X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Ja Ciebie całkowicie rozumiem i myślę tak samo. Ale zawsze możesz trafić na idiote. Moja bratowa miała od okulisty że ma silna wadę wzroku i odkleja jej się rogowka. I nie zrobil cc i urodziła naturalnie a wzrok się pogorszył o 7 pkt i musiała mieć operacje.
    Ale jeśli Twój gin pracuje w tym szpitalu to możesz czuć się bezpiecznie :)
    pracowac pracuje ale co jak nie bedzie go na zmianie bo np porod zacznie sie wczesniej? jesli mi odmowi ja sie postaram zeby sprawa byla odpowiednio naglosniona i powiem to ba oddziale ze skoro kwestonuje zdanie 3 specjalistow i on sie zna na tym lepiej to chyba temat dla telewizji :) a moj maz powiedzial ze bedzie ich lał po mordzie :D

6sutskjolve431gm.png

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogole swoja droga ja tego nie ogarniam jak zaswiadczenie od psychiatry o tokofobi czy jak to sie tam zwie nie moze byc podwazone (tak laski na forach pisza) a jak kogos o wadzie czy innych schorzeniach oparttch na wynikach badan jest kwestionkwane no kurwa. od osychiatru to kazda moze wziasc ze sie boi ... i takie jest wazniejsze niz jakis inny specjalista? nie moge tego ogarnac

6sutskjolve431gm.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajacnacud to zależy na kogo trafisz. Niby jak masz l4 od psychiatry też zus nie podważa a ja miałam na bezsenność po ciężkim wypadku samochodowym i udokumentowane że biorę leki po których sama nawet z domu nie powinnam wychodzić. Jak zostałam wezwana na komisje to lekarz stwierdził że zwolnienie bezzasadne i mogę wrócić do pracy i jeździć samochodem. Skończyło się w sądzie i w gazecie i koniec końców przyznali mi rację. Ale problemów tyle że szok.
    Dlatego ja się bardzo boję żeby mi nie kazali rodzic naturalnie bo wiem że nie dam rady.

1JyDp2.png

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzdzownica a jakie masz wskazania do cc? od kogo?

6sutskjolve431gm.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda kobieta powinna decydować jak chce rodzic z kim itp, byle jakiś matol zawsze musi wszystko podważyć, znajdą się i tacy jak w przypadku mojej koleżanki że powiedzą że ja wcale nie boli... Szok

Caro, Lola83, MałaMi88 lubią tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie madlene. Żyjemy w XXI wieku.

Ostatnio nawet wyczytałam bardzo trafne spostrzeżenie.

"Skoro możemy decydować o swojej narodowości, poglądach, religii, płci i wszystkim innym, powinniśmy móc także decydować o chwilach tak ważnych w naszym życiu, jak poród".

Lola83, Anulka87, mimoza, BurzaHormonów lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Dokładnie madlene. Żyjemy w XXI wieku.

Ostatnio nawet wyczytałam bardzo trafne spostrzeżenie.

"Skoro możemy decydować o swojej narodowości, poglądach, religii, płci i wszystkim innym, powinniśmy móc także decydować o chwilach tak ważnych w naszym życiu, jak poród".
    Masz rację bardzo trafne. Czasem troszku się czuje nie przesadzajac jak przed emancypacja... Nie uważam że są sami kretni wśród polskich ginekologow ale czasem jak słyszę teksty kobiet odpowiadających o swoim porodzie słyszących tekst od lekarza :,, przesadza pani... Widać że pierwszy poród...po co pani znieczulenie... Pacjentka nie współpracuje... "itp itd. Wtedy poprostu czuje się jakżeby świat się cofal a kobiety noszące od wieków pod sercem swoje dzieci nie mogły mieć nic do gadania jak chcą rodzic. Ja wszystko rozumiem, wiem że czasem dobro pacjentki przewyższa nad mniemaniem ale do kur..mamy XXI wiek i mamy prawo decydować o swoim ciele

Lola83, dżdżownica, Caro lubią tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Byłam u diabetolog i dała mi nisulinę :( normalnie się popłakałam.
    Też uważam aż tak źle nie jest ...
    Mi skakalo do 95 tez chciala dac mi insuline ale sie nie zgodzilam i przez tydzien sama to unormowalam. Pozniej przyznala mi racje. Jak bedziesz robila insuline na noc to sprawdx sobie kilka razy w nocy czy Ci nie spada za bardzo bo ponoc takie spadki cukru sa gorsze niz lekko podwyzszone.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Masz rację bardzo trafne. Czasem troszku się czuje nie przesadzajac jak przed emancypacja... Nie uważam że są sami kretni wśród polskich ginekologow ale czasem jak słyszę teksty kobiet odpowiadających o swoim porodzie słyszących tekst od lekarza :,, przesadza pani... Widać że pierwszy poród...po co pani znieczulenie... Pacjentka nie współpracuje... "itp itd. Wtedy poprostu czuje się jakżeby świat się cofal a kobiety noszące od wieków pod sercem swoje dzieci nie mogły mieć nic do gadania jak chcą rodzic. Ja wszystko rozumiem, wiem że czasem dobro pacjentki przewyższa nad mniemaniem ale do kur..mamy XXI wiek i mamy prawo decydować o swoim ciele

podpisuje sie obiema rekami. Juz kiedys o tym pisalam, gdyby to mezczyzni rodzili wygladaloby to zupelnie inaczej...

madlene88, Caro, MałaMi88 lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejnym tygodniu :P
    Wreszcie 3 z przodu :)
    jak ja już nie mogę się doczekać pierwszego spotkania :P
    cały czas myśle do kogo będzie podobna :) mam nadzieję, że do mamusi :P
    bo póki co w każdym śnie to czysty tatuś :P

MałaMi88, patulla lubią tę wiadomość

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    dzdzownica a jakie masz wskazania do cc? od kogo?

Mogę mieć od neurologa, psychiatry i ginekologa (miałam raka szyjki macicy i operacje) ale wybrałam prywatny szpital żeby nie było dyskusji.

1JyDp2.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski ja juz kilka dni nie pisałam i wpadam do Was powiedziec, ze u nas wszystko ok :-)
    Obecnie robimy remoncik i dlatego nie bede sie udzielala na forum, ale jak w miare ogarniemy to wrócę ;-)

MałaMi88, patulla lubią tę wiadomość

age.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 21:36

JzxGp2.png

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny wy tez chodzicie tak czesto do wc w nocy? ja srednio co 2-3h :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 07:16

6sutskjolve431gm.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się Mamunie! nadrobić Was... udało mi się, bo też mam już problemy ze spaniem, niestety :( u nas remont w powijakach :( na szczęście Mąż zaczyna urlop od poniedziałku, więc mam nadzieję, że do końca sierpnia skończy! (czarno to widzę :( )

ściskam Was cieplutko :*

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny mała mnie tak kopie w nocy, że śni mi się, że rodzę, jak uda mi się na chwile zmrużyć oko..., a w ogóle to pije dużo, ale w ciągu dnia idę 2-3 razy tylko do toalety, a nagle robi się wieczór/noc to chodzę non stop... przerąbane normalnie.

59a17bd566875.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    czesc dziewczyny wy tez chodzicie tak czesto do wc w nocy? ja srednio co 2-3h :D
    Ja w ciągu dnia co chwilkę latam, a przed snem staram się już jak najmniej pić. Idę zaraz przed snem, czasem jeszcze raz jak mąż się umyje i idzie spać i jeszcze raz muszę w nocy wstawać. Całe szczęście, że tylko raz, bo biodra coraz bardziej bolą i nawet się przekręcić na bok nie mogę by wstać :( Dzisiaj jak mnie zabolało, to aż krzyknęłam i męża obudziłam.

Ale Mały szaleje od rana, nawet pisać mi źle, bo siedzę, a ten mnie kopie po żebrach.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się Was zapytać o TENS. Czy któraś z Was korzystała?

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

A Wy wiecie, że mi to się nie zdarza w nocy wstawać do wc? Pewnie wynika to z ułożenia Małej. W dzień chodzę, owszem, ale to pewnie też dlatego że staram się dużo pić. Tak samo z kopaniem po żebrach. Raczej tego nie odczuwam. Mam inne atrakcje - wypychanie górki z jednej strony a z drugiej kopniaczki :-D No i taktycznie jak czasem w nocy zrobi sobie maraton, istne MMA z wnętrznościami to aż mi się w przełyku wszystko podnosi ;-)

Ja mam problem i ze spaniem i z zasypianiem. Ehh no już pewnie się nie wyśpimy przed porodem :-P

dzdzownica noo i dokładnie - "żeby nie było dyskusji". Bo to każdy lekarz ma swoje widzimisie i "gorsze dni" a jak taki palancioch trafi się na przyjęciu to masakra :-O Ja mam co prawda szpital państwowy u siebie w mieście, jeden jedyny, zbyt wiele wyboru nie mam :-P ale niech tylko spróbują powiedzieć jakieś "ale".

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 21:36

JzxGp2.png
‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ