Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Umbrella82 wrote:witam się w 30 tygodniu i od wejścia pytam: co kupujecie do smarowania sutków? Przy synu nie miałam nic....nie pomyslałam....a w sumie nie było mi nawet potrzebne. Teraz chciałabym jakoś się przygotować. Macie jakieś doświadczenie?grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
czekajacanacud1 wrote:mi w szkole rodzrnia rehabilitant i polozna mowili ze poduszka klin wskazana
ps. mozna pic pokrzywe w ciazy?
Mozna pic jest nawet polecana przy anemii ciazowej,ja pokrzywa unormowalam sobie wynikigrudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
madlene88 wrote:Mam pytanie, nakupilam pościeli poduszkę itp ale powiedzcie mi szczerze jak wasze maleństwa będą spać w łóżeczkach? Ja planuje żeby spała w rozku ale moja siostra doradza mi że lepiej zeby niespalo dziecko całkiem płasko w razie gdyby sobie ulalo mogłaby się zakrztusix, że bezpieczniej jest mieć coś pod głowke... A wy co myślicie?
Myslalam o kupnie kokonu ale zazwyczaj kokon jest do przykrycia czymś lżejszym a będziemy mieć zimę więc chyba skorzystam z rozkam... Doradzcie
ja mam zamiar kłaść na płasko w sensie bez zadnej poduszki, jedynie złożona pielucha pod głowę, w razie gdyby przechylił głowę to mały manewr pieluchą i juz z powrotem na prosto oczywiście wszystko się wyklaruje jak już się urodzi, bo a nuż się okaże dzieckiem mega ulewającym itp.kołderki na pewno nie będę uzywać (nawet nie mam) wszyscy mówią, ze to tylko niebezpieczeństwo z takim małym bo się moze nakryć podczas kopania, myślałam na poczatek o otulacz/rozek a potem mam śpiworek....no ale podkreślam, to są moje pomysły, jak wyjdzie zobaczy się w praniu
a teraz to mi w ogóle przyszło do głowy że przez pierwsze dni pewnie będe trzymała na rękach jak będzie spał czy cos bo będę się bała odłożyć haha w razie gdybym zrobiła coś źle czy krzywoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 10:03
-
Hej Dziewczyny:**
U mnnie najpierw o 1 w nocy był dosłownie festwial rozbłysków na niebie. Taka sucha burza. Błyski, błyskawice, niebo jasne! Coś pięknego! Siedziałam przed oknem A o 3 przyszła taaka trubo burza, że myślałam że koniec świata nadszedł! Takiej nawałnicy jeszcze nie widziałam!
A dzisiaj znowu szykuje się upał...
Wczoraj byłam na wizycie. I melduję, że Mała waży 1300g Szyjka 4,5cm, AFI w normie. A najważniejsze jest to, że gin powiedział że mogę się więcej poruszać! Oczywiście nie szaleć i nie jechać na 2 h do Galerii ale mogę pozwolić sobie na więcej niż dotychczas Bakterie z moczu pokonane. Jedyne co to pogłębia mi się anemia.. Mimo brania Sorbiferu i tak wszystko spada. Teraz dodatkowo dostałam Żelazek i wytyczne co powinnam jeść.
A no i również rozpoczynamy 30tydzień!
Cuuuudownie
patulla możesz dopisać mi wizytkę. Chyba tam 14.08 jest wpisane, a potem mam 29.08 i 12.09
Ja mam kolderke i płaską poduszkę. Koldra jest no kupiłam w komplecie, ale myślę że jakoś wybitnie używać jej nie będę zwłaszcza że Mała będzie spała z Nami. Zastanawiam się czy jak zdecyduje się na kokon to czy wystarczy jak przykryje ją w nocy kocykiem w zależności od temperatury czy jednak lepiej w rożku.
Na sutki polecam właśnie tą lanoline z Ziaji
A co do pokrzywy to czytałam, ze można pić w ciąży i dobrze wpływa na obrzęki. Nie pamiętam tylko w jakich ilościachpatulla, Agnesqe, czekajacanacud1, Dziobuś, Mika2009, Treselle lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
MałaMi88 wrote:Ale gdzies wyczytalam ze ten bepanthen extra nienadaje sie do pielegnacji sutkow. Ale to widzialam tylko na jednej stronie i stąd moje pytanie do Was.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 10:17
MałaMi88 lubi tę wiadomość
-
Caro wrote:Hej Dziewczyny:**
U mnnie najpierw o 1 w nocy był dosłownie festwial rozbłysków na niebie. Taka sucha burza. Błyski, błyskawice, niebo jasne! Coś pięknego! Siedziałam przed oknem A o 3 przyszła taaka trubo burza, że myślałam że koniec świata nadszedł! Takiej nawałnicy jeszcze nie widziałam!
A dzisiaj znowu szykuje się upał...
Wczoraj byłam na wizycie. I melduję, że Mała waży 1300g Szyjka 4,5cm, AFI w normie. A najważniejsze jest to, że gin powiedział że mogę się więcej poruszać! Oczywiście nie szaleć i nie jechać na 2 h do Galerii ale mogę pozwolić sobie na więcej niż dotychczas Bakterie z moczu pokonane. Jedyne co to pogłębia mi się anemia.. Mimo brania Sorbiferu i tak wszystko spada. Teraz dodatkowo dostałam Żelazek i wytyczne co powinnam jeść.
A no i również rozpoczynamy 30tydzień!
Cuuuudownie
patulla możesz dopisać mi wizytkę. Chyba tam 14.08 jest wpisane, a potem mam 29.08 i 12.09
Ja mam kolderke i płaską poduszkę. Koldra jest no kupiłam w komplecie, ale myślę że jakoś wybitnie używać jej nie będę zwłaszcza że Mała będzie spała z Nami. Zastanawiam się czy jak zdecyduje się na kokon to czy wystarczy jak przykryje ją w nocy kocykiem w zależności od temperatury czy jednak lepiej w rożku.
Na sutki polecam właśnie tą lanoline z Ziaji
A co do pokrzywy to czytałam, ze można pić w ciąży i dobrze wpływa na obrzęki. Nie pamiętam tylko w jakich ilościach
Jeżeli chodzi o pokrzywę to kiedyś piłam 2razy w tyg teraz raz albo jak sobie przypomnę.. -
Witam się dziewczyny w 29 tyg... jeszcze pare dni i do Was wróce Kimmy ,Ewcia trzymam za Was kciuki ... tyle udało mi się doczytać . reszte nadrobie jak wróce. U Nas wszystko w pożadku po za tym ze jakoś waga nie idzie ale czekamy na wizyte
https://zapodaj.net/7a23b86038964.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 10:36
madlene88, patulla, E_w_c_i_a, Dziobuś, Natikka123, Caro lubią tę wiadomość
-
Anuśka19 wrote:Witam się dziewczyny w 29 tyg... jeszcze pare dni i do Was wróce Kimmy ,Ewcia trzymam za Was kciuki ... tyle udało mi się doczytać . reszte nadrobie jak wróce. U Nas wszystko w pożadku po za tym ze jakoś waga nie idzie ale czekamy na wizyte
https://zapodaj.net/7a23b86038964.jpg.htmlAnuśka19 lubi tę wiadomość
-
02.08(środa) theagnes87 (IIIgenetyczne), nadziejastru
03.08(czwartek) almaanies
04.08(piątek) Ripley84
07.08(poniedziałek) pola89 (IIIgenetyczne), Treselle
08.08(wtorek) Agnesqe, czekajacanacud1 (IIIgenetycznd)
09.08(środa) aaniluap, Natikka123
10.08(czwartek) Nieśmiała, E_w_c_i_a (IIIgenetyczne), Anuśka19, dżdżownica (IIIgenetyczne)
11.08(piątek) India26
14.08(poniedzialek) Caro
16.08(środa) aaniluap (IIIgenetyczne), Dziobuś (IIIgenetyczne)
17.08(czwartek) Gabisonka
21.08(poniedziałek) patulla, 0202oliwcia
22.08(wtorek) Agnesqe (IIIgenetyczne), Mika2009 (IIIgenetyczne)
25.08(piątek) KasiaHaBe (IIIgenetyczne)
29.08(wtorek) kiti, BurzaHormonow, Caro
06.09(środa) aaniluap
12.09(poniedziałek) Caro
27.09(środa) aaniluap
18.10(środa) aaniluap
-
Caro wrote:
pogłębia Ci sie anemia i dał Ci zelazek?? przecież sorbifer ma tego żelaza dużo więcej! w dodatku to LEK. no chyba że to dodatkowo ale i tak chyba leiej zwiększyć dawkę sorbiferuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 10:49
-
przyszlo moje zamowienie od dolce sono na zdj dwa rozmiary pierwsza M druga L/XL myslalam ze to bedzie jakis tragiczny wor a jest okej mam jeszcze cala szara M i szlafrok M wygladaja okej zobaczymy jak po praniu bo maja taki zapach dziwny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6faadd9bf9b9.jpgpatulla, Caro, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
Jeny dziewczyny jestem zajebista! Wczoraj jak byłam w szkole rodzenia z moim M to wrzuciłam mu do plecaka swoje klucze od mieszkania, portfel i gumy do żucia. No i wieczorem wyjęłam portfel i gumy... mimo, że klucze były w tej samej kieszeni...także tego jestem zamknięta w mieszkaniu, nawet z psem na siku nie wyjdę, nie mówiąc już o praktykach. Mój M straciłby ponad godzinę na dojazd w tą i z powrotem, więc nie ma to sensu, tym bardziej, że na praktykach mnie nie zjedzą no brawo ja
-
India26 wrote:Jeny dziewczyny jestem zajebista! Wczoraj jak byłam w szkole rodzenia z moim M to wrzuciłam mu do plecaka swoje klucze od mieszkania, portfel i gumy do żucia. No i wieczorem wyjęłam portfel i gumy... mimo, że klucze były w tej samej kieszeni...także tego jestem zamknięta w mieszkaniu, nawet z psem na siku nie wyjdę, nie mówiąc już o praktykach. Mój M straciłby ponad godzinę na dojazd w tą i z powrotem, więc nie ma to sensu, tym bardziej, że na praktykach mnie nie zjedzą no brawo ja
-
Pampcia wrote:pogłębia Ci sie anemia i dał Ci zelazek?? przecież sorbifer ma tego żelaza dużo więcej! w dodatku to LEK. no chyba że to dodatkowo ale i tak chyba leiej zwiększyć dawkę sorbiferu
Sorbifer został a Żelazek dodatkowo. Plua dieta bogata w żelazo. Nie zwiększał mi samego Sorbiferu zbytnio bo mam potem duże problemy z toaletą Za dwa tyg mam kolejną wizytę i badania. I jak nic nie pomoże to będzie trzeba ten Sorbifer wtedy zwiększyć. Nie ma zmiłuj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 12:04
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro wrote:Sorbifer został a Żelazek dodatkowo. Plua dieta bogata w żelazo. Nie zwiększał mi samego Sorbiferu zbytnio bo mam potem duże problemy z toaletą Za dwa tyg mam kolejną wizytę i badania. I jak nic nie pomoże to będzie trzeba ten Sorbifer wtedy zwiększyć. Nie ma zmiłuj.
-
Ja tak od połówkowych w sumie nie martwię się o dziecko podczas wizyt. Stresa to ja mam teraz czy np szyjka się nie skraca itp.
Co do pościeli to poduszek nadal nie używam przy starszym bo on w sumie nie potrzebuje. -
Caro wrote:Sorbifer został a Żelazek dodatkowo. Plua dieta bogata w żelazo. Nie zwiększał mi samego Sorbiferu zbytnio bo mam potem duże problemy z toaletą Za dwa tyg mam kolejną wizytę i badania. I jak nic nie pomoże to będzie trzeba ten Sorbifer wtedy zwiększyć. Nie ma zmiłuj.
a no chyba ze...no musiałam skomentować te 2 preparaty to dokładnie ten sam związek żelaza, tylko dawki mają różneWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 23:14
-
Uffff ale upal. My cale szczescie mamy przenosna klime, szalu nie robi, ale poki co 25-26 st na mieszkaniu, a najwyzsze pietro, takze nie jest zle dzis wizyta popolidniu. Maluch juz pewnie kolo 2kg wazy, a ja +8-8.5kg takze jak na ten tydzien to w sam raz. Na razie nie puchne jakos mocno, wiec tez plus.
U mnie ostatnio ciezko z mala... wychodzi ostatnia czworka i dostala zapalenie jamy ustnej nie chce jesc nam nic mowie Wam dziewczyny z nia ciagle cos... teraz wiadomo ciaza to siedze wna domu, ale nie wiem jak kobitki pracuja przy takich trudniejszych dzieciach... to naprawde jak nie urok to sraczka... wczoraj duzo plakala, dzis juz nawet wesola, ale jedzenie dalej kiepsko baardzo.