X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Iskierka

daj sobie na wstrzymanie lepiej bo nie chce ci nic nieprzyjemnego napisac. Jesli moje posty ci nie odpowiadaja to ich nie czytaj i nie komemtuj. Prosta sprawa. Tymczasem
    ja też umiem być nieprzyjemna.
    A to ze zostałaś wyrzucona z forum prywatnego to powiedz dlaczego? a nie robisz z siebie ofiarę ze taka dobra jesteś a reszta swiata zła i Cię wywalili.

Abata lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram wlasnie rzeczy , zeby na w razie co nie szukac nic... po nospie odronone lepiej alem podejrzewam ze nie na dlugo, zobaczymy ?

dzieki dziewczyny za troskę i wsparcie :*

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na wizycie doktorek stwierdził ze trzeba podać sterydy, więc we wtorek i środę dostałam zastrzyk.
    Zamówiliśmy w końcu wózek....ale sie cieszę ile mi to przyjemności sprawiło....mąż chciał inny jak zobaczył ale sprowadziłam go na ziemię...
    jestem teraz troszkę spokojniejsza nawet gdyby coś sie działo to już pewnie Mała da radę.

Wcinałam żelazo ten lek na t....ale po nim wymiotowałam jak kot i musiałam odstawić więc będę brała teraz "burak forte" może pomoże....

W środę mam wizytę będzie ostatni dzień 34tc i liczę ze jeszcze jakis piculek szyjki jest i ze wrócę do domu...planuję posegregować w końcu ciuszki i w końcu spakować coś do szpitala żeby mąż miał lżej jakby mnie zostawili w srodę do porodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6x ktg, 6xcisnieni,pomiar glikemi, kartę mam do ciśnienia, ruchów, cukrów i dobowej zbiorki moczu. Codziennie waga. Od 5 rano ktg zaczynają. Krew mi pobrali przed 6. No nie ma kiedy się przespać :) bez przerwy coś chcą. Leki to samo. Szok. Mało tego. Dostałam komplet pudełek na mocz: na badanie ogolne, posiew, dobowa zbiórkę moczu białko i klirens kreatyniny.
    Narazie nie wiem nic. A zaraz kolejne ktg

Reni@, marlon, India9, Blu, Rutelka, Sylwia91, mizzelka lubią tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka przebadaja Cię wzdłuż i w szerz,ale do to dobrze,powodzenia.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka przynajmniej jesteś bezpieczna pod taka opieka :)
    No i nie masz czasu się wynudzić bo ciagle coś chcą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarka

to oni faktycznie od a do z cie przebadaja, ale to dobrze bedziesz wiedziala co i jak przynajmniej. Trzymam kciuki zeby bylo dobrze , no i zeby w koncu wyniki wyszly dobrze :)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    6x ktg, 6xcisnieni,pomiar glikemi, kartę mam do ciśnienia, ruchów, cukrów i dobowej zbiorki moczu. Codziennie waga. Od 5 rano ktg zaczynają. Krew mi pobrali przed 6. No nie ma kiedy się przespać :) bez przerwy coś chcą. Leki to samo. Szok. Mało tego. Dostałam komplet pudełek na mocz: na badanie ogolne, posiew, dobowa zbiórkę moczu białko i klirens kreatyniny.
    Narazie nie wiem nic. A zaraz kolejne ktg

No pełen przekrój badań :) Trzymaj się i wykorzystuj każdą chwilę na odpoczynek, choć z tego co napisałaś, to nie ma tego dużo.

l54t4dr.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka - nie przesadzałaś wczoraj pisząc 1000 badań :-)
    Jesteś pod fachową opiekę.

A moja kluska znowu postanowiła zmienić stronę brzucha - jak ona to robi???? Już zaczyna gmerać w tej strefie co mnie tak bolało ostatnio.

Mój mąż wrócił z cmentarza, bo był z teściową od rana i nie wiem co go tak wzięło, ale wrócił, przebrał się do sprzątania i złożył łóżeczko, które miało być złożone jak będę w szpitalu. Śmieję się, że teraz to na pewno urodzę wcześniej :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie wchodzę co 5 minut i patrzę czy nowych wiadomości nie ma od dziewczyn szpitalnych.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India ciesz się :) ja swojego jakbym nie zaganiała od czasu do czasu to umarłabym chyba ze stresu on zawsze ma czas itd u nas łóżeczko tez złożone ale nasłuchałam się ze za wcześnie.

• India9 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Normalnie wchodzę co 5 minut i patrzę czy nowych wiadomości nie ma od dziewczyn szpitalnych.
    Ja tak samo - nie mogę się oderwać :-) i tylko odświeżam

adrenalina lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie chciałam jeszcze składać, bo ono stoi i będzie stało w naszym pokoju. Ale z racji tego, że M. i synek są poprzeziębiani jeszcze trochę to weekendowych gości musieliśmy odwołać i już raczej do rozwiązania nikogo gościć nie zamierzamy, więc mój stwierdził, że nie będzie później skręcał tylko może już stać.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    3 cm rozwarcia było godzine temu, zapis ktg jak łańcuch górski,
    Mocno trzymam kciuki!!!!

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście.... :-) czyli co? Magia pełni zadziałała? :-)

Asia, trzymam kciuki!!!!

Ola, odezwij się!

Sarcia, ja mam ból okresowy i kłucie w szyjce non stop od kilku dni. Lekarz stwierdził, że to normalne. Macica pracuje. Póki nie ma skurczów, krwawienia, wód nie jechać. I też polecał ciepłą (nie gorącą) kąpiel.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cały czas od wczoraj brzuch twardy. Nic mnie nie boli. Czy to normalne ?

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras ostatnio pisała ze wykupiła poród w medicoverze? Probowalam znaleźć ale mi nie wyszło.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina

Ufff...dzieki za info bo ja juz zaczelam miec wurzuty sumienia ze zwlekam z wyjazdem... ale mam dokladnie tak samo jak Ty....czyli dopoki nic geubszego nie zacznie sie dziac to mowisz ze nie kazal jechqc ? No wlasnie bo ja nie chce jechac zeby zatrzymali mnie w szpitalu i patrzyli jak na jakas nadgorliwa ciezarna

• Ibiza Ekspertka

Wysłany: 17 września 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Asie, mam nadzieje,ze nie sa juz jej potrzebne, bo ma dzidzie ze soba.

Sarcia, tez bym jeszcze poczekala w domu.

Mega stresa mam, nie dosc,ze teoretycznie w kazdej chwili moze sie zaczac u mnie porod, to zaraz czeka nas pakowanie i wyprowadzka i sprzatanie nowego mieszkania itd. jak ja to przezyje..?

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza

O kurcze, na sam koniec jeszcze przeprowadzka, tylko ty sie nie przeciazaj czasami !

‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ