Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
madlene88 wrote:Wczoraj widziałam w tesko ale ceba bez szału 144 za 69 a w Lidlu ponoć 144 po 49 były?
U mnie nadal są. Mam już 3 mega paki dwójek myślicie, że wziąć jeszcze jedną czy lepiej już trójki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 22:10
-
Ja jeszcze jutro podjadę bo może coś dołożyli... Hmm
Almaanies lepiej kup już 3 bo szczerze jak ci braknie 2jek to dokupisz a jak zostanie to szkoda dziecka dopinac w 2 na sile...A trójki wiadome nie uniknione... Jutro jadę do Lidla... Podejście 2 hehe -
Malami jak masz już doświadczenie że twoja miała alergie to wiadomo nie warto.ja np poprzednia 2 pampersy albo huggisy.bo inne nie wchodziły w grę.
I zauważyłam że huggisy chyba całkiem wycofali ?
Chyba że nazwę zmienili ? Bo nigdzie ich nie widzialam -
MałaMi88 wrote:Moja za to tylko huggisy tolerowala. wtedy dad i tych lidlowskich jeszcze nie było.
No wlasnie huggisy wycofali. podobno sa ale w innych krajach. Na nasz rynek puścili tylko pieluchy dla duzych dzieci takich moczacych sie w nocy ale pod inna nazwa. -
Anuśka19 wrote:Madlene a byłaś i niedostalas już ? Kurcze też bym chciała chociaż pake jeszcze dokupić. Jak mój małż się określił głupota było by nie kupić
Anuśka19 lubi tę wiadomość
-
MałaMi88 wrote:W razie co bede ratowala sie dadami bo tez sa dobre. Na te lidlowskoe tez nie mozna narzekac. Ale najbardziej mnie w pracy denerwowaly rossmanowskie pieluchy. Jak dziecko siknelo to robily sie ogromne! Jakby wate w srodku mialy.
Ja kupilam pampersy i dady zobaczymy jak bedzie tym razem.MałaMi88 lubi tę wiadomość
-
posciel-komplet-mebli-gratis-i5458697721.html?reco_id=7e12084a-2e58-11e7-a971-d89d675b9d60
My mamy cały komplecie,łóżeczko,komodę,przewijak do tego baldachim,ochraniacze,pościel,materacy i ,poduszkę do karmienia i inne bajery. Ślicznie się mebelki prezentują w pokoiku,więc jeśli któraś z was nie ma jeszcz łóżeczkowej wyprawki to polecamgrudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Ja rozstępów jeszcze nie mam, co do biustu to miałam nadzieję, że na tym etapie obwód brzucha będzie większy, ale niestety... w biuście 103 cm, w brzuszku 101cm... nawet już nie wiem ile rozmiarów urosły, ale przed ciążą miałam jakieś 94 czy 96 cm w biuście, na pewno rozmiar 65 g/h w zależności od firmy, teraz chodzę w sportowych stanikach L/XL, w których sobie skracam ręcznie ramiączka i wciągam gumkę lub zwężam pod biustem i jakoś jest, chociaż średnio się tak mieszczą i podtrzymują. Znalezienie tych staników do karmienia będzie pewnie graniczyło z cudem...
Co do obracania, to jasne że lepsze wiadomości z doświadczenia, na szkole rodzenia babka też nam mówiła, że może się obrócić i dzień przed porodem, ale zwykle jednak ten przedział 32-36 tydz. się zgadza -
madlene88 wrote:Znajoma mnie uświadomiła że czasem karmienie bywa-jest bardzo bolesne a raczej zazwyczaj,więc od dziś zaczęłam przygotowywać sutki:) smaruje malantanem może coś się wzmocnia:)
Bo złe łapanie = ból = źle ssanie = brak/malo pokarmu = koniec karmienia.
Dobre przystawienie = dobre samopoczucie matki = wystarczająca ilość pokarmu = długi okres karmienia.
Idę dalej spać, bo pobudka na pisiu była, z tym,że nie moja tylko synka Ale przy okazji też zrobiłamdżdżownica, almaanies, madlene88, MałaMi88 lubią tę wiadomość
-
U nas rządzą DADA, specjalnie do Polski po nie jeździmy
Do nas kompletnie nie przemawiały ani rossmanowskie (jakieś takie sztywne i papierowe) ani lidlowe, które z kolei młody bardzo przesikiwał.
Też bym nie kupowała na zapas. Te promocje są tak na prawdę non stop.
Podejrzewam, że na święta też rzucą jakąś świąteczną edycję w dobrej cenie.
Swoją drogą chyba by wypadało w końcu kupić przynajmniej 1
MałaMi88 lubi tę wiadomość