Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dla mnie to pierwszy poród, więc staram się nastawiać w pierwszej kolejnosci na sn bez znieczulenia, ale z możliwością sn ze znieczuleniem lub cc. Szczerze mówiąc, mam cały czas nadzieję na to, że wszystko odbędzie się szybko i bez komplikacji, a jak będzie naprawdę, tak będzie. Nie chcę się jeszcze tym martwić. Ja nawet nigdy w szpitalu nie leżałam, więc trudno mi to sobie wyobrazić.
Reni@, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:Podejrzana sprawa, ratunku...
Mam od rana spora ilosc sluzu mleczno bialy i teraz na papieprze zauwzylam jakas delikatna brunatna powiate !! Co to jest,,. Mam nadzieje ze to tylko jednorazowo
Ja wczoraj mialam jakis ogrom wlasnie białego rzadszego śluzu,ale sie uspokoiło.
Może to tylko czop, obserwuj jak sie to dalej potoczy, czy się bedzie rozkrecało. -
pielegniarka_w_mundurze wrote:Ciśnienie u położnej w medicoverze 160/100. Chyba mnie nerwy jeszcze trzymają od wczoraj.
Ojoj spore to ciśnienie! Nie pęka Ci głowa przy takim ciśnieniu?
Ja wczoraj miałam 100/60 i podobno ok.
Doczytałam już wczorajsze Twoje przeżycia, po prostu nóż się w kieszeni otwiera.. Mam nadzieję, że jednak ułoży się wszystko tak jak powinno, ale stres niepotrzebny masz. -
sarcia123 wrote:Podejrzana sprawa, ratunku...
Mam od rana spora ilosc sluzu mleczno bialy i teraz na papieprze zauwzylam jakas delikatna brunatna powiate !! Co to jest,,. Mam nadzieje ze to tylko jednorazowo
Ja od jakiegoś czasu mam zwiększoną produkcję śluzu właśnie mleczno biały, ale do tej pory nie był zabarwiony ani na brunatno ani czerwono. Obserwuj i jak coś to jedź to sprawdź. Na tym etapie wszystko co nas niepokoi jest wystarczającym uzasadnieniem do tego, żeby zobaczył to lekarz. -
Poruszyłyście temat szczepień i porodów.
My na pewno będziemy szczepić, tutaj nie mamy żadnych wątpliwości. Na pewno wszystko co obowiązkowe, a jeśli chodzi o dodatkowe to nie podjęliśmy jeszcze decyzji.
Co do porodu to ja bardzo chcę SN i chciałabym, aby udało się bez zzo. No ale jak nie dam rady to nie będę się upierała i wezmę to znieczulenie. Nigdy nie rodziłam jeszcze więc nie wiem czego się tak naprawdę spodziewać. Nie nastawiam się na ból nie do zniesienia bo przecież kobiety jakoś to wytrzymują a nawet decydują się na drugie dziecko, jak wiele z Was tutaj. Wiem też, że może być bardzo ciężko. Ale cieszę się, bo mąż po szkole rodzenia przekonał się do tego, żeby ze mną być w czasie porodu, i to mi daje duży komfort psychiczny.
A ja sobie leżę i nic nie robię. Jejku to jakaś masakra jak ktoś ma leżeć całą ciążę to podziwiam. Dobrze, że siostra w ciągu dnia wpadnie i odwiedzi mnie.
Co się dzieje z Deą? Coś się długo już nie odzywała.
Miłego dnia dziewczęta.
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny, to moja druga ciaza a ja panikuje jak dziecko moze przez to ze w 1 ciazy nie mialam styczności z czopem sluzowym i tymi objawami co teraz
ale sie nie stresuje bo moja ciaza wg om jest juz na etapie 38 tc (37+2) a wg usg jureo bedize 37 tc (36+0) a ktory termin wybierze moj syn to sie okazaze
ale na tym etapie juz sie nie martwie jesli by sie urodzil to da sobie rade
-
Ale mimo to stresik jest... -
nick nieaktualny
-
Chwilka84 wrote:A w ogóle to śniło mi sie dzisiaj ,że weszłam rano na forum i 3 z Was napisały że juz urodziły,jako pierwsza była Justysia (nie wiem dlaczego akurat Ty:)
Zobaczymy czy córeczka będzie miała taki sam plan
Mi się śniło, że już ją urodziłam i trzymałam w rożku w różowej czapeczce, a jak spojrzałam na swój brzuch to był totalnie płaski
diewuszka, trzymaj się i odpoczywaj a ja trzymam kciuki żeby mały jeszcze trochę w brzuchu posiedział
pielęgniarka, wysokie to ciśnienie, mam nadzieję że nie utrzymuje się cały czas, bo może to być niebezpieczne, tym bardziej w taką pogodędiewuszka86 lubi tę wiadomość
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:Dziewczyny, czy jest sens robić usg 3d/4d w 35 i 1 d?
Bo nie mam takiego ładnego pamiątkowego zdjęcia.
Zawsze odwracał się pleckami. Koszt 250 zł dlatego się zastanawiam
A moze chcesz namiar na to za 150 zeta w starej miłosnej? Koles spoko. Zdjecia dobrej jakosci i filmik tez robi.
-
ja mam taką torbę od bagażu podręcznego i nie zmieściłam wszystkiego, choć dla dziecka prawie nic nie muszę mieć, pieluszki szlafrok woda itp pójdą do jakiejś mniejszej torby.
Mi jeszcze lekarz nie zalecił powtórzenia badań z pierwszego trymestru, może na wizycie w poniedziałek, to już będzie 38 tydzień
u mnie dużo mlecznego śluzu, póki co nie zauważyłam żadnych dodatków kolorystycznych.
pielęgniarko nie mam pojęcia jak się czujesz z wysokim ciśnieniem, ale mam nadzieje, że jakoś trochę zejdzie i będzie Ci lepiej.
sarcia ja kupiłam jeszcze sobie klapki pod prysznic i kapcie takie "na raz" i do kosza