Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
India26 - gratuluje zakupu to ja pytałam z tym że u mnie byłoby jako 2 autko, ale .... zaraz jadę oglądać 5 drzwiowe. Też mamy psa (bardziej szczurka i będzie 2 dzieci (starsza i malutka). Póki co mam 3 drzwiowe stare autko i z jednym dzieckiem plus pies był luzik ale z 2 się już obawiam.
Ja wizyty mam co 3 tyg. Na kasę co miesiąc.
Czekająca - no to ja zobaczę jak długo poczekam, za już opłaciłam i kurierem poszło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 15:54
-
Anuśka19 wrote:Ja od samego początku wizyty mam co 3tyg. Chodzę na NFZ. Za każdym razem mam robione pomiary przez położna ,wyniki sprawdzane przez lekarkę. Za każdym razem robi USG czasem takie szybkie żeby tylko sprawdzić czy u maluszka wszystko ok
Trochę mnie tylko martwi to wysokie tętno. Chociaz pani doktor nic nie mowila
No to zazdroszczę, ja zaczynałam wizyty na NFZ i tylko się niepotrzebnie denerwowałam. USG przez pierwsze 3 miesiące nie miałam, skierowań na badania też. Tylko badanie ręczne. Zrezygnowałam i chodzę prywatnie bo już nerwy pomału puszczały. -
Ja w zasadzie już prawie wszystko mam. Czekam na wózek i musze zamówić łóżeczko, bujaczek.
Weszłam sobie z ciekawości na stronę apteki Gemini i przepadłam. Myślałam, że mam wszystko w a koszyku już zakupy na 200zł...Ale fakt faktem nie tylko dla dziecka ale i siebie nabrałam. -
No siema laski
U mnie dzis nad ranem tez byla burza, ale niestety wciaz jest goraco i duszno..
Jesteśmy po wizycie, mala roznie super, wszystko ok, waży 1500-1600 +/-200gram. No i lekarz mowil tak na oko, ze okolo 40cm ma. Jest ulozona główką w dół.
Magnez mam brac dalej, luteine zmniejszamy do 1x1 i tylko wykonczyc opakowanie, ktore mam i koniec.
Niestety u mnie juz +11kg, ale coz zr9bic jak sie lubi słodkie. Chociaz mimo wszystko w kilka dni spadlam 2kg bo mialam +13kg.
Szyjka dluga, zamknieta, nic sie nie dzieje.
Jestem zadowolona;-)
A i jeszcze pytalam lekarza, czy moge spac na plecach i prawym boku bo mi tak najwygodniej. To powiedzial ze moge, i tak jak Patulla kiedys pisala, ze organizm sam sobie krzywdy nie zrobi, i gdyby cos sie dzialo nie tak to napewnk bym sie budzila ciagle czy cos. Takze Pati, masz wiedzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 16:10
Caro, BurzaHormonów, Pampcia, dżdżownica, MałaMi88, Agnesqe, patulla, almaanies, madlene88, kiti, Zielona_konczynka, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
madlene88 wrote:Co mogę do tyłka jeszcze kupić zamiast bepantenu i sudokremu???aha i jakie polecacie nawilżenie skóry zamiast oliwki? Ktora wiem że wszystko plami...
-
Niesmiala super wieści! No i fajnie, że zapytałaś o to spanie bo ostatnio mnie to nurtowało
India moja Mała leży poprzecznie od samego początku mimo wielu fikołków i akrobacji zawsze wraca na tę samą pozycję. Być może to "wina" macicy dwurożnej. Wymusza u niej niejako taką pozycję albo Małej tak w niej wygodniej. Zobaczymy. Zresztą ja się tym nie przejmuję Bo u mnie to nie ma wpływu na nic.
Mika też czekałam kilka dni na przesyłkę. Taki powiedzmy "normalny czas oczekiwania" Wszystko zależy potem od kuriera
Cudzie faktycznie dziwnie, że musisz sama pobrać ten gbs.. Naczyj mi się to takie wydaje Bałabym się, że zrobię to "źle". A może jak zapytasz gina to on to zrobi?początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro cos ty on nie robi a jak pisalam kiedys on taki z tych oswieconych z glowa na karku. twierdzi ze tr bakterie sa u ujscia pochwy i odbytu i kaze sie dotknac i tu i tu i jest dwie dziury w jednym badaniu i platne raz ze to nie wymaz niby ma byc... sama nie wiem i jestem zdziwiona ale moze taka maja polityke czytalam a necie ze czasem laski same sobie pobieraja ale taka polityka jest w mniejszej liczbie przypadkow
-
Mnie mozecie dopisac na wuzyte i usg 30.08... Ja za wizyty nie place bo mam pakiet pzu z pracy...a drugi lekarz jest na nfz...bo chodze do dwoch...po co wszystkie chcecie rodzic przed terminem? Nie lepiej aby maluszek dojrzal w brzuchu?
BurzaHormonów lubi tę wiadomość
-
10.08(czwartek) Nieśmiała, E_w_c_i_a (IIIgenetyczne), Anuśka19, dżdżownica (IIIgenetyczne)
11.08(piątek) India26
14.08(poniedzialek) Caro
16.08(środa) aaniluap (IIIgenetyczne), Dziobuś (IIIgenetyczne)
17.08(czwartek) Gabisonka
18.08(piątek) Barbie24
21.08(poniedziałek) patulla, 0202oliwcia
22.08(wtorek) Agnesqe (IIIgenetyczne), Mika2009 (IIIgenetyczne), AlicjaaA
24.08(czwartek) almaanies
25.08(piątek) KasiaHaBe (IIIgenetyczne), nadziejastru
29.08(wtorek) kiti, BurzaHormonow, Caro
30.08(środa) theagnes87
31.08(czwartek) Anuśka19
05.09(wtorek) czekajacanacud1, Natikka123
06.09(środa) aaniluap, Agnesque
12.09(poniedziałek) Caro
15.09(czwartek) Nieśmiała
27.09(środa) aaniluap
18.10(środa) aaniluap
-
chcebardzobycmama wrote:Dziewczyny macie rozstępy ??
Ja na szczęście nie. Jak coś Tobie wylazło
To dobry jest krem mustela na świeże rozstępy. Ja używam ujędrniającego z tej firmy i dobre są ceny na e-farm.plchcebardzobycmama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny z Krakowa, była dzisiaj u mnie ta położna środowiskowa, która pracuje na Kopernika. Powiedziała mi kilka ciekawych rzeczy co do szpitala. Nie będę tu zaśmiecać to jak coś to piszcie priv Ogólnie babka okazała się mega fajna, pracuje na sali pooperacyjnej po cesarskim cięciu:) Była u mnie ponad godzinę i jestem nią zachwycona! Obejrzała mi piersi, pogadałyśmy o wszystkich środkach do higieny i pielęgnacji dla mnie i dla noworodka. No mega fajna babka:)
KasiaHaBe, Mika2009, mimoza, MałaMi88 lubią tę wiadomość