X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Hej dziewczyny. Porobiło się u mnie.. jestem po wizycie. W 3 tyg szyjka skróciła mi się z 45 mm na niecałe 25 :/ Do tego mam twardnienia brzucha i mocne bóle miesiączkowe, brzuch czasem jak kamień, do tego faktycznie zaczął się obniżać. Dostałam końską dawkę luteiny i magnez na te skurcze. I mam leżeć. Za tydzień kontrola, jak dalej będzie się skracać to mam iść do szpitala. Do końca września muszę co najmniej wytrzymać, bo dla mojego maluszka to jeszcze zdecydowanie za wcześnie :( Eh.. :(

Oj, to leż kobietko i nie przemęczaj się. Trzymam kciuki, żebyś wytrzymała co najmniej do początku października.

diewuszka86 lubi tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka spokojnie leż i odpoczywaj! Będzie dobrze! Ja przecież też w 31 tygodniu trafiłam do szpitala, bo szyjka się nagle skróciła do 15mm i miałam skurcze. Wyleżałam bez kroplówek do ciąży donoszonej. Głowa do góry, wszystko będzie w porządku ;-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj brzuch tez juz sie zaczal obnizac.. jak siedze to opiera sie na udach i po tym jak ciuchy leza to widac :)

Kasik2 lubi tę wiadomość

• marlon Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Hej dziewczyny. Porobiło się u mnie.. jestem po wizycie. W 3 tyg szyjka skróciła mi się z 45 mm na niecałe 25 :/ Do tego mam twardnienia brzucha i mocne bóle miesiączkowe, brzuch czasem jak kamień, do tego faktycznie zaczął się obniżać. Dostałam końską dawkę luteiny i magnez na te skurcze. I mam leżeć. Za tydzień kontrola, jak dalej będzie się skracać to mam iść do szpitala. Do końca września muszę co najmniej wytrzymać, bo dla mojego maluszka to jeszcze zdecydowanie za wcześnie :( Eh.. :(

Głowa do góry! Jestem w podobnej sutuacji i na podobnym etapie.
    Nogi na supeł i będzie dobrze!

A jakie gabaryty ma teraz Twoj Dzidzius?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 21:57

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 nie martw się, ja od 21 tc mam rozwarcie, od tamtej pory mam pessar, a w 29tc trafiłam do szpitala ze skurczami na 90 co 3 minuty około. Głowa do góry! Leżałam kilka dni wstając tylko na siku, teraz już więcej chodzę, ale i tak się mocno oszczędzam. Biorę 3x100 luteiny i 3x80 no-spy dziennie. Od 3 października mam być spokojna w razie czego, chociaż nie wiadomo jak to dalej będzie bo kilka skurczy i będzie po szyjce. Pessar już prawie nie trzyma, ale jestem dobrej myśli! Ty też musisz! Trzymam kciuki <3

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój brzuch od początku ciąży jest bardzo nisko i stąd chyba moje problemy. Jak siedzę to mam go między nogami.. Na usg lekarka wjezdzala na wzgorek lonowy żeby główkę małej zmierzyć.. Każdy jej ruch głową i rączkami przy główce to dla mnie okropny ból :(

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy. Pluję sobie w brodę, że tak długo pracowałam i może przeholowałam.. Cóż, nie odstanie się.. Będę się oszczędzała i mam nadzieję donoszę do tego 37/38 tyg chociaż.

Marlon mały miał 10 dni temu prawie 2 kg, jeszcze za maleńki, chociaż lekarz powiedział, że sobie dałby już radę. Ale już z nim dziś rozmawiałam, że ma jeszcze parę tygodni posiedzieć w środku.

marlon, Reni@, India9 lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na ostatniej wizycie gin powiedziała że skończony 36 tydzień to jest już bezstresowa i bezpieczna granica, chociaż wiadomo że i w 34 tc dzieci świetnie sobie radzą. No i nie zapominajmy o 600 gramowych okruszkach które walczą o życie w inkubatorach a potem wyrastają na zdrowe dzieci :) będzie dobrze!

diewuszka86, Anoolka, mizzelka lubią tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka,współczuję przeżyć, ale spróbuj się nie.denerwować, dla Maleństwa.
    Diewuszka, tak jak dziewczyny piszą, nogi na supel i do góry, dacie radę.
    Ja mam jakiś dzisiaj dzień wewnętrznego niepokoju, mąż zaczął cały tydzień nocki, może dlatego.
    Jutro mamy wizytę,Boże, jak ja się nie mogę doczekać ;-)
    Odebrałam dzisiaj wyniki morfologii i moczu, myślę że nie ma tragedii, wyszły mi paciorkowce w moczu, ale gbs mam +,najdziwniejsze jest to że cała ciążę co miesiąc mam posiew robiony i zawsze czysto a na koniec te paskudny się przyplataly :'(

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka

Nie martw sie wszystko bedzie dobrze ! Ja tez chodze z rozwarciem niewielkim bo na 1 cm od 24 c ale jednak jest, ostaynio tez mi sie szyjka skrocila o 1 cm fakt ze z 4,4 na 3,5 ale jednak prowac zaczela :/ Twoj dzidzius wie ze ma jeszcze siedziec i mamusi nie denerwowac, takze marsz do lozka i odpoczywac !! Oboad na telefon, a eszta niech maz sie zajmie, traz wy jestescie najwazniejsi z malym.

Chwilka84

Kurcze mnie zastanawia skad te cholerne paciorkowce sie przyplatuja w ciazy ??? Ale jak wiesz ze go masz to dadza antybiotyk i bedzie dobrze. Nie martw sie , glowa do gory dziewczyny to juz ostaynia prosta :)

diewuszka86, Chwilka84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarka

Jak sie czujesz , jak u was ? Cos lepiej ? Daj znac. Mam nadzieje ze mimo, tych zlych doswiadczen wszystko zakonczy sie po twojej myśli i nie beda cie wiecej doprowadzac do takiego stanu i wkurzac.

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) no wiem, że tu różne problemy już były i jakoś sobie radziłyście/radzicie, ale to było poza mną a tu nagle bach i taki news.
    Sarcia jasne teraz to już nie ma żartów. Mąż był zadowolony, że do domu wrócił i był obiad, ale da radę sam najwyżej mu podpowiem co i jak. Mam też rodziców i teściów blisko to pewnie coś czasem podrzucą. Oczywiście mam jeszcze milion rzeczy, które chciałam załatwić typu zakupy, pranie, prasowanie, wózek niekupiony eh.. No ale albo coś przez Internet wybierzemy, albo mąż sam wybierze w sklepie, wierzę w jego gust i rozsądek, teraz Kuba najważniejszy.
    Dzięki dziewczyny jesteście kochane od razu mi raźniej :)

Pumpkin, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka

Pewnie ze tak ! Najwazniejsze ze masz wsparcie w bliskich i sie wami zaopiekuja, a maz sobie da rade. Nie przejmuj sie wozkiem czy prasowaniem ja to jestem taka udana ze za 24 dni ide do szpitala a ciucjow poprasowanych tyle co na recepte i sie juz traz tym nie martwie nie mam na to sily to od rana sobie leze i odpoczywam bo mnie znow ciagle boli blizna i podbrzusze no i plecy bo jestem maym sloniatkiem (90kg) nigdy w zyciu tyle nie wazylam o.O

Ale coz najwazniejsze to urodzic zdrowe sliczne maluchy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest tez na maksa goraco nogi mi sie tak poca ze mycie ani psikanie spreyem do stop nic nie daje...nawet w klapkach chodzic nie mlge bo ciagle sa jak bym prosto z basenu wyszla dzis przez to bym prawie upadla ! Do teho obrseki okropne musialam zdjac obraczke :( popijam napar z pokrzywy podobno daje rezultayy na opuchniecia j obrzeki zobaczymy :)

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia123, nie mam pojęcia skąd on mi się pod koniec przyplatal,bardzo uważam na higienę, nie siadam nigdzie w obcych, a nawet u znajomych na toalecie,nie chodzę na basen, a od stycznia nie kochalismy się z mężem, więc nie mam pojęcia skąd to paskudztwo.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuuudowna noc :D
    przeczytałam juz całe forum O.o pooglądałam wszystkie gwiazdy, a Leon ma super trampoline z mojego jelita :D jutro będę wrakiem człowieka hahah ^^

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu mam dzis to samo... obejrzalam na wspolnej i singielke...
    Szczerze to juz troche mam dosc a najgorsze sa noce...

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na wizycie. Oluś waży prawie 3,1 kg. Wymiary ok, co w sumie odpowiadało 37t6d. Główka jest tylko bardzo duża bo na 39t1d, ale uspokajamy się, że nie wszystkie dzieci są mega proporcjonalne, a że oboje z mężem mamy zacięcie naukowe, to z synem nie mogło być inaczej hahahaha. Gin kazał się tym w ogóle nie martwić, więc nie panikujemy.
    Wyprzedza o 2 tygodnie termin z OM - na podstawie wyników usg pojawił się termin 27.09.
    Szyjki u mnie na tym etapie brak, ale prof. powiedział, że w ogóle nie powinnam się tym przejmować, chociaż nie powinnam się przeciążać i szaleć np. z myciem okien, co zamierzałam zrobić w tym tygodniu po zamontowaniu barierek balkonowych :D
    Kolejną wizytę mam w poniedziałek za 2 tygodnie, a w szpitalu mam się stawić 03.10. :) Dobrze, że wszystko jest już dla synka przygotowane, więc mogę spokojnie czekać i cieszyć się z ostatnich 3 tygodni ciąży :) Oby tylko synuś nie chciał przyjśc na świat wcześniej!

India9, Blu, szynszyl, Sylwia91, Reni@, Pumpkin, Rutelka, Chwilka84, kehlana_miyu, Kasik2, diewuszka86, Jutysia, NiecierpliwaKarolina, mizzelka lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola u nas tez Oluś :)

Jola1985, India9, Rutelka lubią tę wiadomość

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Jola u nas tez Oluś :)
    Tylko, że u nas Olaf, a u Was Aleksander :) Ale Oluś to Oluś! :) :) :)

adrenalina, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ