X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciśnienie u położnej w medicoverze 160/100. Chyba mnie nerwy jeszcze trzymają od wczoraj.

• Kai Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to pierwszy poród, więc staram się nastawiać w pierwszej kolejnosci na sn bez znieczulenia, ale z możliwością sn ze znieczuleniem lub cc. Szczerze mówiąc, mam cały czas nadzieję na to, że wszystko odbędzie się szybko i bez komplikacji, a jak będzie naprawdę, tak będzie. Nie chcę się jeszcze tym martwić. Ja nawet nigdy w szpitalu nie leżałam, więc trudno mi to sobie wyobrazić.

Reni@, Rutelka lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, jak najbardziej możesz sobie pozwolić na spokój przed :-) Nikt nie powiedział, że nie będziesz miała lekkiego porodu i tego się trzymaj.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzana sprawa, ratunku...

Mam od rana spora ilosc sluzu mleczno bialy i teraz na papieprze zauwzylam jakas delikatna brunatna powiate !! Co to jest,,. Mam nadzieje ze to tylko jednorazowo 

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

Mam od rana spora ilosc sluzu mleczno bialy i teraz na papieprze zauwzylam jakas delikatna brunatna powiate !! Co to jest,,. Mam nadzieje ze to tylko jednorazowo 

Ja wczoraj mialam jakis ogrom wlasnie białego rzadszego śluzu,ale sie uspokoiło.
    Może to tylko czop, obserwuj jak sie to dalej potoczy, czy się bedzie rozkrecało.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia moze to jednorazowe.
    U mnie nadal goraco i ledwo żyje. Ja tez bylam strasznym zmarzlakiem a teraz to mi caly czas w nocy goraco. Maz przykryty a ja a ja mam okna pootwierane.

Rutelka lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Ciśnienie u położnej w medicoverze 160/100. Chyba mnie nerwy jeszcze trzymają od wczoraj.

Ojoj spore to ciśnienie! Nie pęka Ci głowa przy takim ciśnieniu?
    Ja wczoraj miałam 100/60 i podobno ok.
    Doczytałam już wczorajsze Twoje przeżycia, po prostu nóż się w kieszeni otwiera.. Mam nadzieję, że jednak ułoży się wszystko tak jak powinno, ale stres niepotrzebny masz.

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

Ja od jakiegoś czasu mam zwiększoną produkcję śluzu właśnie mleczno biały, ale do tej pory nie był zabarwiony ani na brunatno ani czerwono. Obserwuj i jak coś to jedź to sprawdź. Na tym etapie wszystko co nas niepokoi jest wystarczającym uzasadnieniem do tego, żeby zobaczył to lekarz.

l54t4dr.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowałam się - moje rzeczy w torbę, rzeczy dla dziecka w walizkę - nie zmieścił mi się szlafrok - Czy Wam też wyszło tego wszystkiego aż tyle????

Sarcia, obserwuj. Na razie tylko poświata, więc ciężko stwierdzić.

szynszyl lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poruszyłyście temat szczepień i porodów.

My na pewno będziemy szczepić, tutaj nie mamy żadnych wątpliwości. Na pewno wszystko co obowiązkowe, a jeśli chodzi o dodatkowe to nie podjęliśmy jeszcze decyzji.

Co do porodu to ja bardzo chcę SN i chciałabym, aby udało się bez zzo. No ale jak nie dam rady to nie będę się upierała i wezmę to znieczulenie. Nigdy nie rodziłam jeszcze więc nie wiem czego się tak naprawdę spodziewać. Nie nastawiam się na ból nie do zniesienia bo przecież kobiety jakoś to wytrzymują a nawet decydują się na drugie dziecko, jak wiele z Was tutaj. Wiem też, że może być bardzo ciężko. Ale cieszę się, bo mąż po szkole rodzenia przekonał się do tego, żeby ze mną być w czasie porodu, i to mi daje duży komfort psychiczny.

A ja sobie leżę i nic nie robię. Jejku to jakaś masakra jak ktoś ma leżeć całą ciążę to podziwiam. Dobrze, że siostra w ciągu dnia wpadnie i odwiedzi mnie.

Co się dzieje z Deą? Coś się długo już nie odzywała.

Miłego dnia dziewczęta.

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, to moja druga ciaza a ja panikuje jak dziecko moze przez to ze w 1 ciazy nie mialam styczności z czopem sluzowym i tymi objawami co teraz :) ale sie nie stresuje bo moja ciaza wg om jest juz na etapie 38 tc (37+2) a wg usg jureo bedize 37 tc (36+0) a ktory termin wybierze moj syn to sie okazaze :) ale na tym etapie juz sie nie martwie jesli by sie urodzil to da sobie rade :)
    -

Ale mimo to stresik jest...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde chyba zaczne tez pakowac torbe do szpitala i jak maz wroci to pojedsiemy do sklepu dokupie gabke, recznik papierowy, nowa szczoteczke do zebow i paste no i jakas wode z dziubkiem. Hmm czy cos jeszcze zapomnialam ???

• Jutysia Ekspertka

Wysłany: 13 września 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    A w ogóle to śniło mi sie dzisiaj ,że weszłam rano na forum i 3 z Was napisały że juz urodziły,jako pierwsza była Justysia (nie wiem dlaczego akurat Ty:)
    Chwilka, nie strasz, bo planuję jeszcze co najmniej miesiąc być w dwupaku ;) Zobaczymy czy córeczka będzie miała taki sam plan :P Mi się śniło, że już ją urodziłam i trzymałam w rożku w różowej czapeczce, a jak spojrzałam na swój brzuch to był totalnie płaski :)

diewuszka, trzymaj się i odpoczywaj a ja trzymam kciuki żeby mały jeszcze trochę w brzuchu posiedział :)

pielęgniarka, wysokie to ciśnienie, mam nadzieję że nie utrzymuje się cały czas, bo może to być niebezpieczne, tym bardziej w taką pogodę :/

diewuszka86 lubi tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Dziewczyny, czy jest sens robić usg 3d/4d w 35 i 1 d?
    Bo nie mam takiego ładnego pamiątkowego zdjęcia.
    Zawsze odwracał się pleckami. Koszt 250 zł dlatego się zastanawiam

A moze chcesz namiar na to za 150 zeta w starej miłosnej? Koles spoko. Zdjecia dobrej jakosci i filmik tez robi.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Spakowałam się - moje rzeczy w torbę, rzeczy dla dziecka w walizkę - nie zmieścił mi się szlafrok - Czy Wam też wyszło tego wszystkiego aż tyle????

Tak, ja też mam masę rzeczy, walizka dla mnie i torba dla małego.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie badania zalecili wam lekarze, bo ja swojej nie mogę rozszyfrować.
    Mam: WR, morfologia, mocz, tsh, antygen HCV?, HBSAG?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakiej wielkości macie walizki? Ja uszykowałam taką na bagaż podręczny.
    Czyli co, nie mam szans się w niej pomieścić skoro piszecie że tyle tego wychodzi :-)

klz9zbmhugl0l61p.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja praktycznie nic nie musze miec a wyszła mi walizka - bagaz podreczny + torba taka do przewijania i jestem na styk. Nie wiem jak Wy sie pakujecie biorac kosmetyki, reczniki i podkłady, etc...

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę wszystko zabrać ze sobą. A walizka jest średniej wielkości, torba podręczna.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taką torbę od bagażu podręcznego i nie zmieściłam wszystkiego, choć dla dziecka prawie nic nie muszę mieć, pieluszki szlafrok woda itp pójdą do jakiejś mniejszej torby.

Mi jeszcze lekarz nie zalecił powtórzenia badań z pierwszego trymestru, może na wizycie w poniedziałek, to już będzie 38 tydzień :)

u mnie dużo mlecznego śluzu, póki co nie zauważyłam żadnych dodatków kolorystycznych.

pielęgniarko nie mam pojęcia jak się czujesz z wysokim ciśnieniem, ale mam nadzieje, że jakoś trochę zejdzie i będzie Ci lepiej.

sarcia ja kupiłam jeszcze sobie klapki pod prysznic i kapcie takie "na raz" i do kosza :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ