X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • India26 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Czy do przemywania oczu solą fizjologiczną potrzebne są kompresy jałowe czy mogą byc niejałowe?

mogą być niejałowe, przecież nie będzie tarła gałki ocznej ani spojówki tym kompresem, tylko zbierała to co wypłynie z oczka ;)

59a17bd566875.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    mogą być niejałowe, przecież nie będzie tarła gałki ocznej ani spojówki tym kompresem, tylko zbierała to co wypłynie z oczka ;)
    No ale wiesz, lepiej zapytać ;-)

age.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie, worek, jajka, pisior są <3 musiałam się upewnić haha poraz 10, bo ta wyprawka już gotowa hihi Julek waży 1475g, czyli po 3 tygodniach o 400g równe urósł :-) nie mam infekcji żadnej, te bóle krocza i klucia na nic nie wskazują, gin mówi, że mały może uciskac, szyjka długa zamknięta :-)

Ja brałam żelazek na anemie i codziennie soki z buraków i dieta bogata w żelazo, już jej nie mam, żelazek zmniejszył mi dawkę na 1x1. TSH mam 1,152, dalej zostaje Letrox 1x1.

Jejku tak się cieszę, że synuś jest synusiem i że wszystko jest w porządku, mogę ćwiczyć, mogę <3 <3 <3, na wakacje mogę jechać :)

Treselle, patulla, dżdżownica, Nieśmiała, India26, Anulka87, Caro, BurzaHormonów, kiti, E_w_c_i_a, A może by..., MałaMi88, Dziobuś, madlene88, aswalda, Zielona_konczynka lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! ;)

U mnie dziś ochłodzenie :D wczoraj było 36 w cieniu, dziś 29, także trochę chłodniej, ale i tak żyć się nie da :)

Z racji tego, że w najbliższy poniedziałek mam wizytę, byłam dziś w laboratorium, właśnie odebrałam wyniki, i tak jak zawsze miałam idealny wynik moczu tak dziś:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f42ba6a6e2d.jpg

Powiedzcie, że to nic poważnego, bo już się naczytałam, że nabłonki okrągłe w moczu mogą świadczyć o cytomegalii, nie powinno ich być w ogóle... :(

dqpr3e5e0v8168du.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bylam dzis w labie w szpitalu na badaniach dostalam skierowanie od innego lekarza. dzwoni do mnie babka zr szpitala ze mam przyjechac koniecznke dzis, pytam o co chodzi ze ja e ciazu jestem goraco i no nie chce mi sie i czy moze mi powiedziec. a ona ze musze przyjsc a ja pytam z czym jest problem bo moze ktos zle dopatrzyl normy a ja w ciazy to troche inaczej a ona dalej swoje ze mam byc. ok sciaga mi maz kolege zawoZi mnie odbieram
    i mam pytanie o tarczyce glownie.
    tsh 3 gen 1.130 norma 0.27-4.20
    ft4 0.931 norma 0.932-1.710
    ft3 3.17 norma 2,57-4.43
    lh i fsh <0.1 ale to chyba normalny wynik w ciazy skoro owulacji nie ma?

nie biore nic na tarczuce i nie bralam przed ciaza wszystko ok bylo. te ft4 cos niskie i sie boje zeby nie wplynelo to na malucha bo nie wiem od kiedy tak mam bo w ciazy tarczycy nie robilam

6sutskjolve431gm.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    dziewczyny bylam dzis w labie w szpitalu na badaniach dostalam skierowanie od innego lekarza. dzwoni do mnie babka zr szpitala ze mam przyjechac koniecznke dzis, pytam o co chodzi ze ja e ciazu jestem goraco i no nie chce mi sie i czy moze mi powiedziec. a ona ze musze przyjsc a ja pytam z czym jest problem bo moze ktos zle dopatrzyl normy a ja w ciazy to troche inaczej a ona dalej swoje ze mam byc. ok sciaga mi maz kolege zawoZi mnie odbieram
    i mam pytanie o tarczyce glownie.
    tsh 3 gen 1.130 norma 0.27-4.20
    ft4 0.931 norma 0.932-1.710
    ft3 3.17 norma 2,57-4.43
    lh i fsh <0.1 ale to chyba normalny wynik w ciazy skoro owulacji nie ma?

nie biore nic na tarczuce i nie bralam przed ciaza wszystko ok bylo. te ft4 cos niskie i sie boje zeby nie wplynelo to na malucha bo nie wiem od kiedy tak mam bo w ciazy tarczycy nie robilam

tsh w 3 trymestrze może być do max. 2. z tym ft4 coś nie tak - ale dokładnie się nie znam :( dasz radę jak najszybciej zapisać się do endokrynologa?

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    tsh w 3 trymestrze może być do max. 2. z tym ft4 coś nie tak - ale dokładnie się nie znam :( dasz radę jak najszybciej zapisać się do endokrynologa?
    w przyszly wt mam wizyte u gin i skonsultuje to najpierw z nim co on powie

6sutskjolve431gm.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Uffff ale upal. My cale szczescie mamy przenosna klime, szalu nie robi, ale poki co 25-26 st na mieszkaniu, a najwyzsze pietro, takze nie jest zle ;) dzis wizyta popolidniu. Maluch juz pewnie kolo 2kg wazy, a ja +8-8.5kg takze jak na ten tydzien to w sam raz. Na razie nie puchne jakos mocno, wiec tez plus.

U mnie ostatnio ciezko z mala... wychodzi ostatnia czworka i dostala zapalenie jamy ustnej :( nie chce jesc nam nic :( mowie Wam dziewczyny z nia ciagle cos... teraz wiadomo ciaza to siedze wna domu, ale nie wiem jak kobitki pracuja przy takich trudniejszych dzieciach... to naprawde jak nie urok to sraczka... wczoraj duzo plakala, dzis juz nawet wesola, ale jedzenie dalej kiepsko baardzo.
    Basia współczuje problemów z małą, u nas jak wychodziły dwójki to córa dostała zapalenia jamy ustnej, też nie chciala nic jeść a my nie wiedzieliśmy co sie dzieje, dopiero jak zoabczylam małe afty w buzi to wszystko było jasne, smarowalam jej to specjalnym żelem dla dzieci i po tym dopiero jadla bo juz ja to nie piekło i dość szybko zeszło.
    U nas na szczęście ładnie śpi w nocy ale jak mz za duzo wrażeń w dzień to wtedy jest koszmar, bo pobudka co chwile z takim krzykiem nie do uspokojenia.

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • kiti Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt.

Aqnesqe wow zazdroszce juz skompletowanej wyprawki.ja ciągle coś kupuje a jaeszcze nie mam wzzystkiego. W polsce tylko odbieraja paczki z zamówieniami. M w sierpniu jedzie na chwile do pl, wiec jak przywiezie to i ja się pochwale zdobyczami ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 17:18

Agnesqe lubi tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wakacji, ale już dziś nie dam rady Was nadrobić.Mam nadzieję, że wszystko u Was w porządku.To co mi się udało wyrywkowo wychwycić to fakt, że wrześniówki zaczynają się rozpakowywać.To mnie skutecznie przekonało, żeby nie odwlekać przygotowań, więc u mnie pranie i prasowanie w toku.A jest co robić.Samo odcinanie metek zajęło sporo czasu ;p
    Widziałam też, że pisałyście o koszulach do szpitala.Ja dzisiaj jedną dokupiłam, resztę mam z poprzedniej ciąży, ale one już teraz są ciasnawe, a co będzie we wrześniu/październiku?Być może jeszcze będę kupować koszule.Ale mam pytanie odnośnie szlafroków.Zamawiała może któraś z Was na allegro.Możecie polecić jakiegoś sprzedawcę?

• patulla Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj jedno pranie, dzisiaj dwa i jeszcze trochę tego jest.
    Na razie w zwykłym proszku, ale trochę roboty będę miała przy prasowanie, może mama się "nawinie" do pomocy, ale to zobaczymy, ona też nie ma już 20 lat ;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    Basia współczuje problemów z małą, u nas jak wychodziły dwójki to córa dostała zapalenia jamy ustnej, też nie chciala nic jeść a my nie wiedzieliśmy co sie dzieje, dopiero jak zoabczylam małe afty w buzi to wszystko było jasne, smarowalam jej to specjalnym żelem dla dzieci i po tym dopiero jadla bo juz ja to nie piekło i dość szybko zeszło.
    U nas na szczęście ładnie śpi w nocy ale jak mz za duzo wrażeń w dzień to wtedy jest koszmar, bo pobudka co chwile z takim krzykiem nie do uspokojenia.
    Dzieki za slowa pocieszenia ;) dzis juz troche zjadla, ale mleko na spiocha bo taka obraza :(

Ja mam cos od pediatry umieszanego, ale dalam 3 razy i miala wrazenie, ze mala.po tym jeszcze gorzej piecze! Zaczela mi plakac :( wiec zrezygnowalam. Uzywam dentosept mini i dentinox.

Zabek chyba juz sie delikatnie przebil, ale nie da zobaczyc :/ czworki chwile bola bo duza ta koronka :/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 22:06

JzxGp2.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dokupiłam w pepco koszulę nocną na ramiączkach za 15 zl, myślę, ze będzie dobra do porodu, bo po prostu zsunę ja od góry, nie będę się męczyć z rozpinaniem guzików zaraz po porodzie. Kupiłam tam też rożek, taki zwykły, żółty w króliczki <3

Co do pokrzywy to piłam sporadycznie, więc pewnie nie zdążyła zadziałać na te moje puchnięcia. Myślę, ze chociaż z raz dzinnie przez dłuższy czas by trzeba pić, zeby były efekty.
    Powiedzcie dziewczyny, jak wasze palce u rąk? Bo u mnie kiepsko, w nocy mi drętwieją, przez to się często budzę. W ciągu dnia też mi niekiedy drętwieją, np jak piszę na kompie. Strasznie to nieprzyjemne.

baassiia lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! ;)

U mnie dziś ochłodzenie :D wczoraj było 36 w cieniu, dziś 29, także trochę chłodniej, ale i tak żyć się nie da :)

Z racji tego, że w najbliższy poniedziałek mam wizytę, byłam dziś w laboratorium, właśnie odebrałam wyniki, i tak jak zawsze miałam idealny wynik moczu tak dziś:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f42ba6a6e2d.jpg

Powiedzcie, że to nic poważnego, bo już się naczytałam, że nabłonki okrągłe w moczu mogą świadczyć o cytomegalii, nie powinno ich być w ogóle... :(
    Dziewczyny, żadna nie miała nabłonkow okrągłych w badaniu moczu? :(

dqpr3e5e0v8168du.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów, moje palce u rąk generalnie są ok. Mam dni, że trochę puchną ale na dzień dzisiejszy jeszcze mogę nosić zarówno obrączkę jak i pierścionek zaręczynowy więc mam nadzieję, że tak zostanie. Niestety w zamian za to mam okropne skurcze prawej łydki. Zaczęłam brać magnez ale taka sobie poprawa. Pewnie jeszcze za krótko go biorę. Z zakupów to ja dziś kupiłam koszulę do karmienia, ale na pewno nie użyję jej do porodu, raczej ma mi służyć w domu i do tego szlafrok. Szlafrok trochę droższy, ale mam nadzieję używać go również poza szpitalem, a że nie mam żadnego przyzwoitego to będzie ;)

Treselle, ja nie miałam. Miałam wyłącznie płaskie w czasie infekcji pęcherza. Daj znać jak się czegoś dowiesz.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po wizycie, pewnie przedostatnia ;) na nastepna za 5 tyg sie umowilam bo u mnie jak i w pierwszej ciazy porodu ani slychu ani widu :p szyjka 4 cm wg gina dluzsza niz ustawa przewiduje ;)

No i tak waga okolo 1950g ale wg mnie moj gin tak mierzy zeby wyszlo na termin z okresu, wiec tyle wiem, ze wielkosciowo ok, a ciezko oszacowac jakie dziecko bedzie w rzeczywistosci. Po moim brzuchu to mysle, ze raczej max 3500g

Tez sie musze wziasc za ogarnianie prania itd bo czlowiek coraz bardziej niedolezny sie robi.

Dziobuś, kiti, aswalda lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    Dziewczyny używalyscie/kupujecie muszle laktacyjne(Breast Shells )? Mama ginekolog o nich pisze i to moja druga ciaza a ja pierwsze slysze. Przydaja sie?
    Moja trzecia i też nie używałam i nie zamierzam. Wkładki dla mnie są ok ;)

Jako ciekawostkę, nie wiem czy któraś spotkała, są też wkładki wielorazowe materiałowe. Jak już nawaly miną to całkiem ciekawa alternatywa, zwłaszcza cenowa, bo kupujemy raz ;)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Dziewczyny, żadna nie miała nabłonkow okrągłych w badaniu moczu? :(
    Niestety nie kojarzę.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane gdyby któraś chciała to przyszła mi ta koszula do karmienia, nie była tania ,(droga też nie) ale naprawdę świetna materiał, wygląd długość no idealna, ja zamówiłam różowa rozmiar S i leży super
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5759110623
    Ogólnie w domu mam już szara mięciutka też z allegro i ta, ale zastanawiam się czy nie kupić do porodu jakiejś taniej na ramiączkach... Np ciemny granat bo podejrzewam że po porodzie jak się umyj będę chciała świeża założyć, woec może by mieć 3?
    A szlafroki macie??? Bo ja w domu posiadam tylko grube ciepłe, a podejrzewam że na oddziale noworodkowym jest gorąco..
    Tak wyglądają na żywo
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99060641da93.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 20:13

ckai9n73kv974yz0.png
‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ