Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwusia100 wrote:Dziewczyny czy ktoras ostatnio pisała ze wykupiła poród w medicoverze? Probowalam znaleźć ale mi nie wyszło.
A teraz jest promo jak wejdziesz na ich fejsa, bo 21 dni na oiomie dla noworodkow w razie potrzeby jest w cenie porodu -
Ibiza, nie zazdroszczę. Ja w 30 tc przeżyłam remont pokoju - malowanie i bałagan, bo wszystko było wyniesione i poupychane po mieszkaniu i mimo tego, ze trwało to 3 dni i w dodatku to nie ja pracowałam tylko mąż ze szwagrem to i tak ciężko mi było to przeżyć.
I nie tak dawno mieliśmy jeszcze remont balkonu - nie lubię takich akcji...KKasiaKK lubi tę wiadomość
-
Ibiza wrote:Trzymam kciuki za Asie, mam nadzieje,ze nie sa juz jej potrzebne, bo ma dzidzie ze soba.
Sarcia, tez bym jeszcze poczekala w domu.
Mega stresa mam, nie dosc,ze teoretycznie w kazdej chwili moze sie zaczac u mnie porod, to zaraz czeka nas pakowanie i wyprowadzka i sprzatanie nowego mieszkania itd. jak ja to przezyje..?. A jednocześnie zalatwiamy sprawy z kupnem mieszkania. I w tym wszystkim ja,z ciuszkami dla dziecka w pudlach, z rozgrzebana i przerzucana z kąta w kąt torba... i to wszystko przez glupiego dewelopera. Staram się nie myśleć za dużo o porodzie, a z drugiej strony chcę się już przygotowywać, żeby mnie to w koncu nie zaskoczyło. Codziennie powtarzam sobie: "spokojnie... zrob sobie dziś to i tamto, zawsze to kroczek do przodu". Wczoraj zamowilam łóżeczko.
-
Dziewczyny czy któraś z Was może kupiła wózek recaro?
My się chyba zdecydujemy na taki:
http://mamokupmi.pl/index.php?route=product/product&product_id=1015&gclid=CMay5L-hls8CFeLacgod_cQC1A
Opcja 3w1 razem z gondolą i fotelikiem.
A może któraś mama używała przy pierwszym dziecku?
Do poniedziałku mamy czas, żeby się zdecydować więc jakby co to będę wdzięczna za każdą opinię. -
NiecierpliwaKarolina wrote:Sarcia, ja mam ból okresowy i kłucie w szyjce non stop od kilku dni. Lekarz stwierdził, że to normalne. Macica pracuje. Póki nie ma skurczów, krwawienia, wód nie jechać. I też polecał ciepłą (nie gorącą) kąpiel.
Stres szkodzi maluszkom, więc staram się podchodzić do tego bardziej na luzie i po prostu obserwować.
-
Sarcia, myślę, że istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że gdybyś pojechała to i tak by Cię odesłali do domu jak to w polskim szpitalu
ale calkowicie rozumiem, że się niepokoisz. Też się martwiłam dlatego zapytałam lekarza. Wiem, że można też skorzystać z nospy i magnezu. Z tym, że ja mam już nie stosować. Więc się męczę z tym upierdliwym uczuciem -
Jola1985 wrote:U mnie to samo, bardzo silny ból jakby okresowy i kłucia od dobrych kilku dni. W nocy i nad ranem są tak silne, że nie mogę spać. Pytałam się specjalnie o to w poniedziałek na wizycie mojego gina i powiedział, że to zupełnie normalne, bo macica powoli szykuje się do porodu, a dziecko jest duże i też ciąży swoje, stąd takie dolegliwości. Mój powiedział, aby nie brać nospy, tylko najpierw wskakiwać pod prysznic albo do wanny, a wtedy faktycznie trochę przechodzi. Dlatego ja się tym jakoś specjalnie nie przejmuję i nie panikuję, szczególnie, gdy nie pojawia się czop, ani krew, nie lecą wody płodowe
Stres szkodzi maluszkom, więc staram się podchodzić do tego bardziej na luzie i po prostu obserwować.
Dokładnie to samo powiedział mój gin -
marlon wrote:Tak. Jestem po wizycie orientacyjnej z dr Kurowska.
27.09 mam anestezjologa, neonatologa i pierwsze ktg.Reni@ lubi tę wiadomość
-
Sylwusia100 wrote:To my po niedzieli pojedziemy do nich. Mam nadzieję, ze nie jest za późno bo ja trochę wcześniej mam termin niż Ty, ale dopiero teraz się zdecydowaliśmy.
My zdecydowalismy sie na pokoj rodzinny, tak, zeby moj M. Był ze mna caly czas i na spokojnie mial lozko i jedzenie
Ale dopiero tego 27 wrzesnia poznam polozne i zobacze co jak. -
Wiecie co? Przespalam się trochę. Obudziłam się i ciśnienie 106/70 czyli już normalnie jak dla mne, a za to puls 116!! Po czym? Po spaniu?! Masakra mam wrażenie ze mi serce wystrzeli zaraz.
Dalej cisza od dziewczyn ze szpitala?
Mi też lekarz mówi że bóle jak na @ są normalne dopóki nie towarzyszą im regularne skurcze także myślę że na tym etapie trzeba się z nimi pogodzić -
sarcia ja bym pojechała chociażby po to, żeby być spokojną
jesteś po cc, wiec tez trzeba bardziej uważać na wszelkie bóle.
Jeśli okaże się, że to nic strasznego to możesz się wypisać na własne żądanie
Pielęgniarka ile badań! Dobrze się wami tam zajmują
Ja od rana sprzątam... nie mam siły ale trzeba..
ten mój poszedł spać z córką, a ja nie odpuszczam bo juz raczej nie trafi mi się taki weekend, że i sb i nd będzie w domu...
Córa tylko wstaje i odsyłamy ją do mojej mamy i dopiero się zacznie sprzątanie :p jak go przegonie, to będzie żałował, że ma wolny weekend -
Mamy syna 3kg i 54cm szczęścia
Siłami natury od 10:13 jest z nami.marlon, Sylwia91, Kasik2, diewuszka86, Sylwia_i_Niki, mizzelka, Blu, India9, NiecierpliwaKarolina, lu.iza, Ibiza, Anieńka, Reni@, Jola1985, Sylwusia100, Pumpkin, pielegniarka_w_mundurze, MMM2016, Evelle, adrenalina, Rutelka, Amc, a.badziak, Jutysia, KKasiaKK, aneta93, kkkaaarrr, Chwilka84, kasia_1988, Aga85, Sunshine89, szynszyl, Kai, Anoolka, kalika lubią tę wiadomość