Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
sarcia123 wrote:Mizelka
Ja blizne po cieciu tez psikam octaniseptem, chociaz zastanwia mnie czy to tak cudownie dziala przy pielegnacji kikuta u malego hmm... bo corce 4 lata temu to fioletem smarowalam jeszcse o.o -
nick nieaktualnyAnieńka wrote:Sarcia wszystko zalezy jak maluchy rosna w brzuszkach. Twoje Malenstwo akurat bylo Malutkie, ale moj wage 3200 na usg mial juz 1,5tyg temu.
No wlasnie nie byll malutki, bo wazyl wiecej niz moja corka w 41 tc. A i tak uwazam ze przyspieszanie natury mija sie z celem, dzieciaki wiedza kiedy maja wyjsc napeawde nie mowie o ekstremalnych przypadkach, ale o zdrowych prawidlowo przebiegających ciazach takich jak wasze:)
A seks anj inne tefo typu bzdety nie dzialaja, my z mezem mielismy przytulanie (nie wiedzialam ze mam rozwarcie 2cm i szyjke skrocona do 1 cm i otwarta) i wiadomo jak sie skończyło i nic sie nie wydarzylo ani nie przyspieszyło takze to sa mity w ktore nie warto wierzyc -
Sylwia91 wrote:Witam się z patologii ciąży. Skurcze się utrzymują i zaraz lekarz zadecyduje co robimy. Jutro chyba będą zdejmować pessar bo może pobudzać skurcze. Czuję że niedługo chyba zobaczę się z małą...
odezwę się jutro jak przywioza mi ładowarkę do telefonu
trzymajcie się tam
-
nick nieaktualnyA pytanie do mamusiek ktore juz maja pociechy większe
uzywalyscie do peka wlasnie moze gazikow spirtusowych ?? Bo chcialam je kupic bo maly jak by mial czeraone na tym pepku i jak wycieram to na waciku takie lekko zolre dzis bylo jak by ropa ?? Hmmm zaxzelam sie martwic
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:A pytanie do mamusiek ktore juz maja pociechy większe
uzywalyscie do peka wlasnie moze gazikow spirtusowych ?? Bo chcialam je kupic bo maly jak by mial czeraone na tym pepku i jak wycieram to na waciku takie lekko zolre dzis bylo jak by ropa ?? Hmmm zaxzelam sie martwic
-
nick nieaktualny
-
Ale się rozpisałyście
Tyle miesięcy czekania, a my już na finiszu!
Karolina, gratulacje! Odpoczywaj i niech Olek zdrowo rośnie
U mnie póki co żadnych oznak porodu i mam nadzieję, że jeszcze przez co najmniej 2 tygodnie tak zostanie... W środę wizyta u lekarza, więc zobaczymy jak tam ma się moja szyjka i ile waży moja córcia (ostatnie ważenie miałam pod koniec sierpnia i było 1900g).
Co do hemoroidów, oprócz czopków/kremów lekarz polecał łykać 3x dziennie tabletki Cyclo 3 fort.
Aaaa, GBS ujemny
Sylwia, Pielegniarka - trzymam kciuki!
Rutelka, Reni@, diewuszka86, mizzelka lubią tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:A pytanie do mamusiek ktore juz maja pociechy większe
Ja przy pierwszym synku uzywalam i teraz tez bede. Ale nie przecieralam samym gazikiem tylko wygniatalam go tak jakby do dzieciecego patyczka do uszu . tak zeby byl wilgotny. I tym patyczkiem wokół kikuta dosyc głęboko w kolo trzeba przetrzec. Tak mi polozna pojazala i bylo ok -
sarcia123 wrote:A pytanie do mamusiek ktore juz maja pociechy większe
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualny
-
A ja właśnie nie chcę przyspieszać. Wolałabym dorwać do terminu i dla synka, i dla siebie. Nie jestem jeszcze gotowa. Dziś byłam na ktg i zaczynają pojawiać się skurcze. Na razie jednak nieregularne i niezbyt mocne. Oby chociaż z dwa tygodnie jeszcze dotrwać. Bardzo bym chciała.
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:Była w szoku. Ale nie powiedziała nic.
-
nick nieaktualnymarlon wrote:czyli generalnie dostałaś skierowanie, przyjęli Cię na patologie i od tego czasu próbują wywołać poród SN, mimo, że masz skierowanie na CC? I nadal masz ten termin 5.10? i siedzisz tam tylko dla idei, bo dostajesz te leki co w domu bierzesz sama?