Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina! Gratuluję! I zazdroszczę
po dzisiejszej wizycie Gabi nadal się nie spieszy do wyjścia.
Nie mam jakoś humoru. Na początku września wyszedł mi dodatni gbs brałam antybiotyk 10 dni dziś doktor wzięła kolejny kontrolny posiew.
Martwię sie żeby z dzieckiem było wszystko ok...
Do tego nabawiłam się hemoroida...nigdy w życiu nie miałam a tu na finiszu dodatkowy dyskomfort.
Ale lipa
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
Walleriana ja tez sie męczę z hemoroidami
Nawet jakb gbs byl dodatni to przy porodzie dostaniesz antybiotyk. Mnóstwo kobiet ma dodatni, nie martw sie
Ja za pierwszym razem nawet nie mialam tego badania i na porodowce profilaktycznie dostalam zastrzyk z antybiotykiemwalleriana lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:W 39t1d o 9:37 drogą cc przyszedł na świat Aleksander z wagą 4300 gram i 61cm długi.
Dziękujemy za wszystkie kciuki i ciepłe słowa!
Napiszę więcej jak dojdę do siebie, bo narazie jest masakra
Serdecznie gratuluję dużego bobaskadochodźcie szybko do siebie
-
nick nieaktualnyDziewczyny kurde zastanawiam sie od dłuższego czasu czemu chcecie bez powodu szybciej przyspieszac porod ??? Dla dziecka im dluzej siedzi tym naprawde jedt lepiej , mam porownanie bo moj maly urodzony w 38 tc w porownaniu do dziecka z 40 tc ciazy wygladal jak wczesniak ale u mnie nie dalo sie czekac...wiec mysle ze to co chcecie robic, przyspieszac mija sie z celem. Bez obrazy
KKasiaKK, kalika, Ibiza lubią tę wiadomość
-
Jeja! Zaledwie chwilę nas nie było, a zaległości miałyśmy, jakbyśmy tygodniami Was nie odwiedzały. Aż Oliwcia złapała się za głowę - tak, tak,tego ruchu tam na dole nie można pomylić z niczym innym
Przede wszystkim najszczersze gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mamusiek. NiecierpliwaKarolina, India9, sarcia123 (mam nadzieję, że o żadnej nie zapomniałam) jesteście wielkie! Niech dzieciątka zdrowo się chowają, dając Wam tysiące powodów do uśmiechu
Sylwia91, jesteśmy z Tobą! Trzymamy kciuki za Ciebie, Basię i jak najszczęśliwsze rozwiązanie.
pielęgniarka_w_mundurze, jeny, jak oni Cię tam męczą! Powiedz im, że albo podejmą w końcu jakieś konkretne, efektywne decyzje, albo wpadną tam rozszalałe brzuchatki i zrobią z nimi porządekA tak na poważnie, to nie daj im się tam! Masz wskazanie do cc, więc niech je uszanują i dadzą spotkać Ci się z maluszkiem, zamiast robić pod górę, nie czyniąc przy tym żadnych postępów.
U mnie GBS również ujemny.Możemy więc spokojnie rodzić...Wróć! Jakie spokojnie, zeszłej nocy po raz pierwszy przyszło mi stawić czoła wyjątkowo bolesnym przepowiadaczom. A przynajmniej tak je odebrałam, bo nigdy wcześniej żadne skurcze nie rozbudziły mnie ani swoją intensywnością, ani czasem trwania. Po pewnym czasie, co prawda, ustąpiły, ale jakiś tam wewnętrzny strach pozostał.
Rutelka, Reni@, mizzelka, sarcia123, India9 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:Dziewczyny kurde zastanawiam sie od dłuższego czasu czemu chcecie bez powodu szybciej przyspieszac porod ??? Dla dziecka im dluzej siedzi tym naprawde jedt lepiej , mam porownanie bo moj maly urodzony w 38 tc w porownaniu do dziecka z 40 tc ciazy wygladal jak wczesniak ale u mnie nie dalo sie czekac...wiec mysle ze to co chcecie robic, przyspieszac mija sie z celem. Bez obrazy
-
Anieńka wrote:Dziewczyny dobra lektura:
https://www.babyboom.pl/forum/temat/sposob-na-przyspieszenie-porodu.16213/
Ciekawe czy ktorejs z Nas sie uda naturalnie przyspieszyc wywolanie porodu.
Przeczytałamto co, ktora sie skusi na ten olej rycynowy?
-
Nie wiem jak to jest u ciebie w szpitalu pielegniarko, ale moja szwagierka w czerwcu ze skierowaniem na cc stawiła sie do szpitala, to lekarz jej powiedział, ze jak ja przyjmą na oddzia l, to zbadają i ocenia czy cc, czy SN. Poszła do innego szpitala (tego w którym ja be do rodzic) i uznali jej skierowanie i powiedzieli, ze jak sie zacznie poród to ma przyjechać i zrobią cc, nie zaczął sie do terminu, wiec przyjęli ja na oddział i w 41 tyg zrobili cc.
Mojej koleżance tez ze wskazaniem na cc w jeszcze innym szpitalu powiedzieli, ze jak sie zacznie to ma przyjechać i będzie cc, tymczasem przyjechała z taka rozkręcona akcja, ze stwierdzili ze urodzi SN i tak tez było, mała miała 4600, ale udało sie jej bez nacinania i pęknięcia krocza nawet.
Niestety to jest pewnie tak, ze zależy jaki szpital i na jakiego lekarza sie trafi. Przykre, ze tak jest... -
Anieńka, to że dzidziuś dużo waży nie znaczy, że jest dojrzały. Sama z jednej strony chciałabym już urodzić, a z drugiej nie chce ponaglac małego, niech jeszcze rośnie, skoro tego potrzebuje.
Sylwia, powodzenia! Niech wszystko skończy się szczęśliwie!
Waleriana, GBS to nie dramat. Antybiotyk podany przy porodzie ochroni maleństwo. Hemoroidy, taaaa..., nie jesteś sama... Stosujesz jakąś maść albo czopki, żeby sobie ulzyc?Ibiza lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
kalika wrote:Anieńka, to że dzidziuś dużo waży nie znaczy, że jest dojrzały. Sama z jednej strony chciałabym już urodzić, a z drugiej nie chce ponaglac małego, niech jeszcze rośnie, skoro tego potrzebuje.
Sylwia, powodzenia! Niech wszystko skończy się szczęśliwie!
Waleriana, GBS to nie dramat. Antybiotyk podany przy porodzie ochroni maleństwo. Hemoroidy, taaaa..., nie jesteś sama... Stosujesz jakąś maść albo czopki, żeby sobie ulzyc?
Ginekolog kazała smarować proktohemolan 2 razy dziennie. Mam nadzieję że pomoże
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
Rutelka wrote:Kasia! ty chyba jutro masz CC? Dobrze pamiętam? Powodzenia jakby co.
marlon, diewuszka86, Rutelka, Reni@, Blu, Kasik2, mizzelka, kalika, Anoolka, Chwilka84, szynszyl, kkkaaarrr lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKKasiaKK wrote:Nie wiem jak to jest u ciebie w szpitalu pielegniarko, ale moja szwagierka w czerwcu ze skierowaniem na cc stawiła sie do szpitala, to lekarz jej powiedział, ze jak ja przyjmą na oddzia l, to zbadają i ocenia czy cc, czy SN. Poszła do innego szpitala (tego w którym ja be do rodzic) i uznali jej skierowanie i powiedzieli, ze jak sie zacznie poród to ma przyjechać i zrobią cc, nie zaczął sie do terminu, wiec przyjęli ja na oddział i w 41 tyg zrobili cc.
Mojej koleżance tez ze wskazaniem na cc w jeszcze innym szpitalu powiedzieli, ze jak sie zacznie to ma przyjechać i będzie cc, tymczasem przyjechała z taka rozkręcona akcja, ze stwierdzili ze urodzi SN i tak tez było, mała miała 4600, ale udało sie jej bez nacinania i pęknięcia krocza nawet.
Niestety to jest pewnie tak, ze zależy jaki szpital i na jakiego lekarza sie trafi. Przykre, ze tak jest... -
pielegniarka_w_mundurze wrote:Ale ja tu mam ustalony termin na te cc przez lekarza który tu pracuje. Od lipca chyba mam ustalony juz na 5.10.
No to ja juz nie rozumiem po co oni próbują na sile zmusic Cię do porodu sn. Paranoja jakas. A co Twoj lekarz mowi ?