X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie twardnienia brzucha wróciły a miałam dłuższy czas spokój od nich. W sumie trochę dziś z aktywnością poszalalam to i mam. Ehhh

Ale pewnie i tak tylko straszy ;)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana, nie moja pora zdecydowanie, a jednak córcia cos kombinuje i obudził mnie skurcz :/ musze zobaczyć na ile sytuacja sie rozwinie, jak po prysznicu nie przejdzie to zaczynam odliczanie

Evelle, Anieńka, Rutelka, marlon, a.badziak, Reni@, diewuszka86, Chwilka84 lubią tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam kochane wszystkim za kciuki <3 póki co skurcze przeszły, przynajmniej w nocy nie było, choć właśnie jeden poczułam... wczoraj wieczorem jeszcze na ktg się pisały. Dzisiaj pewnie sprawdzą czy rozwarcie się zwiększyło. Śniło mi się że było na 3 cm haha. Chciałabym żeby mała posiedziala w brzusiu jeszcze chociaż tydzień no, ale skoro ona ewidentnie się pcha to nie wiem już co dla niej lepsze. Martwię się czy jest już gotowa? :( lekarz mówi że nic jej nie grozi, ale my matki zawsze się martwimy, taka nasza rola ;)

adrenalina, Rutelka, marlon, a.badziak, diewuszka86, kkkaaarrr, mizzelka lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah,staram się Was podczytywac, ale wczoraj było ciężko z tym. Dzisiaj powinnam się uspokoić trochę bardziej. Wczoraj to nawet nie zjadłam nic oprócz śniadania, a na kolacje 7daysa i wonogrona się napchałam, bo już nie zalapalam się na szpitalna

• Evelle Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj sie dzielnie Sylwia91, wszystko na pewno się dobrze skończy :-)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, trzeba dzwonić po mamę zeby przyjechała do starszej bo chyba czas na szpital

Rutelka, Sylwia_i_Niki, marlon, a.badziak, Reni@, Blu, Anoolka, kalika, diewuszka86, Chwilka84, kkkaaarrr, mizzelka, India9 lubią tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które dzisiaj przywitaja maluszki. Powodzenia.

Karolina dla Ciebie wielkie gratulacje.

Ja tez dzisiaj jadę do szpitala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 06:53

diewuszka86 lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario powodzenia <3

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario wrote:
    No nic, trzeba dzwonić po mamę zeby przyjechała do starszej bo chyba czas na szpital
    Canario, powodzenia i daj znac.

Ale Wam zazdrooooszcze:)
    Ale u mnie od wczoraj opryszczka na ustach:( wiec teraz mysle o tym zebym zdazyla sie wyleczyc do godziny W!

Kasia a Ty dzis jedziesz na ktg czy jeszcze w jakims innym celu?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wieczorem pojawily sie bolesne skurcze ale nieregularne (7-20 min) tez juz zaczelam patrzec na zegarek skoro bola, a dzis juz spokojniej :)
    Z jednej strony chcialabym miec za soba, z drugiej strasznie panikuje ze nie dam rady. Jade jutro na wizyte bez usg ale moze po tetnie Malego da sie ustalic czy zmienil polozenie na glowkowe czy jednak cc zostaje.

Gratuluje nowym Mamom :) jestescie super dzielne :)

Reni@, mizzelka lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Ale ja tu mam ustalony termin na te cc przez lekarza który tu pracuje. Od lipca chyba mam ustalony juz na 5.10.

To faktycznie, coś maja nie tak w tym szpitalu.

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario powodzenia!

Kasia trzymam również kciuki :)

Pielęgniarko trzymaj się cieplutko, na pewno jest Ci ciężko, ale maluszek Ci to wynagrodzi.

Sylwia może uda się jeszcze zatrzymać w brzuszku dzieciaczka, na pewno dobrze się Tobą zaopiekują :)

Anieńka mnie też dopada tydzień temu i udało się pozbyć :)

ja też nie chcę przyśpieszać, co ma być to będzie, mam tylko nadzieje, że nie będzie przedłużać zbytnio :)
    Dzisiaj rano czułam jak coś ze mnie cieknie, ale to chyba śluz, bo w sumie tylko większa plama i teraz sucho :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario wrote:
    Canario trzymam kciuki żeby wszystko ułożyło się po Twojej myśli (:

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A pytanie do mamusiek ktore juz maja pociechy większe :) uzywalyscie do peka wlasnie moze gazikow spirtusowych ?? Bo chcialam je kupic bo maly jak by mial czeraone na tym pepku i jak wycieram to na waciku takie lekko zolre dzis bylo jak by ropa ?? Hmmm zaxzelam sie martwic
    Witam! Ostatnio rozmawiałam z położną o tym i mówiła że one odgórnie muszę przekonywać pacjentki, mamusie żeby spirytusem nie przemywać, ale ona stwierdziła że mimo tego iż taki mają nakaz to ona poleca spirytusowe gaziki bo one wysuszają szybciej i dezynfekują i w ogóle szybciej się goi. Ja przy obu synach używałam spirytusu i to jeszcze był okres letni,upały i błyskawicznie zaschło i też młodszy miał ropke i raz dwa mu to przeszło, ale kwestia gustu. Ja stawiam na gaziki spirytusowe ewentualnie spirytus i waciki do uszu-lepiej dochodzi w szczeliny (:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 08:38

Reni@, Jola1985 lubią tę wiadomość

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario powodzenia, szybkiego porodu. Dziewczyny szpitalne trzymajcie się

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :) mam chwilke to wpadłam zobaczyć co u was. Niestety na bieżąco nie mam czasu czytać. Milion spraw codzień do załatwienia. Chłopcy w miare grzeczni. Wczoraj zaliczyliśmy w końcu pierwszy spacerek. Wrzuce ich zdjęcie jak tylko znajde więcej czasu. trzymajcie sie dzielnie :)

Jola1985, Anoolka, Reni@, diewuszka86, KKasiaKK, szynszyl, Ola_Ola, a.badziak, Chwilka84, Kasik2, Sylwia_i_Niki, Rutelka, mizzelka, kehlana_miyu, Ibiza, marlon lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, Dea! Fajnie, że się odzywasz. Twoje bobaski mają już miesiąc! Ale fajnie! Dużo urosli? Mieszczą się jeszcze w pierwsze ubranka? Ubierasz ich tak samo czy roznicujesz?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario i Kasia powodzenia :)

Sylwia bedzie ok nie martw sie jestes pod opieka.

Czuje ze dzien newsow sie szykuje :)

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam sie w 36 tygodniu i chyba jako ostatnia na tym watku w 9 mcu :) Ostatnia prosta przede mna. Oby trwala przynajmniej jeszcze 2 tyg.

Blu, Reni@, linka89, szynszyl, KKasiaKK, Ola_Ola, Chwilka84, Rutelka, mizzelka, kehlana_miyu, Ibiza lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja smiem twierdzic ze octenisept jest za slaby i zdecydowanie przereklamlwany-to samo powiedziala mi moja mama tez sluzba zdrowia wiec powiedziala zeby kupic normalnie gazikk spirytusowe albo spirytus i normalnie zasuszac a nie kombinowac, bo kiedys tylko tym sie robilo i nie bylo pronlemow a taz wymuslaja z badziewiami zeby kase im napedzac i twierdze ze to jest prawda. Zatem później kupie gaziki i w nosie mam ten octanisept ktory jest do bani.

‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ