X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marlon Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Dziewczyny czy ktoras ostatnio pisała ze wykupiła poród w medicoverze? Probowalam znaleźć ale mi nie wyszło.
    Porody.medicover. pl

A teraz jest promo jak wejdziesz na ich fejsa, bo 21 dni na oiomie dla noworodkow w razie potrzeby jest w cenie porodu :)

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Ja mam cały czas od wczoraj brzuch twardy. Nic mnie nie boli. Czy to normalne ?
    Wydaje mi się, że tak. Mi też bardzo twardnieje, szczególnie jak chodzę. Mnie zaczęły też jakieś skurcze męczyć...

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza, nie zazdroszczę. Ja w 30 tc przeżyłam remont pokoju - malowanie i bałagan, bo wszystko było wyniesione i poupychane po mieszkaniu i mimo tego, ze trwało to 3 dni i w dodatku to nie ja pracowałam tylko mąż ze szwagrem to i tak ciężko mi było to przeżyć.
    I nie tak dawno mieliśmy jeszcze remont balkonu - nie lubię takich akcji...

KKasiaKK lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza wrote:
    Trzymam kciuki za Asie, mam nadzieje,ze nie sa juz jej potrzebne, bo ma dzidzie ze soba.

Sarcia, tez bym jeszcze poczekala w domu.

Mega stresa mam, nie dosc,ze teoretycznie w kazdej chwili moze sie zaczac u mnie porod, to zaraz czeka nas pakowanie i wyprowadzka i sprzatanie nowego mieszkania itd. jak ja to przezyje..?
    Witaj w klubie. Ja się przeprowadzam za 10 dni. Na razie do teściów :-(. A jednocześnie zalatwiamy sprawy z kupnem mieszkania. I w tym wszystkim ja,z ciuszkami dla dziecka w pudlach, z rozgrzebana i przerzucana z kąta w kąt torba... i to wszystko przez glupiego dewelopera. Staram się nie myśleć za dużo o porodzie, a z drugiej strony chcę się już przygotowywać, żeby mnie to w koncu nie zaskoczyło. Codziennie powtarzam sobie: "spokojnie... zrob sobie dziś to i tamto, zawsze to kroczek do przodu". Wczoraj zamowilam łóżeczko. :-)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was może kupiła wózek recaro?
    My się chyba zdecydujemy na taki:

http://mamokupmi.pl/index.php?route=product/product&product_id=1015&gclid=CMay5L-hls8CFeLacgod_cQC1A

Opcja 3w1 razem z gondolą i fotelikiem.

A może któraś mama używała przy pierwszym dziecku?
    Do poniedziałku mamy czas, żeby się zdecydować więc jakby co to będę wdzięczna za każdą opinię.

l54t4dr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon wykupywalas już u nich pakiet?

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Marlon wykupywalas już u nich pakiet?

Tak. Jestem po wizycie orientacyjnej z dr Kurowska.

27.09 mam anestezjologa, neonatologa i pierwsze ktg.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka - ja niestety nie pomogę odnośnie wózka, ale ładny jest :-)

diewuszka86 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Sarcia, ja mam ból okresowy i kłucie w szyjce non stop od kilku dni. Lekarz stwierdził, że to normalne. Macica pracuje. Póki nie ma skurczów, krwawienia, wód nie jechać. I też polecał ciepłą (nie gorącą) kąpiel.
    U mnie to samo, bardzo silny ból jakby okresowy i kłucia od dobrych kilku dni. W nocy i nad ranem są tak silne, że nie mogę spać. Pytałam się specjalnie o to w poniedziałek na wizycie mojego gina i powiedział, że to zupełnie normalne, bo macica powoli szykuje się do porodu, a dziecko jest duże i też ciąży swoje, stąd takie dolegliwości. Mój powiedział, aby nie brać nospy, tylko najpierw wskakiwać pod prysznic albo do wanny, a wtedy faktycznie trochę przechodzi. Dlatego ja się tym jakoś specjalnie nie przejmuję i nie panikuję, szczególnie, gdy nie pojawia się czop, ani krew, nie lecą wody płodowe ;) Stres szkodzi maluszkom, więc staram się podchodzić do tego bardziej na luzie i po prostu obserwować.

ex2bwn15260327bu.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, myślę, że istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że gdybyś pojechała to i tak by Cię odesłali do domu jak to w polskim szpitalu :-/
    ale calkowicie rozumiem, że się niepokoisz. Też się martwiłam dlatego zapytałam lekarza. Wiem, że można też skorzystać z nospy i magnezu. Z tym, że ja mam już nie stosować. Więc się męczę z tym upierdliwym uczuciem :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    U mnie to samo, bardzo silny ból jakby okresowy i kłucia od dobrych kilku dni. W nocy i nad ranem są tak silne, że nie mogę spać. Pytałam się specjalnie o to w poniedziałek na wizycie mojego gina i powiedział, że to zupełnie normalne, bo macica powoli szykuje się do porodu, a dziecko jest duże i też ciąży swoje, stąd takie dolegliwości. Mój powiedział, aby nie brać nospy, tylko najpierw wskakiwać pod prysznic albo do wanny, a wtedy faktycznie trochę przechodzi. Dlatego ja się tym jakoś specjalnie nie przejmuję i nie panikuję, szczególnie, gdy nie pojawia się czop, ani krew, nie lecą wody płodowe ;) Stres szkodzi maluszkom, więc staram się podchodzić do tego bardziej na luzie i po prostu obserwować.

Dokładnie to samo powiedział mój gin :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Tak. Jestem po wizycie orientacyjnej z dr Kurowska.

27.09 mam anestezjologa, neonatologa i pierwsze ktg.
    To my po niedzieli pojedziemy do nich. Mam nadzieję, ze nie jest za późno bo ja trochę wcześniej mam termin niż Ty, ale dopiero teraz się zdecydowaliśmy.

Reni@ lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    To my po niedzieli pojedziemy do nich. Mam nadzieję, ze nie jest za późno bo ja trochę wcześniej mam termin niż Ty, ale dopiero teraz się zdecydowaliśmy.
    Mysle, ze nie bedzie problemu :)
    My zdecydowalismy sie na pokoj rodzinny, tak, zeby moj M. Był ze mna caly czas i na spokojnie mial lozko i jedzenie :)
    Ale dopiero tego 27 wrzesnia poznam polozne i zobacze co jak.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Przespalam się trochę. Obudziłam się i ciśnienie 106/70 czyli już normalnie jak dla mne, a za to puls 116!! Po czym? Po spaniu?! Masakra mam wrażenie ze mi serce wystrzeli zaraz.

Dalej cisza od dziewczyn ze szpitala? :(

Mi też lekarz mówi że bóle jak na @ są normalne dopóki nie towarzyszą im regularne skurcze także myślę że na tym etapie trzeba się z nimi pogodzić :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia ja bym pojechała chociażby po to, żeby być spokojną :) jesteś po cc, wiec tez trzeba bardziej uważać na wszelkie bóle.
    Jeśli okaże się, że to nic strasznego to możesz się wypisać na własne żądanie :)

Pielęgniarka ile badań! Dobrze się wami tam zajmują :)

Ja od rana sprzątam... nie mam siły ale trzeba..
    ten mój poszedł spać z córką, a ja nie odpuszczam bo juz raczej nie trafi mi się taki weekend, że i sb i nd będzie w domu...
    Córa tylko wstaje i odsyłamy ją do mojej mamy i dopiero się zacznie sprzątanie :p jak go przegonie, to będzie żałował, że ma wolny weekend :D

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Pielęgniarka!

Jak Ci się podoba ktg o 5 rano? Hehe u mnie w szpitalu też tak rano robią. Porażka...

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy syna 3kg i 54cm szczęścia :)
    Siłami natury od 10:13 jest z nami.

marlon, Sylwia91, Kasik2, diewuszka86, Sylwia_i_Niki, mizzelka, Blu, India9, NiecierpliwaKarolina, lu.iza, Ibiza, Anieńka, Reni@, Jola1985, Sylwusia100, Pumpkin, pielegniarka_w_mundurze, MMM2016, Evelle, adrenalina, Rutelka, Amc, a.badziak, Jutysia, KKasiaKK, aneta93, kkkaaarrr, Chwilka84, kasia_1988, Aga85, Sunshine89, szynszyl, Kai, Anoolka, kalika lubią tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:

Gratulacje!!!!!!
    Bardzo sie ciesze!!!!!

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Aaaaaa!!! :D Gratulacje! :D <3 dużo zdrówka dla Was!

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale numer :-) Asia gratulacje!!! :-)

klz9zbmhugl0l61p.png
‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ