X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kalika Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    Ginekolog kazała smarować proktohemolan 2 razy dziennie. Mam nadzieję że pomoże :(
    Na pewno przyniesie trochę ulgi. Ja czasami smarowalam nawet 3 X dziennie.

walleriana lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Mizelka

Ja blizne po cieciu tez psikam octaniseptem, chociaz zastanwia mnie czy to tak cudownie dziala przy pielegnacji kikuta u malego hmm... bo corce 4 lata temu to fioletem smarowalam jeszcse o.o
    Ja używałam i tez ok. Ale najczęściej po prostu dałam mu wyschnac. Dopiero jak odpadł to psiknelam ;)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Sarcia wszystko zalezy jak maluchy rosna w brzuszkach. Twoje Malenstwo akurat bylo Malutkie, ale moj wage 3200 na usg mial juz 1,5tyg temu.

No wlasnie nie byll malutki, bo wazyl wiecej niz moja corka w 41 tc. A i tak uwazam ze przyspieszanie natury mija sie z celem, dzieciaki wiedza kiedy maja wyjsc napeawde nie mowie o ekstremalnych przypadkach, ale o zdrowych prawidlowo przebiegających ciazach takich jak wasze:)

A seks anj inne tefo typu bzdety nie dzialaja, my z mezem mielismy przytulanie (nie wiedzialam ze mam rozwarcie 2cm i szyjke skrocona do 1 cm i otwarta) i wiadomo jak sie skończyło i nic sie nie wydarzylo ani nie przyspieszyło takze to sa mity w ktore nie warto wierzyc :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Witam się z patologii ciąży. Skurcze się utrzymują i zaraz lekarz zadecyduje co robimy. Jutro chyba będą zdejmować pessar bo może pobudzać skurcze. Czuję że niedługo chyba zobaczę się z małą... <3 odezwę się jutro jak przywioza mi ładowarkę do telefonu ;)
    Trzy mam kciuki za uspokojenie skurczy. :) trzymajcie się tam

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarka podziwiam Cię. .. ja juz bym stąd uciekła bez kitu :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytanie do mamusiek ktore juz maja pociechy większe :) uzywalyscie do peka wlasnie moze gazikow spirtusowych ?? Bo chcialam je kupic bo maly jak by mial czeraone na tym pepku i jak wycieram to na waciku takie lekko zolre dzis bylo jak by ropa ?? Hmmm zaxzelam sie martwic

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały to chyba mi dziś robi imprezę na dole

Nadrabia chłopak poprzednia noc.

Ja tam wole chyba w 40 tc się domeczyc ale zobaczymy co synek wybierze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A pytanie do mamusiek ktore juz maja pociechy większe :) uzywalyscie do peka wlasnie moze gazikow spirtusowych ?? Bo chcialam je kupic bo maly jak by mial czeraone na tym pepku i jak wycieram to na waciku takie lekko zolre dzis bylo jak by ropa ?? Hmmm zaxzelam sie martwic
    Jak się zaczyna coś paskudzic to najlepszy będzie octenisept, gazik wszędzie nie dotrze

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gazik zwykly i octenisept. I suszyć jak najwięcej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 22:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina gratulacje :)
    Sylwia powodzenia :)
    Pielegniarka to co się dzieje w tym szpitalu to jakaś kpina, faktycznie ktoś powinien ich opierdzielić.

• Jutysia Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście :D Tyle miesięcy czekania, a my już na finiszu!

Karolina, gratulacje! Odpoczywaj i niech Olek zdrowo rośnie :)
    U mnie póki co żadnych oznak porodu i mam nadzieję, że jeszcze przez co najmniej 2 tygodnie tak zostanie... W środę wizyta u lekarza, więc zobaczymy jak tam ma się moja szyjka i ile waży moja córcia (ostatnie ważenie miałam pod koniec sierpnia i było 1900g).
    Co do hemoroidów, oprócz czopków/kremów lekarz polecał łykać 3x dziennie tabletki Cyclo 3 fort.
    Aaaa, GBS ujemny ;)

Sylwia, Pielegniarka - trzymam kciuki!

Rutelka, Reni@, diewuszka86, mizzelka lubią tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

Ja przy pierwszym synku uzywalam i teraz tez bede. Ale nie przecieralam samym gazikiem tylko wygniatalam go tak jakby do dzieciecego patyczka do uszu . tak zeby byl wilgotny. I tym patyczkiem wokół kikuta dosyc głęboko w kolo trzeba przetrzec. Tak mi polozna pojazala i bylo ok

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kalika Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Sarcia, jeśli jest zaczerwienienie i ropa to koniecznie musi obejrzeć to lekarz. Mały nie goraczkuje?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    No to ja juz nie rozumiem po co oni próbują na sile zmusic Cię do porodu sn. Paranoja jakas. A co Twoj lekarz mowi ?
    Była w szoku. Ale nie powiedziała nic.

• Kai Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie nie chcę przyspieszać. Wolałabym dorwać do terminu i dla synka, i dla siebie. Nie jestem jeszcze gotowa. Dziś byłam na ktg i zaczynają pojawiać się skurcze. Na razie jednak nieregularne i niezbyt mocne. Oby chociaż z dwa tygodnie jeszcze dotrwać. Bardzo bym chciała.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:

Dziwne to wszystko. Powinna jakos zareagować. Przecież to pewnie nie pierwsze jej skuerowanie na cc. Moze faktycznie popros siostrę o interwencję

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • marlon Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    czyli generalnie dostałaś skierowanie, przyjęli Cię na patologie i od tego czasu próbują wywołać poród SN, mimo, że masz skierowanie na CC? I nadal masz ten termin 5.10? i siedzisz tam tylko dla idei, bo dostajesz te leki co w domu bierzesz sama?

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    czyli generalnie dostałaś skierowanie, przyjęli Cię na patologie i od tego czasu próbują wywołać poród SN, mimo, że masz skierowanie na CC? I nadal masz ten termin 5.10? i siedzisz tam tylko dla idei, bo dostajesz te leki co w domu bierzesz sama?
    Tak.

• marlon Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co! Dzwoń po Siostre! Albo na rzadanie sie wypisz.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina serdeczne Gratulacje :) niech rośnie ci zdrowo :)

‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ