, który kocha swoje dziecko powinien mieć mate, a ja potem patrze na męża jak wariatka i sama nie wiem czego chce. Wiec pożyczyłem nianie, wyprobowałam i okazało się, że muszę ją mieć :)

Reni@, kalika lubią tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wypiorę wszystkie pluszaki, ja sama mam ich pełno bo lubię miśki i co jakiś czas je piorę, bo zbierają kurz :)
    w ogóle to raczej nie uznaje ubrań których nie mogę wyprać :D nawet te na których jest napisane, że nie można, piorę :D i nic się nigdy żadnemu nie stało :)

a dziewczyny jak to właśnie jest z tym rożkiem, bo ja nie mam ani rożka ani otulacza i nie wiem co wybrać i w zasadzie czy ten rożek jest potrzebny?

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:

a dziewczyny jak to właśnie jest z tym rożkiem, bo ja nie mam ani rożka ani otulacza i nie wiem co wybrać i w zasadzie czy ten rożek jest potrzebny?
    Ja tez nie mam, koleżanki mówiły, ze zbedny wydatek, ale zobaczymy jak bedzie Kuba, jak okaże sie ,że potrzebuje to zakupię, a może uda sie w kołderce owinąć?zobaczymy, ale narazie nie kupuje.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi sie brzuchol napina i tak szczypie, wypilam magnez, wzielam 2 nospy ale szału nie ma, tzn to nie boli ale taki dyskomfort czuje. Miałam iśc z mężem na zakupy,ale poszedł sam ja leże.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rożek sie sprawdzil w 100% . Synek mial refluks i dzieki usztywnianemu rozkowi mialam kontrole nad tym zeby lezal na boku. I wogole mam wrazenie ze lubil w nim spac. Jak juz z niego wyrósł bylo lato i spal pod pieluszką lub kocykiem a potem kolderka

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak przyjedzie ktoś kto będzie chciał wziąć dziecko na ręce to jak będziecie podawały? Na poduszce? Ja myślałam o rożku, ale może są inne wygodne sposoby czy dodatki?

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z kolei zapytam o termometr, jaki macie/planujecie?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Ja mam bezdotykowy Rossmax. Jak czytalam opinie to byl ok. Ale prawde mowiac wszystkie te bezdotykowe czasami podaja w ciagu kilku pomiarow rozne temperatury. Teraz dokupilam zwykły elerktroniczny pod pache. W nocy sprawdza sie bezdotykowy a w dzien nie ma problemu zeby chwile dziecku przytrzymac termometr pod paszka

India9 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Microlife Nc100 czy cos takiego na gemini kupilam, no rozek jak najbardziej z usztywnieniem ja sobie bez tego nie wyobrazam zeby ktos dziecko na rece bral z gosci, a tak to przynajmniej wiem ze maly bedzie lezal bezpiecznie i stabilnie i nikt nie bedzie machal dzieckiem na prawo i lewo w dziwnych pozycjach , no i do karmienia to jest tez super sprawa naprawde bardzo wygodne, warto kupic zobacsycie se bedziecie uzywac :)

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    To jak przyjedzie ktoś kto będzie chciał wziąć dziecko na ręce to jak będziecie podawały? Na poduszce? Ja myślałam o rożku, ale może są inne wygodne sposoby czy dodatki?
    Na początku do pierwszego szczepienia nie planuje większych wycieczek, tym bardziej ze zacznie sie pewnie sezon przeziębień.
    Odwiedza mnie najbliżsi, a wszystcy maja doświadczenie z maluszkami,a po drugie nie chce by na początku ktos nosi Małego, na poczatku o niech sie przyzwyczai do Naszych bakterii.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Na początku do pierwszego szczepienia nie planuje większych wycieczek, tym bardziej ze zacznie sie pewnie sezon przeziębień.
    Odwiedza mnie najbliżsi, a wszystcy maja doświadczenie z maluszkami,a po drugie nie chce by na początku ktos nosi Małego, na poczatku o niech sie przyzwyczai do Naszych bakterii.
    Moja koleżanka z tygodniowym malcem objezdzila rodzinę i znajomych :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Moja koleżanka z tygodniowym malcem objezdzila rodzinę i znajomych :/

Hahah można i tak :) my z mężem mamy liczna rodzinę i nawet prababcie jeszcze żyją, wiec nie mam serca takim babuszkom odmówić wzięcia małej na ręce.... Chociaż najchętniej zabiłabym sypialnie deskami, żeby mieć ją tylko dla siebie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 15:01

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:

Sugerując się opiniami, kupiłam bezdotykowy Gess.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Cos mi sie brzuchol napina i tak szczypie, wypilam magnez, wzielam 2 nospy ale szału nie ma, tzn to nie boli ale taki dyskomfort czuje. Miałam iśc z mężem na zakupy,ale poszedł sam ja leże.

Odpoczywaj!

Chwilka84 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Chwilka radzi to samo, to pewnie macie rację dziewczyny :) To idę się napić ;) Dzięki.
    Tylko wody,dziewuszka, pamiętaj ;-P. Dziewczyny,w sierpniu jest zakaz rozpakowywania,ale jestem pewna,że we wrzesniu już któraś urodzi. Tylko ktora? Niecierpliwa Karolina? A może Dea? Z blizniakami to chyba trudno dotrwać do terminu...
    Ja już sama nie wiem, w czym powinno spać dziecko. Boję się wszelkich elementów przy buzi, zeby się nie udusilo. A w takim rozku to bezpiecznie jest?

diewuszka86 lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Odpoczywaj!
    No powiem Wam że dzisiejszy ból brzucha jest na razie rekordowy, tzn nigdy jeszcze tak nie czulam, nie ma dramatu, chodze i w miare normalnie funkcjonuje, ale zdecydowaliśmy z mężem ze torbę spakujemy dzisiaj.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Z doświadczenia wiem, że najlepszy taki po paszkę. Przerabiałam 3 różnych firm bezdotykowe, ale żadnego bym nie poleciła na 100%. Różne pomiary, w krótkich odstępach czasu, a kilka razy nie wykrył temperatury u syna, także.... kwestia gustu ale najlepszy pod pachę jak dla mnie... nigdy mnie nie zawiódł.

India9, Reni@, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Ja tez nie mam, koleżanki mówiły, ze zbedny wydatek, ale zobaczymy jak bedzie Kuba, jak okaże sie ,że potrzebuje to zakupię, a może uda sie w kołderce owinąć?zobaczymy, ale narazie nie kupuje.

U mnie rożek bardzo się przydał, przy obu synach rewelacja. Starszy syn wręcz uwielbiał być otulony ze wszystkich stron (: chyba mu się wydawało, że jeszcze w brzuchu jest, bo jak tylko go rozwinęliśmy to płacz był niemiłosierny (:

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam rożek ze względu ze idzie zima :) nie bedzie lubił rożka to w otulacz go owiane jak nie bedzie lubił to w kocyk jak tez nie polubi to niech śpi jak chce :)

‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ